/fotboll/osk/forum/5659.aspx/fotboll/osk/forum/5659.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Godfoten
2009-09-18 16:17
Helt grymt Erki. Maila ditt förslag till Örebroporten innan de hinner få andra idéer för Södra. :)
Örebro BabyKladde
2009-09-18 15:59
snyggt förslag Erki!

dock så är västra's konstruktion för olik östra, så skulle ändå inte bli helt bra..
Örebro jappel
2009-09-18 15:49
Ämne: På länktips kan ni s....
Riktigt snyggt. Gillar att du lämnar öppet i hörnen :-) bottenplan alltså. Supersnyggt. Tänk om du hade fått vara chefsarkitekt.
Örebro Erki
2009-09-18 15:42
På länktips kan ni se mitt förslag på hur vallen skulle kunna se ut i framtiden. Bilden är väl inget mästerverk då jag inte är så "skillad" på såna här montage :)

Finns givetvis en del att slipa på i utformningen, men ni får en idé om hur det skulle kunna se ut. Under hörnen kan man givetvis göra som på norra med affärer, som Max och Lindells.
Örebro Mittåt
2009-09-18 15:31
Vi har en laddad lokal fotbollshelg framför oss.

Ikväll är det örebroderby i div 1. Karlslund tar emot Forward på Karlsund Arena.

I morgon möts ÖSK Ungdom och Karlstad BK i en sexpoängsmatch med möjligheter till div 2-avancemang i potten.

På söndag skall ÖSK ta poäng igen av Kalmar FF.
Örebro Grohl
2009-09-18 12:15
Erki//
Var faktiskt nära att jag gjorde ett sånt förslag som kandidatarbete förra året här på chalmers i göteborg, kanske något mer som en utredning av hur det konstruktionsmässigt skulle gå till än rent designmässigt.

Tyvärr föll det på att vi kände att vi dels ville jobba mot ett företag, och dels vara på plats i Örebro. Intresset från lokala konstruktions- och arkitektföretag var tyvärr minst sagt svalt när det gällde att handleda eller iallafall hjälpa oss i ett sådant projekt, så det vart inget med det. Lite trist, men man har ju ett exjobb kvar också ;)
Örebro Genalguacíl
2009-09-18 11:59
rirobban/
Det var ett bra ord. Ett ord som kraftigt beskriver intresset.

Ett annat litet intresse jag har som jag kanske inte heller är själv om är på det sätt arenor byggs. Galna konstruktioner och extrem ingenjörskonst.
Min personliga favorit i att bygga arenor är Málagas La Rosaleda. Inte den vackraste arenan jag känner till (dock en av de vackraste) men det sättet man byggde arenan på är helt fantastiskt galet bra.
Örebro ÖSK KRILLE
2009-09-18 11:37
Inga klossar i hörnen på Behrn Arena tack! Bygg in hörnen med läktare istället!
Örebro Genalguacíl
2009-09-18 11:23
Ser fram emot bilden/illustrationen eller vad det nu heter på Behrn Arena. Hoppas den kommer snart.
IFK Göteborg Fräsen
2009-09-18 09:44
Saywee & övriga:
Klumpa inte ihop oss med FC Gothia, tack...
IFK Göteborg 12 868 (4 hemmamatcher kvar, samtliga lär bli utsålda/nästintill)
GAIS 5 580
Örgryte 5 465
Örebro 8 319 (Vilket är ett helt OK hemmasnitt)
För oss är GU en stor succé med maffigaste stämningen i Sverige/Norden- det vet ni få (ca 50?) kubaner som var nere i våras.
För gays & öys var GU en våt dröm, tjae... de borde spela på Valhalla IP istället
Länktips: ÄSÄ
Örebro Godfoten
2009-09-18 09:12
En favorit i repris signerad Dejan Garaca. Hoppas han har det kul som sjundemålvakt (eller vad det nu är) i Real Madrid.

"Båda fick trevare och/eller anbud av Sportklubben, men valde utan större bryderier bort dem.
- Med ÖSK hade jag fått bo kvar hemma, men Malmö är ju den största klubben i allsvenskan - det är som att välja mellan Real Madrid och Levante om jag bott i Spanien."
Örebro KCMarten
2009-09-18 08:27
//Erki

Jag ser fram emot den bilden. Behrn Arena håller ju på att utvecklas till en av Sveriges mest intressanta arenor.

Det vore kul att se hur utvecklingen kan se ut i framtiden.
Örebro Erki
2009-09-18 01:23
Håller på och fixar med en bild i photoshop med ett förslag på hur Behrnabeu skulle kunna se ut i framtiden. Blir väl sådär men...
...min tanke var iaf att södra byts ut mot en läktare som liknar östra, och att hörnen mot östra och västra byggs ihop med sittplatser även där.

Då får man tre sidor i samma stil med norra som fristående läktare med egen stil. Skulle kunna bli snyggt.

Får se om jag kan langa fram ett montage imorgon :)
Örebro rirobban
2009-09-18 00:22
Värst vad alla började använda ordet "arenakåt" nu för att jag skrev det:) Men kul att många är det. För då kan man diskutera behrns framtid osv...

I mitt länktips så kan man hitta arenor som planeras, arenor som byggs och färdiga arenor. Det är inte bara fotbollsarenor utan även basket, ishockey, friidrotts-arenor med flera...
Örebro KCMarten
2009-09-18 00:13
Jag tillhör också de som är arenakåta. Det glömde jag säga.

Det kanske märks ;-)
Örebro KCMarten
2009-09-18 00:12
Jag har sagt det förr men upprepar det gärna igen..

Det är för de stora matcherna man bygger arenor...

Visst är det trist med kanske 5 000 åskådare när Trelleborg är på besök, men tänk på ett fullsatt Berhn Arena med 25 000 åskådare om t.ex Bayern München är på Champions league besök..

En arena med ihopbyggda hörna (det skall vara läktare, inte klossar) får bättre stämning. Det är ett faktum man tagit till sig i t,ex premier league där man bygggt ihop hörnen på nästan varje arena.

Dessutom driver en större arena publiksnittet.

Elfsborg hade mellan 6-7000 åskådare i snitt på gamla Ryavallen. Sedan de fått nya Borås Arena ligger de mellan 10-12 000 åskådare i snitt. Omsättningen har ökat, ekonomin har blivit starkare, spelarna bättre och nu slåss de om medaljer istället för nedflyttning.

Självklart skall ÖSK ha en arena som är anpassad för toppen. inte botten.
Örebro Genalguacíl
2009-09-18 00:02
Även jag är så kallad "arenakåt"...

Länken har varit mitt verktyg för arenor på nätet i åratal.
Örebro Walter Gigena
2009-09-17 23:12
Ämne: har bara en sak att ....
Har också några saker att tillägga. Malmö har nästan dubbelt så högt snitt som oss (15000+). Vilket ger dem högre beläggning. Kan även tillägga att det är sjukt bättre drag där än på Behrn arena, tyvärr. Men instämmer helt att det blir mer intimt och bättre stämning på en liten men fullsatt arena där hela publiken sluter upp. Är dock en bra bit kvar för oss, men vi är på rätt väg.
Örebro rirobban
2009-09-17 22:53
Ämne: rirobban, ok där är ....
Saywee/
Om jag hade haft koppling till dem så hade Behrn arena haft fyra läktare med taket på samma nivå. Även om läktarna är fristående och har olika arkitekturer, så hade jag försökt få fram en nivå på taken som är samma.

Det behöver absolut inte vara en "sluten" arena. Men det skulle bli betydlig mycket snyggare med lika höga läktare. Alternativet som också varit snygg är att norra och södra har samma taknivå och västra och östra haft samma taknivå (läktarhöjd).

Nu kommer inte något av alternativen att vara genomförbara. Mitt sista alternativ är därmed att man fortsätter bygga östra på den södra sidan. En lika hög och bred läktare och nästan dubbelt så lång (långsida), borde göra att man skulle kunna få in ca 4 500 sittplatser där med en "östra" på södra sidan.

Hade absolut velat vara med och forma Behrn arena:) Så hade gärna haft en koppling till kommunens planering.

Vet bara att man vill få bort pelarna och bygga loger på södra läktaren. Exakt vad man kommer att göra med läktaren kanske man väntar med att besluta då man vill se publikutvecklingen 2014 när de avvecklat ståplats till endast 20% av arenans kapacitet.

Jag hoppas nästan att de väntar till dess och gör något riktigt av södra. Inte att de "bara" bygger på lite och målar om. Jag vill se en helt ny läktare på den sidan och gärna med anslutning till östra läktaren.
AIK Saywee
2009-09-17 22:42
rirobban, ok där är vi två som är "arenakåta"

Trodde att du hade en koppling till kommunens planering, men vad fel jag tänkte, vet inte varför men, men ...

Rasta Fari musiken gungar tungt på campen ....
Örebro rirobban
2009-09-17 22:31
Ämne: Ämne: Visst v....
Saywee//
Nejdå jag får ingen insiderinformation. Jag är dock väldigt "arenakåt" eller hur man ska uttrycka det. Är ofta som jag sitter flera timmar på internet bara för att kolla på olika arenor och läktare.

Gillar att spekulera och få upp ämnet i samtal. Är ofta inne och läser på Halmstads forum då de ofta snackar om Örjans Vall och en eventuell ny arena.

I länktipset så finns Skagerak Arena. Det är en arena som jag tycker att Behrn arena (formmässigt) liknar till en viss del. Bygg södra som östra (lika hög, lika bred, samma färger osv) så tror jag att Behrn arena blir komplett...

AIK Saywee
2009-09-17 22:20
Ämne: Visst vill man ha fu....
rirobban, jag tror (vet ej) men som skrivet, tror jag att du har mycket bra koll på arenabygget (inside - vad jag förstått av dina inlägg).

BA kan bli en mycket häftig arena, vilket den egentligen redan är, eller håller på att bli ...

FORZA BA, BEHRN ARENA !!!!!

Tack alla "Behrn´s", som brydde sig, när det var som svettigast!
Örebro rirobban
2009-09-17 21:57
Visst vill man ha fullsatta arenor, därför tyckte jag att 13 000 är en lagom stor arena i Örebro. Men så har ju förbundet krånglat till allt. Om vi ska kunna fortsätta ha ca 4000 ståplatser så måste vi komma upp till en kapacitet på 17 000-18 000 typ. Och utan dessa ståplatser så är jag säker på att publiksnittet kommer att sänkas. Alla har inte råd att betala för sittplats, knappt en del som har det för ståplats.

Därmed måste något speciellt ske här. Alltså är mitt förslag att man gör om borta stå (östra läktaren) till enbart en sittplatsläktare. Bortafansen får helt enkelt köpa en sittplats för att komma in.

Därefter höjer man taket på södra och bygger på ca 1500 platser till på läktaren. Då kommer vi kunna ha kvar västra och husera på:) Men jag vet absolut inte hur ÖSK tänker i denna fråga. Hoppas verkligen att de låter hemmasuppotrarna få ha tillgång till ungefär 3000 ståplatser...
AIK Saywee
2009-09-17 21:50
Ursäkta jag har inte rökt på , (eller spliffat) ...

"A boom draw of herb deh by mi bed side"

Har inte mycket med ÖSk att göra men "vart" har "MAD FOR IT" tagit vägen ...?
AIK Saywee
2009-09-17 21:43
Ämne: har bara en sak att ....
Babykladde, håller med dig, fullsatta arenor är häftigt.

Lilla ullevi, som exempel, blev nog ett fiasko, sällan fullsatt, 4-5 tusen på den arenan, där det finns kapacitet för nästan 19.000, löjligt! och Stora ullevi med kapacitet för 50.000, med löparbanor och kikare, blir bara ännu löjligare.

Ja, ja dessa Diöttebörjare, de är för roliga och har en hurtig dialekt!
Örebro Kurt von Traatt
2009-09-17 21:30
Gefle börjar få riktiga problem. Wandersson gjorde hattrick.

Jag trodde ju Gefle i botten på serien och insåg hur Per Olsson gång på gång överraskar mig. Men nu när Gefle har skador lyser den tunna truppen igenom rejält. Laget har i praktiken inget mittfält alls.
Örebro Ösk_#09
2009-09-17 21:08
Håller med!
Och klossarna behöver man inte... om vi bygger om södra eller bygger en nya läktare där, precis som södra.
Örebro BabyKladde
2009-09-17 20:52
har bara en sak att säga om eran diskussion om publikkapcaiteten.. ser hellre att Behrn Arena i dagens utformning är fullsatt än att vi ska ha en arena som Malmös nya som tar 25.000 men ändå snittar dom bara lite mer än oss.. intrycket är större om arenan är fullsatt, och en stad av Örebro's storlek behöver egentligen ingen större arena i dagsläget, max 20.000 om kanske 10 år.

För övrigt så är jag tveksam till klossar i hörnen, arenan är fräsch som den är idag och sedan Östra blev färdig med taket kan vi i klacken konstatera att ljudnivån från ramsorna är bättre än med träläktare.. OM FLER SJUNGER I KLACKEN SÅ BEHÖVS INGA KLOSSAR för stämningens skull ;D dessutom får Behrn Arena gärna vara lite "unik" i dagens moderna byggnadskonst.
AIK Saywee
2009-09-17 20:36
Ämne: Annars så är det väl....BBB, ligger väldigt mycket i ditt inlägg. av "eftertanke" hur ser det ut, jag menar utvecklingen, publikt och det som hör samman med publkutvecklingen ... ?

Ståplats/sittplats ... och fördelningen, vad vill man åstadkomma?

"Bygget" av vår hemmaborg, BA, verkar inte alltid vara så välplanerad som man skulle ha önskat, men, men, politiker och tjänstmän fixar kanske detta. Arenan ser trots alla ombyggen i olika tider mycket bra ut, men kan bli bättre!

Bygg om södra lite grann, inte stommen, men förbättra lite så har vi en av norra europas mysigaste arena, eller?

FORZA BEHRN ARENA!!!!
Örebro Ösk_#09
2009-09-17 20:14
Ämne: Ösk_#09// Tycker du ....och sa inte att jag tyckte det var "Snyggt" utan tänkte bara att det blir skönnare atmosfär på arenan...
Inte för det är någon skön atmosfär på arenan nu.. men finns alltid något att förbättra.
Annons: