/fotboll/osk/forum/5048.aspx/fotboll/osk/forum/5048.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro DaSa
2010-04-17 17:05
ÖSK-Karl// Du som har kontakter med spelarinvest, kan du inte be dem kolla vad Miiko Albornoz kostar. Jag skulle kunna tänka mig att vara med på en nyemission om pengarna är uppmärkta till ung lovande spelare som skriver på ett 4-års kontrakt. Om Miiko är omöjlig att lösa så skulle ju Emil Johansson kunna vara ett alternativ också, han har ju bara startat 2/6 matcher i år.
Örebro DaSa
2010-04-17 16:57
Undrar hur det skulle gå om Sixten sa åt spelarna att strunta i taktiken och bara köra på?! Jag tror att spelare som Nordin och Porokara skulle blomma ut ...
Örebro DaSa
2010-04-17 16:56
Förra året torskade vi ju mot Gefle med 2-0(?) och har för mig att vi skyllde förlusten på att Nordin var avstängd (pga. av den jävligt hårt dömda utvisningen mot IFK, är fortfarande upprörd för den). Undrar hur Sixten kommer att ställa upp laget, Urban har ju stenkoll på vår taktik. Det enda nya är ju pressen som har fungerat så där hittills. Kanske är lite negativt men jag tror att vi kan kriga oss till ett kryss.
Örebro DaSa
2010-04-17 16:49
Lascaux// Ta inte detta personligt, men va fan varje gång vi börjar tjata om att vi har häng på toppen går det åt helvete. I ditt nästa inlägg vill jag att du istället skriver vilken position som vi sämst kan ha, glöm inte bort dina rötter (finns väl ingen som håller på ÖSK som inte är född i Närke eller spelar i klubben?!) :)
Örebro Lascaux
2010-04-17 16:36
Ämne: Men hur kan nån ta e....
ÖSK kan som bäst ligga 4 efter nästa omgång, förutsatt att man inte slår Gefle med typ 10-0...
Örebro Kurt von Traatt
2010-04-17 16:32
Det är stor skillnad på att vara fotbollanalytiker och tränare. Något som Rit-Ola ofta påpekade.
Har man dessutom spelat på elitnivå i många år så har man naturligtvis lärt sig mycket och influerats av olika tränare, Jag tror visst man kan kunna mycket utan att ha gått tränarkurser, som handlar om så mycket mer än att analysera "från ovan".

En kille som Pelle Blom tittar på extremt mycket fotboll.

Fast det betyder ju inte att alla spelare per automatik blir en person som är bra på att analysera en match.
Örebro Grixx
2010-04-17 16:26
ÖSK-Janne// Det vet nog alla att man som spelare inte per automatik är bättre expert än tränarna...men det kan säkert vara det motsatta också. Det vore lite lustigt om fotbollsspelare inte togs in som experter då skulle det bli tomt på experter i alla studios;-)

...och samma sak gäller ju oss supportrar som alltid vet bäst:-)
Örebro Rojas
2010-04-17 16:25
Tycker Gustaf Croona var en helt okej spelare till skillnad från många andra i SvartVitt de senaste åren.

Han hade en j*vla fightingspirit som jag gärna hade sett i ÖSK idag.Dessutom tycker jag att han är riktigt bra som "expert"
Örebro den oumbärlige
2010-04-17 16:11
heheh deportivista. jag menar inte att göra det med när jag hör Havva och You never walk alone i samma mening blir jag skrattnödig.
Örebro DaSa
2010-04-17 16:06
ÖSK-Janne// Du kan väl inte ta in i din bedömning om Cronas fotbollskunskaper hur han var som spelare!? Hur bra var Stahre, Gerhardssson, Haglund och Sixten? Gurra spelade efter sin förmåga, håller med om att han var kass som spelare. Speciellt när han fick spela ytterback, men tycker fortafarande att han kom med vettiga synpunkter i senaste inslaget.
Örebro ÖSK-Janne
2010-04-17 16:02
Jo jag har absolut inget emot att låta Paulinho spela från start. Det jag vänder mig emot är att bara för att nån har spelat fotboll så anses man vara en expert som vet mer än tränarna! Det gäller inte bara Gustaf utan många av de sk experter som förekommer i media. Min fråga är då alltid densamma: Om de är så duktiga o vet så mycket mer än de aktuella tränarna, varför är de då inte tränare själv.
Tirofijo
2010-04-17 15:50
Ungdom vann till slut med 5-1.
Örebro Grixx
2010-04-17 15:23
ÖSK-Janne// Så du tror inte alls på att låta P spela istället för Kim?
Örebro ÖSK-Janne
2010-04-17 14:58
Men hur kan nån ta en analys av Gustaf Andersson, förlåt Croona, på allvar. Är det nån av er som tycker att han var en väldigt analytisk eller teknisk eller intelligent fotbollsspelare? Han var en ok allsvensk back som hade ett, säger ett enda sätt att spela. Gå in så hårt du kan och glidtackla ALLTID! I det här fallet så är jag 100% säker på att Sixten vet mer om vilka som ska spela och hur vi ska spela. Missförstå mig inte, jag har inget emot Gustaf, men det är ju inte som att han har tränat nåt allsvenskt lag direkt.
3 poäng mot Gefle och tur med de andra resultaten så ligger vi trea!!!!!
Tirofijo
2010-04-17 14:30
Ösk Ungdom leder med 1-0 mot topptippade Akropolis.
Örebro ÖSK-Karl
2010-04-17 13:55
Sekt.E//

Stämmer, han ville spela i ett topplag och tackade nej till Sjögren. Doktorn fick ju även otroligt nog vara med i någon landskamp om jag minns rätt.
Örebro deportivista
2010-04-17 13:40
Om man tycker att Havvas låt är för långsam så är det lätt åtgärdat, antingen ber man Havva spela in en något snabbare version, eller så "pitchar" man upp den lite när man spelar upp den. Den versionen av You'll never walk alone som spelas i Liverpool är inte lika långsam som psalmen i orginal...
Örebro Grixx
2010-04-17 12:10
Nikola Sarcevic från MC just nu i p4-popsmart...lite of topic;-)
Örebro Grixx
2010-04-17 11:48
Havvas låt är helcool....men lite för mycket motlut/laidback för positiv sinnesstämning, det går säkert att hitta/göra bättre.

Det är ändå en av många ÖSK-låtar som om ett tag skulle kunna släppas på en CD med samlade ÖSK-hyllningar.

MC känns bättre men kommer bort lite rent ljudmässigt i Bernas högtalarsystem, det går inte igenom helt enkelt i publiksorlet.
Örebro Grixx
2010-04-17 11:40
Doc är ÄNDÅ en ganska bra spelare och kunde även tillföra en del till dagens ÖSK....men inte till fantasisummorna som då var på tal. Hans övriga profession gör också att han efter någon dålig säss kanske bara hoppar av och börjar på SÖS.

BP V-back som var tokoffensiv och teknisk av tusan(såg så ut i vart fall) verkar mumma och ligga på dregelnivå för 6-10!!!
Örebro Farsen fortsätter (igen)
2010-04-17 11:38
Bästa NA-tv inslaget på länge. Gurra har många bra analyser. Och nu när till och med en spelare ur truppen tycker att Havvas låt inte taggar så är det väl dax att begrava den inmarschlåten?
Örebro Grixx
2010-04-17 11:32
Visst känns det OK att Doc´s beslut att nobba oss slutade som det gjorde och lite spec i att hans hyllning av Bajen tog en sådan lustig vändning när den positiva fotbollen i topplaget slutade i S1.

Däremot skulle jag gärna behållit Bajen i AS framför järnkaminerna. Som i sin tur för några ynkliga år sedan spelade den bästa fotbollen jag någonsin sett i Sverige tom före IFK´s superperiod med Svennis.

....What goes up must come down;-)
Örebro Grixx
2010-04-17 11:24
Viss tvekan kan ibland insmyga sig om Sixten men så fort han talar taktik mm mm så håller jag med honom rakt över. Vissa låsningar som gällt Kim och Roni har gjort att han spelat dom lite mer än jag själv önskat. När alternativen Basse och Adriano funnits så borde de fått fler chanser. Basse hade "nog" också haft en annan mental inställning om han fått spela mer, men samtidigt har han ju varit småskadad en hel del. Småskit som funnits i botten som jag inte känt till kan måhända ha rättfärdigat att ha Kim % Roni...men det är nog bara där tvekan för Sixten funnits.

...nja kanske lite med Berra också men i beslutet där har jag även förståelse, för lite tvehågsen skulle även jag själv varit i besluten att spela Berra...och det även om han är lite favorit.

Så Sixten du har mitt fulla förtroende!

Forza 6-10!!!
Örebro Kurt von Traatt
2010-04-17 11:11
Sekt. E//Doktorn tackade nej till ÖSK med motiveringen att han var trött på att spela i bottenlag.
Örebro Sekt. E
2010-04-17 11:07
ÖSK Karl// Var det så att Sjögren inte lyckades köpa doktorn. Eller att han valde bort att köpa doktorn? Bra i alla fall att han inte hamnade här, han ville ju spela toppfotboll om jag minns rätt.
Örebro DaSa
2010-04-17 11:05
Hero// Jo, lite mer fart i inläggen skulle inte skada. Men t.ex. Astvalds inlägg (det man kan se i sammandraget) så var det det bästa han kunde göra från det läget. Skulle han slagit den lägre så skulle ju målisen plockat det. Sen gillar jag även att Astvald rätt så ofta passar snett bakåt efter backen, blir ofta jävligt farligt om det nu kommer ngn där:)
Örebro DaSa
2010-04-17 11:02
Såg nyss NA-tv, tycker att Crona har en del bra synpunkter. Speciellt den om att Anttonen borde få specialanpassad träning för att undvika skador igen. Men det kanske han redan har?

// Farsen
Finns många bra tränare, Axén är en av dem. Fick Sixten förlängt till 2011?
Örebro Farsen fortsätter (igen)
2010-04-17 10:35
Dasa/ Varför inte Axén? Men antagligen kommer han få större uppdrag i framtiden. Gillar hans sätt att leda ett lag, både taktiskt och pedagogiskt.
Örebro Hero
2010-04-17 10:27
DaSa

Visserligen har vi gjort mål på inlägg men inte har det varit bra inlägg (bortsett från Antonens senast). Det har varit inlägg som försvaret borde fixat (snarare försvarsmissar än fina inlägg således). Wandersons inlägg senast håller visserligen världsklass men jag minns fortfarande Porokaras framspelning med yttersidan till Olsen och kanske naivt förväntar jag mig mer av den varan.

Astvalds inlägg letar sig nästan uteslutande mot bortre delen av straffområdet och alltid med för mycket höjd och ganska låg fart. Till hans försvar ska sägas att bollarna ofta hamnar i samma område vilket kan betyda att det är meningen att de ska hamna just där (att det är lagets taktik). Porokara sprider bollar helt utan mönster, ibland fantastiskt och oftast bedrövligt, kort eller långt, hårt eller löst.

Vi saknar idag spelare som vågar spela de svåra bollarna i de rätta lägena (rätt läge på planen alltså, inte chansa som sista gubbe, en Wovven special). Vi har spelare med de kvalitéerna men spelet måste syfta till att sätta dem i dessa lägen, Gerzic, Bedoya, Almebäck, Porokara, Antonen.
Örebro DaSa
2010-04-17 09:50
den oumbärlige// Olsen, Porokara, Almebäck (men det kanske bara var för han ville kunna spela med en hög backlinje). Osäker på när Wovven blev klar, men 4-3-3 bygger ju på att man skall ha offensiva ytterbackar så han kan väl också klassas som en 4-3-3 spelare. Bedoya? Vilken position får man ut max av honom i en 4-4-2 uppställning?

Kvt// Kollade ngr av IFKs inför-rapporter och på "pappret" så har de en 4-5-1 uppställning. Men det kanske är som du säger att de spelar 4-4-2 i praktiken. Såg även att de spelade Bjarnarson på ena kanten flera av matcherna och han är absolut ingen Porokara lik spelare.

Men jag håller med dig ditt andra stycke, man skall inte lasta 4-3-3 taktiken. Jag skulle gärna se en annan 4-3-3 tränare längre fram. Kanske Henke Larsson om han lyckas med Landskrona?! Han verkar mycket bättre på att kommunicera med spelarna och bara hans namn kan nog locka till sig bra spelare.
Annons: