/fotboll/osk/forum/4703.aspx/fotboll/osk/forum/4703.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Blå Bergen Blues
2011-01-15 13:38
ÖSK-nisse// Ser att du är född 1920. Imponerande! Då lär du t ex minnas åren då Fritjof "Tjoffe" Olsson satte skräck i motståndarförsvaren! ;-)
Helsingborg Anna_HIF
2011-01-15 13:16
Ok tack för svaret!
Örebro ÖSK-nisse - Odi et amo
2011-01-15 13:08
Anna_HIF //
Det beror nog på hur man löser högerbacken och vänsteryttern. Vilka som kommer in där blir avgörande. Antingen kan det bli en femteplats eller så är vi med och utmanar om guld. Topp-fem är jag övertygad om, topp-tre ser jag som en rimlig möjlighet och guld hoppas jag på.

Om inte ÖSK tar guldet tror jag Malmö gör det.
Helsingborg Anna_HIF
2011-01-15 13:01
Ok, kul att du tror på era chanser, första titeln ska ju alltid komma någongång:)
Örebro Disasterpiece
2011-01-15 12:55
anna_HIF// Det blir sm-guld för ösk i år, inget annat lag kan utmana oss
Helsingborg Anna_HIF
2011-01-15 12:43
Hej, vad tror ni om det här året? Först om era chanser , sedan om vilka som är favoriter och utmanare till Guldet:) Kul att veta vad ni tror, lycka till förutom mot oss!
Örebro Blå Bergen Blues
2011-01-15 12:41
Dejnon// Jag är gammal nog att ha upplevt det katastrofala upplägget 1991 och 1992 med tio lag och en mästerskapsserie. Redan efter knappt ett och ett halvt års försök tog man beslut om återgång till en rak serie. Hur minnet kan vara så kort är för mig obegripligt.
Jag hoppas att jag såväl nu som framgent ska få ha min rätt att uttrycka såväl min åsikt som min känsla (i detta fall: Då tappar jag nog intresset för "alltihop"). Om du tycker att det är "bra" att bli av med kamrater i stöttandet av ÖSK så får det väl stå för dig.
Att "göra nåt åt saken" är t ex att använda sin konsumentmakt och bojkotta den produkt man ogillar, i detta fall en tiolagsserie avslutad med ännu färre lag i ett slutspel..
Örebro Grixx
2011-01-15 12:40
Det finns ingen som vet hur varken Hagge eller Näfver skulle fungera i ÖSK.

De hade båda en kort period där de var riktigt bra, Näfvers bra period var klart längre än Hagges och som avbröts abrupt av skada och kom inte tillbaka efter det och så kom Roni.....

Däremot så kan man inte som någon gjorde säga att Hagge inte klarar det nya offensiva ytterbackspelet, för det var ju han som startade det;-)...om det sedan var turliga omständigheter eller hans färdigheter som gav det positiva spelet är en annan sak. Målsskytt känns han def inte som några mål har ramlat in oftast turliga.

Båda kan funka i ÖSK men känns som osäkta kort.

...men vi kan fortsätta att spekulera.
Örebro Blå Bergen Blues
2011-01-15 12:21
Kaj// Du menar César Santin? F ö håller jag med dig m fl att Haginge vore en mycket bra värvning! Vi får en bra hö- och mittback i ett och samma slag sas!
Örebro Kaj Spasmér - Auri sacra fames
2011-01-15 11:51
#7 // Håller med dig. Haginge var MYCKET bra när han lämnade. På gränsen till landslaget tom menade vissa (åtminstone Januari-turne klass). Jag blev mycket besviken när han lämnade (också beroende på att ÖSK var illa ute då och behövde verkligen honom).

Jag tror som du att han skulle kunna lyfta i ÖSK med rätt stöd. Och när DIF var här på BA sist då han spelade mittback tyckte jag faktiskt att han var riktigt bra som mittback. Klasser bättre än vad Nordback skulle prestera på samma position. Han var också mycket nära att knoppa in en strut på oss på en fast situation.

Dessutom kan den här pojken visst vara offensiv. Han har stänkt in några mål i ÖSK:s tröja. Han har inte Anttonens mjuka fina teknik. Men han har snabbhet och är bra på fasta. Kommer ni inte ihåg hur han helt neutraliserade han Brassen i Kalmar (Glömt namnet som vanligt. Men skyttekungen som sedan gick till Köpenhamn)En hemvändare som skulle spela med stort hjärta tror jag!

Sist men inte minst just att ÖSK får två platser täckta till priset av en.
Örebro DaSa
2011-01-15 11:08
Sa visst emot mig själv i mina två senaste inlägg, men efter vi värvat Hagge så skall vi sluta värva "traditionella" ytterbackar:)
Örebro DaSa
2011-01-15 11:06
Om man ser på spelare som Safari, Wendt, Riddez, Wovven, Anttonen, Daniel Andersson så är alla omskolade offensiva spelare. Jag tror att det är bättre/billigare att ÖSK satsar på att fortsätta omskola sådana spelare än att köpa traditionella ytterbackar. De går inte direkt in i startelvan, men ge dem en säsong i ÖSK ungdom på positionen så är de nog redo sen. Den som jag tänker på i första hand här är Simon L, även han är rätt så kort men med hans snabbhet så tror jag han kan bli perfekt som vänsterback den dagen Wovven kastar in handduken.
Örebro DaSa
2011-01-15 11:00
#7/ Håller med! Hagge skall hem, hoppas han lärt sig av misstaget och väljer ÖSK framför Norrköping om det blir budstrid. Han sa väl i ngn intervju att han hellre satt på ÖSKs bänk än DIFs. Det visar på ÖSK hjärta och en sund inställning till skillnad från Näfver som tror han håller AS-klass:)

Sen var det jag som föreslog Nilsson som mitback. Detta då jag inte tror han har snabbheten för att spela ytterback eller yttermittfältare och inte tror att han kommer att klara dagens konkurrens om innermittfältplatserna. Sen så kanske han inte har längden med sig men jag tror inte det skiljer så mycket mellan hans längd och Cannavaro som blev vald till VMs bästa spelare 2006(?). Sen tycker jag att det ser ut som han är rätt så välväxt för att vara 18-19 år så det är nog inget problem heller.
Örebro NittonHundraÅtta
2011-01-15 10:54
#7:

Inte till min glädje... Bänkvärmare kan han få vara för mig.
Örebro #7
2011-01-15 10:52
Jag förstår inte hur många här inne kan såga Haginge....Bara för att han gått ner sig lite i Djurgårdens skitförening betyder det inte att han har blivit en sämre fotbollsspelare. Det handlar om självförtroende och trygghet, och detta skulle han få i ÖSK. Haginge är bra på mycket och funkar på många olika positioner i dagens ÖSK. Att någon skriver att han inte skulle passa in i vårt offensiva spel är ju ganska otroligt med tanke på hans höga arbetskapacitet...jag tror han skulle göra ett underbart jobb på högerbacken, mittbacken och även på innermittfältet...=)
Jag vet dessutom att han VILL "hem" men att Djurgården vägrar släppa honom för rea-pris och ÖSK-ledningen är inte så värst sugna på att betala en stor summa pengar för en spelare som knappt får starta...förhoppningsvis kan detta lösas och Haginge blir en svartvit krigare igen, till allas stora glädje! =)
Örebro Dejmon (AVGÅ N*!)
2011-01-15 08:46
Från att vara ytterst tveksam till en bantning av ligan börjar jag nu hoppas av hela mitt hjärta att de bantar AS till MAX 10 lag så vi blir av med lite medgångare. Måste kännas jäkligt skönt att stötta när det passar men om något känns besvärande så tackar man för sig istället för att göra något åt saken.

Om någon känner för att ta åt sig så varsågod.

*Två lag - Ett hjärta*
Örebro Kaj Spasmér - Auri sacra fames
2011-01-15 00:30
Orlok // Körde 12:an Bowmore ! Men nu bytt till Stella Artois :0|
Örebro NittonHundraÅtta
2011-01-14 23:16
Karlssson:

Erik Nilsson som mittback? Nja, hans fysik räcker väl inte till? 1.80 m och 74 kg.
Skulle hellre se han omskolas till en ytterback då istället... :)

Kanske skulle Denis Abdulahi funka för mittbacksplatsen?
Örebro ÖSK KRILLE (Ge oss en bomb)
2011-01-14 23:00
Turkiet Dag 6 - Hejdå och hej.
Örebro Karlssson
2011-01-14 22:39
Läste att någon föreslog att Erik Nilsson skulle omskolas till mittback. En väldigt intressant idé tycker jag. Det är väl ett riktigt "Barcelona-tänk" att skola om spelskickliga mittfältare till mittbackar. På så sätt får man en mittback som kan styra spela mer istället för att en mittfältare gör det. Då får man ytterligare en spelare som kan bidra offensivt. Jag är dock inte så säker på att han har de defensiva kvalitéer som ändå krävs för att vara mittback. Men vafan, vi får väl hoppas att det skulle ge oss mer bollinnehav och att han inte utsätts så hårt defensivt. Det skulle verkligen vara kul att se han som mittback i praktiken.
Örebro Karlssson
2011-01-14 22:29
Haginge vill jag absolut inte se i ÖSK. Det beror helt enkelt på att han inte är tillräckligt bra för oss, åtminstone inte för startelvan. Visst var han en av de spelare som var hyggliga i gamla ÖSK, men det var som sagt gamla ÖSK. Nu är vi ett lag i toppen och då bör vi också värva spelare som håller allsvensk toppklass. Jag skulle kunna tänka mig honom som mittbacksreserv, men samtidigt bör det finnas något bättre alternativ som är yngre och kan ta över efter att Almebäck lämnar eller Wikström lägger av. Som högerback kan jag inte alls se honom. Han känns inte som en högerback som Sixten vill ha i dagens ÖSK. Tekniken är inte speciellt bra, inläggen lika så och jag tvivlar på att han skulle klara av att spela ett offensivt ytterbacksspel.
Örebro 019 Örebro
2011-01-14 22:09
Tror tväremot många andra att Wirtanen kan bli ett utropstecken om han får förtroende att spela in sig på högerbacksplatsen, han har allt som oftast skött sin uppgift väldigt bra när han fått spela. Detta trots att han sällan får spela på samma position, att hoppa runt på backplats, mittfällt och anfall utan att få förtroendet någonstans är det nog få som gör så bra. Förhoppningsvis kan han höja sig något om han blir en startspelare, lojalitet uppskattas och jag hoppas att han blir detta årets Bedoya.

Förövrigt är jag övertygad om att Samuel kommer ha trevliga matcher mot GAIS om Bassombeng trots allt tar en plats där.
Örebro Kaj Spasmér - Auri sacra fames
2011-01-14 22:01
Provspelet gick bra, Nu vill Fulham köpa Noring från TFF
Örebro Kaj Spasmér - Auri sacra fames
2011-01-14 21:35
Einar B // Berger är bra. Imponerade i vintermatcherna, Förvisso mot "enkelt" motstånd. Men inga krusiduller. Vinn boll - Snabb snärtig passning till medspelare. Inget slarv. Låg rätt hela tiden. Han kommer nog få chansen när Kilen avlidit.
Örebro Kaj Spasmér - Auri sacra fames
2011-01-14 21:30
Undrar om Basse kommer peta och springa förbi Samuel ;)
Örebro Kaj Spasmér - Auri sacra fames
2011-01-14 21:24
Nu blir det single malt och mystofflor! VIK dittvålad!
Örebro Einar B
2011-01-14 20:00
Någon som har koll på Berger? Hur är han som spelare?
Jag skulle inte ha någonting emot att signa Haginge. Tror tom att det skulle vara ett utmärkt köp. Mittback/högerback. Han känner sig dessutom hemma på BA och känner redan många av lirarna. Köp! Wirtanen känns sådär som högerback..
Han kan man kasta in med 15 kvar när det ska rivas hål på motståndarnas vänsterkant.
Örebro Skenben
2011-01-14 19:40
Nyselius//
Johan Pettersson har inte lagt av se länk.
Örebro Blå Bergen Blues
2011-01-14 19:38
Saywee// Syftet är väl tudelat, att öka publiksiffrorna , men också att höja kvaliteten genom ekvationen: färre lag = de bästa spelarna samlas i färre lag. De sämsta hamnar i serien under. Eller? Vet de vad de vill? Vad ville de med att utöka till sexton lag? Vilka är "de" egentligen? Det är väl SEF som driver frågan, men LÅL hade undertecknat "pappret" som det länkades till här nedan.
Örebro Chipset
2011-01-14 19:02
Helt rätt om det är sant att ÖSK jagar Haginge. En spelare som presterar bäst på hemmaplan (En Wallinder) och som fyller vårt behov som alternativ på högerbacken och mittbacken. Dessutom har han snabbheten och kan ersätta Almebäck vid tillfälle. Oscar Johansson är defintivt tänkt att ersätta Wikström en dag.
Annons: