/fotboll/osk/forum/5449.aspx/fotboll/osk/forum/5449.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro ÖSK-Karl
2009-11-05 16:46
KvT//

Ta bara Glenn som exempel, han förstod att han inte skulle få nytt kontrakt när han ställdes utanför truppen.

Hade väl varit just att meddela det till honom tidigare så han kunde planera sin framtid med en viss framförhållning.

En sak är säker, vi kan inte förvänta oss några spelare från Afrika på länge samt att det var tur att Bedoya hade så starkt psyke när inte han fick spela.
Örebro Kurt von Traatt
2009-11-05 16:38
Biopower // Klokt skrivet. För det är som du säger. Även om Sjögren kommer med en annan version så är det så här Frempong upplever det. Och ingen kan ta ifrån honom hans känsla för den är sann för honom.

Och om spelare och klubb har olika versioner, så är det likt förbannat också ett tecken på kommunikationsbrist.
Örebro Kurt von Traatt
2009-11-05 16:36
Dubbelpost
Örebro ÖSK-Karl
2009-11-05 16:32
pemo//

Jag har bara erfarenhet av hur styret sköts i finska företag, men det finns väl en anledning till att det är oerhört få finska tränare utomlands i lagidrotter.

Får erkänna att jag läste papperstidningen idag, om bara hälften av det Frempong säger är sant gällande behandlingen av spelare så är det inte konstigt att Sjögren har svårt med att förlänga kontrakt.

Tror Axén var en stor förlust som andretränare och att vi behöver en ny sportchef helst idag.

Hoppas nu inte Frempong får skit för att han talade ut i NA. Sixten gjorde samma sak innan han fick nytt kontrakt.
AIK Saywee
2009-11-05 16:23
Wivallius//
Jag förstår att du inte menar Örlund ;-)

Även jag är vaccinerad mot kommande elände ...
... kom dessutom just på att den "mexikanska", därefer "svininfluensan" kallas numera för

"Den nya influensan"

Lika smart som att komma på att kalla en nybyggd Arena för "Gamla ******"
Örebro Biopower
2009-11-05 16:22
Angående finska tränare och svenska förbundskaptener.
När jag i dag läste pappers-na fick jag den där tomma känslan i magen igen, naturligtvis förstår jag att alla mynt har två sidor och att vi snart får höra en version som skiljer sig från den James framför. Men det är så här James känner det, det är han som upplever att han hamnat i kylskåpet, det är han som upplever att ingen talar med honom. Jag undrar hur känner sig Berra? Vem talar med honom, han talar ju bara franska och på franska går det ju inte att kommunicera (enligt Sixten). Eller Glenn är skånskan för svår? När jag har dessa funderingar hör jag plötsligt Marcus Allbäck på radion talandes om Hamréns förträfflighet och förmåga att sätta sig in i varje spelares situation, och att kunna agera utifrån det. Nu kommer ett citat från Allbäck: Det är inte så lätt att få en trupp på 25 olika spelare att känna sig delaktiga i lagets resultat, men det klarar Erik. Jag undrar hur delaktiga vissa av ÖSK;s spelare känner sig i årets resultat. Jag tror inte att Sixtens agerande/laguttagningar i nämnvärd grad negativt påverkat årets resultat, kanske tvärt om, men på längre sikt måste tränarens ansvar vara att utveckla spelare både till laget och till transfermarknaden. Då kommer spelare som känner sig utfrysta vara förödande för den image som klubben försöker skapa, vem vill till en klubb där man aldrig får chansen. Sixten du kan inte lyckas om du aldrig riskerar att misslyckas!
Wivallius
2009-11-05 16:10
Just det!
AIK Saywee
2009-11-05 16:09
Wivallius, har för mig att han heter John?

JOHN!!!
Wivallius
2009-11-05 15:36
Saywee//

Jag tror också det blir bra. Hoppas bara han tar ut Sveriges bästa målis i laget. Du vet vem!° ... och jag menar inte Öhrlund
AIK Saywee
2009-11-05 15:01
Favorit i repris, eller?
Detta anade jag redan i inlägg den 27 oktober ...

"HAMRÈN SVENSK FÖRBUNDSKAPTEN!

... enligt vad jag förstått, eller?

Efter att ha sett bilden och kroppsspråket i dagens sportpappersGT, läst texten och förstått vad som finns mellan raderna, så blir det nog så. Lagrell har åter bestämt sig - och jag tror faktiskt att det kan bli mycket bra med Hamrén."

FORZA HAMRÈN OCH BLÅGULT!!!
Örebro Kurt von Traatt
2009-11-05 15:00
Rasberg // Ja, Haginge ser närmast chockad och förvirrad ut
Örebro Rudolf Blodstrupmoen
2009-11-05 14:07
Jag skulle gärna se att man försökte knyta till sig Micke Danielsson i tränarstaben. Han var en bra ledare och pådrivare på planen och verkar också vara väldigt social och verbal. Han skulle funka bra som en länk mellan huvudtränaren och spelarna. Nu vet jag inte vad han pysslar med för tillfället men man borde höra sig för om han är intresserad.
Örebro pemo
2009-11-05 13:48
ÖSK-Karl// Du säger att finskt ledarskap inte passar i Sverige? Är inte det att generalisera rätt grovt? Det finns väl ett antal finska tränare som har lyckats väldigt bra i Sverige. trots butterheten.
Hockey-Timo t.ex. Men du har kanske tillgång till omklädningsrummet i ÖSK så du sitter på bättre vetande än oss andra. Personligen föredrar jag en chef som pratar men undersåtarna, men det har jag inte. Men det går det också.
AIK Saywee
2009-11-05 13:36
Rasberg, instämmer, du har nog helt rätt i att han (Haginge) tänkte lite annorlunda/galet när han lämnade de svartvita eleganterna, och naturgräs är inte alltid grönare än konstgräs ;-)

FORZA SVARTVITT!
Örebro Rasberg
2009-11-05 13:18
Vet inte om någon skrivit det tidigare men jag skulle vilja tipsa om att se intervjun med Haginge efter matchen igår. Det låter rätt hopplöst och han ser helt knäckt ut. Var nog inte såhär han tänkte att det skulle bli när han lämnade ÖSK...
Wivallius
2009-11-05 12:49
Saywee// Jag har ljudet också men stängde av högtalaren på datorn. Dessutom är jag numer vacinerad. ;-)
AIK Saywee
2009-11-05 12:44
Edit hälsar att det är lungt
AIK Saywee
2009-11-05 12:44
Edit
AIK Saywee
2009-11-05 12:41
Edit
Assyriska Assyriska i själen
2009-11-05 12:38
Blå Bergen Blues// Det är klart det är konstgräsets fel :).

ar man bara löpare och orienterare i startelvan då strävar man efter skitiga , gropiga gräsplaner. Enda sättet för DIF att ta poäng. När det gäller det tekniska har de ingenting att hämta mot AFF. Det är klasskillnad i bollbendlingen och passningsspelet.

Gillar som sagt inte skitiga och grpiga naturgräsplaner men ett skitmål borde vi göra på söndag. Då skall det vara klart.

Sparka, kötta och spring Djurgårn!!!
Örebro Kurt von Traatt
2009-11-05 12:37
pemo //SyreAtom /7 det är väl inget fel iofs att vissa spelare inte får spela, skicka de för utlåning till andra lag, ställa upp med bästa laget osv. Det är inte det jag vänder mig emot utan det är hur saken hanteras. Vissa ser spelare bara som produkter.

Som tränare och ledare tror jag det är viktigt att också se människan och dess psykologiska mekanismer.

Om jag skickas till ÖSK U så väl det ok om man är ärlig och förklarar varför. Men jag vill gärna också veta vad jag behöver förbättra osv.

Det är inte konstigare än de utvecklingssamtal (som man enl arbetslagar (eller om det är i fackliga överenskommelser)) måste hålla med sina anställda på ett vanligt företag. Jag får varje år reda av min chef var jag är bra på och vad jag måste förbättra. Jag får motiverat varför jag har den lön jag har och vad jag måste prestera för att få en bättre lön.

Om jag inte får spela en match på hela säsongen förväntar jag mig en förklaring varför. Vad måste jag bli bättre på? Vad har Porokara som inte jag har osv. Det är bara vanligt sunt och moget ledarskap, fundamentalt ledarskap. I det långa loppet tror jag man också vinner på det både på kollektiv och individuell nivå. Annars tror jag man lägger god grogrund till missnöje och att det kan börja jäsa. Och förr eller senare, sanna mina ord, uppstår splitting i gruppen. Sämre spelarutveckling för spelarna på position 13-24 i första hand.

Jag anser att det annars är allt annat än "tydlighet".
Örebro Kurt von Traatt
2009-11-05 12:29
Kronblom // Flåt, visst menade jag Örlund
Örebro Kurt von Traatt
2009-11-05 12:27
ÖSK-Karl // Ja, den bespottade Walker ;)
Örebro Blå Bergen Blues
2009-11-05 12:09
Det var väl det man visste, konstgräsets fel...
Örebro ÖSK-Karl
2009-11-05 12:04
Walker kan bli årets tränare, se länk.
Örebro SyreAtom
2009-11-05 12:02
pemo//

Ja det är och kommer alltid vara nått man inte kommer får oavsett tränare. Sixten är jag iaf väldigt nöjd med hittills tycker vi i det stora hela har utvecklat laget/spelet riktigt bra i hans ledning. Kolla ute i europa i de stora lagen. Tror inte det finns en enda tränare som är sprallgök iaf.

Jag föredrar nog en bestämd och tydlig tränare, men ändå kunna ta spelare på ett bra och ödmjukt sätt.

Men det är ju alltid två sidor av myntet.

Ofta tror jag att den som ropar högst är desperat och i detta fall Frempong säkerligen känner av press att inte få spela högre än u-truppen. Klart det gnälls.
Örebro ÖSK-Karl
2009-11-05 11:59
KvT//

Det är ju detta som från början gjorde mig tveksam till Sixten. Finskt ledarskap fungerar så här. Det passar inte i Sverige, vare sig i företagsvärlden eller lagidrott. Särskilt om det inte finns en sportchef eller andretränare som kan hjälpa till med de så viktiga sociala bitarna.
AIK Saywee
2009-11-05 11:47
Apropå Östlund/Örlund så byter väl AIK ut Daniel mot Daniel till nästa säsong?
AIK Saywee
2009-11-05 11:39
Ja detta med Frempong skall bli intressant att följa, om det följs upp, för "myntet har ju alltid två sidor".

Sixten kanske inte alltid är så bra på kommunikation, men å andra sidan så har vissa spelare en egen attityd till varför de ställs åt sidan ibland och surar gärna "tydligt".

Detta är lurigt, vet inte hur man smartast hanterar dessa situationer i ÖSK.

Några exempel på spelare som varit omskrivna lite speciellt, P*O, Emra, Nedim H och nu James Frempong.

Ser med intresse fram emot vad Sjögren kommer att svara ...
Örebro Kronblom
2009-11-05 11:34
Ämne: Daniel Örlund utnämn....
Östlund?Antar att du menar Örlund...
Ja Örlund tycker jag ska ha priset,tycker han varit den bästa målisen,ja bättre än stolpflyttaren faktiskt,Alven har haft en lite för ojämn höst för att han ens skulle ha blivit nominerats och finns först på en sjätteplats när det gäller räddningsprocent.Örlunds 16 nollor lär spela in när det gäller att dela ut priset!
Annons: