/fotboll/osk/forum/4784.aspx/fotboll/osk/forum/4784.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Kurt von Traatt
2010-07-30 14:30
Mame hade ju jag gärna sett. Ok, ingen stjärna men rätt så Kim a like
Örebro Aspen
2010-07-30 14:22
Kubatown//Hoppas tränare Richard lägger ett gott ord om Sixten och ÖSK o:)!
Örebro Aspen
2010-07-30 14:20
En sportcef måste kunna hantera alla lokala klubbar + Degen på ett bra sätt. Och det är inte lätt. Erlingmark som ockå spelade i Forward kan vara en sådan.
Örebro Kubatown
2010-07-30 14:18
Ämne: Vem är Isak Thelin? ....
Isaac kiese thelin som är hans fullständiga namn spelar som bekant i Karlslunds IF HFK där han är och har varit en stor talang i många år. Det skulle nog vara bra att gå till Ösk för att ta nästa steg och utveckla hans talang ännu mer.
Han har bra teknik bra skott bra target typ så är han ganska snabb också. Så han kan hota i djupled också och inte bara stå där uppe och vänta på bollen. Han har bra blick för spelet och kan läsa av motståndarna relativt bra. Det är väl där han kan förbättra sin talang ännu mer en emot en.
Han är 186 lång och 77 kg tung och han är bara 18 år och ändå så bra för sin ålder.
Örebro Aspen
2010-07-30 14:14
Grixx//Med ett sådan resonemang som du för kan de flesta bevis avfädas utan noggrann utredning. Därför är det svårt att bevisa något här.
När det gäller vår sportchef finns det så många observarioner under lång tid av många olika personer att bilden är klar. I Israel-affären drog han själv ned byxorna inför öppen ridå.
Men glöm inte att granska det NA skriver. Den blunder som banan-Uddling gjorde kan sätta ribban för andra på redaktionen.
Örebro Godfoten
2010-07-30 14:13
Isak Thelin, stor talang från Karlslund. Har tidigare provspelat med Norrköping (och gjort det bra). Lirade högerytter i dag och känns som ett väldigt spännande framtidsalternativ som jag gärna ser i ÖSK.

Jag har sett två träningar med irländaren och han har verkligen varit dålig. Eller varför skräda orden, han har varit helt värdelös. Som någon sa, bland de sämsta provspelarna jag någonsin sett i ÖSK.
Örebro widemarsh
2010-07-30 14:05
För övrigt är jag inte jätteorolig om Alven missar Åtvid-matchen. Nurme var duktig mot Mjällby, och kan nog klara av den matchen på ett bra sätt.
Örebro Aspen
2010-07-30 14:02
Många bra inlägg nu som uppskattar lokala förmågor.
Örebro widemarsh
2010-07-30 14:01
Hoppas på Gulsvik, Flood verkar inte vara mycket att hänga i julgranen.
Stod i NA att Mame Niang fortfarande är klubblös, kanske kan vara ett alternativ?
Örebro Kurt von Traatt
2010-07-30 13:56
Av rapporterna att döma verkar Irländaren iskall. Norrmannen nästa?
Örebro Kurt von Traatt
2010-07-30 13:50
Vem är Isak Thelin? Här har jag missat något
Örebro Kurt von Traatt
2010-07-30 13:49
Rocky Dennis //EFter säsongen
Örebro Rocky Dennis
2010-07-30 13:40
När byts det gamla jävla konstgräset ut egentligen? Verkar vara många skador nu.
Örebro Kubatown
2010-07-30 13:11
Är det Isaac Thelin ni snackar om?
Som provspelade för Norrköping för ett tag sen?

Sen håller jag med om Henri Belle och Nu senast "anto" flood varför gå över bron efter vatten när man bevisligen har spelare i sin närhet som är minst lika bra och som dessutom kan spåket.
Örebro ÖSK öster
2010-07-30 12:40
Ja det såg inte alltför bra ut med Alvbåge. Han tog sig mot yttersida knä när han pratade med Anttonen. Staaf som klev av igår pga skada va inte med alls idag. Jösses va våra spelare går sönder.

Thelin gjort bra ifrån sig två dagar nu. Signa!
Örebro ÖSK-Karl
2010-07-30 12:37
Godfoten//

Ok, då får vi hoppas att det "bara" var en rejäl stukning. Då bör han kunna stå tejpad.
Örebro Godfoten
2010-07-30 12:26
Såg rätt illa ut, tror han fastna i gräset med foten och vred till. Han haltade betänkligt när han gick av.
Örebro ÖSK-Karl
2010-07-30 12:24
Godfoten//

Såg det illa ut med Alvbåge, eller tror du han kan stå på måndag?
Örebro ÖSK-Karl
2010-07-30 12:22
Aspen/Grixx//

Tror gräset handlar väldigt mycket om pengar för Örebroporten. De har plöjt ned stora pengar i Arenan utan att knappt höja hyran. De gillar helt enkelt ÖSK :)

Tror det kan vara så enkelt att de vill ha in det nya gräset på nästa bokslutsår.
Örebro Allanyoo
2010-07-30 11:45
Anthony Flood måste vart den sämsta spelare ÖSK någonsin haft på provspel, hur tänkte man när man tog hit honom?
Örebro Godfoten
2010-07-30 11:12
John Alvbåge, Boris och irländaren skadade på dagens träning. Tror ingen, möjligtvis Alven som kan ha fastnat med foten i gräset, var plastrelaterad. De övriga två var i alla fall skador efter krockar.

Hoppas vi värvar lillebror Bedoya.
Hoppas vi värvar Isak Thelin.
Hoppas vi INTE värvar irländaren. Hellre Gigena tilbaka.
Varför lyfte vi inte upp Botvidsson i A-truppen i stället för Belle?
Örebro Grixx
2010-07-30 10:48
Aspen// Förstår hur du menar men oftast finns det fler ingredienser inblandade som gör att man inte alltid har hela bilden klar för sig, även för de som är hyggligt initierade. Information läcker ut av misstag och information "läcks" ut av personer som talar i egen sak.

Det var mest en brasklapp för det kändes som att det bara blev för många inlägg utan att folk hade på fötterna och en rundgång på samma inlägg.

Gräset är intressant. Ren besparing att vänta året ut eller är det så att Ö-porten var smartare än de övriga. Måhända var övriga lag ännu mer tvingade att byta?

Lite uppslag för Herman att rota i.
Örebro Aspen
2010-07-30 09:26
Dagens pappers NA skriver att irländaren fått problem med fötterna på grund av konstgräset.
Stöd Alvbåges önskan om nytt kostgräs.
Hur många förslitningsskador orsakar det uteblivna bytet av gräs på spelarna i truppen.
Varför sköt man upp bytet Gefle, Elfborg, ÅFF kunde byta i sommras. Varför var just Örebroporten tvugna att vänta på en SvFF utredning? Kommer det nya produkter under hösten?
Örebro Aspen
2010-07-30 08:37
Grixx//När det gäller Sjögrens förmåga är det en bild som växt fram under flera år där många personer och händelser bidragit.
De bevis som Du kräver får Du aldrig på detta forum. De kan innebära att man utlämnar den som har 1:a handsinformationen alt. har en affärsrealtions som påverkas. Det gör man bara inte. Därför finns det ett parallellt forum där man kan ta upp sådana saker. Bevisvärdering är nog inte heller som lämpligt att hantera här.
Vissa fakta/bevis är dock helt öppna t ex att Sjögren inte själv förhandlade ÖSK största affär själv (Israel) utan skickade en agent med mycket dåligt rykte. Underkände inte han sig själv där? Bevisvärdering!
Även NA uppgifter måste granskas. Helt uppenbart efter Udlings banan-affär som var en direkt lögn. Satt själv bredvid vid sidlinjen där det påstodda skulle hänt.
Har NA sett kontraktet, har informationen bekräftas av annan person med insyn, vem gav informationen och vilket motiv hade han, varför ger Sjögren missvisande information till bl a ÖSK:smedlemmar??? Någon av de som är engagerade i denna diskussion borde ställa dessa frågor till NA.
För min del förändrar inte denna "affär" min bedömning att ÖSK måste förbättra de ärenden som sportchefen sköter. Antingen genom att skaffa en ny eller genom att styra upp hans arbete bättre. Detta måste vara VD:ns uppgift. Synd att vi medlemmar inte har direkt insyn och stryning i bolaget Elitfotboll.
Örebro Grixx
2010-07-30 08:22
Örebronx// Kul att du själv minns allt men lutar dig mot KvT som i sitt sista inlägg ångrade sig och då sa "Ok, kanske minns fel".....rest my case;-)

Var själv jävligt irriterad över kontraktet som det spekulerades över i NA och skrev då det första inlägget om "skiten" här i forumet...men hetsen lade sig när man tänkte efter.

Så mycket skit man läst om tidigare i blaskor och själv hört rykten från "säker källa" och upprörts till förbannelse...och sedan har det i princip varit tvärt om....men visst har det även hänt att en del varit sant.

Angående Sjögren så är det så mycket skit som det spekuleras om periodvis i forumet utan så mycket till "bevis". Kontraktsskrivningar som varit korta, dålig försäljning eller sena förhandlingar är ju det som gnällts om och som i stora stycken varit sanna men samtidigt så vet alla som suttit i liknande situationer att det finns en satans massa kloka anledningar till varför det blir si eller så. Hur väl allt faller ut till syvende och sist är en annan sak och märk väl att de alternativ som i efterhand ser bättre inte nödvändigtvis slutat bra då berörda agenter/spelare/klubbar eller "la familia" agerat annorlunda.

För de flesta som skriver nu är det inte mycket fakta att koka soppan på och för Sjögrens vidkommande så kan han vara usel till fenomenal under de förutsättningar han arbetat och möjligen de närmaste medarbetarna har ett hum om varthän sanningen lutar....jag själv vet inte läget men just nu går det bättre än på mycket mycket länge i AS och det är ren fakta.

Starka eller svaga kuggar i ÖSK-maskineriet kommer att fortsätta att diskuteras och åsikter som baseras på rätt eller felaktig inf kommer att hetsa upp folk till brisningsgränsen...även i fortsättningen.

Vore intressant att spekulera över läckan och vem som läckte...och själv tycker jag att det lutar mot agenten som själv kanske blev överraskad över framgången och ser till sitt eget hus och möjliga inkomster...undrar om en viss robinsondeltagare på NA reflekterat över det här...
Örebro Godfoten
2010-07-30 01:26
Chlirre//

Haha, huvudet på spiken. :)
Örebro Örebronx
2010-07-29 23:53
Dejmon//
Jag är helt med på att det var en fin gest av ÖSK att låta honom gå! SJälvklart skall ingen tvingas kvar i en klubb, men man blir ändå besviken när en så dyr spelare går gratis.

Du har rätt i att Kritiken istället borde ligga på kontraktsförhandlingarna som både du och speciellt KVT poängterar väldigt bra:

"Om man istället hade villkorat fram vissa ekonomiska ramar med Kim i förhandlingarna sommaren 2008 hade förmodligen ÖSK kommit undan med en lägre lön. Betänk att han satt på bänken i danska div 1. Almebäck kom från långa sjukdomsperioder och slutligen Astrit från långa skadeperioder. Jag tror klubben har ett hyfsat förhandlingsläge då och borde kunna fixa fram en option från klubben sidan att ensidigt kunna förlänga om inte mycket särskilda omständigheter dyker upp."
Örebro Dejmon
2010-07-29 23:35
chlirre//
Endel vill ha bort Roni ur startelvan för de tycker han underpresterar och endel vill ha bort han för han var inblandad i en väldigt strulig övergångskarusell i Israel, där han medvetet kan har undanhållt vital info för klubben, medans vissa vill ha han i startelvan. Detta är charmen med ett forum. Alla får ventilera sina åsikter..

"Vi är trea. Med vad som tydligen är en usel tränare, en sportchef som borde avgå och en för tunn trupp med många svaga länkar.
Ganska imponerande."

Har själv inte sett nån utrycka sig så negativt men en jämförelse: Coca Cola är ett av världens absolut starkaste varumärken och de tjänar otroliga summor varje år. Tror du inte det finns nån inom det företaget som kanske inte gör ett så jättebra jobb p.g.a. det?

Poängen är att alla människor passar inte på alla positioner och även om det går bra för stunden så behöver man inte blunda för problem och tro att det inte går att utvecklas än mer. Om man verkligen ser efter någons/någontings bästa så är konstruktiv kritik snarare att föredra än att motarbeta genom naiv tystnad..
Örebro Dejmon
2010-07-29 23:24
Örebronx//
ÖSK fick betalt för Kim när han lämnade. En "symbolisk summa". Det berör mig inte så mycket utan tycker snarare det var en fin gest av klubben att släppa han. Det kan givetvis ifrågasättas om vi är en hjälporganisation eller en elitklubb men i detta fall tycker jag man gjorde rätt. Olsen var en stor lönepost och han hade bett om att få gå, alltså fanns det även risk för motivationsbrist.

Det som stör mig i det fallet var snarare samma sak som stör mig i Astritfallet. Alltså det skrivs ett korttidskontrakt med option om förlängning. I Olsens fall hade man gjort upp med klubben om övergångssumma men man hade inte kommit överens om personliga avtal. Detta gjorde att ÖSK fick hosta upp rent otroliga summor för att behålla en spelare som tidigare var bänknötare i danska div.2. Detta är precis vad som kommer ske med Astrid om han fortsätter spela bra..
Örebro chlirre
2010-07-29 23:10
Nu orkade jag inte läsa alla inlägg, så någon kanske redan kommenterat följande:

Väldigt många vill ha bort Roni ur startelvan för att han underpresterar och inte gör sin gubbe och lägger en assist 7 gånger per match. Ungefär lika många undrar varför Sjögren inte lyckats sälja honom dyrt, eller förlängt kontraktet med en hög lön. Kan det de två åsikterna vara relaterade?

Vi är trea. Med vad som tydligen är en usel tränare, en sportchef som borde avgå och en för tunn trupp med många svaga länkar.
Ganska imponerande.

Ganska skönt att inte vara närkebo ibland. Men skönt att hålla på sportklubben.
Annons: