/fotboll/osk/forum/5054.aspx/fotboll/osk/forum/5054.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Grixx
2010-05-04 20:47
Visst kan man sakna Hammarby och det vägs inte upp med Mjällby eller Åtvid. Att sedan Djurgården också var på väg ut förra året och AIK & IFKFUSK ligger i botten drar inte igång adrenalinet hos media....och jag förstår dom.

Samtidigt känns det som att det är först nu som träningsmatcherna är slut och allvaret börjar.

...men det får inte förta vår svartvita glädje...skulle sedan det sjukt otroliga ske att det slutar i topp...jag säger om, så kan vi för fan inte be om ursäkt och nervärdera säsongens resultat.

För den som tycker att jag andas lite för mycket hybristankar så säger jag bara...i år åker vi ur AS till S1...bara för att hålla lite balans;-)
Örebro Bempa no:10
2010-05-04 20:42
Min upp lag uppställning mot HIF 4-4-1-1
en lite defensiv uppställning med kim som target och Paulihino som ren topp forward som hugger på alla nickskarver och lång bollar...

-----Alvbåge-----

Patrik A - Wikström - Almebäck - vovven

Astvald - Kilhberg - Nordin - E Nilsson


-----Kim O-----


-----Paulihino-----
Örebro Bempa no:10
2010-05-04 20:40
Min upp lag uppställning mot HIF 4-4-1-1
en lite defensiv uppställning med kim som target och Paulihino som ren topp forward som hugger på alla nickskarver och lång bollar...

Alvbåge

Patrik A - Wikström - Almebäck - vovven

Astvald - Kilhberg - Nordin - Bedoya


Kim O


Paulihino
Örebro Grixx
2010-05-04 20:36
Man har ett avtal som avslutas och därefter avtal med någon annan. Sedan kan man sluta avtal med samma person igen.

Jäv är det inte...men visst kan det kännas konstigt.

När det gäller tillståndsskrivningen det talas om så är det ok om det inte finns ett skrivet avtal mellan Roni och Cabrera som säger något annat. Hur var det?..ska SvFF ha in eventuella agentavtal för licensierade spelare, i så fall borde det vara hyggligt solklart, om man inte behöver lämna in sådant papper så är det svårt att bevisa det ena eller andra.
Örebro deportivista
2010-05-04 20:29
Ämne: Intressant FAN-TV (M....
Att säga att ÖSK går bra bara för att allsvenskan är svag är inte logiskt. Man kan inte säga så eftersom serien per definition handlar om att vara bättre än de andra lagen i serien. Därför är de lag som det inte går bra för alltid svaga (oavsett om de heter AIK, IFK Göteborg, Enköping, eller Mjällby).

Om vi tycker att ÖSK kunde ha spelat bättre så säger det fortfarande ingenting om allsvenskans styrka - bara någonting om våra förväntningar.
Örebro Chipset
2010-05-04 20:12
Jag fattar inte hur Cabrera hela tiden kan sätta sig i jävsituationer. Var det verkligen så klokt att sitta i en diskussion där Ronis personliga vilkor diskuteras. I vilken annan branch som helst skulle man vidta alla möjliga åtgärder som helst för att undvika detta.

Det enda jag möjligen tror på i hans historia är anledningen till att Roni drog sig ur. Det är lite tabubelagt att diskutera sin lön och att riskera att framstå som girig så det skulle kunna vara en förklaring till att han drog sig ur på det sättet han gjorde. Sedan var det också intressant att Cabrera tog upp Zlatan-affären med tanke på att Zlatan i efterhand riktade kritik mot Borg.

En fråga till alla gamla forumrävar här. Var det Cabrera som förut var härinne på forumet och diskuterade dagligen eller var det någon annan? Minns att han hade ÖSK-tröja som profil och något skumt nick. Tror det var runt 2003-2004.
Örebro Grixx
2010-05-04 20:09
Kurt von Traatt// Det var Benny Lennartsson som för två år sedan sa att Bosse mest kom med en massa dravel.
Örebro Grixx
2010-05-04 20:06
Visst låter Cabrera som en sluddrande orm men...det han säger kan mycket väl stämma och allt verkar hyggligt trovärdigt. Nu har man mest gått på känslan i ryggmärgen som baseras på rykten och reptilhjärnans känsla att agenter är av ondo;-)

Nu sitter jag i balans angående hans skurkaktighet. Han kan ha rätt eller så är det fel...jag har inte en aning och har ingen anledning att gnälla mer över något jag inte vet.
Örebro Kurt von Traatt
2010-05-04 19:59
Intressant FAN-TV (Med Bosse Pettersson) med bla om ÖSK.s tredjeplats samt AIK:s behandling av målvakten.

"Även om ÖSK är ett lag för över halvan så är ÖSK tredjeplats nu mer beroende att flera topplag underpresterar (eller är oväntat svaga)än ÖSK egen styrka. När serien är slut kommer öSK hamna runt 6:e plats."

Delvis lite vad jag var inne på igår att AS är sämre än någonsin. Men se och lyssna själva.
Örebro den oumbärlige
2010-05-04 19:38
Jag tycker HIF faktiskt har ett bra lag, kanske inte de bästa elva spelarna i AS men är ett jäkligt gediget lag i år. Sen så har man bra individuella lirare, norrmannen i mitten Gashi är ett riktigt bra fynd, Lantz håller hög klass. Sen så har man AS bästa vänsterback i Edman och dessutom bra spelare på kanterna i Lindström och C. Andersson.

Anfallet är väl den lagdel som håller lägst klass men ändå tillräckligt bra för att hänga i toppen enligt tabellen.

Jag tror ÖSK först och främst måste ställa in sig på snabba omställningar, HIF är inte bäst på att föra spelet och om ÖSK tar initiativet så lär det snabbt likna skånederbyt. De lär kötta sönder oss.

Bäst vore att tillåta HIF försöka passa sig igenom medan ÖSK lyfter i djupled mot Astvald och Palle, och mot Olsen när man behöver andas. Kanske skulle vara något att ge Palle centerpositionen ifall Porokara är tillbaka men hur som helst måste hela laget vara förberedda på hårt, hårt, och slitsamt jobb över hela planen ifall man ska ha chans att vinna.
Örebro Godfoten
2010-05-04 18:59
Tittar man på HIF:s laguppställning så tycker jag det inte är så imponerande. Lantz och Lindström är riktigt, riktigt bra men i övrigt inget att få skrämselhicka över. Exakt samma känsla hade jag inför Kalmar borta. Tyvärr.
Örebro ÖSK-Karl
2010-05-04 18:51
Frostbite//

Eller också är Helsingborg förhoppningsvis på väg in i en svacka, jag såg inte Gaismatchen.

Däremot imponerade de oerhört mot Mjällby borta, trots att Mjällby var en man mer andra halvleken så lyckades de inte skapa någonting, då var ändå inte Lantz med.
Örebro Frostbite*
2010-05-04 18:43
ÖSK-Karl//Såg Helsingborg mot GAIS sist och då imponerade de inte, men det berodde förmodligen på underlaget.
Örebro Frostbite*
2010-05-04 18:42
Ovanstående länk bevisar hur korrupt SvFF är...
för övrigt går det rykten om att Lagrell vågade visa sig i Örebro idag.
Örebro ÖSK-Karl
2010-05-04 18:14
Bat Back//

Kanske du är nöjd med en tredjeplats, det är inte jag, jag vill ha Guld! Det har jag aldrig fått upplevt!

Sogen/
Varför skall de slå långa löpbollar på Kim? Är det inte bättre att slå dem på Paulinho, alternativt att Kim skarvnickar till han? Jag har sett Helsingborg två ggr i år och det kommer att krävas oerhört mycket om det skall bli poäng på torsdag.
Örebro Conjuration ★
2010-05-04 17:33
Cabrera skulle kunna prata omkull Megan Fox samtidigt som han minglar med Tila Tequila. Jag ser fortfarande att han blir av med sin licens, all skit som han gjort måste bestraffas med konsekvenser.
Örebro jappel
2010-05-04 16:38
Ämne: Jag tycker nog att d....
Känns det vettigt att han lyckats med konstigheter i samtliga affärer han syslat med på senaste tiden?
Man "råkar" väl inte skriva fel på ett dokument som möjliggör en affär för 10000000kr?? det kan kanske vara värt att se över det en gång extra innan man sätter dit sin signatur.
Men som sagt hoppas jag att jag har fel och att alla hans affärer är korrekta. För på så sätt har ÖSK bara skadats så tillvida att vi inte fått pengar för spelaren i fråga....vilket inte är småpotatis det heller, men det är en annan historia.
Örebro Grohl
2010-05-04 16:32
Jag tycker nog att det Cabrera säger om Porokara-affären känns ganska vettigt. Men så är han ju duktig på att prata också.
Örebro jappel
2010-05-04 15:53
Ämne: Jappel/ Kanske rädda....
Visst är det så, han säger ju tydligt att ingen kännt till att han representerat Porokara...så självklart kan ösk inte ha någon aning om det. Fast det verkar ändå konstigt.
Örebro Farsen fortsätter (igen)
2010-05-04 15:26
Jappel/ Kanske räddar han ÖSK?
Örebro jappel
2010-05-04 15:18
Klippet säger ju ingenting, i alla fall inget som på något sätt rentvår cabrera. Han är synbart nervöst.
Han säger även en del konstigheter.
T.ex. att han fortfarande är Porokaras agent (första meningen i första delen) eller rättare sagt säger han att dom båda kommit överens om att de ska ligga lågt! hur kan man ligga lågt när man har ett utgående kontrakt?
Sedan i Del3 Porokara delen, så säger Cabrera att han aldrig varit Porokaras agent!!! låter som att han och Roni i efterhand kommit överens om detta och slängt alla kontrakt dom haft!!
Hal som en ål.
Hoppas verkligen att detta inte är fallet. För kan Cabrera och Roni visa att de aldrig jobbat tillsammans så är det inget problem för Örebros del i alla fall.
Han säger även att Örebro sagt att det är ok att han skriver på det suspekta kontraktet i fråga. Men jag är helt säker på att ÖSK inte ok:at att han skriver att han är Porokaras agent! Jag tycker att han ska stå för att det är han som felat i detta fall.
Örebro Aspen
2010-05-04 14:53
All verksamhet som ska utvecklas måste förändras. Även om man är glad och nöjd just nu. Är det så?
Örebro Bastard on Parade
2010-05-04 14:33
FAN-TV klippet ger inte svar på alla frågor som jag har. När blev Cabrera Porokaras agent? För de har ju uppenbart haft ett avtal eftersom Porokara sagt upp det.

Och jag köper inte Cabreras förklaring till det där dokumentet. Ett misstag att skriva dit Porokaras namn? Kanske. Ett misstag att Porokara signerat dokumentet? Nja...
Örebro Blå Bergen Blues
2010-05-04 14:01
Ämne: Den där Carbrera är ....
Med risk för att riktigt hamna i skamvrån så måste jag faktiskt säga att Cabrera gjorde ett helt vettigt intryck på mig...
Bat Back// Jag upplevde det inte som att Per J blev ratad av Djurgården, utan att det snarare var Per som ville hem till Örebro. Han trivdes inte i Sthlm. Jag tycker att det är synd att vi inte får se mer av honom. Dock använde DIF honom fel, som back..
Örebro Sogen
2010-05-04 14:00
Ämne: Mot Helsingborg bort....
Ja för långa bollar på en svinsnabb Kim är ju kanon......

Tur du inte är tränare du!
Örebro Frostbite*
2010-05-04 13:56
Bat Back//Du sammanfattar mina tankar i ett inlägg! Klockrent!

Att ändra till 4-4-2 mot Helsingborg borta vore väl att erkänna att vår modell inte håller. Jag ser fram emot 4-3-3 mot Helsingborg på en fin gräsmatta!

Örebro Frostbite*
2010-05-04 13:48
Om någon mer har problem med att köpa biljetter på ÖSKs hemsida och har Swedbank som bank är denna länk ett bra tips för att få det att fungera.
Örebro Bat Back
2010-05-04 13:45
Ösk karl. Jag fattar ej hur du resonerar, vi spelar en attraktiv fotboll som är rolig att se.Vi ligger 3:a och du fortsätter att gnälla. Per J , Erik , och bertin Ze håller inte måttet än. Jag är glad att du inte är tränare då du verkar vara mera sugen på att se b-lagspelare på plan. vi skulle droppa divisioner med dig vid rodret.nya och unga spelare har spelats in bedoya ,astvald, almebäck, Gersic under sixtens tid och de har lyft laget. endel andra har provats och inte tagit chansen. per j vart ratad av djurgården kan du gissa varför ?.
Antalet unga som kommer fram i Ösk är varken färre eller fler än andra lag på dessa år där Sixten har varit vid rodret. Så summan blir ÖSKKarl att du får gå på B lags matcher så får du se grisfotboll och b lags spelare. Vad det gäller bertin Ze så spelas han nog in på sin plats till nästa år.Han är inte så gammal och är valpig i sitt spel men han har en jävla potensial.
Falander berömde ÖSK: ledning idag i tidningen , sug i er. SIXTEN ÄR KUNG JUST NU
Örebro Godfoten
2010-05-04 13:43
YounesRahim//

Jag tycker Mackan var grym mot Häcken. Utan att ha sett speciellt många andra matcher denna omgången så kan jag bara konstatera att övriga högeryttrar måste ha varit riktigt bra för att konkurrera ut honom.

Jag är ingen Kim-favorit men tycker det är synd att ha en anfallare på planen vars främsta syfte är att nicka undan hörnor och frisparkar i eget straffområde. För mycket nytta offensivt (tre mål till trots) tycker jag inte han gör. Men smaken är som baken.

En dimant med Kihlen som defensiv. Bedoya och Wirtanen som hårdjobbare och Gerzic som offensiv vore intressant borta mot Helsingborg. Mackan och Pålle på topp. :)
Men som någon sa, Sixtens 4-3-3 är ristat i sten på gott och ont.
Örebro Rudolf Blodstrupmoen
2010-05-04 13:30
Den där Carbrera är riktigt kuslig. Han har svar på allt och har aldrig gjort något fel. Mer självgod människa måste vara svårt att hitta.
Annons: