/fotboll/osk/forum/5424.aspx/fotboll/osk/forum/5424.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Blå Bergen Blues
2009-11-23 10:22
Wivallius// Men, hallå, vem har sagt att man "skriker" här?
Med "leken" avsåg jag ett gammalt talesätt, "den som ger sig in i leken får leken tåla", har du inte hört det förut? Betyder i detta sammanhang ungefär: Den som inte drar sig för att här kritisera andra med mer eller mindre hårda ord bör rimligen vara beredd på liknande kritik emot sig själv.
Jag brukar själv inte använda ordet "tönt", men för mig känns det inte som så speciellt "hårt". Ordet "gnällig" än mindre. Kanske upplever vi det olika?
Wivallius
2009-11-23 10:07
BBB//

Nej, vilken lek menar du. Du skriker väl inte tönt m m till folk på ett konditori om det visar sig ni har olika åsikter. Varför måste man använda tillmälen för att man inte ser folk i ögonen?
Örebro Blå Bergen Blues
2009-11-23 10:04
hmm.. "tönt" och "gnällig" borde väl vara tillmälen att kunna stå ut med här? :-). Den som ger sig in i leken... eller?
Lite lustigt också att en spelare som Bertin Samuel Ze Ndille får spaltmeter efter spaltmeter på detta forum. En utomstående som "trillat in" skulle måhända kunna tro att han redan var Champions League-mässig.. :-)
Örebro Kurt von Traatt
2009-11-23 10:01
pemo // Nja ÖSK har väl inte presterat bättre 2009 än 2008 sett till spelatruppen och förutsättningarna. Men spel & placering lyfte sig från 2007 till 2008 men inte förrän de nödvändiga förstärkningarna anlände. Om man nu ska vara krass.
Nästan hela laget har ju bytts ut på två säsonger.
Örebro pemo
2009-11-23 09:48
den oumbärlige// Tja, Näfver var också en stor talang....men att vara talang innebär inte bara att jonglera till 100. Du skall också "stå ut" med det tråkiga alldagliga som utvecklar dig på sikt. Berra var inte bättre än Wiken och ( antar jag ) visade det på träning. Men fortfarande är det all skit som kastas på tränare och sportchef från alla håll som jag reagerar på. Jag har inte alltid förstått Sixtens laguttagning, men det är han som är chef och har beviserligen ( trots ÖSK-Karls åsikter ) lyft ÖSK:s spel två år i rad. Att sedan Berra är en "färgklick" som alla vill se på plan förstår jag, men höll han måttet -08? Var det inte då som SEB fick gå ner som mittback?
Örebro den oumbärlige
2009-11-22 23:22
Pemo//

Du avvisar alla argument för Berras storhet med ganska svaga påståenden att Sixten ser han varje dag. Berra är en stor talang, de flesta är överens om det. Att Almebäck är bättre är ganska självklart men det är inte Almebäcks plats Berra ska konkurrera om utan Wikens. Vi skulle kunna haft 3 bra, startelvan-färdiga, mittbackar men måste nu alltså ge oss ut på marknaden för att hitta en backup som kanske, kanske håller måttet. Att Berra håller måttet såg vi hösten 08, att du tyckte han var dålig då låter lite underligt, förutom några markerings och positionsmissar, var han väldigt duktig. Nu får vi hoppas på att Sjögren hittar en duglig backup och att Berra hamnar i en klubb som kan hjälpa honom.
Örebro Kurt von Traatt
2009-11-22 20:45
Aspen// Jag håller med föregående talare. Saknar också dina inlägg.
Örebro ÖSK-Karl
2009-11-22 20:35
Aspen//

Tycker absolut du skall fortsätta att skriva här, du har kloka analyser och är bevisligen fotbollskunnig. Du tillför forumet mycket, ge inte efter för sådana som kör med personpåhopp på andra skribenter.
Örebro Aspen
2009-11-22 19:29
När man ser tillmälen typ "Tönt" inser man det var rätt beslut att sluta skriva på detta forum.
Något som jag också märkt är att den som har en avvikande åsikt som inte kan tillbaka visas kallas "gnällig".
Tuffa grabbar som skriver så !!!
Wivallius
2009-11-22 19:17
Appropå ÖSK Bandy:

"Tomas Knutson borta resten av året

Vetlandas anfallare Tomas Knutson ådrog sig ett brott på nyckelbenet under fredagkvällens elitseriematch mot Bollnäs. VBK får nu troligtvis klara sig utan sitt hårdskjutande nyförvärv resten av året.

Redan 20 minuter in i matchen var olyckan framme.
- Det var en 50/50-situation där jag inte riktigt vet vad som hände. Jag tror en Bollnäs-spelare körde på mig och sen var det kört, säger Tomas Knutson till svenskafans.com. Tomas blir nu borta från elitseriespel under en längre period.
- Läkarna trodde på sex veckor och det tar väl i alla fall någon vecka innan man ens kan åka skridskor igen, säger Knutson."
Wivallius
2009-11-22 19:14
Måste ni kalla varann tillmälen? Har vi inte haft tillräckligt med personliga påhopp på det här forumet?
Örebro Kurt von Traatt
2009-11-22 18:53
Ja, det räcker ju inte med att en serie är enkel för att blir proffs. Då hade de ju stuckit till Isländska ligan eller nån ännu sämre liga för att bli så bra som möjlig i förhållande till omgivningen.

Till synes och sist måste man själv prestera på ett trovädigt sätt. Och Basse var ju väldigt bra hösten 2008 och våren 2009 stundtals.
Örebro Farsen fortsätter (igen)
2009-11-22 18:36
Med mer speltid (Berra) och mindre skador (Basse) så kanske de varit sålda redan nu så att de hade ambitioner är ju inte fel. Sen kanske deras agent intalade de att så kunde fallet bli om de gick till Örebro.
Örebro Kurt von Traatt
2009-11-22 18:04
Dubbelpost
Örebro Kurt von Traatt
2009-11-22 18:02
Conjuration // Vart i den länken står det att de ansåg AS vara Pissenkel?.

Däremot trodde han att det skulle gå bättre för honom och att han skulle bli proffs efter 1-2 år och därför fann det överflödigt att lära sig svenska.

Faktum är ju också att Basse var riktigt het ett tag och hade förfrågningar på sig om jag minns rätt. Sen rasade formen/skador. VonTraatt
Örebro Conjuration ★
2009-11-22 17:53
Dels har jag hört från personer i deras närhet och sedan så kan du följa den här länken. Tönt.
Örebro Kurt von Traatt
2009-11-22 17:26
Conjuration // Jaså. Trodde de att är AS pissenkel?
Känner du dom eller? Eller har du bara pratat med deras agent?
Örebro Conjuration ★
2009-11-22 17:24
Berra & Basse får också skylla sig själva. De trodde att AS var pissenkel, att det bara var att ställa ut dojorna så skulle större klubbar kontakta dom. Om man VERKLIGEN VILL så så köttar man sig fram i deras situationer
Örebro Kurt von Traatt
2009-11-22 17:08
pemo // Jag menade inte att inte Wikström/Almebäck inte borde ha spelat. De var (troligen eftersom jag inte sett Berra i år) bästa mittbackparet. Och visst är Almebäck duktig och bra. Ett klipp ÖSK gjorde. Han ligger före Berra i utvecklingen också. Berra är mer oslipad ännu. Fast skall man kunna jämföra två spelare måste de få lika speltid. Berra fick ju ens knappt speltid på försäsongen.

Benny Lennartsson som tränare vet jag inte heller om jag skulle vilja ha. Men hans erfarenhet, rutin och kunnande (man måste inte vara en bra tränare för att man har högt kunnande. Men han dög åt Svenska OS landslaget) tror jag gett honom den erfarenheten att han vet när han ser en talang.

Jag menade bara att med en annan inställning, omhändertagande och strategi hade inte ÖSK behövt ge sig ut och jaga en ny mittback.

Men skitsamma. Berra är körd. Så det spelar ingen roll längre. Så är det och det är bara att ge sig ut och leta mediokra finnar.
Örebro Farsen fortsätter (igen)
2009-11-22 17:08
Almebäck har väl fått lite mer förtroende också än Berra. Tror inte vi hyllat Micke om han suttit på läktaren hela säsongen och fått chansen som anfallare i DM mot exempelvis Sköllersta. Mycket handlar om förtroende och det kan göra mycket med en spelare.
Örebro Conjuration ★
2009-11-22 17:00
Almebäck kommer gå längre än Berra. En sådan bra mittback har jag aldrig skådat i ÖSK. Jag skiter totalt i allt annat förutom prestationen på planen, där har Almebäck varit bäst ändå sedan dag ett.
Örebro pemo
2009-11-22 16:46
Ämne: pemo // Att han är e....
Tja, jag är inte så imponerad av Lennartsson heller. Kan någon berätta vad han har gjort som tränare? Såg honom som spelare i ÖSK och var med när han fick sparken som tränare i samma klubb. Varför han har blivit så höjd till skyarna här förstår jag inte. Men man kan väl jämföra Bera med Iron-Mike. Han platsade inte i BP och hade kört fast. Trots sin ungdom. Men Sixten såg något och utvecklade det sista steget till att återigen hamna i landslaget. Berra behöver kanske något nytt. Kan ju också vara så att Sixten ser hans styrka i ett annat spelsystem än det som ÖSK spelar. Fast jag tycker att det skulle vara roligt att se ett samspelt lås med Berra och Iron-Mike. Skulle säkert skrämma skiten ur spelare som Selakovic t.ex
Skit samma. Med mina inlägg menar jag bara att man inte kan vräka ur sig hur mycket skit som helst om Sixten och Sjögren bara för att en spelare inte passar in i systemet. Visst är det bortkastade pengar, men vad tror ni Zürich tycker om Emra?
Örebro Kurt von Traatt
2009-11-22 16:05
pemo // Att han är en mittbackstalang (Benny Lenartsson tyckte att han hade stor potential och jag litar mer på hans bedömning än på din) tycker jag är odiskutabelt. För det är han. Att däremot prata om Champions leauge är att ta i så det knakar.

Däremot har han mycket att lära ff. Han var knappast, 19 år gammal, allsvenskan sämsta mittback förra året. Och då hade han ändå svårt att förstå hur han skulle positionera sig.

Talanger kräver extra insatser och individuell träning vilket i sin tur kräver kommunikation och extra uppmärksamhet.

Känslan är väl att Sixten inte varit beredd att satsa på det.

Berra kan engelska hyfsat och har som mål att komma vidare till helst Frankrike. Han har väl gjort den bedömningen att det är bortkastad tid att lära sig svenska (Sixten talar ju ändå inte med honom)

Och vore jag tränare i ÖSK och tvingades välja mellan Berra eller skadebenägne Oskar hade jag valt Berra

Jag har en vän som kan franska flytande. Om Berra hamnar i Frankrike skall jag försöka få iväg ett mail till honom och fråga hur han upplevde tiden i ÖSK och vad som var bra eller dåligt.


Örebro pemo
2009-11-22 14:34
Det tjatas ock skriks om Berra så man kan tro att han är Messis lillebror. Det jag har sett av honom (hösten -08 ) viasde en hyfsat stor back med bra huvud och bra crossbollar men alldelse för långsam och väldigt "stirrig" i egna boxen. Han har väl inte kommit längre och Sixten, som ser honom dagligen, vet det. Är det så att det faktum att han är från Kamerun gör att så många vill se honom och tycker att han har "misshandlats"? Ingen här inne går lika hårt fram när det gäller Oscar, trots att han är en större talang än Berra. Dessutom, har man kommit till ett nytt land och inte försöker lära sig språket på ett år, så undrar jag hur inställningen till jobbet är.Någon skrev att ÖSK missat ännu en talang som snart spelar Chamnpions leauge. Om Bera spelar där, så blir Kalle Anka nästa president i USA. Nä, han blir väl div 2proffs i något fransktalande lag.
Örebro Kurt von Traatt
2009-11-22 14:26
Ffi// Men han är dyr (han söker i dagsläget det jobb med högsta lönen/sign on). Även om jag håller med dig om hans egenskaper så vill jag nog hellre att ÖSK försöker hitta ett yngre fynd. Fast ÖSK har flest spelare på mitten i truppen (nu plockas ju Erik N in på allvar) och jag skulle hellre se att ÖSK förstärkte i båda ändarna på laget.
Örebro Farsen fortsätter (igen)
2009-11-22 13:55
Ursäkta tjatet men en spelare som skulle tillföra något är Barsom. Rutin,teknik,finess,jävlaranamma,bra på fasta situationer. Sen är han rätt bra på att smälla på ibland när det behövs :-)
Örebro Farsen fortsätter (igen)
2009-11-22 13:41
Vet inte vem Dahlberg skulle kunna peta i truppen. Tror inte det är något att ha faktiskt. Nyförvärv ska ju gärna tillföra något.
Örebro Chipset
2009-11-22 13:00
Kajanus// "Tekniken med sig". Vad menar du? Han har ju fått kritik på denna punkt hela säsongen (plus hans extrema långsamhet). Dahlberg är inget för oss. Inte ens som target. Han representerar ju nästan samma typ som Olsen.
Örebro Kurt von Traatt
2009-11-22 12:43
Jag är säker på att Sixten vill bli av med Basse också
Örebro Kurt von Traatt
2009-11-22 12:16
Ösk-Power// Men helt klart verkar Malmö ha betydligt bättre koll på Forward än ÖSK har. Vilket allsvenskt lag vi skulle kunna ha/få om alla stannade i Örebro.

Nu verkar ju 3 av 4 talanger gå till Malmö
Annons: