/fotboll/osk/forum/4933.aspx/fotboll/osk/forum/4933.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Lotta potta
2010-05-14 22:40
Tack som fan ni som Dejmon, grixx o andra som fått alla läsvärda här inne att bildat ett eget forum. Är ni nöjda nu ? Detta forum kommer dö ut med bara laguppställningar o skit.
Örebro Lotta potta
2010-05-14 22:37
IFK No11:
Det skall du egentligen skita i, men de har kontrakt minst över 2011 o ingen av dom vill ner till ert rövhål med fusk som ledstjärna.
Örebro Ropesin
2010-05-14 22:31
IFK No1// Det behöver du inte bry dig om, ingen av dom är intresserade av att representera ett bottenlag på en grusplan...
IFK Göteborg IFK No1
2010-05-14 22:30
På hur långt kontrakt sitter Almebäck och Alvbåge ?
Örebro ÖSK-Karl
2010-05-14 21:59
Nu lyckades jag få in inlägget i forum24-gruppen ;)

Tack Wivallius. Nu är det "slutskvallrat" här inne!
Örebro Miroslav kuba
2010-05-14 21:25
Hur är statusen på Almebäck? Spelar han mot TFF?
Örebro wurpa
2010-05-14 21:22
oj råkade dissa karl farligt farligt
Örebro ÖSK-Karl
2010-05-14 21:19
Dejmon//

Du får gärna leva i den tron, men har du kollat vilka som styr ÖSK-Elitfotboll ännu?

Det är inte en person som i Fahlanders fall. Allt skall det röstas om vilket är bra.
Örebro Dejmon
2010-05-14 21:13
ÖSK-Karl//
Varför skulle jag inte stötta laget på måndag? Kommer göra det oavsätt vilka som står för fiolerna på det sätt som jag anser bäst. Dock tror jag helt enkelt du överdriver eran påverkan på klubben. Du kan sitta här och klaga konstant på att tålamodet hos invest tryter med både Sixten och Sjögren och att du (och dina vänner?) kommer upphöra med all "sponsring" om inte avgång eller fot blir aktuell. Att ni inte bara kastar ut dom istället för att gnälla då om det nu är kapitalet som styr!

Klart storsponsorer som de inom invest, inre cirkeln och liknande, kan fixa till ett möte där ni kan vädra era åsikter och påpeka det ni anser vara brister men jag tror fortfarande du överdriver er inverkan på det sportsliga.
Örebro ÖSK-Karl
2010-05-14 21:09
Gummianka//

Jag lägger ut allt via forum24 och gruppen där. Det är alldeles för känsligt för att skriva ut det här.

Jag bara väntar på att Wivallius skall lära mig hur det fungerar, men ett antal forumskribenter vet vad som hände i påskas och som gjorde att killarna tyckte det var kul att lira igen.

Du kanske redan läst från några om påskriset?
Örebro ÖSK-Karl
2010-05-14 21:04
Dejmon//

ÖSK-Karl och hans vänner är överens. Men majoriteten vill ge de inblandade en sista chans.

Men om Sixten skulle få förlängt skulle jag bli oerhört förvånad och ännu mer förvånade skulle spelarna bli. Det finns en anledning till varför killarna plötsligt blev så harmoniska.
Örebro Gummianka
2010-05-14 21:02
Ämne: Dejmon//

Läs vad ....
"... Men i kanske ännu högre grad Sixten som i påskas fick en chans att ändra sitt beteende på önskan av de som är viktigast för ÖSK.

Utan att det gjorts av kapitalet hade det inte slutat med pinsamma förluster som mot Gais och Mjällby hemma."

har du lust att utveckla?
Örebro ÖSK-Karl
2010-05-14 20:40
Dejmon//

Läs vad abdel seidou föröker lära dig. Kapitalet styr redan fullständigt ÖSK-fotboll. Titta vilka som skjutit till mest pengar via Spelarinvest och sponsring.

Sedan skall du titta på vem som är styrelseordförande och vilka som sitter i styrelsen för ÖSK-elitfotboll, kolla även in namnen för samma sak i Spelarinvest. ÖSK styrs med andra ord av kapitalet.

VD Jan Karlsson är anställd av styrelsen och kan sparkas precis när som helst om han inte skulle sköta sig, detsamma gäller Sjögren som tålamodet snart är slut med. Men i kanske ännu högre grad Sixten som i påskas fick en chans att ändra sitt beteende på önskan av de som är viktigast för ÖSK.

Utan att det gjorts av kapitalet hade det inte slutat med pinsamma förluster som mot Gais och Mjällby hemma. Du får tycka vad du vill om de som står för fiolerna. Men utan dessa skulle det inte vara särskilt kul att se på AS-fotboll i Örebro, om ens möjligt. Sedan kan du drömma vidare om Sixten, för det skall till en fullständig personlighetsförändring hos honom om han skall ha skuggan av en chans att få nytt kontrakt. Det fick han reda på i påskas på ett minst lika bryskt sätt som han tidigare behandlat sina undersåtar på. Men tänk på det på måndag, den klubb du stöttar styrs fullständigt av kapitalisterna. Hoppas du stöttar laget ändå.
Örebro Dejmon
2010-05-14 20:40
abdel//
Varför jag undrar är för att då borde det ju inte vara några som helst problem för ÖSK-Karl och hans vänner att få både Sjögren och Sixten bortplockade så att dessa i all välmening kan fortsätta sitt "sponsrande" till ÖSK. Har tyvärr inte tid kolla eventuellt svar ikväll men jag väntar med spänning!
Örebro Godfoten
2010-05-14 20:30
Aspen//

Ja, men så brukar det ju se ut på konstgräs. Dvs trevligt och fartfyllt. Håller med, bra underhållningsvärde i matchen. :)
Örebro Aspen
2010-05-14 20:15
Har sett delar av 1:a mellan Peking och Degen. Bättre spel än gårdagens match på natursanden. SvFF och flera av AS-lagen borde skämmas över de planer som man spelar på.
Norrköpings plan mycket fin. Passningarna går perfekt till adressaten. Njutning att se.
Örebro Dejmon
2010-05-14 19:57
abdel//
Så spelarinvest har enligt dig, som är så fruktansvärt insatt, alltså makt nog att direkt eller inderekt påverka laguttagning, tränare, kanske även ledning o.s.v?
Örebro abdel seidou
2010-05-14 19:50
Du gjorde ett generellt påstående som inte stämde, sen gjorde du ett tillägg till det påståendet som inte heller stämde. Bra jobbat! Gång efter annan visar du att du inte är tillräckligt intresserad av klubben för att vara det minsta insatt i nått. Men du är säkert bra på att sjunga ramsor på läktaren eller vifta med halsduken eller så, det gillar vi, och du stöttar rätt lag så avskyvärd är du ju inte iaf även om du "bryr dig på låtsas" =]
Örebro Dejmon
2010-05-14 19:42
Abdel//
Va kul att du kallar mig lilla. Känner vi varandra? Var såndana som mig får sitta vet du nog inte så mycket om men jag kan ju ge dig en ledtråd: företaget jag jobbar för är ett av dom som skjuter till absolut mest pengar till ÖSK och vi har gott om biljetter till varje match ska du se. Undrar var? Nu har jag dock själv eget sesongsabb. dels för att stötta klubben och dels för jag inte orkar gå upp till kontoret varje vecka. Sen inte minnst för jag gillar atmosfären på Västra stå också och gillar att kunna springa runt på arenan var jag vill med mina vänner utan att behöva sitta å vara bror duktig med mina kollegor. Så...

Vad gäller resten av ditt inlägg så orkar man ju knappt svara. Du har uppenbarligen stora problem med att läsa. Jag gjorde t.o.m. ett tillägg på mitt förra inlägg för jag visste att du skulle misstolka de. Läs igen!
Örebro abdel seidou
2010-05-14 19:38
Wikström är längre än Berra, inte tvärt om. Det skiljer visserligen bara en cm men ändå. Sen har vi Kim där som 3a i centimeterligan, 1 cm efter Berra.
Örebro Dejmon
2010-05-14 19:31
KvT//
Du har mycket rätt i det du skriver. Men frågan är hur det kommer gå för MIF och ÖHK nu. Ensamma finansiärer är jag väldigt tveksam till. Det är jätteroligt så länge de känner motivationen till att hjälpa klubben men sen.. Rent generellt tycker jag det är bäst om klubbarna klarar sig så mycket som möjligt själva, givetvis med sponsring och liknande, men då är det ju egentligen ren reklamförsäljning. Drömmen vore ju om ÖSK ägt arenan själva, som du skriver.

Jag tror också finansiärerna i grunden vill väl och ofta skjuter till pengar till klubben av välvilja. Men jag blir alltid tveksam när jag läser om krav på motprestationer, även om jag har full förståelse för dem. De vill ju givetvis inte kasta pengarna i sjön men jag vill inte att deras investeringar ska bli det bästa alternativet per automatik. Fin linje där.. Och i detta fall med invest så är det ju så att dom köpt andelar i spelare, inte sponsrat klubben på det sätt som Percy och Micke gjort och då blir de ännu känsligare..

Ang. Berra. Jo givetvis är det ofta så. Sen har det ju endel med spännst att göra. Berra verkar ha ett bra häng i luften. Men nog måste han väl va längre än Wiken? Känns så iallafall, fast det kanske är hans spänst som lurar mig :). Det mest negativa jag tycker är att han verkar så fumlig med bollen så ofta men för att va lite självkritisk var jag t.ex. oerhört negativ när jag hörde att Nordin skulle få chansen i ÖSK igen och se hur det gick. Som sagt han får väldigt gärna bevisa att jag har fel som inte riktigt har samma tro på han som många andra!
Örebro abdel seidou
2010-05-14 19:17
Nu dumförklarar du dig själv igen lilla Dejmon. Spelarinvest har väldigt mycket att säga till om, till skillnad från vad du vekar tro, både genom sin representation i bolagsstyrelsen men också genom det faktum att de mest engagerade personerna i riskkapitalbolaget är samma näringslivstoppar som även står för större delen av den övriga sponsringen genom sina företag. Det är till exempel deras önskemål om bra platser i sponsorpaketen och klubbens anpassning i förhållande till denna efterfrågan som gör att sådana som du inte kan sitta på mitten av de mittersta sektionerna, men det är även till stor del p.g.a. dessa herrars starka ställning i stan som Werme är så ÖSK-vänlig som han faktiskt är. Det är dessa herrar som bestämde att man skulle plocka tillbaka Alvbåge och det är genom deras inflytande som Axen kommer erbjudas att ta över efter Sixten när det blir dags för honom att vandra vidare.

Spelarinvest påverkar mycket på flera olika plan i klubben och på flera olika direkta och indirekta sätt. Enligt min värdering av deras ställningstaganden är det i princip uteslutande till det bättre för klubben som helhet.

Sug i dig din kallsup nu lille gnällofag.
Örebro Kurt von Traatt
2010-05-14 18:49
Dejmon//För övrigt om Berra. Att du säger att han, med stor hjälp sin längd, är bra på huvudet finner jag lite märkligt=) Är det inte så för alla? Tänk på att Wiken och Berra är nästintill lika långa men ändå kommer Berra klart högre upp i luften än Wiken. Så jag tror nog mer än bara längd spelar in.
Örebro Kurt von Traatt
2010-05-14 18:42
Dejmon // Jag respekterar din åsikt. Men jag känner inte samma rädsla som du i att ge kapitalstarka personer makt. Micke Fahlander och Percy är väl exempel på personer som haft stort inflytande. Förvisso har de också varit en del av styrelsen men jag tror att de delvis har hamnat där pga sitt engagemang och ekonomiska stöd. Men jag vill nog hävda att de varit bra för klubbarna.

Sedan finns det personer med mycket makt som fått det utan kapitalets hjälp. Hästsvansen i ÖSK och Bo Ahlen i f.d ÖIK. Båda förde sina klubbar till fördärv.

Jag tror innerst inne ändå att de flesta "kapitalister" ändå i långa loppet vill sina klubbar väl och framgång. Inte sällan är de stora fans själva av laget.

Sedan kan man väl ur ett ideologisk perspektiv ha olika synpunkter och tycka att det var bättre förr med den svenska folkrörelsen osv.

När det gäller BA, Aktier och styrelser håller jag mig utanför diskussionen. Där har jag noll koll ;)
Kan bara tycka det är synd att ÖSK aldrig fick råd att driva arenan själva.
Örebro Aspen
2010-05-14 18:19
Dejmon//Känner mej inte det minsta kränkt. För dom som går på medlemsmöten och läser stadgarna finns det mer att gräva i när det gäller styrningen av företaget ÖSK Elitfotboll AB.
Örebro Dejmon
2010-05-14 17:57
abdel blabla//
Oj "sagor".. Nej jag har inte direkt så jättestor koll på hur klubben är strukturerad. Frågan var vem som var majoritetsägare och då svarade jag FÖRENINGEN SJÄLV om du kan läsa?!? Ursäkta att jag verkar kränkt dig genom att skriva ÖSK Elitfotboll AB efteråt..

Jag vet väl att jag som vanlig medlem inte har speciellt mycket (i princip ingenting) att säga till om i klubben. Det jag skrev är att jag är glad att inte Spelarinvest har det heller. Lär dig läsa om du ska komma med personliga påhopp om att jag har nollkoll blir ju fan för pinsamt annars!

Tillägg: Vad gäller laguttagning, anställning av tränare givetvis. Så inte det behövs misstolkas också..
Örebro Aspen
2010-05-14 17:55
abdel seidou/Tack för en bra förklaring. Det är bara SvFF som numrerat omgångarna fel på webben. Så små fel är det ok om SvFF gör.
Örebro abdel seidou
2010-05-14 17:52
Ämne: Kollade just spelpro....Aspen, det där med omgång 13 har med VM att göra. De två matcherna som spelats är i omgång 14. Omgång 13 ska spelas klart innan övriga matcher i omgång 14 spelas. Vi har Bedoya som är VM-aktuell och därför fick vi spela omgång 14 redan nu för att han ska få vila enligt fifas regler inför VM. Samma med Elfsborg som har Ante Covic.
Örebro Aspen
2010-05-14 17:52
Vi medlemmar påverkar alltså fotbollsverksamheten bara formellt via styrelsen i ÖSK Elitfotboll.
Mer direkt påverkar vi genom att gå på matcher, inte gå på matcher, via kubanerna och lite via olika forum på internet.
Örebro Aspen
2010-05-14 17:47
Lite att läsa om ÖSK:s uppbyggnad och organisation.
ÖSK Elitfotboll AB bildades 1 januari 2006 och erhöll Svenska Fotbollförbundets godkännande 20 januari 2006. Detta innebar att ÖSK Elitfotboll AB övertog elitlicensrättigheterna, dvs rätten att deltaga i Svenska Fotbollförbundets tävlingsverksamhet, från ÖSK Fotbollsklubb. Skälet till en bolagisering av elitverksamheten är att på ett bättre sätt kunna tillgodogöra sig riskkapital från intresserade placerare. Ägare av ÖSK Elitfotboll AB är Örebro Spelarinvest AB som äger 47,4% av rösterna och 90% av kapitalet samt ÖSK Fotbollsklubb som äger 52,6% av rösterna och 10% av kapitalet. Organisation - ÖSK Elitfotboll AB har en ny ändamålsenlig organisation som anpassats såväl sportsligt som affärsmässigt till dagens krav på en modern elitidrottsverksamhet. Inom ÖSK Elitfotboll AB organiseras verksamheten i fyra enheter: Sportadministration, Marknad och Administration. Här finns alltså all personal.

Föreningen ÖSK Fotbolls uppgift är att bedriva god fotbollsverksamhet för sina medlemmar. Detta sker genom att föreningens representanter genom styrelsen i ÖSK Elitfotboll AB verkar för att klubbens sportsliga mål och ambitioner uppfylls. Föreningens uppgift är också att förvalta och utveckla medlemmarnas delaktighet i ÖSK Elitfotboll AB:s verksamhet. Detta sker genom att föreningen ordnar informationsträffar och möten med klubbens spelare och tränare. ÖSK Fotbolls styrelse har under 2008 hållit 9 protokollförda sammanträden och ett tvådagars strategimöte.
Annons: