/fotboll/osk/forum/4704.aspx/fotboll/osk/forum/4704.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro brutuz
2010-08-18 22:10

Nu får det snart vara slut med det här tramset bland svenska klubbar att stänga av spelare som har utgående kontrakt.
Rena översittarmetoderna att försöka utpressa folk när man inte kan komma överens vid förhandlingsbordet. "Gör som vi säger annars ska vi förstöra för dig så mycket vi kan".

Kontrakt är kontrakt och skall uppfyllas av bägge parter, inom fotbollen såväl som andra delar av samhället.
Tycker det är konstigt att spelarfacket inte reagerat tidigare, hade den här typen av metod används i andra sammanhang i näringslivet skulle det smälla till med stämningsansökan på 2 sekunder, med all rätt! Det är inte Sovjet vi lever i.

Och till alla ni som ändå vill stänga av spelare för att de inte förlänger kontrakten vill jag fråga; tycker ni även att spelare med mindre än 1 år på kontraktet ska gå ut i strejk och vägra spela tills dom fått det kontrakt de vill ha?
För den rätten borde spelarna rimligen ha om klubben ska ha rätt att stänga av dem.

Isf skulle ÖSK få ganska tunnt med folk till nästa match.

Nej hela den frågeställningen faller tillbaka på klubbledningarna, vill man ha maximalt med pengar vid försäljning; se till och skriv långa kontrakt!

Lyckas man inte med det får man respektera kontraktets längd eller rea ut spelaren. Så enkelt är det.

För man ska fan inte straffa andra för att man inte kan göra sitt eget jobb ordentligt.
Örebro Grixx
2010-08-18 22:04
Bra AIK-text!
Örebro den oumbärlige
2010-08-18 21:03
Det verkar som att de klubbar som är intresserade av Porokara utgår från hans prestationer i landslaget. Men frågan är om ÖSK valt att bänka Roni i somras skulle han blivit uttagen då?

Jag hoppas så hårt att han säljs snart. Sälj! sälj! Bara han inte blir bosman, ett svaghets tecken som klubb att förlora en spelare på bosman som man helst skulle tänka sig förlänga med.
Örebro ÖSK KRILLE (Berra kvar i ÖSK)
2010-08-18 20:16
Facket sågar AIK: "Kan vara kontraktsbrott"
Örebro TIC-TAC
2010-08-18 19:59
Ämne: TIC-TAC//Nja - 2008 ....
KvT/Du har rätt, 2008 var mer som vanligt.
Förhoppningsvis vänds trenden redan mot AIK och vi får en stark höst iår och ifjol var ett undantag.
Örebro Kurt von Traatt ( Signa Berra )
2010-08-18 19:56
Lantz tillbaka i spel mot ÖSK
Örebro Kurt von Traatt ( Signa Berra )
2010-08-18 19:00
TIC-TAC//Nja - 2008 tappade vi väl inte på hösten.
Örebro TIC-TAC
2010-08-18 18:31
Pemo/ Mjällbymålet skall belastas på Samuel/Wiken. Luckan kom mellan dem och bristande kommunikation från Samuel som skall varna Wiken att att kommer från kanten in bakom ryggen. I alla fall som jag ser det. Funderar även på om varför ÖSK tappar på hösten sista åren. Kanske är orsaken just 6-10 och hans envishet att samma spelare skall spela och några blir slitna efter halva serien efter många matcher.
AIK Saywee
2010-08-18 18:31
Det luriga är att sponsorerna "styrs/satsar" till viss del, beroende på fansen´s och "icke-fansen´s" agerande ... och i viss mån gäller detta även publiktillströmningen.

Hur klubben agerar i en förhandling är en sak, vad som sker i samhället i övrigt är en helt annan sak.
Örebro Örebronx
2010-08-18 17:56
Rojas//

Håller fullständigt med. AIK gör helt rätt, ÖSK borde göra likadant.
Örebro ÖSK KRILLE (Berra kvar i ÖSK)
2010-08-18 17:54
Jag tycker det ser ut som att hela backlinjen är förvirrade och vilsna på planen de två senaste matcherna. Varför?
Örebro Aspen (Berra i ÖSK)
2010-08-18 17:39
Pemo//Jag uppfattade det så att Ekenberg fick löpa så ostört mellan Wovven och Wiken. Hade Alme varit närmare så hade resultatet nog blivit annolunda.
Örebro hemvändarn
2010-08-18 17:29
Att kontrakt går ut och att det är valbart för båda parter att förlänga eller inte är verkligheten. Klubbarna visar inte lojalitet mot spelare som inte platsar men så förväntar vi oss att spelarna skall visa den lojaliteten mot klubben? Har en spelare kontrakt och är bäst på den positionen så bör han spela.

Däremot bör Porokara spela för jag upplever att han inte levererar. Att han får starta för att konkurrensen är dålig kan jag leva med men andra spelare borde vid det här laget fått chansen.

Sixten har dock sin filosofi. Den är inte till allmänkännedom utan så att vi tolkar den och alla utifrån sitt perspektiv. Det blir helt klart intressant att följa de kommande matcherna. Vem som helst kan coacha ett lag i form som levererar resultat. Nu blir det intressant att se Sixten leda tillbaks laget till framgång. Dessutom intressant att se hur spelarna reagerar.

Till sist tycker jag att Silverpennan har gjort en Astrit debut här på svartvitt. Ser fram emot fortsättningen.
Örebro Rojas
2010-08-18 17:17
Jag tycker att om en spelare uttalat vägrar att skriva på nytt kontrakt och på så sätt skapar dålig stämning i truppen....skall avstängas ifrån klubben..

Vissa verkar tro att fotboll är som ett vanligt knegarjobb, där man kan byta klubb hur som helst.
Och skita i att skriva på kontrakt för att sedan förvänta sig lojalitet ifrån arbetsgivarna

..Givetvis är det INTE så det ska funka...Fotboll lever på supportrarna...utan dem finns inga intäkter vare sig ifråga om reklam eller biljett...Därmed styr fansen eller supportrarna branschen...
Örebro ÖSK KRILLE (Berra kvar i ÖSK)
2010-08-18 17:08
Pemo//
Jag tror det finns intresse för några av ÖSK:s spelare från klubbar ut i Europa. Man värvar inte en spelare som gör några bra eller dåliga matcher. Jag tror det är säsong/säsongerna i helhet som de går på. Alla spelare kan komma i en formsvacka.
Örebro pemo
2010-08-18 16:54
jo visst, det finns spelare som kan gå. Men då måste det också finnas klubbar som är intresserade. Efter insatserna mot MFF och MAIF står väl inte så många på kö precis. Nordin är väl förlåten pga avstängning och dödsfall, men övriga spelare skall nog vara glada åt att få "jobba" kvar i fabriken. De vet vad de har, men inte vad de får.

De som tror att Alme skulle försvinna har nog en konstig syn på försvarsspelare. Vore han den klippan som det finns kapacitet för, skulle aldrig MAIF fått målet. Tycker att han stirrar för mycket på bollen och inte har full koll på ytan.

Visserligen var det väl Kihlen som klantade sig, men att Ekenberg fick löpa så ostört mellan Alme och Wiken känns lite svagt.

Bedoya är väl heller ingen egen stjärna. Fyller sin plats i laget med löpningarna, men är inte tillräckligt konstruktiv i fotspelet.

Men kan vi jaga vidare om plats 3 - 4 så har vi nog mycket gratis till nästa säsong. Dels vill lovande spelare till ÖSK, samt att motståndarna får ännu mer respekt för oss.

Att MFF kan vinna på Behrn är attityden bland spelarna. De tycker att de är bäst och tar för sig med en självklarhet som gör att domarna släpper lite extra.

Men nu tar vi väl nya tag och klubbar AIK:are
AIK Saywee
2010-08-18 16:48
Ämne: Förstår att AIK-styr....
Tror inte att det alls handlar om detta, som du beskriver i de fyra första raderna.

Förhandlingarna hade strandat innan hoten hamnade i media.

Har Atta bestämt sig för att inte spela i AIK, så har han. Varför skulle han då några månader uppta en plats, där andra förmågor kan spelas in.

Jag tycker AIK´s styrelse handlade rätt.

Vad som sedan sker ute på stan, av så kallade icka-fans är ofta svårt att hantera, det klarar ju inte ens polisen av .....
Örebro ÖSK KRILLE (Berra kvar i ÖSK)
2010-08-18 16:48
Krontorps//
Jo det är nog det.
Örebro Aspen (Berra i ÖSK)
2010-08-18 16:46
ÖSK KRILLE (Berra kvar i ÖSK)//Det är en del av hans personlighet tror jag. Han gillar inte Anttonen och då skjuter han det otrevliga framför sig.
VD skulle avkräva Sjögren en lista med datum i början av varje år så att han får lite press på sig att prestera i tid.
P.S Notera min HELA signatur: Aspen (Berra i ÖSK)
Örebro Krontorps
2010-08-18 16:42
//ÖSK KRILLE
Skulle tro att det är ekonomiska orsaker
Örebro ÖSK KRILLE (Berra kvar i ÖSK)
2010-08-18 16:15
Aspen//
Jag förstår inte varför Sjögren väntar så länge med förlägningar av kontrakt? Det kan ju vara så att Anttonen kanske vill lämna ÖSK och förhandla med en annan klubb utan att vi supportar vet om det?
Örebro Aspen (Berra i ÖSK)
2010-08-18 16:09
ÖSK KRILLE (Berra kvar i ÖSK)//När det gäller att förvalta värdet av spelare måste alltid sportchefen ha lite att säga till om.
ÖSK har drabbats för mycket av spelare som går gratis.
Avtal med Anttonen är det Sjögrens tradition att vara FÖR sen med. Berra och Basse har man väl ingen önskan att förlänga med. Det är ju väldoigt tydliga signaler att man struntar i ev försäljningsintäkter för dessa.
Örebro ÖSK KRILLE (Berra kvar i ÖSK)
2010-08-18 16:07
den oumbärlige//
Jag hoppas och tror att Alvbåge har har ett sånt hjärta för klubben att han antingen lämnar så att klubben kan få bra betalt eller att han förlänger innan. Han har ju uttryckt sin kärlek till klubben många gånger så jag är övertygad om att han gör allt han kan för att vi supportrar och klubben blir nöjda.
Örebro den oumbärlige
2010-08-18 16:01
absolut ÖSK KRILLE.
Något Alvbåge oxå kan göra om ett halvår tror jag.
Hans kontrakt sträcker sig till sommaren 2011 tror jag.
Örebro ÖSK KRILLE (Berra kvar i ÖSK)
2010-08-18 15:51
Är det inte så att Anttonen, Berra, Basse & Porokara har rätt att förhandla med andra klubbar och sedan lämna ÖSK gratis efter säsongen? Som Emil Berger gjorde.
Örebro ÖSK KRILLE (Berra kvar i ÖSK)
2010-08-18 15:36
Om det inte sker någon förlägning av Anttonen, Basse, Berra och om ÖSK inte väljer att behålla lånen av Belle, Flood, Abdulahi och plus att Paulinho och Porokara gjort klart att de lämnar efter denna säsong så är truppen riktigt tunn. det måste göra klart med några spelare innan den här säsongen är över så slipper man kanske se panikvärvningar vid nästa transferföster.
Örebro pemo
2010-08-18 15:35
Ämne: Pemo// AIK har ju nu....
det räcker väl om Alme springer på honom en gång
Öreskå - 66
2010-08-18 15:31
Pemo// AIK har ju nu Bangura, han lär kunna springa.
Örebro ÖSK KRILLE (Berra kvar i ÖSK)
2010-08-18 15:24
Räknar man med Wirtanen på högerbacken eller har Sjögren & CO ett ess i ärmen dvs ett bra nyförvärv på höger yterbacken? Annars tycker jag Sjögren är alldeles seg och väntar förlänge med kontraktsförlägningar!
Örebro pemo
2010-08-18 15:20
Finns det någon risk(?) att Iron-Mike blir högerback och Berra går in i mitten? AIK har väl inte direkt någon speedkula på topp?
Micke kan ju jaga i fatt alla, men vi tappar då på uppspelen. Men de kan ju Berra ta hand om.
Jag hade min sjuåring med mot AIK förra året. Började med att en "08-råtta" hoppade upp på motorhuven på vägen dit och gav sjuåringen en väldig olust att gå på fotboll igen. Så i år åker jag in själv.
Annons: