/fotboll/osk/forum/5409.aspx/fotboll/osk/forum/5409.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Biopower
2009-12-01 17:49
Håller ÖSK på att bli en fifflarförening, eller har man alltid varit det? Följande fick jag höra från en mycket initierad källa:
Vid spelarförsäljningar försöker man konsekvent blåsa spelarna på eventuellt överenskommen sign-on ersättning, med hotet ”det där måste du avstå annars släpper vi dig inte nu” Föreningar som har vidareförsäljningsklausul med ÖSK försöker man få att skriva ned denna med motiveringen att ÖSK behöver pengarna bättre och att spelaren är iskall på marknaden. Detta kanske låter luddigt men är verkliga exempel på hur ÖSK agerat i ett konkret fall, vill dock inte avslöja spelarens eller föreningens namn. Det allvarliga är att övriga spelare i truppen känner ju till det här och detta ifrågasätter ju även klubbens trovärdighet på hela spelarmarknaden.
AIK Saywee
2009-12-01 17:41
Prestigen jobbar hårt under silly season och jag har nyligen hört ett galet rykte på Sveriges västra kust ... !?!?!?!?

Sillar och makrillar som torskar, eller ;-)
AIK Saywee
2009-12-01 17:16
Silly season är sillig säsong, det är då "sillarna går till"

Det är inte bara i ÖSK det verkar rörigt, oklart och struligt med vissa i organisationen, kommunikationen och vissa spelare och dessas beteende på och utanför den gröna ytan.

GAIS och Dime Jankulovski verkar inte vara överens precis, och så är det nog i många andra elitklubbar också, bakom kulisserna?
Örebro Farsen fortsätter (igen)
2009-12-01 16:45
Aspen/Nej det känns som att det hänt nåt i Berra affären, utanför planen.
Örebro Aspen
2009-12-01 16:11
Farsen fortsätter (igen)//Min undran är varför man VARKEN förlänger eller verkar för att utveckla spelaren så han blir såld.
Tycker man varken tar tillvara klubbens intressen eller spelaren. Då är det något som inte fungerar som det ska.
Örebro Sekt. E
2009-12-01 16:04
Aspen // Jo jag vet. Det gick inte så bra då alla gånger.
Örebro Farsen fortsätter (igen)
2009-12-01 16:03
Aspen/ Så varför förlänger man inte?
Örebro Aspen
2009-12-01 15:57
Sekt. E//Förra året fick Berra spela en hel del, 15 matcher främst på hösten. I versamhets-redovisningen sades att han etablerat sig.

Flera av de stora investerarna i Spelarinvest har också ledande positioner i ÖSK Elitfotboll AB och ÖSK Fotboll. Ledande finansiärer finns också som valda företrädare i klubben styrande organ. Det är bl a dom som skapar klubbens ambitioner.
Jag tycker att klubbens ambitioner är överordnade tränarens ambitioner. Fotbollutskottet bör vara forumet för idé om spelmodell. Det ska INTE vara one man show !!!
Örebro Sekt. E
2009-12-01 15:32
Att vi inte har sålt någon/några talanger under den senaste tiden kanske kan tillskrivas konjunkturen till viss del?

Att Berra inte fått lira är synd. Han är en talang, men väldigt oslipad. Det är en hårfin skillnad mellan att låta honom spela och att det möjligtvis går dåligt och att inte låta honom spela och få missnöje från vissa håll.

Oavsett åt vilket håll man lutar så är det, ur min horisont, högst tvivelaktigt att låta en finansiär ha möjlighet att påverka sådant. Att gå med i en grupp som ska köpa spelare till en klubb är ett medvetet risktagande. Där man också förmodligen får insikt i klubbens ambitioner, idé om spelmodell och tränarens ambitioner.

Sen är det kanske också skillnad på att inte respektera tränarens val och att uttrycka en alternativ åsikt? Jag hoppas att jag uttrycker en alternativ åsikt med respekt.

Örebro Farsen fortsätter (igen)
2009-12-01 15:12
Larsen som assisterande?
Örebro Farsen fortsätter (igen)
2009-12-01 15:09
ÖSK Karl/ Vad tror du är lösningen? Ta bort Sjögren och eller Sixten? Själv tror jag inte riktigt på Sjögren och hans lite sega,orutinerade sätt att jobba på. Sixten har en bra fotbollsfilosofi men verkar lite envis. Jag hoppas på en bra assisterande till honom.
Örebro ÖSK-Karl
2009-12-01 14:57
pemo//

Det är nog den stora skillnaden mellan oss, att du respekterar tränarens val. Det gör inte jag och inte ens Lars Larsen. Om det fortsätter så kan vi glömma talanger som vill komma till ÖSK och per automatik spelarförsäljningar.
Örebro ÖSK-Karl
2009-12-01 14:53
Aspen//

Visst blöder vi, det har jag försökt varna för länge nu, men de allra flesta här inne verkar inte fatta det, eller vill inte fatta det.
Örebro Aspen
2009-12-01 14:36
pemo//Saken har två sidor.
1) Spelaren ska utvecklas hos klubben han spelar i. Antingen för att ta en plats i laget eller säljas vidare. ÖSK organisation måste klara av båda fallen.
2) Klubben måste vårda sina investeringar i spelare. Man måste sälja spelare för att kunna köpa nya. Vi har inte en ungdomsakademi som kan försörja ett AS-lag (det har inget annat AS lag heller). Vi har inte balans i köp och sälj nu, vi blöder.

Det är en långsiktig strategi som krävs. Längre än "livslängden" för de flesta tränare. Men tränaren (liksom resten av klubben) MÅSTE förstå sin roll i helheten.
Örebro pemo
2009-12-01 14:26
Det är inte lätt att vara talang. Läser att Rasmus Lindgren är ute i kylan i AJAX. Är plötsligt hett villebråd för allsvenska klubbar. Med denna lilla passus vill jag bara påpeka att Sixten inte är unik med att "frysa ut" talanger. Sedan AJAX fick ny tränare så har inte Rasmus spelat en minut. Trots att han nästan hade tjatats in i det svenska landslaget när han spelade i Holland. ( Ajax och ??)
Fast jag erkänner att det skulle vara kul att höra Sixtens tankar om mittbacksspelet från i höstas......
Örebro pemo
2009-12-01 14:21
ÖSK-Karl// Ja, jag trodde också att Berra skulle starta dessa matcher, men jag respekterar tränarens val. För han hade säkert någon tanke med de båda valen. Han är ju trots allt den som ser spelarna mest. Men vem spelade Berra tillsammans med i cupmatcherna? För det är ju lika konstigt, att inte Glenn fick chansen i 0-3 matcherna. Även om han inte fick förlängt kontrakt så borde han gått före både Nordback och Anttonen.
Så ur sportslig synpunkt borde det vara lika mycket klagomål på att Glenn inte fick spela.
Örebro Aspen
2009-12-01 13:42
Berras matcher 2008 och 2009
............................2008.........2009
Allsvenskan
Start........................15...........0
Inbytt........................5...........4
Sv Cupen
Start........................,2...........3
Träningsmatch
Start.........................7...........1
Inbytt........................1...........3
Örebro ÖSK-Karl
2009-12-01 13:10
pemo//

I cupmatcherna ja, dessutom gjorde han det så bra att han borde fått spela mittback i de två matcher som Anttonen och Nordback gjorde det i AS. 0-3, 0-3.
Örebro Kurt von Traatt
2009-12-01 12:55
ÖSK-Karl //Jaså gick han som Bosman? Visste inte det. Vilket fall var det rätt läge att bli av med honom
Örebro Sogen
2009-12-01 12:11
Basse is back..... landar i sverige idag!
Örebro pemo
2009-12-01 12:02
ÖSK-Karl// Vadå inte fick spela? Han spelade väl mittback i alla cupmatcherna. Mot bra motstånd dessutom eftersom ÖSK gick längre än vanligt i cupen 2009. Fast det är väl agenten som säger så. Berra tränar väl på som vanligt. Han vet ju vad som gäller i proffsvärlden.
Örebro Biopower
2009-12-01 10:43
En fundering från en som följer debatten men som bara lägger sig i ibland. Om styrelsen föreslår Lasse Z som ny andretränare bredvid Sixten måste man ju ha upplevt ett visst missnöje med konstellationen Sixten – Rille. Att man sedan vill ha Rille att förädla de allra ömtåligaste plantorna, Talangerna, måste ju innebära att man inte ifrågasätter hans kompetens som tränare utan snarare ifrågasätter hans roll i ovan nämnda konstellation. När sedan den andra halvan av konstellationen verkar ha stoppat den tänkta nya lösningen börjar man ju fråga sig vilken typ av ledarskap man valt, alternativt fått på halsen. Som betraktare utifrån känns det som om styrelsen fått ett riktigt surt äpple att bita i. Hoppas nu bara att man inte lägger undan det och hoppas att det ska mogna så småningom. Risken är nämligen att det har gått mask i det och då är risken stor att det ruttnar innifrån.
Örebro ÖSK-Karl
2009-12-01 10:40
KvT//

Bapupa gick som bosman, men i efterhand är de säkert väldigt nöjda med det.

Trist med Berra. Klart han är svårsåld när han inte ens fick spela då de ordinarie mittbackarna var borta.

Undrar vad som händer om Basse inte dyker upp sitt sista år? Är han fri att ändå gå som bosman då? Någon som vet?
Örebro Kurt von Traatt
2009-12-01 09:40
Dagens NA papper: Berra vill gå gratis "Eftersom jag inte fått spela på ett år vill inte andra klubbar betala övergångssumma"
Örebro Kurt von Traatt
2009-12-01 08:56
Sista försäljning av Bapupa måste ju ha varit ett genidrag av Pelle. Snacka om att sälja före raset ;)
Örebro Kurt von Traatt
2009-12-01 08:54
Gurra2001 //Samtidigt säljer Gefle till sina konkurrenter och det vet jag inte om jag skulle var så förtjust i. Vi har ju också sålt till våra konkurrenter tidigare (Rubarth, Skoog,Tjerna, Johnsson,Haginge m.fl).

Men så länge alla Gefle spelare/försäljningar tycks floppa i de nya klubbarna kanske det inte gör Gefle något ;) Man borde hissa varningsflagg från att handla av dem :)

Sen är det också lite av ett vågspel. Hur länge kan Gefle hålla på att fiska upp talanger, förädla dem och sälja och ändå hålla sig kvar i allsvenskan?

Det kan ju räcka med att Gefle efter en säsong säljer av sina 2-3 bästa samtidigt som de som Pelle värvar inte uppfyller förväntningarna så är de rökta.

Dessutom kan Gefle någonsin, med sina strategier, bli så mycket mer än ett mittenlag vars grundläggande målsättning varje år är att hänga kvar. Så kul är det då inte att vara Gelfesupporter i sådana fall.

Och så har man ju upplevt ÖSK tidigare genom åren.
Men jag skulle gärna se Pelle som scout för ÖSK. Han tycks ha ögon för en spelare med talang/potential
Örebro Niko-ÖSK
2009-12-01 07:57
Gurra2001//

Gefle IF har en duktigt sportchef(Pelle Olsson) men Örebro SK har Lennart Sjögren...?
Vi måste ha en ny sportchef...!
Örebro Gurra2001
2009-12-01 03:27
Jag kom att tänka på en sak. Ni kanske har tagit upp det tidigare men ställer frågan iallafall.

Hur kommer det sig att vi inte en har 1 miljon per år i spelaförsäljning när Gefle lyckas sälja spelare för 8-10 miljoner?
Helsingborg juk
2009-12-01 02:44
Ni börjar få luft..

Ni snackar som om ni hade nån publik?
AIK Saywee
2009-12-01 00:50
Erki, Parus Major är inte PM, men jag får nog PM´a dig i fortsättningen ... om hur våra bevingade vänner kan bidra till "vår" och "allsvensk premiär".

Ser fram emot spelprogrammet, så man kan planera in 2010 års, jobb, semester och annat (O)viktigt!

Snart vänder det, ljuset alltså, moder sol som sprider värme!

Tjöta, kan inte sova, labbar i labbet och väntetiderna är långa.

Förlåt alla onödiga inlägg, men vad tusan skall jag göra, abstinensen är svår ....

ÖSK!
Annons: