/fotboll/osk/forum/57.aspx/fotboll/osk/forum/57.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Robben 82
2017-08-19 17:30
@Bastard on Parade:


Bra skrivet du får faktiskt en tumme där...Men att spelare av hög kvalitet som behöver nytändning och går till Ösk är helt klart Axens förtjänst det har dom ju varit tydliga med....Har du något namn som är realistiskt att få till klubben som du tror kan göra oss mer framgångsrika? Jag kommer faktiskt inte på någon så här på rak arm...Magnus Powel pratas det om, ok han har Örebro anknytning men mer då?? Nej är det Ösk som har tagit initiativ till att gå skilda vägar tycker jag dom spelar med farliga kort.
Örebro Vinnartradition
2017-08-19 17:25
@Aspen.:


Jag tolkar det också på det sättet. Om vi ska ta nästa steg för att nå vår vision behöver vi en ny tränare. Axén har etablerat oss som ett allsvenskt mittenlag. Nu ska vi sträva högre än så.
Örebro Bastard on Parade
2017-08-19 17:21
@Hitta avslut!!:


Jag kände att jag var tvungen att balansera eftersom så många (här + på twitter) får det att låta som om Axén har utfört bragder med ÖSK. Spelarköp och spelarförsäljningar är en del av fotbollen. Vi hade 3 poäng färre och 8 måls sämre målskillnad än Kalmar på 6:e plats. 3 poäng till hade alltså bara räckt till 7:e plats. 2 poäng mindre hade å andra sidan gett en 11:e plats (delad 10:e med Bajen? Orkar ej kolla vad som gäller vid samma målskillnad).

En 9:e plats förra säsongen är inte godkänt med tanke på hur bra det gick fram till sommaren, men det är som sagt inte bara Axéns fel att klubben sålde allt som man kunde sälja.
Örebro Roswall
2017-08-19 17:15
@KalleTeodor - Admin:


Helt ok i det sammanhanget tycker jag! Tack!
Örebro Hitta avslut!!
2017-08-19 17:13
Folk får dom här niondeplatserna att låta så jävla negativa. BoP nu senast. Tre poäng från en sjätteplats när fyra startspelare (fem med en osynlig Astrit) lämnar i sommarfönstret... är allt annat än dåligt. Jag tror att sköldpaddan Sköldmark är det stora problemet. In med en ny hungrig sportchef och en ung fräsch tränare så blir det åka av! Ett stort lycka till i framtiden Alexander Axén!
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro KalleTeodor - Admin
2017-08-19 17:09
[QUOTE=Roswall]Nu är det en rubrik, och jag har inte plus så jag kan inte se citatet i sitt sammanhang, men om det lyder som det gör i rubriken tycker jag det är ruggig okänsligt av Axén. Inte minst mot Simon och de som jobbar i klubben. Han har inte trött på satsningen alls? Nån som har plus som vill klargöra lite? [/QUOTE] "När du pratar om ÖSK:s förutsättningar känns det som att du är sugen på att komma till en klubb med större resurser, en svensk storklubb? – Som tränare är man så bra som man får träna lag. Jag är van att jobba med små resurser, det har varit min grej, typ. Jag ska inte sticka under stol med att jag vill träna något lag som har större chanser att vara ett topplag, men det är inget jag kan gå och hoppas på, det blir som det blir."
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Hitta avslut!!
2017-08-19 17:04
Släpp Sundhage...
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro adde787
2017-08-19 17:02
Jag tror faktiskt att Sundhage skulle passa rätt bra in hos oss. Hon har en erfarenhet som få andra tillgängliga tränare har. Hon har gått långt med ett begränsat spelarmaterial och utvecklat spelare. Hon känner dessutom till stan väl. Vi hade också fått ett bättre PR värde.
Örebro Roswall
2017-08-19 17:02
Nu är det en rubrik, och jag har inte plus så jag kan inte se citatet i sitt sammanhang, men om det lyder som det gör i rubriken tycker jag det är ruggig okänsligt av Axén. Inte minst mot Simon och de som jobbar i klubben. Han har inte trött på satsningen alls? Nån som har plus som vill klargöra lite?
Örebro öörebrooo
2017-08-19 16:58
Klockrent inlägg BOP!
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Bastard on Parade
2017-08-19 16:56
Axén har sina fördelar, men han har definitivt sina nackdelar också. Att förlänga med Axén med ett eller två år vore inte ett bra långsiktigt alternativ för ÖSK. Nu har ÖSK en bra möjlighet att hitta en långsiktig lösning som förhoppningsvis innebär att ÖSK blir bättre på att slussa in talanger till A-laget. Vi kommer aldrig kunna värva en startelva + bänk av hög kvalitet med vår ekonomi, utan vi måste bli bättre på att utveckla spelare till startelvan och försäljningar.

Robben 82//
"Fy fan känns skit rent ut sagt! Vem ska kunna göra det jobbet som Axen gjort för Ösk!?"

Vilket jobb är det som Axén har gjort som ingen annan skulle kunna utföra? Att vi har kommit 9:a både 2015 och 2016 och att vi just nu ligger 10:a?

"2 Vad är det som gjort att Ösk som är ett av allsvenskans mest ointressanta lag (ledsen att säga det men så illa är det),Alltid ett mitten lag med dålig ekonomi och halv fullt på matcherna där 80% är knäpptysta, Kan locka spelare som Astrid,Sema,Besara mfl Jo Alexander Axen. "

ÖSK är fortfarande ett ointressant lag. Kolla bara vinklarna som media väljer efter varje match. Det är nästan alltid fokus på motståndarna, vilket är ett vanligt klagomål här inne också. Under Axéns tid som huvudtränare har vi kommit 9:a de 2 senaste säsongerna och ekonomin har inte blivit bättre tack vare honom heller. Och det är väl lika tyst på vallen nu som innan Axéns tid? Kubanerna och Ultras Nikolai gör sitt bästa, men om inte övriga vill hjälpa till så spelar det ingen roll vem som är tränare.

Jag förstår inte varför så många tror att vi inte kan värva bra spelare med en annan huvudtränare. Astrit kom till oss efter att ha tokfloppat i Helsingborg och förlängde sedan med korta kontrakt i väntan på något bättre. Sema kom som bosman. Besara var nära att skriva på för GIF Sundsvall. Menar ni på allvar att det kommer att bli omöjligt att konkurrera med GIF Sundsvall om vi får en ny huvudtränare? Om så är fallet så nog problemet snarare att vi har en sportchef som inte levererar.

Vi har kunnat värva profiler tidigare. Varför skulle vi inte kunna göra det med en ny tränare? Kan man presentera en bra helhetslösning så kan man värva spelare oavsett om huvudtränaren heter Axén, Boström eller Mourinho. Inför 2011 värvade vi både Valdet Rama och Paulinho samt lyckades stjäla Atashkadeh från Göteborg. Jämför till exempel med "succévärvningarna" Plessis och Mbombo. Vem som är huvudtränare är så klart viktigt, men det avgör knappast om ÖSK kan värva intressanta spelare eller inte.
Örebro Brunnsborrare Stig-Arne Tjäle
2017-08-19 16:52
@DaSa:


Thelin spelar en rätt knepig fotbll
Örebro DaSa
2017-08-19 16:46
Drömtränaren är Thelin. Visat att han kan prestera bra resultat med små medel. Vet att han sitter på kontrakt men brukar inte kosta ngr stora pengar att få loss tränare.

Axen tror jag hamnar hos Jannes team runt Gulo gulo.
Örebro Robben 82
2017-08-19 16:46
Ge oss Pia Sundhage! Skulle röra om i grytan...
Örebro Robben 82
2017-08-19 16:41
@Brandao:Du tror alltså att en tränare som tagit Sveriges U21lag till EM guld och som har jobbat med spelare som Lindelöf,Milosevic,Hiljemark,Tibbling,Guidetti inte har större ambitioner än att ta över ösk? ? Han har säkert inga andra bud att ta ställning till!
Örebro Nicknamn i ribban
2017-08-19 16:39
Jag har lite synpunkter på det här.

1. Det är tråkigt att Axén inte var sugen på att förlänga. Jag hade personligen gärna sett honom här nästa säsong.

2. Axén gick ju ut för några veckor sedan och bekräftade att ÖSK ville förlänga med honom. Hur tolkar några här på forumet det som att ÖSK dumpar honom? Om man skulle dumpa honom skulle man knappast släppa den nyheten i augusti och låta honom sitta kvar resten av säsongen.

3. De namnen som nämnts här känns inte speciellt sexiga.

Kjäll har tränat Forward i division 1 och varit assisterande här i några år. Han kan ju organisationen och känner spelarna, men han är rätt grön på den här nivån. Att satsa på honom är en chansning.

Thomas Dennerby har inte varit i ropet på många år. Ta in någon som är aktuell istället.

Pia Sundhage är ju onekligen ett namn som skulle skapa intresse, men både USA och Sverige spelade en fotboll som jag finner rätt primitiv. Den fungerade bra under några år, men man måste väl inse att "sparka och spring-fotbollen" är utdaterad även hos damerna numera. Det räcker med att se på sommarens EM-slutspel.

Andreas Alm gjorde det rätt bra i AIK ändå. Ett namn som jag skulle kunna tänka mig, även om han inte står högst upp på min lista.

Urban Hammar. Nej tack.

Tony Gustafsson. Också nej tack.

Olof Mellberg. Vore väldigt, väldigt spännande. Är dock jäkligt tveksam till att han skulle vilja gå hit dock, även om det kan vara ett bra steg för honom.

Håkan Ericsson. Frågan är ju hur bra han är som klubblagstränare? Det jobbet han har gjort med U21 är suveränt, men det betyder ju inte att det behöver bli någon succé i ett klubblag. Hamrén var ju jättelyckad som klubblagstränare men lyckades inte alls som förbundskapten. Håkan verkar vara lite speciell, men så länge han kan vinna fotbollsmatcher så är det ju inget problem :)

Magnus Powell. Tränar ett mittenlag i norska motsvarigheten till Superettan och har gjort så sedan 2015. Nu vet jag inte om han överpresterar med det laget eller inte, men man har slutat 9, 8 och ligger just nu 7. Knappast något som skriker "WOW" i min bok.

3. Jag tror inte att det är bra för truppen att man går ut med det här så tidigt. Nu vet spelarna att han ska lämna och jag har svårt att se det få något annat än en negativ inverkan på gruppen. Visst, Sema och Oscar ville kanske inte förlänga om man inte ska spela under Axén nästa säsong, men vore det inte att föredra att dra ut på det här beslutet någon månad till?
Örebro Brandao
2017-08-19 16:39
Blir det Lennartsson som tar över så förlänger jag inte våra årskort. Fy fan va tråkig den människan är.

Kjell Jonevret?
Örebro Lekiller
2017-08-19 16:37
[QUOTE=Benny Böckling]Lennartsson? Alm? [/QUOTE] Thelin?
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Sunnanlid (2017)
2017-08-19 16:36
Malmö gör bort sig mot AB Ryssholm och riskerar att vi får ytterligare ett år med hjärtlös fotboll.
Örebro Lekiller
2017-08-19 16:36
[QUOTE=Hertig_Karl]Håller med Robben 82, nu är likvärdiga Gefle i andras ögon. Hade hoppats på kontinuitet från ÖSK. I Axén hade vi någon att vara stolt över. Blir det Urban Hammar, Svärdh eller Powell har vi gjort ett rejält nedköp. [/QUOTE] Kontinuitet? 5 år är väll ganska länge ändå. Sen är det ju Axen som tackat nej till att stanna och inte ÖSK som inte vill förlänga av vad man kan tyda av intervjun. Profilen Axen blir nog omöjlig att ersätta. Fotbollstränaren inte lika omöjligt.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Benny Böckling
2017-08-19 16:36
Lennartsson? Alm?
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Brandao
2017-08-19 16:30
Ganska säker på att det blir Powell. Han tror jag inte ett skit på. Vi får hoppas Axén blir sportchef .

Jag hoppas ÖSK försökte med allt för att få Axén att stanna!
Örebro Hertig_Karl
2017-08-19 16:27
Håller med Robben 82, nu är likvärdiga Gefle i andras ögon. Hade hoppats på kontinuitet från ÖSK. I Axén hade vi någon att vara stolt över. Blir det Urban Hammar, Svärdh eller Powell har vi gjort ett rejält nedköp.
Örebro Brandao
2017-08-19 16:26
@Robben 82:

Haha varför skulle han inte!? Han har väl inget lag nu? Tycker det är du som ska komma ner på jorden.
Örebro Brunnsborrare Stig-Arne Tjäle
2017-08-19 16:25
@Aspen.:


Samtidigt tyckte jag att jag läste för ett par veckor sedan att han var styrelsen val eller iaf att han stod högt där.
Örebro Brunnsborrare Stig-Arne Tjäle
2017-08-19 16:23
Kommer sakna honom
Örebro Robben 82
2017-08-19 16:20
Håkan Ericsson!!!?? Haha snälla ni sluta drömma och kom ner på jorden!
Örebro Robben 82
2017-08-19 16:18
Fy fan känns skit rent ut sagt! Vem ska kunna göra det jobbet som Axen gjort för Ösk!?

1 Vad är det som gjort att Ösk överhuvudtaget synts i övriga fotbolls Sverige jo Alexander Axen.

2 Vad är det som gjort att Ösk som är ett av allsvenskans mest ointressanta lag (ledsen att säga det men så illa är det),Alltid ett mitten lag med dålig ekonomi och halv fullt på matcherna där 80% är knäpptysta, Kan locka spelare som Astrid,Sema,Besara mfl Jo Alexander Axen.

Nu är jag extremt negativ men förstår faktiskt inte hur Ösk ska lyckas fylla luckan efter honom??

Mardrömen vore Axen till Aik och att Ösk tar in något klappträ som Lenartsson .

Örebro malge
2017-08-19 16:11
Instämmer om Håkan Ericsson att det skulle kunna vara suveränt. Hoppas, men skulle inte haft nåt emot om Axén fått fortsätta. Tycker han gjort det bra
Örebro MaLa
2017-08-19 15:55
Håkan Ericsson vore drömmen! Känns som han skulle kunna "göra en Janne Andersson" med ÖSK!
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: