/fotboll/osk/forum/5053.aspx/fotboll/osk/forum/5053.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
AIK Saywee
2010-05-03 20:49
Läser i natt tillbaka och ser om det finns något jag vill tjata med eller emot.

... och som vanligt från en optimist, mot dubbeln!!!

På torsdag blir det nog Olympia åter för mig, tillsamman med några felförstående, men det kan de ju inte hjälpa ....

FORZA ÖSK!!!!!!
Örebro Kurt von Traatt
2010-05-03 20:36
Blå Bergen Blues//Visst är det så - men det är väl snarare spelarna förutsättning och form som svänger och med det fansens tycke. Kilen var faktiskt inte bra i höstas men vart iaf inte utbytt förrän avstängning gav Bedoya chansen.

När Kilen fick göra inhopp i början på denna säsong var det en helt annan spelare som kom in. Hungrig, motiverad och inte lika hämmad av skadan.
Jag tycker han var outstanding mot Häcken.

Både Nordback och en Kilen helt ur form (alternativt hämmad av skada) gav ett inte särskilt attraktivt mittfält och skulle inte ge det idag heller.

Allt är ju inte konstigare än våra egna jobb. Vi får beröm när vi jobbar bra och kritik när vi inte presterar.
AIK Saywee
2010-05-03 20:32
Flyttat en mil söderut vid månadsskiftet, testar bara ev. anslutning utan trådar ...

Kolstrasten spelar ......
Örebro Frostbite*
2010-05-03 20:17
Tycker för övrigt nästan synd om Gais, dom har både domare och kommentatorer mot sig. Hade jag varit GAISare hade jag nog stängt av ljudet på TV:n.

BBB//Spelar ingen roll vem av Nordback eller Kihlberg som spelar, det är alltid den som är på bänken som ska spela. Antar att det har något med Sixten att göra. :-)
Örebro Blå Bergen Blues
2010-05-03 20:10
Kurt von Traatt// Tänk vad fort det svänger! Så sent som i höstas var det forumdeltagare som lämnade vallen bara för att Kihlberg var uttagen från start!
Örebro Ropesin
2010-05-03 20:07
Frostbite// Jo absolut! Hade det varit ÖSK som haft en sån skitplan som vissa lag har så hade Thallinger inlett en utredning om tvångsnedflyttning...
Örebro Frostbite*
2010-05-03 19:59
Är det inte konstigt att SvFF inte agerar på dessa skitplaner som en del lag använder sig av. Se tex på GAIS matchen nu och Kalmar matchen för ÖSKs del. Man kan ju fundera varför lagen över huvudtaget måste ange en reserv arena. Hoppas att nya gamla ullevi växer till sig på en vecka.
Örebro Frostbite*
2010-05-03 19:30
Är det någon som har lyckats köpt pensionärsbiljetter till matchen mot Djurgården? Har försökt på ÖSKs hemsida men får fel hela tiden, och ja, jag har täckning på kontot.
Örebro Kurt von Traatt
2010-05-03 19:15
Jag med några flera grät blod att Kilen inte fick spela. Sedan första inhoppet visade han direkt att han förstärkte mittfältet, trots det fick han inte starta förrän Nordback skadades.

Det kan vara så möjligen att hans fot inte var tillräckligt kurant för 90 min så det skall jag låta vara osagt. Är det så det låg till kan jag ha förståelse. Men så fort han fick 90 min har han hållt väldig hög nivå.
Örebro fohlis
2010-05-03 18:55
I Na-tv:s klipp där de intervjuar Kihlberg så står de i omklädningsrummet och skriker något. Vad är det de säger? Är det Sixten, Sixten, hej hej hej. =)
Örebro Frostbite*
2010-05-03 18:44
Angående Nordback tyckte jag att han gjorde en riktigt bra match innan han skadade sig. Förmodligen hans bästa på länge.

I alla fall ska vi vara riktigt nöjda att spelarna är tvungna att lyfta sig för att vi ska ropa att de platsar i startelvan! Riktigt tufft om platserna på mittfältet just nu! :-)
Örebro Sersant
2010-05-03 18:40
Är det någon som har ÖSK-Häcken på hårddisken skulle gärna vilja se den då jag endast kunde följa den via radion :(.
Örebro Ropesin
2010-05-03 18:19
Tänka sig, förra säsongen satt man och var riktigt förbannad över att Kihlberg hade en klausual som gjorde att hans kontrakt förlängdes efter X antal matcher. En helomvändning har nu skett och nu är jag otroligt glad för det. Kihlberg har varit makalös dom 2-3 senaste matcherna, undantaget Kalmar-matchen. Såfort en motståndare får bollen i närheten så kommer han och glidtacklar direkt. Nu när han dessutom är ett hot offensivt så kommer ju inte Nordback ha en chans om det fortsätter såhär.

På tal om Nordback... kollade ni NA-TV efter matchen igår? Dom visar en sekvens från omklädningsrummet där två går loss extra hårt på inredningen. Den ena är Sammy såklart, den andra, iklädd matchtröja och kaptenbindel är Nordback, som inte ens har spelat matchen. Fan vad skönt! Stämningen verkar vara på topp! Det är kul att spela i ÖSK!
Örebro D. McGrain
2010-05-03 17:54
En notering och tanke från sista matcherna (undantag Kalmar): Är det inte tydligt att Kihlen är tre klasser bättre än Nordback? Och att Nobbe borde gjort sin sista match för ÖSK? Han är helt enkelt för dålig, både taktiskt, tekniskt och spelförståelse.
Örebro Stelig
2010-05-03 17:54
Klart dom ska vara välkomna, och kommer nån och hälsar på i klacken så är det knappast en upprorsmakare utan en sann fotbollsälskare, såg några klipp med så kallade supportrar göra upp, det var bland det lustigaste jag sett, svärmor skulle göra rent hus..
Örebro Conjuration ★
2010-05-03 17:17
Vi är väl ett gäng snälla supportrar, inte en chans att någon utomstående supportrer löper någon risk att fara illa. (även om det finns idioter så...)

Jag tror knappast att han kommer vara iklädd i mff-ställ samtidigt som han skulle provocera oss.

Jag var i Pekings klack (eftersom alla andra platser var upptagna) förra säsongen när MAIF - Norrköping på strandvallen. Var inga problem alls!

Edit: Det hjälper att hålla en låg profil
Djurgården rasckare än räven
2010-05-03 16:47
Vad använder ni er av för pub på hemmamatcher? Funderar på vart vi ska ta vägen på söndag?
Örebro nr.12
2010-05-03 16:42
Ämne: Är det okej att som ....
Bara så du vet finns det ganska många supportrar som inte gillar Malmö efter vad som hänt i Malmö och Örebro dom senaste åren... sätt dig på sittplats mitt emot änglarna så slipper vi dig och du slipper gbgare...
Örebro Sekt. E
2010-05-03 15:31
Det känns lite konstigt det här med att vara med däruppe... Borta mot heif på torsdag räknar jag inte med några poäng. Men om vi ska vara ett topplag ska man ju räkna med minst en pinne, gärna tre. Det är svårt att ställa om mentalt från "hoppas vi hänger kvar-mentalitet" till detta.

Och gnället. Både mitt och andras. Det handlar inte speciellt mycket om kris utan mer om olika åsikter om hur mycket speltid bänkspelare ev ska få. Eller om vi borde kunna spela på två sätt, beroende på motstånd. Det är väl bra!
Örebro Marquis de Sade
2010-05-03 15:19
Hoppas på ga och is. Vi har det ju inte i egna händer än... dvs det skiljer mer än 6 poäng (och målskillnad) till hälsingborg. dessutom bra om deras flyt droppar av, å att de förstår att de inte är så bra som de tror.
Örebro Kajanus
2010-05-03 15:19
Ämne: Allsvenska domarkåre....
Ang. Gävlematchen.
Det var inte Almebäck som orsakade straffen där.
Det var nämligen så att Wikström hade sin hand på Gävleanfallarens axel och det var det som orsakade straffen. (Det var ingen straff, men nu blev det så). Domaren blåste och ansåg att Almebäck sparkat bort bollen efter avblåsning och gav därmed ett gult till honom.
Örebro Rudolf Blodstrupmoen
2010-05-03 15:14
Vad ska man hoppas på mellan Gais och Helsingborg? Är det realistiskt att vi kan komma ikapp HIF, eller är det bättre att Gais inte kommer ifatt oss?
Örebro Frostbite*
2010-05-03 15:11
Rudolf Blodstrupmoen//Lägg därtill straffen han fick emot sig mot Djurgården borta förra året, den vet jag inte var dommaren hittade...
Örebro Frostbite*
2010-05-03 15:09
Godfoten//Jag avsåg inte dig specifikt, jag menade mest att det finns så många ideer på hur det ska coachas och det måste ju även innebära att det faktiskt inte finns ett facit.

Farsen fortsätter//Vet inte om du menar typ Barca, Man U när du pratar storlag. Om du gör det ska man även vara medveten om att i de länderna så gör man elitsattsningar mycket tidigt i åldrarna vilket man generellt inte gör i Sverige. Något som jag misstänker försämrar möjligheterna att utvecklas som spelare.

I år har vi fått 7 platser på bänken istället för 5, vilket jag ser mycket positivt. Just då att man har möjligheten att lyfta upp spelare på bänken för att dels få möjligheten att känna på atmosfären för att sporra killarna att fortstätta träna 7 dagar i veckan men även för att ha möjligheten att kasta in dem i slutet av matcher.

Jag håller med till viss del, visst borde man kanske ha släppt in Leonidsson i 5-10 minuter. Men som sagt, tror han känner det inspirerande att få vara med på bänken. Och jag tror att Sixten gör kloka val utifrån de fakta han har.

Skönt att Almebäck inte är avstäng! Det öppnar ju för en överaskningsseger på torsdag!

Blir intressant att se om Sixten satsar på kontinuitet på torsdag. :-)
Örebro Rudolf Blodstrupmoen
2010-05-03 15:06
Allsvenska domarkåren måste ha något emot Almebäck. Först får han en straff mot sig på Strömvallen. Där träffar han bollen klockrent men domaren dömer obegripligt straff och ger dessutom Almebäck gult kort. Sedan mot Kalmar kapar han en KFF:are utanför straffområdet men deras spelare ramlar innanför straffområdet. Även denna gång får Almebäck en straff emot sig. Och nu senast studsar en boll upp på hans arm. Almebäck har inte en chans att hinna undan. Självklart får han gult kort för det. Jag kan köpa att det blir frispark men nått kort ska det inte vara.

Jag självklart inte ett dugg färgad i mina åsikter utan det är är ren objektiv fakta;)
Örebro pemo
2010-05-03 14:36
Än en gång: TACK ÖSK för en skön söndag.
Kul att se hur laget tog sig samman och körde över Häcken.
Vad har hänt med Wovven? Spelar som en landslagsspelare ( nästan ) Inte saknade jag Roni precis. Hoppas han får tid att läka skadan ordentligt och inte hoppar in för tidigt.
Paulinho var lite osynlig i första, men där ser man vad ett mål betyder. Efter sitt mål blev han en pådrivare och skön lagspelare . Kihlen har gjort två mål, Nordin noll. Varför? Vem tror ni skjuter mest på mål? men samtidigt banar Nordin lite väg när han numera är väldigt uppvaktad av motståndarna.
Sedan är det väl en styrka att sprida ut målskyttet bland så många. Nästa match är det kanske dags för Nordin och Anttonen som målskyttar.

Såg halva matchen mellan AIK och DIF. Inte får jag någon större respekt för DIF inför söndagen. Hoppas att alla örebroare ställer upp då så att det kan bli femsiffrigt på Bernh .

Med ÖSK mot guldet!!!!
Örebro Godfoten
2010-05-03 14:23
Frostbite//

Du har många valida poänger i det du skriver. Visst tror jag att spelarna uppskattar att få plats på bänken då de är nya men när man bara sitter där utan att ens få göra ett inhopp i match efter match är det nog lätt att det övergår till frustration.

Antar att avser mig som "supporter som kräver att obeprövade kort skall spela".

Må så vara i så fall men jag förstår inte resonemanget att inte utnyttja alla byten när spelschemat är så helvetiskt tätt och vi har full kontroll på matchen som vi hade mot Häcken.
Örebro Farsen fortsätter (igen)
2010-05-03 14:19
Jag tycker att den gamla metoden "att låta en talang sitta på bänken och lära" är stenålder. Titta på de stora lagen som låter sina talanger få chansen, vad händer? De blir riktigt bra istället för att sitta på bänken med potential. Astvald skulle ju inte fått chansen om inte Bassombeng skadat sig eller strulat. Han är väl rätt ok? Jag är trött på det där gamla uttrycket.

Sen kanske det är lite väl optimistiskt att sätta in en 16-17 åring från start, men att få 10-15 min av matchen och känna atmosfären kan göra otroligt mycket för en spelare.
Örebro Kurt von Traatt
2010-05-03 13:52
Storm_90 //Och de måste hoppa och applådera om ÖSK gör mål :)
Örebro Storm_90
2010-05-03 13:37
Ämne: Conjuration ★ ....
Absolut är du/ni välkommna, men ni kanske ska hålla tyst om att ni håller på malmö:)
Annons: