/fotboll/osk/forum/5229.aspx/fotboll/osk/forum/5229.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Kurt von Traatt
2010-02-20 00:48
Och jag tycker tvärtom att det är spännande att vi måste förlita oss mer på talanger i omnejd och nedifrån än att ständigt värva.
Örebro Kurt von Traatt
2010-02-20 00:46
Karlssson //Jag tycker Sixten och hela organisationen ska ha credz för att ÖSK gått från konkursmässig till 7:e plats i AS och med mersmak. Liksom de som ställde upp med spelarinvest och de som drog lasset att skapa bolaget. Det är många som förtjänar applåder och jag håller med. Trots allt känns det ganska bra och inte som att vi måste slåss för överlevnad varje säsong. Du har rätt.
Örebro ÖSK-Karl
2010-02-20 00:44
Karlsson//

Det är ju inte svårt att skita när arslet är fullt, pengarna till värvningarna kommer ju ifrån Spelarinvest. Tyvärr är ju de spelarna snart klara att förhandla med andra klubbar. Sedan står vi där med rumpan bar igen. Det tycker inte jag är värd någon hyllning, tycker du?

Utan Thaaler och Larsen hade vi nog bara fått in Porokara och Wirtanen.

Sedan, varför skall Sixten ha cred för en bred trupp när han ändå inte använder sig av den i AS?
Örebro Kurt von Traatt
2010-02-20 00:43
ÖSK-Karl//Jag vet inte om jag kommer ihåg ÖSK under Orvar. Han var ju gammal försvarspelare och det präglade säkert hans syn (gissar). Under vilka år var Orvar tränare? Och såg det likadant ut när han var förbundskapten?
Örebro ÖSK-Karl
2010-02-20 00:36
KvT//

Riktig tråkig fotboll har väl egentligen bara ÖSK spelat under Lundin och enligt min gamle Far sanslöst tråkigt under Orvar Bergmark. Nu ger jag mig på en legend, men det har jag hört från fler äldre personer, just att ÖSK fick tråkstämpeln under Orvars tid.

Men för mig får de spela hur tråkigt de vill om det ger AS-guld. Det var väl antagligen så Orvar också resonerade?
Örebro Karlssson
2010-02-20 00:34
ÖSK-Karl//

Men visst har Sixten haft en ganska stor del i de värvningar som gjorts. Han ska väl ha cred för att vi har en så bra trupp och om inte han ska ha det så borde väl Sjögren få det, så varför hyllas inte Sjögren?
Örebro Kurt von Traatt
2010-02-20 00:29
Karlssson //Jag tycker inte alls all ÖSK spelade tråkigt under Jingblad. Jingblad spelade så offensivt ett tag i sitt 4-3-3 att det inte gick längre. Vi släppte in för många mål och han fick ändra för att täta upp. Walker spelade offensiv trevlig fotboll i SE och till allsvenskans andra halva. Där tog det stopp och resultatjagande tog över pga av för lite poäng. Han hade helt enkelt inte material för sin spelide och på den nivån. Hammar tog över och införde Gelfe-spel. Tråkigare, ja, men det räddade kontraktet.
Örebro ÖSK-Karl
2010-02-20 00:24
Karlsson//

Ja, roligare fotboll har jag nog inte sett ÖSK spela generellt sedan -94. Men det vill jag påstå beror på materialet. Återigen, en sketen sjätteplats med alla pengar som lagts på dagens trupp är inget som hamnar i historiböckerna.

Vi som "gnäller" begär helt enkelt mer än bara rolig fotboll, vi vill se medaljer och inga 0-3, 0-3 matcher med skadade spelare i startelvan och ovana mittbackar när vi har tätkänning. Det är för dåligt. -94 vräkte ÖSK in mål (AS-rekord tror jag), varför blir det nu så lite mål med Sixtens offensiva fotboll?
Örebro Karlssson
2010-02-20 00:24
Ämne: Ämne: KvT//
....
Visst har vi spelat pinsamt dåligt i vissa matcher. Det är ju något vi måste förbättra om vi vill vara med i den absoluta toppen.

Att Jingblad och Walker förespråkade offensiv fotboll gör väl detsamma när det ändå blev en relativt tråkig fotboll som ÖSK spelade. Sixten har ju fått sin spelidé att funka någorlunda hitills. Självklart finns det mycket kvar att göra, men det känns ändå som att vi bygger på någonting stort.

Precis som du säger så spelar vi riktigt bra i vissa stunder. Men jag håller med om att vi har en bit upp till exempelvis Elfsborg i vårat spel. Grundidén är ju ändå att spela en rolig och offensiv fotboll, men det tar tid att få till det. Det finns ju tendenser till att vi kommer lyckas.
Örebro Kurt von Traatt
2010-02-20 00:13
Ämne: KvT//

Det jag men....
Karlssson //I vissa matcher, ja. I andra har jag skämts. Men "roligare fotboll" beror ju på vad du jämför med. Både Jingblad och Walker förespråkade en offensiv fotboll medan Lundin körde någon sort "Gefle-Stil". Så jämfört med Lundin. Ja då tveklöst ja. Men jag håller med om att jag gillar att Sixten i grund och botten har en vinnarattityd. Dvs hellre vinna än att inte släppa in mål.

Däremot tycker jag inte att ÖSK har den klapp-klapp fotboll som en del hävdar. Vissa sekvenser har jag sett det. Men inte konsekvent.
Örebro Karlssson
2010-02-20 00:09
KvT//

Det jag menar är att vi spelar en mycket, mycket roligare fotboll idag. Det måste du väl hålla med om?
Örebro Kurt von Traatt
2010-02-20 00:01
Karlssson // Sen tycker jag det där med "tjongbollslag", att inte en ÖSK:are kunde slå en passning innan Sixten kom är en stor myt.
Örebro Kurt von Traatt
2010-02-20 00:00
Karlssson //B1 kontraktlös ff. Han har ff inte bestämt sig
Örebro Kurt von Traatt
2010-02-19 23:59
I alla fall..;) Det snöar
Örebro Karlssson
2010-02-19 23:59
ÖSK-Karl//

Hur går det med bomben? Några nyheter?
Örebro Karlssson
2010-02-19 23:58
Jag blir så trött på alla som klagar på Sixten hela tiden. Vad har ni emot han? Varför är han så otroligt dålig?

Sixten har gjort så mycket för oss. Innan han kom var vi ett "tjongbollslag", nu när han har kommit så spelar vi en underhållande fotboll , det är positiv stämning i laget och vi är med och nosar på toppen. Dock verkar en del av er här inne behålla den gamla negativa stilen.

In Sixten I Trust!
Örebro ÖSK-Karl
2010-02-19 23:57
KvT//

Håller med dig om 2009, då var det som att han skulle vara motvalls kärring mot vad vi skrev. Gissningsvis och förhoppningsvis säger nu Mosander samma sak till honom och att han då fått en ahaupplevelse.
Örebro ÖSK-Karl
2010-02-19 23:54
KvT//

Säkerligen finns det en smula ironi i Aspens inlägg, men när du och andra fotbollskunniga lägger fram hur man skall agera och formatera laget är det för mig självklart att han tar åt sig.

Att NA är här inne titt som tätt vet vi ju, jag själv har i det närmaste blivit citerad några gånger. Bl.a när det var så gott som klart att Claes Eriksson skulle bli ny tränare efter Hammar och jag tröttnade och skrev det. Då ringde NA direkt upp en förvånad Claes som undrade hur de visste det. Det var ju bara veckor kvar till säsongstart och vi stod utan tränare.

Det går att påverka riktigt bra via detta forum, annars skulle jag aldrig lägga sådan energi här.
Örebro Kurt von Traatt
2010-02-19 23:53
Hela 2009 körde ju han på med sitt manskap trots att vi spydde galla här inne
Örebro Kurt von Traatt
2010-02-19 23:51
Jag är inte ens säker på att Sixten känner till att SF existerar
Örebro Kurt von Traatt
2010-02-19 23:45
Aspen //Du har ofta kloka och bra inlägg men jag känner mig högst osäker på om du är seriös eller ironisk angående dina Sixten inlägg.

Om jag skriver här inne att jag tycker Jidesjö borde starta nästa match och det faller sig så att han faktiskt gör det så förstår jag inte hur man så säkert kan ta det som ett kvitto på att Sixten läst mitt inlägg och tänkt "Satana, han har rätt grappen å sånna saker" och gör så. Hur kan du vara så säker på att det är vår lilla lokala opinion som styrt Sixten val och inte andra omständigheter?
Örebro ÖSK-Karl
2010-02-19 23:41
Jag fattar inte hur vissa är funtade, det är väl självklart att Sixten läser här, han har ju hur mycket fritid som helst. De på kansliet läser här, spelarna gör det, just därför sågar jag aldrig talangerna.

Sätt er in i Sixtens situation, skulle inte ni gå in här då, det är ju lika självklart som att det blir snö i helgen. Helt otroligt att ni inte ens kan fatta det självklara. Ge mig en enda vettig förklaring varför han inte skulle läsa här. Många gånger garvar han säkert åt våra åsikter, men om de är kloka tar han förhoppningsvis dem till sig.
Örebro Blå Bergen Blues
2010-02-19 23:27
Aspen//
Angående det du skrev: "Du måste leva ett trist liv med den inställning du visar. Troligen känner du inga som tänker själv. Mungiporna är väl ständigt nedåt" - Du vet inte hur fel du har. Och kan inte veta. Jag upplever en stor lycka i mitt liv just nu och Saywee vet varför.
Örebro Sersant
2010-02-19 23:19
Varken tror eller hoppas att Sixten läser här.

Visst är det en bra kanal för fans att förmedla sina tankar men forumet styrs av några få aktiva medlemmar som man knappast kan påstå motsvarar alla ÖSKare. Han skulle lika gärna kunna läsa på Kubanernas forum, men inte heller de kan ses som representanter för alla ÖSkare.

Tror dock att Sixten har omgivit sig med personer som han litar på som han tar in feedback ifrån. Precis som jag tycker att det ska vara :).
AIK Saywee
2010-02-19 20:54
Aspen, nu kom du in med ett inlägg innan mina tankar om Sixten´s eventuella forumläsande ...

Jag läser ditt inlägg senare, för att inte ändra i mina funderingar.

1. Om Sixten läser på detta forum vet vi inte, omöjligt att veta.

2. Om vi tror att han läser, kan vi ha olika uppfattningar om, GOK.

3. Om han är en tränare som bryr sig oerhört mycket om laget och framtida framgångar, har han ju i svartvitt en "mediakanal" som kan förmedla vad publik, olika fans, kubaner etc anser om den svartvita fotboll som bedrivs för närvarande.

Men tid, prioriteringar, familj, fritid, ÖSK och så mycket annat spelar säkert in i Sixtens´s liv.

MEN, vill han ha en allsidig bedömning på många saker som berör ÖSK så borde han titta in lite då och då, slippa medias ofta styrda eller vinklade text, här skriver "fans" rakt och tydligt vad de tycker, både på gott och ont.
AIK Saywee
2010-02-19 20:34
Hujedamej, var nyligen ute med soporna, på två timmar har det kommit drygt en decimeter snö, fortsätter detta i samma takt blir det en meter på ett dygn.

Jag rekommenderar alla som älskar snö att bege sig ut i härligheten ;)

Eller är ni kvar ni i soffhörnet?

... om tre veckor ser jag fram emot allsvensk premiär, tussilago, vårlökar, talgoxar och tre fina poäng till hemmalaget på BA´s gröna fina gräs!!!

OCH "STORPUBLIK" :)))
Örebro Aspen
2010-02-19 20:27
Henrik(ÖSK)//Så här var det
Den 12 feb citerade jag ur NA:
Namn: Aspen » Svara inlägg
Sänt: 2010-02-12 20:01 - Ändrat 2010-02-12 20:03
Utdrag från dagens pappers NA:
Uddling:Ser Du försäsongen som ett bra sätt att rulla runt på alla spelare i truppen?
Sixten: Nja, bara delvis. Vi har en mycket kortare försäsong i år innan serien börjar. Därför måste jag snabbare försöka hitta rätt uppställning än normalt.

Sedan skrev jag och andra några inlägg som Sixten läste och tog till sig. Då skrev jag:
Namn: Aspen » Svara inlägg
Sänt: 2010-02-14 18:12
Dagens beröm till SIXTEN som satsade på att ge "the coming team" chansen från start. Och som dom tog den.

Bra eller hur? Därmed BEVISAT att Sixten läser s/v forum. Nu kan vi fortsätta föreslå taktiska dispositioner till kommande matcher med den skillnaden att vi VET att Sixten läser och värderar.
AIK Saywee
2010-02-19 20:05
Henrik(ÖSK), har funderat till och från, halva eftermiddagen på ditt inlägg angånde om Sixten läser här eller inte ... intressant på något sätt, återkommer.
AIK Saywee
2010-02-19 19:14
Ämne: - Det är så här det ....
BoP, den länken var faktiskt lite rolig och dessutom tänkvärd, den förstärker mina tankar om NA som media, eller kan de försvara sig med att det är en praktikantvecka ... för värmen kan ju knappast ha påverkat texten?

... fram för bättre media!
AIK Saywee
2010-02-19 19:06
Det har under dagen varit "slud" över gattet, nu börjar det frysa till och snön tilltar över kusten, liksom kyla och snödrev. Ut nu alla snöälskare och bara njut!

Nej, kort förklaring ... som barn älskade jag snö, var ute så länge jag kunde, som tonåring fick jag andra intressen, som familjefar har jag skottat snö, skrapat bilrutor och halkat mig fram på bilvägar och trottoarer.

Det enda som känns roligt numera, är att se vilken strategi SvFF kommer att ha angående "snöregler", klubbarna har ju haft några varma vintrar på sig att ordna med arenor som tål ett polarklimat, eller.

Det blir nog bara en liten tillrättavisning, för Lagrell vill väl inte statuera fler exempel?

FORZA BEHRN ARENA!
Annons: