/fotboll/osk/forum/5581.aspx/fotboll/osk/forum/5581.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Ösknisse - Et ipsa scientia potestas est
2009-10-01 20:22
Ämne: Påstår du att det va....
Hmm...ovetande? Då har ni bara Sveriges mest idiotiska personer i styrelsen som dessutom är dyslektiker eftersom att de tydligen inte kan hålla koll på datum.
Örebro Ösknisse - Et ipsa scientia potestas est
2009-10-01 20:20
Ämne: Många av er verkar i....
På tal om regler, har hört att Wanderson vistats olagligt i Sverige i 10 veckor och att MV har polisanmält han för detta
GAIS Slimmy
2009-10-01 20:20
Påstår du att det var OSPORTSLIGT av GAIS att ställa upp med Wanderson i laget under den tid då man var OVETANDE att han behövde förnya sitt uppehållstillstånd??!! Hur får du ihop detta? Om GAIS fått reda på detta så hade man också skickat in ansökan långt tidigare och då hade det inte funnits något att argumentera.
Det var aldrig aktuellt att Wanderson skulle nekas uppehållstillstånd och det kan då OMÖJLIGT råda om osportslighet att spela Wanderson.
AIK Saywee
2009-10-01 20:18
Inget illa ment mot Zlatan, det är klart att han märks, kanske bättre att byta in Messi, han är lite mer "Adrianolookalike" eller tvärtom?

Tillstånd, nej nej det behövs inte!
GAIS Bakaou
2009-10-01 20:18
Gillar inte att skriva på andra forum..Men snälla rara ÖSK:are..Läs på lite innan ni låter era känslor flyga iväg.
GAIS Slimmy
2009-10-01 20:15
Många av er verkar inte riktigt förstå att reglerna i detta fallet är till för att följa svensk lag. Man kan inte från SvFF's håll bevilja spelarlicens om personen det berör inte har arbetstillstånd i Sverige. Om migrationsverket i Wandersons fall beviljar arbetstillstånd retroaktivt så hade Wanderson alltså lov att spela för GAIS under den tid beslutet gäller! För att förtydliga; från den 17 september fram till dagens datum, den 1 oktober. Ska det verkligen vara så svårt att förstå!?
Örebro Erki
2009-10-01 20:14
Ämne: Pinsamma Örebro.

....
Är det osportsligt att vilja att matcherna i allsvenskan ska ha avgjorts på ett sportsligt sätt?
AIK Saywee
2009-10-01 20:13
Vi plockar/lånar in Zlatan mot MFF, det kanske ingen märker ...
Örebro Erki
2009-10-01 20:11
Slimmy// Ni har spelat iaf 6 matcher med en spelare som inte hade uppehållstillstånd, och verkar komma undan med det eftersom ingen upptäckte er lednings klantighet i tid. Var glad över att ni kommer undan med det och får spela allsvenskan även nästa år.
Örebro Ösknisse - Et ipsa scientia potestas est
2009-10-01 20:10
Ämne: Pinsamma Örebro.

....
Så det är inte osportsligt att spela med en spelare som egentligen inte får spela i två månader?! Herregud!
AIK Saywee
2009-10-01 20:09
Slimmy, så lång text, helt utan betydelse ;-)
AIK Saywee
2009-10-01 20:08
FUSK OCH FISK I DIÖTTEBÖRJ!
AIK Saywee
2009-10-01 20:05
PÅ radio just nu, Thallinger verkar numera vara GAIS´are, han verkar redan ha bestämt sig efter att Lagrell förklarat i telefon vad som skall hända eller inte ...
GAIS Göteborgs Atlet o Idrotts Sällskap
2009-10-01 20:04
Pinsamma Örebro.

- Det har blivit en höna av fjäder, och vi skulle aldrig vara så osportsliga som Örebro var, säger ordförande Christer Wallin till Sportsday.
GAIS Slimmy
2009-10-01 20:04
Låt oss resonera lite med era argument här.
Då kan vi till en början visa på att Wanderson hade tillåtelse att spela matchen mot Örebro av Svenska fotbollsförbundet. Tillståndet rådde alltså fortfarande. Om SvFF hade delgivits en kopia på ansökningen om uppehålls- arbetstillstånd som skickats till migrationsverket, vet jag inte. Hade en kopia skickats så hade man genast utan vidare godkänt fortsatt spel för Wanderson tills det att ett utlåtande hade givits från migrationsverket. Beroende på hur migrationsverket beslutat skulle då också SvFF besluta. Arbetstillstånd = Spelarlicens. Om man nu inte var medvetna på SvFF om att Wandersons arbetstillstånd behövde förnyas
och att man därför inte begärt något intyg på att man ansökt om förnyat arbets- uppehållstillstånd har ringa betydelse. Det har bevisligen skickats till migrationsverket och Wanderson har också beviljats arbetstillstånd, dessutom retroaktivt till det datum då ansökan var migrationsverket tillhanda. Preskriberingstiden för sådana här fall utesluter den tid då man var ovetande från GAIS och Wandersons håll att Wanderson behövt förnya sitt tillstånd och detta är således endast en diskussion som rör de senaste två veckorna.
Eftersom ansökningen om förnyat tillstånd var hos migrationsverket för just två veckor sedan gäller också arbetstillståndet retroaktivt för dessa veckor. Man har nu beslutat att bevilja arbetstillstånd för Wanderson och de ovannämnda veckorna som berör Örebro SK och detta betyder att SvFF också retroaktivt beviljar speltillstånd.
Vari felet ligger är i sådana fall att man inte skickat in en kopia till SvFF om ansökningen för fortsatt uppehälle i Sverige.

Hur kan ni då i detta fall gå på krigsstigen över en sådan SKITSAK, rent ut sagt!? Helt otroligt hur ni kan påstå att man myglat från GAIS håll!
Ni är som gamar över GAIS poäng många av er här.
Osportsligt är ju bara förnamnet..
AIK Saywee
2009-10-01 20:02
Jag protesterar här och nu mot fusk!
Elfsborg Nsubuga
2009-10-01 20:02
Med tanke på SvFF:s korkade regelverk så borde det nästan löna sig att skicka in en protest till förbundet direkt efter matchen varje gång en icke-EU spelare i motståndarlaget vågar sig in på plan.

Det kan ju visa sig att spelaren inte har uppehållstillstånd, och fler chanser att hinna anmäla finns ju knappast...

SvFF borde skämmas.
AIK Saywee
2009-10-01 20:00
Dessutom...

... har man vunnit sportsliga fördelar bör man väl faktiskt straffas sportsligt gentemot andra medtävlande?
Örebro Uhlán
2009-10-01 19:57
Ämne: Fotbollförbundets vä....
Klubbarna har 2 veckor på sig protestera. Det är privarpersoner som bara har fem dagar på sig.
Örebro Mittåt
2009-10-01 19:53
Fotbollförbundets vägar är outgrundliga.

För några år sedan (efter den sk. Afonso-affären) införde man regler som skulle förhindra att något liknande upprepades.

Men samtidigt är reglerna för protest sådana att det i princip är omöjligt att protestera. Klubbarna har bara fem dagar efter match på sig. Men eftersom det i allmänhet inte är känt att spelarna spelar utan uppehålls- arbetstillstånd, så blir det i princip omöjligt att protestera mot regelvridigheten. Det var ju bara en slump (Aftonbladets artikel) att Wandersons status blev känd.
Örebro psoari
2009-10-01 19:52
Fusk är fusk och det ogillas. Samtidigt vill jag inte få en europacupplats eller medalj i allsvenskan på tilldelade poäng efter en match som förlorats. Det var ju inte nån ronaldinho eller zlatan man slängde in, utan en spelare som spelat hela säsongen. Fusk är fusk, straffa gais - men ge inga poäng till ÖSK - vi behöver dem inte.
Örebro in med Boniek Maruti på plan
2009-10-01 19:49
Roger Persson/ jag ser att du har en sån där...hmm va heter de nu igen inte ofta man ser en supporter just de ja..trelleborg tröja! hejar du på dem? va roligt? trodde inte ni trelleborgare fanns kvar, hur många är ni nu för tiden på era matcher? 500?600? 2500? åh klassiska tider minns när man åkte ner dit o kolla när trelletjong tjongade bollen i 90 minuter en blåsig söndag på heter den tjongavallen? finns den kvar? hur som helst kul o se dig, ni är sällsynta nu för tiden.
AIK Saywee
2009-10-01 19:44
Mittåt, kan bara instämma helhjärtat med dina inlägg. Orättvisa är något jag aldrig kan acceptera!

Fusket är redan utfört, men papperssnacket pågår, och Lagrell vet inte vad han skall hitta på denna gång!
Örebro Mittåt
2009-10-01 19:37
Dubblett igen.
Örebro Mittåt
2009-10-01 19:37
GAIS tog - om jag räknat rätt i hastigheten - 14 poäng under den period då Wanderson saknade arbetstillstånd. Inte för att det gör ÖSK så mycket, men fruktansvärt orättvist mot de klubbar som nu är indragna i nerflyttningsstriden.
AIK Saywee
2009-10-01 19:37
Ämne: Våran ordförande ski....Tobse, tror du att klubbarnas styrelser umgås och har det gemytligt ...?

Någon i våran styrelse gjorde bort sig och i det fallet blev vi dömda! För att jämföra så gjorde personer i IFK Fusk´s styrelse bort sig otroligt mycket mer, men då var det inte fel på klubben utan det var personernas fel.

Fy attan vad jag tycker illa om när lag och regler gäller olika beroende på vilken klubb det handlar om!

Undrar bara hur ni skall klara er utan straff, jag förstår det inte helt enkelt!
Örebro Mittåt
2009-10-01 19:30
vi skulle aldrig vara så osportsliga som Örebro var, säger ordförande Christer Wallin till Sportsday.

Ett minst sagt märkligt uttalande av en ordförande vars lag använt en spelare från den 27 juli till den 17 september som varken hade uppehållstillstånd eller arbetstillstånd. Tala om skenhelighet eller om det nu är bristande sjukdomsinsikt.
Örebro Ropesin
2009-10-01 19:28
Ämne: Christer Wallin krit....
Man kanske ska vara kritiska mot sitt egna agerande?
AIK Saywee
2009-10-01 19:28
Roger Persson, lustigt inlägg från en ensam trelleborgare, publikt har de flesta andra supportrar ett annat lag de önskar utgå, lustigt, mycket lustigt inlägg :-)
AIK Saywee
2009-10-01 19:22
gamengen//

Vill du läsa gnäll, så kan du kika på ert eget forum idag, hehe, främst från de med grönsvarta tjöjor efter nic´et ;-)

Vad betyder G i GAIS, Gnällarnas ... etc etc.

Tidigare har jag tyckt om GAIS lite grann, men när fusket utbreder sig längs Västkustens före detta "fotbollens huvudstad", så sjunker ni i "ärlighetens" namn!

Undrar om GAIS nar någon heltidsansälld som kan hålla koll på om föreningen är driftklar?

Eller är det bara några få som jobbar idéellt och inte förstår sig på att det finns regler och som dessutom även gäller för andra på "samma nivå"?

Skriver man att något är lågt, så är er nivå mycket låg för närvarande.

Men det skall bli oerhört intressant att följa detta mediala pådrag, Lagrell får det svettigt eftersom reglerna är reglerade om än godtyckliga ...?

Är det skillnad på lag och "lag"?????
Annons: