/fotboll/osk/forum/5370.aspx/fotboll/osk/forum/5370.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Kex Gunnar
2010-02-11 12:51
Kurt von Traatt // Ja där håller jag med dig fullständigt. Det finns nog gått om talanger i Örebro läm med omnejd, ex Värmland och Västmanland. Johannes Skoglund Köping är ett bra exempel bl a. För att inte tala om alla Örebroare som gått till "större" föreningar nu under senare år. Nu vet inte jag historiskt om vårt kära Örebro SK har "dåligt" rykte runt om i Närke klubbarna och varit svåra att jobba med. Om så har varit fallet hoppas jag att dagens ledning isåfall ändrar på det, så att ungdomar i Örebro med omnejd ser ÖSK som det självklara alternativet att vilja spela för.

Örebro Kurt von Traatt
2010-02-11 12:08
Kex Gunnar//Ja det är tur. Sen kan jag tycka (utan att vara ironisk) att det kan vara bra att ha säsonger emellanåt där man mer satsar på yngre underifrån eller från distriktet med omnejd än värvar utifrån. ÖSK skickar signaler nedåt att det visst finns möjlighet att få komma upp och få chansen.
Örebro Kurt von Traatt
2010-02-11 12:03
Henrik(ÖSK)// Ja det är sant.
Örebro pemo
2010-02-11 11:51
Någon som vet hur det går för den där unga Forward-killen? Leonidsson eller vad han heter? Är han värvad för ÖSK-U eller kan han vara med och slåss om platserna i A-truppen?
Det är väl bara han och Johannes som är ny i år? Glenn, Walker, James, B-målis och någon mer som har försvunnit. Är truppen mindre nu i antal eller har de flyttat upp folk från U?
Frågor, frågor, ständigt dessa frågor, för att travestera Ture Sventon......
Helsingborg Backe_
2010-02-11 11:47
Ämne: ...en till grej. Und....
Att Staafs skada tagit så lång tid att läka beror ju på att er inkompetenta klubbläkare tog sju månader på sig utan att kunna ställa rätt diagnos, medan det tog Leif Swärd cirka fem minuter. Och nu är det återigen skilda åsikter mellan Swärd och er klubbläkare om vad som kommer att ske om inte sprutan hjälper...
Örebro Henrik(ÖSK)
2010-02-11 11:34
Kvt: Astvald fick ju mycket speltid när han petade Basse så lite cred får man väl ändå ge?
Jag håller förövrigt Sjögren och Sixten mycket,mycket,mycket högre än Lars-Åke Lagrell.
Örebro Kex Gunnar
2010-02-11 11:23
Kurt von Traatt // Ja du får ju vara hur ironisk du vill, det fina med ett forum som detta är ju att alla får ha sina åsikter, och det ena behöver inte utesluta det andra eller ingen åsikt behöver vara mer rätt eller fel för det. Ja talade om min åsikt, och den står JAG för. Är ju tur att vi inte tycker lika, hur skulle det se ut, haha..
Örebro Kurt von Traatt
2010-02-11 11:17
ÖSK höjer f.ö entrepriset i år med en tia...
Svågerpolitik
2010-02-11 11:14
ÖSK-TV var en höjdare idag. Kim är en kul kille i sina bästa stunder. Det gäller att det är bra knäck på korven, riktig remoläde och en Bajer, på det hele tatt.
Örebro Kurt von Traatt
2010-02-11 11:10
Svågerpolitik //Hehe

Ger gärna Sixten ändå en eloge för att han i grund och botten verkar vilja ha en offensiv fotboll och hellre göra mål än att undvika att släppa in. En offensiv tränare m.a.o. Det gillar jag. Skulle bara önska att han vågade släppa lite mer. T ex våga starta med en yngre när en äldre är ur form osv. Kolla IFK skattefusk. Där är det inget snack. Om de så är 17 år.
Svågerpolitik
2010-02-11 11:04
KvT//

Ja, progression var ordet. I sina bästa stunder det som hindrar oss från att bli sönderlästa. Men så länge Kihlen bara behöver EN krycka för att få spela så kan Erik Nilsson lika gärna söka sig till Tånged.
Örebro Kurt von Traatt
2010-02-11 10:58
Kex Gunnar//Tyvärr var jag nog lite otydligt ironiskt i mitt inlägg. Jag har tyvärr inte märkt någon vidareutveckling och förfining av Sixtens spelide. Snarare tvärt om. Jag trodde det skulle komma lite nya variationer under 2009 men istället upplevde jag det mer statiskt, lättläst och stereotyp än någonsin. De enda gångerna jag noterade lite mer variation och ett lite mindre förutsägbart spel var när Bedoya kom in. Men det verkar bero mer på Bedoya än på Sixten. Mackan fick ju tom kritik av Sixten när han bröt mönstren emellanåt och lämnade linjen före jämnhöjd med boxen. Sixten tyckte han gjorde det för ofta.

Jag HOPPAS naturligtvis på progression i Sixtens spelide. Men jag är inte optimist om jag skall vara ärlig. Det känns som att endast ännu bättre spelare kan höja speliden. Inte utveckling av själva iden. Men det är min åsikt. De flesta tycker ju hans spelide är klang & klapper föreställningar med mycket bra passningsspel. Så jag är nog mer en gnällspik som väljer att se det negativa.
Örebro Kurt von Traatt
2010-02-11 10:52
Svågerpolitik//Minst!!! ;0) Lagerbäckfilosofin!
Örebro Herr Per Lundbladh
2010-02-11 10:45
Håller med, men Almebäck och Wikström skall väl inte börja prova och testa en massa försvarsgrejer om inte försäsongen bevisar annorlunda,förstås.
Nytt klipp på FANTV.SE
2010-02-11 10:43
ÖSK-TV Uncut, del 1: "Korvtestet"
AIK Saywee
2010-02-11 10:40
Kex Gunnar m. fl//
Det ligger mycket i det ni skriver och jag vill inte heller ha in ett helt gäng, det är dessutom alldeles för sent nu.

Nej, för mig skulle det räcka bra med en till, en duktig allroundspelare.
Örebro Kex Gunnar
2010-02-11 10:27
den oumbärlige // Men såklart, du har helt rätt, ja menar inte att samma spelare nödvändigtvis ska vara säkra på sina platser. Och som vi båda påtalar, nya spelare ger ny energi, men jag tror inte att det är nån "kris" heller kortsiktigt om vi blir utan förstärkning just nu.
Örebro den oumbärlige
2010-02-11 10:22
...en till grej. Undrar inte om Staaf är färdig i ÖSK om han inte kommer kunna lira den här säsongen igen utan att han behöver operera. Alltså, färdig i ÖSK.
Örebro den oumbärlige
2010-02-11 10:07
Kex Gunnar// Vad ÖSK skulle behöva enligt min mening är någon som kommer in och konkurrerar och hotar elvans platser. Ja ÖSK-truppen känner varandra bra, men de är nog lika trygga att få spela som förra året. Ibland behövs det någon värvningen för att det ska röra till i konkurrensen och öka skiten. Precis som du skriver i slutet.

Jag hoppas ÖSK har "förfinat" sitt spel. Men det jag är rädd för är att 2009 var ju ingen förbättring enligt mig, och man har inte varit så mkt bättre i årets försäsongsmatcher, inga tendenser på att spelet har fått sig ett lyft dvs. Hoppas bara laget inte är så lättlästa igen.
Örebro Kex Gunnar
2010-02-11 09:43
Kurt von Traatt : Så tänker jag oxå, det är ju när dom andra lagen tror sig läst in ett spelsystem, individuella prestationer ska överraska och bryta ett mönster. Då behövs spelare som är trygga, som vågar misslyckas för att lyckas, och det tror ja man gör lättare om man är hem tam i ett lag, och bekant med vad som gäller i gruppen. Laget kan som du säger "förfina " sitt spel i lugn och ro medans många av våra konkureenter nu ska spela in massa nya spelare.

Sen kan givetvis ett nyförv oxå ge ny energi till en grupp.
Örebro Henry Fiat
2010-02-11 09:43
Den så kallade B1 kan det vara George Mourad ?????
Svågerpolitik
2010-02-11 08:55
Trippel
Svågerpolitik
2010-02-11 08:55
Dublett
Svågerpolitik
2010-02-11 08:55
KvT//

Ablsout skall vi köra på 'rätt elva'. Ingen skall tro att de kan slå sig in på mittbacksplatsen om de inte spelat minst två år som högerback först.
Örebro Kurt von Traatt
2010-02-11 08:42
Staaf ska satsa på kortson i andra höften.
Örebro Kurt von Traatt
2010-02-11 08:39
Kex Gunnar//Precis - Och spelarna har lärt sig Sixtens spelide utan och innan så Sixten nu kan vidaeutveckla speliden till nästa nivå. Nya anfallsdimensioner och så.
Örebro Kex Gunnar
2010-02-11 07:42
Ang nyförvärv hit och dit , kan det inte vara så oxå att det kan vara positivt för en klubb som ÖSK att ha samma trupp (i stort sett) som förra året. Att man känner varandra, både på och utanför planen, borde väl rimligtvis skapa trygghet och harmoni som får laget att växa ihop. Många andra AS lag har ju värvat både fyra och fem nya spelare , vilket tar tid och kraft för klubben att få dessa att anpassa sig både på och utanför fotbollsplanen.
Visst jag säger absolut inte nej, till ett par nyförv men vad jag menar är att det enkom inte behöver vara negativt om vi inte får ett "gäng" nya spelare.
Örebro Kajanus
2010-02-11 00:21
Ang. Kims spel med fötterna. Kolla in hans skott mot Ante Covic i träningsmatchen i Borås för någon vecka sen. Får vi se mer utav hans fötter i år så kommer han göra lika många mål med högerfoten som med huvudet :)
Örebro fohlis
2010-02-10 19:43
Det är roligt att följa diskussionen kring Niang. Jag har svårt att veta då jag inte sett något av han så jag får gå på känslan. Känslan säger att det kan vara bra att värva en till (vid sidan om Kim) som bara petar in bollar. Självklart är det inte så dumt om någon av Kim eller Niang skulle vara bra på fötterna också. Dock vad det gäller Niang så vet jag inte hur detta stämmer utan skriver bara vad jag hört. Dock vet jag en sak. När det gäller anfallare så diskuterades det vilt (innan Kim kom) om att vi måste ha en som petar in bollar, inte dribblar så mycket. Ni kanske vi får två så låt oss hoppar på det bästa, och låt yttrarna ta hand om dribblet på fötterna.
Örebro loopy
2010-02-10 17:01
bÄmne: !--TEMP_/B--!Har lite för mycket ....hur en anfallare lyckas beror ju ofta hur han passar i i laget, samt form och självförtroende.

Niang har uppenbarligen inte lyckats bra i Viking.
De har väl dessutom värvat "skyttekungen" ingelsten som de nog skrattar åt i Holland efter sin misslyckade sejour i Herenveen. Dessa två spelare har ju sina styrker på precis motsatta saker (snabbhet vs. huvudspel) så ville de ha en snabb spelare så var det väl fel gubbe från början.

Kan själv säga att jag hånskrattade åt hur klumpig David Elm såg ut när han lirade med rodevåg i falkenberg för några år sedan.

Nu har han efter några års slit tagit en startplats i Fulham och jag kan egentligen inte se vad han är så mycket bättre på idag. Stor och stark i straffområdet samt petar in någon boll ibland (ungefär som Kim och Niang )
Annons: