/fotboll/osk/forum/542.aspx/fotboll/osk/forum/542.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
AIK Nissesson
2016-09-24 16:41
Undrar verkligen ( ursäkta, ursäkta ) om
Axén är rätt man, att leda oss till medaljer ?


Sorry, jag menar det verkligen, sorry :(((
AIK Nissesson
2016-09-24 16:38

Undrar om det inte vore bättre för vår klubb om Crona tog tag i coachningen, för mysgubben Alexander verkar ju inte hörsamma alla byten som forumister ropar efter, under pågående match.

Men han läser ju inte ens tabellen:)

Crona och Nordahl, vet ju alltid efter match, vad som blev rätt och vad som blev fel.

Enkelt, men ändå så svårt ... oavsett hur kunnig man är på fotboll.

Jaja, kämpa på, Europaplatsen är verkligen inte körd!
Örebro Orlok
2016-09-24 16:12
@pemo:
Håller med. Analysen av försvarsspelet och slutsatsen att de defensiva lagdelarna aldrig riktigt vet hur försvarsspelet från de offensiva kommer att se ut tycker jag är det viktiga i den här analysen. Ett mer ostrukturerat anfallsspel ställer annorlunda krav och påfrestningar på försvarsspelet. Jag tror inte att det inte går att hitta ett stabilt försvarsspel i en sådan miljö men när linjerna är diffusare i organisationen så ställer det ännu högre krav på att spelarna är samspelta och känner varandra väl för att kunna läsa situationerna och hur de situationsanpassat ska agera i försvarsspelet.
Örebro pemo
2016-09-24 14:32
Klanka inte på Crona. Han kan betydligt mer fotboll och har skarpare analyser än många besvikna supportrar. Dessutom håller jag med honom om Besaras uttalande. Om man nu ska tolka det så. Hur utvecklande är det för en yngre spelare, som kämpar och sliter för att få en chans när sedan en "säker"lirare kan vara så trött att han knappt kan andas, men ändå inte byts ut.

Sen är det naturligtvis coachens sak att avgöra vem som håller eller inte.

Men Cronas analys av försvarspelet tycker jag håller väldigt hög klass.
Örebro Karlstruum
2016-09-24 11:21
Minatankar: håller absolut med om att det är skönt att han tar jobbiga debatter och inte "räds" bara för att han är en gammal ÖSK-spelare. Är mest det mot att han tycker Besara gör fel. Och hur gärna vill inte journalister vinkla varje litet ord till deras fördel så man får klick? Nicknamn i ribban: Antar att det inte var till mig? För kritiserade inte Crona som person, bara hans resonemang om Besara. Och jag läser det inte så. Att han är lovad något, jag läser det som att han har ett stort förtroende. Något som tex Sebastian Ring inte har. Men alla spelare kan man inte ha så stort förtroende till. Eller förtroende och förtroende. Att man får chansen att misslyckas i 88 minuter ibland för att avgörande 89'e. Tror ni Besara fått vara kvar om de tre andra offensiva spelarna överglänst honom och har samma ork kvar? Det tror inte jag. Men är två spelare på en tvåplus-match så självklart vill jag hellre då ha kvar gubben med X-faktor. Sen kortet om att Crona vet bäst för att han lirat allsvensk fotboll. Då är Jimmy Thelin kattskit då? Bara för att jag som Max lirat i div.3 och nu är spelande tränare i sexan har jag bara fel? En del är bättre i teorin än i praktiken. Och vice versa. Det som gör ett forum så härligt att vi alla kan samtala och tycka till, oavsett bakgrund. :)
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Nicknamn i ribban
2016-09-24 10:48
@Nissesson:

Menar du verkligen det där?

Crona är en jättetrevlig kille som bevisligen besitter fotbollskunskaper vi på forumet inte har.

Besara säger följande: "oavsett hur det går spelar jag 90 minuter, jag blir aldrig utbytt."

Crona, jag och många andra tolkar det som att han är lovad att spela 90 minuter. Det behöver inte nödvändigtvis vara något fel med det, men det kan ju onekligen skapa en konstig stämning i truppen om man har "för många" med den garantin.


"Expert att på efterhand berätta vad som var eller blev fel"

Det låter tyvärr lite som att du beskriver dig själv här på forumet när du tar rygg på vad andra skriver.
Örebro Minatankar
2016-09-24 10:43
När det gäller Gustaf Cronas uttalande i Na efter sista matchen, så föredrar jag när han gör lite djupare analyser oavsett om man håller med eller inte. Jag tycker därför hans kommentarer var intressanta. Expertkommentatorers självklara inlägg i form av floskler som att om vi inte vinner blir det oavgjort eller förlust, kan jag vara utan.
Örebro Nicknamn i ribban
2016-09-24 10:42
Toivonen och Durmaz sänkte PSG igår. Örebro Län vs. Qatar

Toivonen var det ju inte mycket att göra åt, men när det finns flertalet Europaproffs från länet och alla utom Rinne aldrig satt sin fot i ÖSK så är det ett klart underbetyg till hur man tidigare arbetat.
AIK Nissesson
2016-09-24 10:38
Tack Karlsruum, jag ger inte heller många ören för Crona, verkar bara vara en präktig typ, som av någon anledning tjänar slantar från NA, expertkommentator tror jag att han är.

Expert att på efterhand berätta vad som var eller blev fel, men det är ju nästan hur lätt som helst, oavlönade som vi är, forumister asså ...
Örebro Karlstruum
2016-09-24 10:25
Alltså varför går Crona Bananas på Besaras kommentar om att han får lira 90 minuter. Han säger INTE en gång i den artikeln att han är LOVAD 90 minuter. Inget om att han har en säker startplats osv. Men vore dumt att inte ge en formtoppad spelare som levererar poäng i varje match 90 minuter. Har han två matcher utan poäng, visst byt ut honom om det inte funkar. Men är väl inte Besaras fel att han är den som har hållt uppe ÖSK poängskörd tack vare sitt spel framåt. Sen kanske det fattas lite bakåt men är ju inte bara ÖSK som kör med yttrar som blir centrala vid spelförande. Nej du Crona (och ni som håller med). Sånt här accepteras och om vi ska sikta mot toppen så kommer det bli mer av den varan. Sema, Omoh och Ayaz vill in, så hoppas dom ger nuvarande startspelare en jävla match. Ayaz tror jag förvisso mer på nästa år. Just nu känns han bara som en Josef Ibrahim-light.
Postat via SvenskaFans-appen
AIK Nissesson
2016-09-24 09:08
Vad är ett avslut?

Det där är nog inte så lätt som man man tro, i tveksamma lägen.

Oftast är det enkelt, men ibland ...?
Örebro DaSa
2016-09-24 07:07
Arsene/ Bra kommentar.
Örebro flesklepp
2016-09-23 22:48
Den här hittade jag. Ja, hur kan Blåvitt ha tre skott på mål när det första målet var på en retur?
Örebro Arsène Lupin - Måltjuven
2016-09-23 21:59
@Chris P. Bacon:
Då är det förmodligen att de räknar skott utanför ramen också på SF. Normalt brukar man se avslut + avslut på mål men på SF stod det bara "Avslut" http://svenskfotboll.se/allsvenskan/match/?scr=result&fmid=3211811
Örebro Chris P. Bacon
2016-09-23 21:58
Kollade på förbundets livescore, där stod det 3-5 i avslut på mål.
Örebro Arsène Lupin - Måltjuven
2016-09-23 21:49
//DaSa "Däremot så finns det garanterat ett gäng kappvändare på forumet som kommer att hylla honom" Fast det där är ju jättesvårt. Om en spelare plötsligt gör allting rätt (numera nämnt som att göra en "Pode" ;0) ) Så är det ju jättesvårt att inte berömma och hylla där och då? T ex Brobergs höst i fjol var ju magnifik. Vad skall man då säga? "Äsch han har bara tur. Egentligen är han inte så här bra" Men jag måste ändå erkänna att jag hade svårt att "lita på" Kalles form i höstas och under försäsongen. Efter Podes förvandling och sedan återgång till anonymitetens skugga så lär man sig s.a.s. Spelar Kalle på sin maxförmåga nu tänkte jag flera ggr och kommer han sedan att dala till sin normalnivå som jag tror de flesta kan definiera för sig själv. Självklart förtjänar en spelare som gör rätt saker beröm. Annars blir det just som en närking på det klassiska påstående att solen skiner: "Ja idag ja". Det är ett oerhört negativ tänk som inte stärker en spelares självförtroende. Jag vet inte om det är kappvänderi egentligen. De flesta av oss ser inte träningar utan endast matcherna och vad de presterar där är en färskvara som gillas eller ogillas. Jag har svårt att se det fungera annorlunda och att det är ett för högt krav att tro att alla på läktaren skall ha förmåga att avgöra en spelares styrka och potential utan att utgå ifrån prestationen i match och en tid tillbaka. Det är den faktan vi har att förhålla oss till.
Örebro DaSa
2016-09-23 21:38
@1908:


Han har ju faktisk gjort sitt första mål, iofs var det i cupen men det borde väl gett en liten boost. Tyvärr så är Sköld en för dålig spelare, jag tror inte att han förlorar nästan alla närkamper och inte kan skjuta beror enbart på dåligt självförtroende. En spelare som t.ex. Crespo vinner närkamper och skjuter hårt som fan än han är ur form. Kommer ihåg ett tillfälle från någon av de sista matcherna han spelade för oss, från typ ingen vinkel skjuter han bollen stenhårt i ribban även han var ur form. En spelare som har spetsegenskaper som t.ex. styrka, snabbhet eller bra skott kommer mycket snabbare ur en formsvacka och kan sedan även avgöra matcher på egen hand. Det kommer aldrig Sköld att göra.

Jag kan nästan garantera följande:
- Sköld kommer aldrig att vinna skytteligan.
- Han kommer aldrig spela i en bättre klubb än ÖSK.
- Han kommer förmodligen spela i SE (typ FFF) inom två år.

Sen får ni gärna lura er själva och tro att han kommer att bli Messi om han bara får in sitt "första" mål, men jag tror inte det...

Jag är samtidigt medveten om att vi inte kan värva en spelare som besitter alla av egenskaperna snabbhet, styrka, spelintelligens och målskytt. Men skall vi sikta på att komma topp-5 även nästa år så måste vi ha in en bättre spelare än Sköld. Förhoppningsvis så kan vi använda en del av de återinvesterade SI-pengarna till att köpa kvalité eller/och ett långt kontrakt så att vi även har möjligheten till en rekordförsäljning.

Svaret på ditt sista påstående är att jag kommer att tycka likadant som jag tycker idag. Jag var en av få som ifrågasatte Pode efter hans magiska höst och kommer att behålla min åsikt även om Sköld gör mål i varje match under hösten. Däremot så finns det garanterat ett gäng kappvändare på forumet som kommer att hylla honom:)
Örebro Arsène Lupin - Måltjuven
2016-09-23 21:34
@Nissesson:
Enligt SF var det 12-8 i avslut. Huruvida de räknar avslut som skott innanför ramen eller inte vet jag inte. Bollinnehavet var 52-48 vilket är rätt jämnt. IFK anföll rakare och i bättre tempo tycker jag och även om de gillar kanter bättre så var de rätt duktiga på spela bort vårt kantförsvar Frågan är om ÖSK knytit upp ytterligare en rätt svag ytterback över tid? Fan jag saknar Hagge på banan!
AIK Nissesson
2016-09-23 20:34
3 (4?)avslut = 3 mål Var det verkligen så illa, kan man ju tacka gudarna att det inte blev fler avslut för blåvitt ... Något är inte helt rätt ? Jag gillar inte heller jiddercrona och såg inte matchen som helhet, svårt att reda ut problemet ... Jaja, det här får Gefle sota för hemma i vår Borg:)
Örebro Sparkabolleninimål
2016-09-23 16:49
[QUOTE=Chris P. Bacon]"Göteborg körde över oss igår" Va, såg herr Crona ens matchen? Götet har tre avslut på mål under hela matchen och gör tre mål (vi har 5), bollinnehavet jämnt. Skulle knappast kalla det för en överkörning. Ser det mer som att ÖSK gör en spelmässigt okej bortamatch som sabbas av att man skänker bort tre löjligt enkla mål. Enligt matchbilden ska vi ha minst en poäng igår, men onödiga misstag både offensivt och främst defensivt kostar oss matchen. edit: IFK måste haft 4 avslut minst på mål då ett av målen är på en målvaktsretur. [/QUOTE] Tänkte skriva exakt detta!
Postat via SvenskaFans-appen
AIK Nissesson
2016-09-23 16:15
Egentligen tycker jag att hela laget, alla elva lirare skall försvara vårt älskade lag, mer eller mindre, helst mer, oavsett var Axén har parkerat dem enligt instruktioner.

Hela laget måste försvara vår heder och framtid!

Europaspelet är väl för tusan inte borta, många poäng kvar att spela om, inte ger klubben upp så lätt, med ledning sv Simon och Alexander och Kubaner och några till?

Kämpa ÖSK, KÄMPA!!!
Örebro Nicknamn i ribban
2016-09-23 15:36
Man bara nickar instämmande när man hör Gustafs analys av försvarsspelet.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Chris P. Bacon
2016-09-23 15:33
"Göteborg körde över oss igår" Va, såg herr Crona ens matchen? Götet har tre avslut på mål under hela matchen och gör tre mål (vi har 5), bollinnehavet jämnt. Skulle knappast kalla det för en överkörning. Ser det mer som att ÖSK gör en spelmässigt okej bortamatch som sabbas av att man skänker bort tre löjligt enkla mål. Enligt matchbilden ska vi ha minst en poäng igår, men onödiga misstag både offensivt och främst defensivt kostar oss matchen. edit: IFK måste haft 4 avslut minst på mål då ett av målen är på en målvaktsretur.
Örebro pemo
2016-09-23 15:25
Så rätt.
AIK Nissesson
2016-09-23 15:18
... å ibland kollar i backspegeln :)
Örebro combatspenat
2016-09-23 15:05
Inte för att vara sån men handbromsen bör man ju inte använda om det inte går helt åt helvete(typ bajen)? Tycker det känns utmärkt att ösk kör med gasen, kopplingen och fotbromsen.
Dr. Fritz Müllweiser
2016-09-23 14:40
"Spelar helt utan handbroms"

Jo tack, det verkar gälla hela laget under Axéns ledning.
Örebro pemo
2016-09-23 14:16
Nicknamn i ribban // Finns ingen logik. Bara en stor djävla frustration. Jämför Oscars miss med Astrits straffmiss. Det är ju ingen som kastar ut honom , men hade han satt straffen så hade vi kanske kört över AIK.

Det är alltid svårt när målvakter gör ett misstag. Men som många skriver, man måste se högre upp i plan när det gäller försvarsmissar.

Men om Oscar gjort lika många stora missar som Köld gjorde i går, ja då hade vi fått styrk med 5 mål.
Örebro Minatankar
2016-09-23 14:05
Jag menar att det är viktigt att det finns spelare på planen som tycker det är inspirerande om både en, två eller ännu fler motståndare försöker ta bollen ifrån dem. Det är denna inställning som är så viktigt. Det skapar ett psykologiskt övertag och gör motståndarna osäkra. I går startade vi bara med 1-2 spelare som jag tror har den inställningen. 3-4 satt på bänken. Övriga spelare har naturligtvis andra kvaliteter men tänker och känner i pressade situationer att de i första hand ska bli av med bollen och känner sig stressade, inte inspirerade. Jag tycker det märks tydligt på kroppsspråket och tekniken. Har man inte spelare som blir inspirerade av att möta motståndare och har tekniken att ta sig förbi dem, som t ex Omoh, krävs det att man är snabbare än motståndarna både i tanke, fötter och ben, har bättre kondition och styrka eller är mer disciplinerade i spelsystemet. Under kanske 20-25 minuter i första halvlek visade vi att vi var överlägsna IFK i flera avseenden. Under övriga delen av matchen såg man tyvärr lite av detta. Jag menar att det är läge att pröva 4-3-3-spel i grunden med de variationer som alla spelsystem har i offensiva respektive defensiva lägen. Tycker även att man kan byta in åtminstone en spelare redan i halvlek när man märker att någon har en dålig dag. Och då menar jag inte när Sköld missar en eller annan målchans när han i övrigt rör sig som han ska i boxen.
Örebro Nicknamn i ribban
2016-09-23 13:53
Grejen är ju den att Oscar har fått mycket beröm för sina insatser, men så fort han gör en dålig match vill några slänga in en kille som: - Har ett utgående kontrakt - Inte har spelat på en högre nivå än division 1 Vari ligger logiken?
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: