/fotboll/osk/forum/4957.aspx/fotboll/osk/forum/4957.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Kurt von Traatt
2010-05-14 12:13
Aspen //Peking-Degen på TV? Fasiken det får man ju inte missa!!
Örebro Kurt von Traatt
2010-05-14 12:11
Fast det oroar mig att ha Wiken och Berra samtidigt som mittbackar. Almebäck städar undan rätt många djupledsbollar varje match. Trelle spelar gärna djupt på Fredrik Jensen som är snabb.

Det är brist att ÖSK inte har brytt sig om att ha en snabbare mittback i truppen som backup eller utvecklingsspelare.
Örebro Aspen
2010-05-14 12:08
Vill bara tips om matchen på TV¤ sport kl. 19:15
IFK Norrköping - Degerfors IF
Örebro Aspen
2010-05-14 11:59
Dejmon//Skriv ett mail till Benny Lennartsson och från honom om Berras kvaliteter och potential så får du ett expertsvar av en som sett honom på nåra håll. Dom flesta på detta forum har har ju inte den internationella erfarenheten även om en hel del varit i farten i Sverige.
Benny lär tillhöra de frälsta.
Örebro Aspen
2010-05-14 11:52
Brinkewall//Ursäkta jag tycket ÖSK-Karls inlägg 10:54 var positivt. SM-guld före 2015, kan knappt bärga mej. Redan i år möjligen?
Örebro Aspen
2010-05-14 11:49
Rudolf Blodstrupmoen//Tycker att ÖSK U i div 2 är mycket bättre än U21-serie. Div 2 är på liv och död, U21 är bara på lek.
Med rätt machning blir det div 1 1 nästa år. Med rätt matchning ska det inte sitta 3 spelare på A-lags bänken som inte får spela när ÖSK U har match. Dom kan sitta på bänken när ÖSK U är spellediga. Dom ska offra livet i div 2, då får dom matchträning och blir bättre.
Örebro Brinkewall
2010-05-14 11:38
Ämne: KvT//

Nej, långsi....

ÖSK-Karl: Sluta vara så bitter och negativ. Det finns knappt ett inlägg där du inte hittar en negativ vinkel.

Vi ligger trea, vi spelar bra fotboll och har mycket positivt i klubben. Passa på att njuta!
Örebro Sekt. E
2010-05-14 11:19
Angående viktiga spelare tycker jag att Wiken vuxit väldigt mycket denna säsong. Han är lite mer elak nu och förlorar inte mycket i luften.
Örebro ÖSK-Karl
2010-05-14 10:54
KvT//

Nej, långsiktiga planen är SM-Guld 2015 och stabilt topplag (Europaplats) från 2012. Men det är nog bäst att tidigarelägga allt innan spelarna dragit iväg som bosman.
Örebro Rocky Dennis
2010-05-14 10:53
Håller med Sekt. E.
Ni som var på plats igår hördes bra vid flera tillfällen. Cred!
Örebro Kurt von Traatt
2010-05-14 10:51
Nån fler än jag som nu för tiden skiter i hockey VM? Har inte sett en match. Tycker det blivit patetiskt med denna C-turnering.

Att inget görs för att höja statusen. T ex spela var 4:e år och då spela i början på juni. Då skulle vi ha OS eller VM vartannat år. Däremellan kunde de ha ett EM för inhemska spelare.

Lite off topic men ändå ;)
Örebro Kurt von Traatt
2010-05-14 10:48
Godfoten //Ja Bedoya är nog redan en nyckelspelare. Men grejjen är ju att han utvecklas ff och kommer att bli ännu bättre. Blir han inte såld i år MÅSTE Lennart sätta sig med honom och diskutera förlängning.
Örebro Kurt von Traatt
2010-05-14 10:46
Rudolf Blodstrupmoen// Jag tillhör också falangen "Satsa på Berra" men har förståelse för att Wiken & Almebäck är bästa backparet fn.

Men det är ett problem som du skriver med spelarna som hamnar i vakumet. Dessutom kan de komma in i cirklen: "FårInteSpela-Kallnar-FörKallFörSpelVidSkada-KallnarÄnnuMer" som gör det ännu värre.
Örebro Sekt. E
2010-05-14 10:42
En eloge till de kubaner och andra svartvita som var på plats igår och hejade. Det lät bra från tv-soffan.
AIK Saywee
2010-05-14 10:41
Jag har inte läst här sedan jag skrev förra gången, kustvädret är så bra så jag måste ut, läser in lite senare i kväll.

Vill bara skriva att jag hade några tankar INNAN match, att det kanske hade varit bättre om man delat på poängen eller slumpat ut resultatet, med tanke på skador och avstängningar ...

... och då var det underlaget jag syftade på som anledning till mina tankar?

Förfärligt!
Örebro Godfoten
2010-05-14 10:30
KvT//

På väg att bli? Jag tycker han är en av våra absoluta nyckelspelare redan. Han, Alvbåge och Almebäck känns viktigast tycker jag. :)

Såg matchen igen. Vi gör en j-t bra andra halvlek, inte alls det räddhågsna och vilsna ÖSK man brukar se på bortaplan.

I värsta fall är Almebäck och Olsen borta mot TFF. Liksom avstängde Gerzic då.

Detta lag i såfall:

----------Alven---------
Anton-Berra-Wiken-Wovven
---------Kihlen---------
------Bedoya-ErikN------
---Mackan-Pålle-Poro----

Edit: Om Sixten resonerar som han gjorde när han valde Wirtanen mot Häcken för att han påminde mest om Ale så borde Erik vara naturlig ersättare för Nordin. Båda passningsskickliga speluppläggare som inte springer så mycket i djupled.

Rätt stark elva med tanke på att Nobbe, IronMike, Kim och Gerzan skulle saknats. Fyra ordinarie. :)
Örebro Kurt von Traatt
2010-05-14 10:08
Men vi kan vara tämligen säker på att Bedoya förr eller senare kommer att lämna. Killen blir bara bättre och bättre. Han är på väg att bli en nyckelspelare för ÖSK.

Tyvärr blir det väl som vanligt att vi riskerar bosman nästa säsong med honom.

Hade det vart Elfsborg, IFK, Kalmar så hade man satt sig i sommar och omförhandlat kontraktet och förlängt det. Eller man hade iaf försökt. Det är jag säker på.

Det är många som säger att man inte kan omförhandla kontrakt med en spelare som förmodligen har en proffskarriär framför sig. Men ovan nämnda klubbar gör det hela tiden. Det handlar om de rätta klausulerna och att höja lönen.


Örebro Kurt von Traatt
2010-05-14 10:01
deportivista//Ja det skulle väl vara AS guld 2012? Var det inte så? (Eller var det 2015?)
Örebro Rocky Dennis
2010-05-14 09:35
Redan 104 anmälda till Kubankaravanen. Anmäld dig nu!
Örebro deportivista
2010-05-14 09:32
Kommer någon ihåg exakt vad ÖSK pratade om för några år sedan när man presenterade sin långsiktiga satsning? Det verkar funka rätt så bra..

- etablera sig i toppen. Vi ligger trea.
- spela bra fotboll. Utan tvekan.
- satsa på lokala talanger. Två U21-landslagsspelare, med Astvald som redan som 19-åring med etablerad allsvensk klass.
- inte riskera ekonomin. Det ser stabilt ut.

Var det något mer?
Örebro Zacharin
2010-05-14 07:20
Nån som vet när spelschemat för hösten slås fast? Jag tänker närmast på matchen mot ÅFF.
Örebro Lotta potta
2010-05-14 02:14
Kul att Ze fick näst högst poäng idag av forumet. Bara Bedoya som fick högre.
Örebro Rudolf Blodstrupmoen
2010-05-14 02:08
Vad jag menade med mitt förra inlägg är att man bör låna ut en spelare till ett lag där han kan få speltid och utvecklas. Man behöver inte låna ut spelaren en hel säsong men tycker inte tränaren att spelaren är mogen för Allsvenskan så förstår jag inte varför man inte lånar ut han.
Örebro Lotta potta
2010-05-14 02:05
Dejmon: Det trodde jag alla visste att utan sperinvestorerna skulle Ösk gått i putten. Han du
skriver om gav bara småpengar. Bherns pengar är väl utslagna på 10-15 år. Ze med rätt stöttning o om Boström o klubben visar att de tror på honom kan säkert nå högt i Europa. De som jag skiter i är resultatet i förra årets matcher med Anttonen o Nordback. Jag tycker det var taskigt att inte Ze fick spela istället för att kasta om hela laget.
Örebro Rudolf Blodstrupmoen
2010-05-14 02:04
Jag håller helt med om att Berra borde ha fått spela i 0-3 matcherna. Men det är inte bara det som var/är problemet. Eftersom vi inte har något u21 lag så blir det väldigt få tillfällen för dom spelarna som anses vara för bra för ÖSK Ungdom med inte tillräckligt bra för Allsvenskan. Det gäller förstås inte bara för Berra utan för alla som hamnar i den sitsen.
Örebro Dejmon
2010-05-14 01:18
ÖSK-Karl//
Nej såhär i efterhand var det ju inte så lyckat. Sen vet jag ju att resultaten inte enbart berodde på just dom två spelarna, alltså vet jag inte om det skulle varit så mycket bättre att spela med Berra just dom matcherna. Men såhär i efterhand kunde ju Sixten gott chansat med Berra, i dom matcherna, men han ansåg väl inte Berra tillräckligt bra då antar jag. I mina ögon var det hela laget som föll igenom, inte bara Nordback och Anttonen, men dom gjorde såklart inte saken bättre.

På måndag tycker jag Sixten ska spela Berra om Alme är skadad. Men jag hoppas såklart han inte är det eftersom jag tycker han är bra mycket mer kompetent som helhet.

Jag ser en viss potential i Berra men inte i nivå av superlöfte/supertalang som vissa verkar göra gällande. Jag är realist. Så bra är han inte. Jag hoppas han kan bli lite bättre men jag personligen tror de flesta i hyllningskören kommer bli besvikna om vi går "all in" på Berra. I mina ögon har han inte bevisat speciellt mycket.

Spelarinvest var/är ett mycket bra koncept som hjälpt klubben väldigt mycket och jag tror inte det finns nått annat sätt att få in de summorna till spelarköp. Skulle väl möjligen va om 51%-regeln slopades och vi hade tur med nån finansiär eller att nått storbolag gick in som huvudsponsor men det är ju rätt osannolikt.

Är det verkligen så att invest var de som räddade ÖSK från konkurs? Bl.a. gav ju spelarförsäljningen av P** ett antal miljoner den sommaren, Behrn köpte namnrättigheterna till arenan för 10 miljoner. Spelarinvest köpte andelar av spelare i klubben för x antal miljoner (i vinstsyfte såklart).

Som sagt ni har gjort endel för klubben men att ni själva ska krediteras för ÖSK's överlevnad låter lite långsökt.

Kan inte nån bara förklara för en ännu icke frälst vad det är för kvaliteér som Berra har som gör han till en sån supertalang? Ni får gärna jämföra med andra löften i hans ålder. Hur bra kan han egentligen bli om han verkligen får chansen nu tro?
Örebro ÖSK-Karl
2010-05-14 00:37
Dejmon//

Så med andra ord tycker du det var rätt av Sixten att spela Nordback och Anttonen som mittback förra året vid de två 0-3 matcherna? Vem tycker du skall spela mittback på måndag om Almebäck är skadad?

Du får hylla och inte hylla vem du vill, men att inte se potentialen i en så ung kille som Berra tycker jag är mycket märkligt.

Vaddå mina pengar, om spelare som Porokara o.s.v inte säljs eller förlänger är Spelarinvest ett minne blott som gjort att ÖSK bl.a undvek konkurs. Har du någon bättre idé om hur klubben skall få in kapital i den storleksordningen?
Örebro Dejmon
2010-05-14 00:24
ÖSK-Karl//
1: I princip alla som klagar på att Berra matchats för lite i AS, eftersom Alme/Wiken varit disponibla i de flersta (i princip alla) matcher den senaste tiden.

2. Nej det visste jag inte men förstår inte heller vad det har med saken att göra eller varför du peta in det? Om du menar att en ny back i hans ställe bör spelas in i laget så håller jag till viss del med dig, dock anser jag att det bästa laget ska spelas i så många matcher som möjligt, i princip.

"Sedan har jag förstått att alla menar att Berra skulle spelat i de två 0-3 matcherna förra året, inget annat."

Skönt det måste vara för dig att veta vad alla menar när bara vissa skriver det du påstår, medans andra bara skrivet att han blir misshandlad, mobbad, INTE FÅR SPELTID (dessa pekar inte på specifika matcher!) etc!

Det ÄR starkt av Berra att komma in såhär och klara rollen godkänt. Med minusen att han klanta till sig ett par gånger. Men ska jag känna mig tvingad att nu följa med i hyllningskören över en knappt medioker spelare bara för han kostat dig stora summor ÖSK-Karl? Knappast!

Han får jättegärna utvecklas till den superspelare ni alla verkar tycka han är men till den dagen kommer är jag glad att Sixten är tränare och inte ni!
Örebro wurpa
2010-05-14 00:12
på måndag kommer sommarvärmen,sista matchen innan upphållet.kanske läge för t-shört,shårts å flippflopp.även bira och svarta briller,å sen abschninggnenent i två heta och soliga månader.när serien drar igång igen kommer bakslaget,4 plus hård nordan och hällande regn +nattfrost.
HaHa vilket upplägg.
Örebro ÖSK-Karl
2010-05-14 00:01
Dejmon//

Vem har skrivit att Berra skulle peta Almebäck/Wiken? Missade du att Almebäck blev skadad idag?

Sedan har jag förstått att alla menar att Berra skulle spelat i de två 0-3 matcherna förra året, inget annat. Med andra ord vara den givna tredje mittbacken. Sedan kanske du inte vet att Wiken lägger av efter den här säsongen?

Att skriva om att Berra höll på att förorsaka två baklängesmål är du nog bra ensam om. Oerhört starkt att matchotränad komma in och prestera som han gjorde. Det kan alla inse som kan det allra minsta om fotboll.
Annons: