/fotboll/osk/forum/526.aspx/fotboll/osk/forum/526.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Nicknamn i ribban
2016-10-12 14:20
Förvånad att ÖSK inte är med och hugger på den här killen. Dever Orgill, skyttekung i Mariehamn med utgående kontrakt. Djupledsgående anfallare som (väl?) gjorde mål på oss i vintras. Nog borde väl Wirtanen kunna övertala honom?
Örebro Minatankar
2016-10-12 13:06
Att Crona inte ser en röd tråd på matcherna lär han väl inte besöka träningar för att ha en uppfattning om. Man ser det man ser. Men om någon självsäkert utan ödmjukhet eller reservation har uppfattningar om laguttagning eller byten utan att ha kännedom om en rad olika faktorer om aktuell status på spelarna och som framkommer bl a på träningar inför match, bör man nog inte vara så självsäker.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Snö
2016-10-12 09:04
@Bräcklingsbönny
Vi tror o tycker alla olika, de e de som är fint, JAG tycker Crona gör en kanonanalys o JAG ser minst 3 träningar i veckan
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Örebro Benny Böckling
2016-10-12 08:28
@Snö:

Men är han nere på träningarna och noterar och analyserar varje dag då?

Skulle inte tro det, tyst med dig Crona tänker nog mister Axén..
Örebro Snö
2016-10-12 07:53
Klockren analys av Crona:)
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Örebro BlandFinsken
2016-10-11 21:50
En sak som osar monumental positivism i ÖSK är förmågan att attrahera spelare, och helt härligt så har den über-naiva spelstilen en del i detta, i kombination med Axéns sociala begåvning och att bra individer lockar fler bra individer. Känns onekligen som att ÖSK har ett gott rykte bland spelare generellt. Astrit/Mbombo i det här fallet, att Besara valde ÖSK säger också en del. Vilken potential det finns i truppen, upp till bevis nästa säsong om truppkvalitén består.
AIK Nissesson
2016-10-11 20:41
Härliga rapporter, framtiden kan bli vår :)
Örebro BlandFinsken
2016-10-11 19:50
Såg matchen, Ferhad ser ju riktigt pigg ut. Mbombo såg väldigt bra ut, Omoh slarvig. Märktes att han var ett snäpp större och bättre än bortaspelarna, dock ingen vidare nivå idag. Målis duglig men blev inte prövad särskilt mycket. Micke (heter han så?), nr 9 på innermittfältet utmärkte sig.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Benny Böckling
2016-10-11 19:24
Bara å signa... Belgarna blir säkert glada om dem får Sköld i utbyte..
Örebro BK Fåfängan
2016-10-11 17:38
2 mål av Mbombo på 35 min. Som jämförelse, hur många mål har Lundberg gjort i U21 i år? Edit. Ajust, tre mål för Lundberg i senaste matchen. Man kan väl säga att det är bättre att Mbombo gör mål än att han inte gör mål, men att det annars är svårt att säga så mycket när man inte är på plats.
Örebro Marta (hane)
2016-10-11 15:49
Tack Benny! Låter ju bra.. Även Astrit verkar tycka det är en bra kille som han känner till enligt Na. Hoppas inte man sätter Astrit på för hög pidistal bara och att han sedan lämnar efter säsongen. Men förutsätter de tänker klokt i det hela..
Örebro Benny Böckling
2016-10-11 14:35
@Marta (hane):

Se länk
Örebro Marta (hane)
2016-10-11 14:17
Någon som vet om han är en 9:a eller kant-spelare? Hittar inget om det...
Örebro Nicknamn i ribban
2016-10-11 13:17
Efter lite snabb research hittade jag ett mål av Mbombo som han gjorde mot Elfsborg. Med andra ord är han ju som klippt och skuren för oss.

Usel kvalitet på videon dock :/
Örebro Nicknamn i ribban
2016-10-11 13:14
Jag har aldrig hört talas om killen tidigare, men Standard Liége och Sochaux är ju helt klart respektabla klubbar.

På FIFA (tv-spelet) är han en ganska snabb anfallare. Inte lika snabb som DG eller Dajje, men mer åt Crespo-hållet.

178 cm lång och 78 kg tung med kongolesiskt ursprung. Låter som en kompakt och explosiv spelare.
Örebro Restalundsv
2016-10-11 11:53
@Matta:


Äntligen!! Det funkar inte bara med en renodlad anfallare som inte gör mål.
AIK Nissesson
2016-10-11 11:20
Härligt Matta,

äntligen något positivt,
hmmm, men anfallare.
jaja vi behöver ju en sådan ...

... men många tycker att vi skall lägga en slant på försvaret eller en extra kunnig försvarscoach som kan sådant ...

Kul ändå :)
Örebro Matta
2016-10-11 10:55
Saxat från officiella:

"Idag anländer Yannis Mbombo Lokwa till Örebro och kommer att vara med och provträna med ÖSK i tio dagar.

Yannis är en belgisk anfallare med kongolesiskt ursprung. Han tillhör Standard Liege, men kommer senast från en utlåning i franska klubben Sochaux.

– Pusselbygget inför 2017 är ständigt pågående och Yannis är så pass intressant att vi vill titta närmare på honom under ett par veckor, säger Magnus Sköldmark

Debut redan ikväll
ÖSK tar emot Degerfors IF i kvällens U21-match och Yannis ser ut att få speltid direkt. Han finns med i truppen som Axel Kjäll lämnade nu på morgonen. Avspark 17:00 på Behrn Arena."
Postat via SvenskaFans mobilsajt
AIK Nissesson
2016-10-11 08:01
Snart är det match, längtar efter riktig fotboll. På söndag har vi ytterligare en chans att visa vad vi kan. Tror dessutom att Kalmar tappat formen under uppehållet.

PS, jag trodde drevet var ute i skogen, nu när jakten startat ...?
Örebro Solzjenitsyn
2016-10-10 23:24
MIssade matchen mot Holland. Jag tycker han är bättre än Olsson och hade hellre sett honom från start.
Att han byttes in med kvarten kvar var ju inte helt lätt att veta efter 20 minuter - dessutom ändrar det inte det faktum att han inte startade.


Durmaz spelade upp sig, tyckte han gjorde en ganska dålig match mot Luxemburg och började lite taffligt idag med.
Gällande Durmaz lyfter ja på hatten för PartyJanne som hade rätt.

Örebro backseat driver (flesklepp)
2016-10-10 22:19
@Solzjenitsyn:
Wendt startade mot Holland och var högaktuell för startelvan även till de här två matcherna. Byttes in för en stund sedan nu
Örebro Motgångssupportern
2016-10-10 21:39
@Solzjenitsyn:

Jag är inte bättre själv, men nog har Durmaz skött sig hyggligt?
Örebro Solzjenitsyn
2016-10-10 21:15
Nu är ju jag endast en anonym forumkung som inte sett några träningar men har vi inget bättre alternativ än Durmaz på högerkanten? Och man skulle kunna tro att Wendt har gjort nåt mot Lagrell eftersom han fortfarande inte får spela.
Örebro backseat driver (flesklepp)
2016-10-10 20:00
@DaSa:

Blev det bättre idag om du får säga det själv? :-D
Örebro DaSa
2016-10-10 15:47
Sen så vore det även bra om Axen kunde ringa Lennartsson igen så han får hjälpa till med fasta situationer. För det är ju fakta att de inte alls fungerar för tillfället. Vilket är konstigt då jag inte tror att det var DG som gjorde att vi var mycket bättre på dessa innan sommaren...
Örebro DaSa
2016-10-10 15:45
Nu sa väl Axen upp sig efter ha blivit påtvingad Rolle som hjälp/bollplank!? Men det kanske också är en styrka?!:)

Jag tror att Axen kan ha potential att vinna sm-guld med rätt trupp och flyt med skador. Men vi måste ju ta diskussionen om han skall få förlängt om det inte inträffar och vi slutar i mittenskiktet två år till. Sen kanske det inte finns ngt bättre alternativ då och vi förlänger i allafall men min poäng var att Axen inte är så bra så att han får träna oss för all framtid. Vilket iofs är rätt så självklart och jag inte heller tror att du tycker...
Örebro Minatankar
2016-10-10 10:15
Namn: DaSa
Sänt: 2016-10-10 10:03
//ric

Att någon tar hjälp av konsult/bollplank/mentor/rådgivare etc är en styrka, oavsett om man är chef och ledare eller inte. Ingen kan vara bäst på att hantera livets eller jobbets alla situationer i alla lägen.

Det är därför inget svaghetstecken utan en styrka att ha ett bollplank. Både Benny Lennartsson och Roland Nilsson har haft motgångar både som spelare och tränare och säkert själva haft sina bollplank.

Alik har i andra lag varit med om att ha starkt försvar men inte tillräckligt målfabricerande anfall. En sådan sammansättning av truppen leder oftare till riktigt dåliga tabellplaceringar, i stället för att satsa på att "anfall är bästa försvar".

Men visst, med andra pengar skulle han naturligtvis rekrytera åtminstone 2-3 spelare vi idag saknar. Och visst kan man kritisera balansen i laget/truppen om man vill. Tror det blir bättre balans redan till nästa år.

Tänker på att många, för tre år sedan, ville sparka vår förbundskapten när han var tränare i IFK Norrköping. Året efter vann de SM och nu leder han Sveriges landslag.
Örebro DaSa
2016-10-10 10:14
För att "namedroppa" lite spelare så tycker att följande kan vara intressanta:

- Fjällman som Laul föreslog vore ju en lysande backförstärkning.
- Erik Andersson (MFF). Om vi kan köpa loss honom så skulle han kunna vara grym ersättare till RÅP. Skulle kunna bli en framtida storförsäljning.
- Ivo Pekalski - han kommer aldrig vara skadefri en hel säsong, men om vi värvar ytterligare en bra central mittfältare så skulle man kunna chansa med honom,
Örebro DaSa
2016-10-10 10:03
Vab = forumdag:)

Får nästan lite dåligt samvete att komma in och förstöra de intressanta diskussionerna som pågår. Senaste gången jag var inne och läste så skrev någon att det var så trevlig stämning på forumet, men antar att det var ironi:)

Angående Axéns vara eller icke vara så kan väl ingen på allvar mena att han skall få sparken?! Om hans kontrakt skall förlängas är en helt annan femma, där tycker jag att vi skall avvakta och se hur resultaten blir på slutet. Däremot är min känsla just nu att han kanske inte skall få förlängt, mycket på grund av att han kan kännas lite irriterad både på klubb och fans. Sen tror jag inte att vi kommer att hitta en tränare som är lika duktig på att övertala bra spelare att komma till klubben, däremot så kommer vi säkert hitta en tränare som prioriterar defensiven mer.

Jag tror inte att Axén är så dålig på de defensiva bitarna i lagbygge, däremot så prioriterar han alltid att lägga krutet (pengarna) på offensiva spelare och eftersom vi har en begränsad ekonomi så får vi förlita oss på mindre bra spelare i backlinjen. När sedan spelet (det offensiva) börja hacka så kommer förlusterna och kritiken mot honom. Redan hösten 2014 så släppte vi in alldeles för många mål, men tack var Crespo och Pode så sminkades det över då de gjorde fler mål än vad vi släppte in. Så slutsatsen är om Axen skulle få lite mera pengar så skulle han nog kunna täta defensiven.

För att diskutera emot mig själv så kanske inte Axén har det defensiva kunnandet eftersom han två gånger fått extern hjälp som skall fokusera på defensiven (Lennartsson och Rolle Nilsson).

Så min sista slutsats får bli att han får vara kvar minst kontraktet ut och att mitt inlägg inte gett något förutom lite osammanhängande tankar:)
AIK Nissesson
2016-10-10 09:51
Åthutningar kan vara OK ...

... men outing som bara upprepas är INTE OK, eller är det det?

Tycker ni att jag och många andra skall börja benämna alla forumister, som jag och även andra känner, med deras riktiga namn, är det OK?

Ignorera, eller skriv vad ni tycker om just outing ...

Annons: