/fotboll/osk/forum/5439.aspx/fotboll/osk/forum/5439.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Kurt von Traatt
2009-11-09 16:06
Ronald Åhman var väl ett tag i landslaget. Vet inte dock var han fostrades
Örebro Kurt von Traatt
2009-11-09 16:04
Wivallius // Erlingmark var väl också Forward. Han och Blom var väl ungefär samtidigt
Örebro SyreAtom
2009-11-09 15:54
den oumbärlige/

Nej jag nämnde inte berra, för där antar jag att det bara finns en anledning och det är väl att almebäck har stått i vägen och det har väl inte varit helt fel.

Sen varför inte berra har fått spela när någon ur backlinjen varit borta, kanske det finns någon vettig förklaring till. Det gör det ju alltid faktiskt, men knappast att vi skulle veta vad det skulle kunna vara. Berra är ju en oslipad diamant, sixten kanske tycker att han är för ojämn eller fortfarande brister för mycket i vissa moment. Det är ju de som ser spelarna dagligen, inte vi...
Wivallius
2009-11-09 15:52
Suck...
Örebro SyreAtom
2009-11-09 15:48
Kurt von tratt/

Du är såå cool...

Det är med just sådana högintelligenta inlägg man förstår varför storsponsorn är din bästa kompis.
AIK Saywee
2009-11-09 15:44
den oumbärlige//
Skriv och/eller spara långa texter i word, kopiera hit till forum, innan du skickar meddelandet, man kan bli trött när man författat en kvart och allt är borta.

Jag har redan saknat Berra ett längre tid. Är han förlorad eller finns det någon liten chans kvar att han blir en framtida svartvit elegant/gigant?

FORZA BERRA!
Wivallius
2009-11-09 15:43
Fredrik Risp får inte nytt kontrakt i Blowit. Om inte Berra får spela behöver vi ju en mittback, eller hur?
Örebro Biopower
2009-11-09 15:41
Magnus E och Pelle B var båda fostrade i Forward men de är ju i alla fall Örebroare
Örebro Biopower
2009-11-09 15:39
Ämne: den oumbärlige// Fun....
Magnus Erlingmark?
Wivallius
2009-11-09 15:39
KvT//

Hasse Borg kom från Forward!

Det beror på när man drar strecket för 'fostrad'. Annttonen har ju spelat i A-landslaget så sent som i vintras. Nobbe kom vid 16 års ålder till ÖSk. Han spelade väl i finska landslaget några gånger.

Erlingmark (vart kom han ifrån?) och Fursth? Båda spelade i landslaget under ÖSK-tiden, liksom Peller Blohm, om jag inte minns fel.
Örebro Kurt von Traatt
2009-11-09 15:27
den oumbärlige// Funderar på om Mattias Jonsson "var siste ÖSK:are" I A-landslaget. Men han var ju inte fostrad i ÖSK egentligen utan kom från Kumla via Karslund. Jag kan faan inte komma på någon ÖSK:are som varit fostrad i ÖSK till landslaget. Hasse Borg? Snackar vi 70 tal alltså för att hitta den senaste?

Någon som kommer på den senaste?
Örebro den oumbärlige
2009-11-09 14:49
Helvete, skrev ett inlägg på fan nästan en sida som försvann.

Aja.

Det jag kom fram till är att Berra och Basse är två helt olika personer.

När du SyreAtom lägger fram dina argument för varför Basse inte ska spela har du missat Berra. För du inleder ju med att nämna bägge.

Sen att skylla Berras utfrysning på språket är fel. Klubben har som agenda att göra allt man kan, att maximalt utnyttja sina resurser för framgång. Spelarna har flera agendor.

Ja, oproffsigt av Basse att sticka utan lov. Håller med. Men ändock ska klargöras att Basse under våren visade upp ett spel som varken Porokara eller Astvald har gjort under hela 2009.

Synd att Berra under säsongen varit 5:e valet. Från att ha varit ordinarie under superhösten 08 har han fått smaka trä hela säsongen 2009. Kan heller inte förklara det med att han varit ur matchform när tillfällen kommit eftersom Anttonen efter längre tids frånvaro gick före.

Varför sa man nej till U21-serien?

Sen ska vi alla komma ihåg att det inte enbart handlar om att Basse och Berra inte kan svenska eller engelska. Mycket handlar också om att kommunikationen mellan ledare och spelare är dålig och det har t.o.m. svensktalande spelare gjort. Vi ska också komma ihåg att Basse och Berra inte har någon tradition av engelska som många andra har vilket kan vara en liten förklaring till varför det är svårt att lära sig det.

Jag har inga vidare åsikter om huruvida vi ska sälja Basse men Berra vill jag gärna att vi förlänger med om klubben tänker satsa på honom. Om inte hoppas jag Berra kommer till en bra fransk klubb och jag är ganska säker på att det inte kommer ta allt för lång tid innan Berrra blir framstående i typ ett lag i högsta divisionen, kanske Frankrike men även Österrike, Belgien eller liknande. Synd bara att ÖSK inte kunde förvalta hans talang. Men det är inte så ovanligt, ÖSK har inte varit så lyckade med att förvalta och utveckla talanger på senare år, när hade vi egentligen en Örebroare fostrad i ÖSK i landslaget sist?
Örebro Kurt von Traatt
2009-11-09 14:43
SyreAtom // Jaså. jag tror de flesta härinne trodde de kunde komma och gå hur som helst. Shit också. ;)
Örebro Kronblom
2009-11-09 14:43
Ämne: Kul att höra att Six....
tycker att det är det man måste jobba mest med när det gäller rekrytering av nya spelare,få hit en back som bättre kan bygga upp spelet än vad Wovven gjort.
Håller tummarna för Iron-Mike ikväll,får hoppas han blir årets nykomling!
Örebro Kurt von Traatt
2009-11-09 14:41
Wivallius // Ja du har rätt. Särskilt Sammy deltar alldeles för lite i offensiven. Det sa Blom också.

Antonnen & Wirtanen ligger lite mer på rulle tycker jag.
Örebro SyreAtom
2009-11-09 13:47
pemo//

Bra sagt!

Givetvis har allt det där diskuterats i ledningen kring basse och berra, och det finns nog både 1 och 2 och 3 orsaker till varför saker har gått som det gjort. Titta på basse, hans mentalitet är kanske lite väl bräcklig för att kämpa sig in i startelvan som ett proffs, men istället kommer han försent eller drar från landet utan lov.

Det går inte att bortse från sådant när man ska välja vilka som ska spela, det ger verkligen inga bra signaler till resten av truppen och därmed skulle truppens harmoni splittras. Antingen är man proffesionell och vet alla förutsättningar för att ta en plats, eller så gör man inte det. Tror ingen i Ösk har tid eller energi att ägna sig åt saker som spelaren också har ett ansvar att ta till sig. Basse kanske inte ens vill lära sig svenska?

Tror inte heller det bara går att komma och gå som man vill och ta en plats i startelvan hursom helst.



Wivallius
2009-11-09 12:56
Kul att höra att Sixten också ser att Vovven (han sa visserligen 'backarna') ibland bromsar uppspelen i stället för att ta dem i fart
Örebro Kurt von Traatt
2009-11-09 12:19
NA TV med Sixten & Blom. Talar om årets säsong.
Örebro Kurt von Traatt
2009-11-09 10:29
Riktigt vidrigt påhopp av DIF "supporters" på Assyriska spelare. Usch. Som om det inte räckte med att DIF vann utan man måste passa på att attackera spelare. Få se....Hm..tror ni de hade luva uppdraget över huvudet?

Och de som gnällde på att SFF var otroligt löjliga som ville straffa AIK anhängarna (eller IFK för bristande säkerhet) som stormade planen efter matchen mot IFK visade detta att det kanske faktiskt behövs. Eller skall det förlorande laget springa gatlopp till omklädningsrummen?

Hoppas det får tag i förövarna och straffar DIF hårt! Riktigt allvarlig incident om ni frågar mig.

Örebro Kurt von Traatt
2009-11-09 10:25
pemo// Är väl inte bara de som inte kan språket som petas utan förklaring. Det verkar vara en standar procedur.

Örebro pemo
2009-11-09 10:08
Scrollat lite av helgens inlägg och blir så trött på dessa eviga försvarstal för Basse och Berra. Det är väl klart att du inte platsar om du inte vill/kan lära dig språket. Spelare från Afrika vet vad som gäller. De är inga söndercurlade barnungar från Eker utan gör som chefen säger. De spelar för pengarna. Sen tycker jag att Eric blev för lättläst i år ( i de matcher som han spelade ) Peta och stick gick bra förra året, men nu hade alla tränare ögonen på honom och då försvann han lätt. Det där med att tränaren inet snackar är väl ett proffsdrag. Läste om Bengtsson i Herta Berlin. Han fick en ny tränare som inte kan engelska och själv kan han ingen tyska. alltså är han petad nu utan att "veta varför"
Att man sedan satsar pengar i ett lag som ÖSK-invest gör är ju ett högrisk projekt. Har du inte råd att förlora så skall du inte satsa. Sätt in dem på banken istället och få 0,10% ränta i stället.
Örebro Conjuration ★
2009-11-09 09:34
Vad kallar man en djurgårdssupporter med en halv hjärna? BEGÅVAD! haha ;)
AIK Saywee
2009-11-09 09:07
Detta med "stormningar" vid gratulationer och när man vill fira kan väl kanske kännas som lite OK, med när DIF-fans attackerar AFF-spelare så att det blir sjukhusbesök, då är det något som är fel i huvet på några ...

... agera Lagrell, om du vågar förstås!

Omspel med enbart straffsparkar inför tomma läktare på hemlig ort!!!
Örebro Sekt. E
2009-11-09 09:04
Trist att sånt drägg som dif håller sig med ska komma till vår vackra stad ännu ett år. Å andra sidan sex ganska säkra pinnar.
AIK Saywee
2009-11-09 08:34
Vore trevligt med Abgar Barsom som pådrivare när eleganterna agerar lite slött?

För det kan han, och mycket annat också :-)
AIK Saywee
2009-11-09 08:13
Ämne: Det enda intressanta....
Walter Gigena//
Håller med till vissa delar, dvs gillar inget av lagen, kan dock tycka att det var tråkigt att AFF fick spela en man kort på grund av det som hände, när benknäckarna knäckte ytterligare ett ben, även om det satt i näsan på en motspelare.

Situationen vid DIF´s 3-0, brukar oftast, i åtminstone femtioen fall av hundra, rendera i frispark för det försvarande laget ...?

Ja ja, skiter i vilket som, 6 nya fräscha poäng väntar ändå de svartvita eleganterna nästa år, oavsett vad som hade hänt på friidrottsarenan i går, men jag kan ärligt skriva att jag har haft förhoppningar om straffsparksavgörande hela tiden i denna kvalmatch, kanske mycket beroende på att jag har noll sympati för något av lagen och tyckte nog att slumpen kunde få avgöra.

Efter den gulsvarta dubbeln, blir det nu ytterligare en fin vecka på Västkusten, fusk har aldrig lönat sig ;-)
Syrianska FC TriZ
2009-11-09 05:00
Walter Gigena, självklart vann rätt lag, AFF är en pajasklubb.

Charlemagne, lär förmodligen bli ÖSK eller Syrianska för Barsom.
AIK Charlemagne
2009-11-09 01:14
Walter Gigena,ni är friskt representerade över hela sverige med exörebroiter.....

Frågan är nu, blir det mer barsom i örebro?
Örebro Walter Gigena ☆☆☆
2009-11-08 22:14
Det enda intressanta efter dagens match är att Assyriska fortfarande inte lyckats ta sig till Allsvenskan för egen maskin. Lagrell gråter.

Det kändes förövrigt lustigt att ogilla att något av lagen skulle vinna. Med PFO (ursäkta svordomen) och Näfver (krullet) i Assyriska kontra Jonsson (Judas) och Hagge (tok-svikaren) i Dif var det snudd på dött lopp om vilket lag som ogillades mest. Det som vägde över var snedsparkarnas snedsparkare genom alla tider -Samuelsson i Assyriska. Rätt lag vann således.
Örebro KCMarten
2009-11-08 21:28
Chipset//

Jag misstänkte det ;-)

Jag var bara tvungen att förtydliga..
Annons: