/fotboll/osk/forum/4526.aspx/fotboll/osk/forum/4526.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Grixx
2010-11-06 10:39
widemarsh// Tack...vilket innebär att han ska säljas till sommar/höst...om några månader alltså.

öhhh...ordna upp det med Berra!

Visst kan jag ha fel i mitt tyckande men feelingen känns rätt med Berra och nog kan nobbe bli bra mittback men känns mer spännande och större framtidslöfte.

Dock kan man ju även historiskt se att lugna stabila och "äldre" mittbackar verkar fungera mycket bra.
Örebro widemarsh
2010-11-06 10:10
Grixx// Almebäck har kontrakt över nästa säsong. Han fick ett standard-ÖSK-kontrakt på 3 år.
Örebro Grixx
2010-11-06 09:17
Almebäcks kontraktstid har jag glömt men är väl ordentligt på upphällning nästa år.
Drar han? ...ganska säkert om nu inget sjukt fantastiskt händer med klubben.

Med dessa förmodade framtidsutsikter så borde Berra varit aktuell för att spelas in nästa år och därmed garanteras speltid. Nordback aktuell som mittback?...kanske finns tankar om detta men Nobbe fick bara ett 1:års-kontrakt så självklart med dessa planer verkar det ändå inte vara...inte när Nobbes förlängning signades i vart fall.

Kör in Berra ordentligt i laget och ge honom självförtroende!!!!...skeppet går fortfarande att vända.
Örebro ÖSK-Karl (Signa Anttonen, Per o Astrit NU)
2010-11-06 00:35
MrCrowly//

Du har pm.
Örebro MrCrowly
2010-11-06 00:26
Kalle// de va de ja sa, du(eller nån annan) har skrivit det på forum24, men som du sa "det som skrivs där stannar där." så det kommer ju inte komma ut...så mitt tips e att tipsa NA, eftersom du vill att det ska komma ut, eller skriva det här eller på nått annat offentligt forum.


självklart tror jag säkert han e oumbärlig här, jag menade oumbärlig rent allmänt...
Örebro ÖSK-Karl (Signa Anttonen, Per o Astrit NU)
2010-11-06 00:11
MrCrowly//

För oss som hängt med länge här så är den oumbärlige just oumbärlig för detta forum. Under en period skötte Sarp detta forum ensam. Jag och andra är oerhört tacksam för allt enorma arbete han lagt och lägger ner på denna sida helt idiellt.
Örebro ÖSK-Karl (Signa Anttonen, Per o Astrit NU)
2010-11-06 00:06
MrCrowly//

I dagsläget så har forum24 53 godkända medlemmar. Säkert så finns där minst 100 olika trådar, viktiga som oviktiga. Flera av oss känner varandra IRL, men det som skrivs där stannar där. Tror alla medlemmar där skriver mer eller mindre frekvent även på detta forum.
Örebro MrCrowly
2010-11-06 00:01
den oumbärlige, de jag menade var, hur kan nån vara oumbärlig...tror du fattar det om du läser en gång till...
Örebro den oumbärlige
2010-11-05 23:55
MrCrowly, jag är inte anonym, inte alls. Heter Sarp =)

Jag tror inte _alla_ gillar Berra men tillräckligt många. Menar, för en spelare som bara spelat två AS-matcher från start senaste två säsongerna har han väldigt mycket kärlek från fansen. Det kan väl ingen säga något om.

Jag tycker det är härligt, trots att vi vet så lite om personen så är det något med hans närvaro som gör en glad. Så är det för mig, sen gillar jag hans spelsätt väldigt mycket, har riktigt sjysta uppspel, ett djur i luften och inte någon som gnäller eller är divig. Han behöver träna upp sitt positionsspel, stor skillnad från man-man i Afrika till zonspelet här hemma.

Det är inte ofta man ser afrikanska mittbackar i större klubbar, många är i så fall fostrade i Frankrike. Men jag tror ändock Berra kunde ha givits fler chanser. Alla de gånger vi saknat en mittback tycker jag han borde fått spela. Jag syftar givetvis på perioden där nästan alla(nja) fick testa vara mittback förutom han.

Känns som att tacklingen på Toivonen (straff) mot MFF borta i slutet på 2008 satte stora spår i Sixtens uppfattning av Berra.
Örebro MrCrowly
2010-11-05 23:34
"kalle // Dessutom gjorde han inte bort sig de 8-9 matcherna han fick spela från start i AS som 19-åring 2008" - ja det har jag inget att säga om, såg det inte...

den oumbärlge/(vem kan vara det :) ) "vi komma överens över att inte komma överens."
ja det får vi väl vara då...


ni säger att "de flesta gillar Berra" - grupptrycket tar mer IRL än här...
Örebro den oumbärlige
2010-11-05 23:20
Jag respekterar dina åsikter, håller med om att Astrit är väldigt talangfull men angående Berra får vi komma överens över att inte komma överens.
Örebro ÖSK-Karl (Signa Anttonen, Per o Astrit NU)
2010-11-05 23:20
den oumbärlige//

Ja, det är en hel del som borde flyta upp till ytan.

MrCrowly/
Även om inte du gillar Berra så är det nog så viktigt att ha en ikon bland fansen. Dessutom gjorde han inte bort sig de 8-9 matcherna han fick spela från start i AS som 19-åring 2008. Jag såg den enda match han startat i år, mot ÅFF borta och då var han mycket bra. Att han inte fick spela mittback istället för Anttonen och Nordback förra året är ofattbart. Sedan slutade ju de båda matcherna med 0-3 i baken också.
Örebro MrCrowly
2010-11-05 23:11
Berra e inte bättre än han e...

Hur bra var Astrit i england, de var säkert ett antal supporters som gilla han...

Men han kom till Sverige igen och va bra, och där ser man (jag,som tv-"proffs") att han kan bli bra...tycker att Astrit har mer talang än Berra...
Örebro den oumbärlige
2010-11-05 22:58
ÖSK-Karl, tack. Checka e-mail igen.

Som sagt, Berra har riktigt fina kvaliteter. han är fortfarande opolerad men jag tror många glömmer hans ålder. Han är bara 21(!!) Tänk att han bara var 19 när han åkte hit från sitt hemland, det är liksom tufft. Se på alla våra unga stjärnor som drar till utlandet i tidig ålder...

Men det känns som att man lätt kunnat blidka Berras jakt på speltid. Men där tror jag problemet ligger mellan Sixten och spelaren. Jag tror att ledningen har förtroende för Berra men man är inte direkt beredda att köra över Sixten, Boström har med framgångarna väldigt mycket att säga till om.

Det märktes ju fort, han hade säkert velat ha hit Mosander innan men efter 2009 kunde han också kräva det. Då fick ledningen ge sig känns det som, de har ju hela tiden velat ha en lokalt orienterad som assisterande.
Örebro ÖSK-Karl (Signa Anttonen, Per o Astrit NU)
2010-11-05 22:55
MrCrowly//

Det kommer att komma ut, det är jag till visshet gränsande sannolikhet säker på.
Örebro MrCrowly
2010-11-05 22:51
ok, karl...men där e det ju bara inbjudna som får vara med, så det kommer väl inte ut...

Örebro ÖSK-Karl (Signa Anttonen, Per o Astrit NU)
2010-11-05 22:51
rirobban//

Berra ville stanna i ÖSK. Allt annat är bullshit.
Örebro ÖSK-Karl (Signa Anttonen, Per o Astrit NU)
2010-11-05 22:48
den oumbärlige//

Du har precis fått ett mail.

MrCrowly/
Hela sanningen är utlagd på forum24. Det är inte nedtystat, men just nu är det för känsligt att gå ut med, gissar att det kommer efter TFF-matchen.
Örebro rirobban
2010-11-05 22:46
Wikström har gjort ett kanonår och Almebäck har varit stabil (om än inte lika bra som i fjol). Men Berra har haft tung konkurrens, i många andra allsvenska klubbar hade han tagit plats på en gång. Berras bollbehandling och passar är överlägsna både Wikström och framförallt Almebäcks. Tror det kan bli svårt att hitta en mittbacksreserv av samma kaliber som Berra, i alla fall till den låga lönen.

Bli inte förvånad om Berra dyker upp i Norrköpings vita färger. Tror han skulle passa bra in där.
Örebro den oumbärlige
2010-11-05 22:35
ÖSK-Karl// Jag tycker också det hela låter skumt. Berra gick ut för ett tag sen och sa att han kan tänka sig stanna men att man erbjudit han en förlängning undrar jag lite omkring. Har du något du kan dela med dig eller? PM? :)
Örebro MrCrowly
2010-11-05 22:34
ÖSK-Karl// om ni nu vet det vidriga och hoppas att NA gräver i det, varför tipsar ni dom inte eller går ut med det själva?
Örebro ÖSK-Karl (Signa Anttonen, Per o Astrit NU)
2010-11-05 22:19
Saywee//

Tror jag vet vad du menar med Berra-affären och det är vidrigt hur han behandlats samt bilden Sjögren gett media. Hoppas att NA gräver fram den verkliga sanningen om varför han lämnar.
Öreskå - 66
2010-11-05 22:03
Ursäkta, men jag måste bara fråga? Var tog Gustav Lundholm vägen? Han ansågs väl vara en större talang än Erik Nilsson och Markus Astvald? Någon som vet?
Örebro MrCrowly
2010-11-05 21:44
ok den oumbärlige ,
jag ska låta er ha er egen åsikt utan att ifrågasätta den.
Förlåt att jag har en annan uppfattning, sen har jag väl inte i absolutom sagt att tränarn vet bäst, bara att han borde veta bättre än dom supportrar som ser han på inhoppen i matcherna han gjort, i en frågande mening.
19:16 skrev jag -
men tränarna måste väl ändå kunna få en bra mycket bättre uppfattning av en spelare än en supporter?

men men ursäkta att jag e "cynisk" som du sa...vad du nu menar med det?
Örebro MrCrowly
2010-11-05 21:28
de va ett tvetydigt svar,

först säger du att "så många supportrar inte kan ha fel", sen avslutar du med att så behöver det inte alltid vara....
Örebro den oumbärlige
2010-11-05 21:27
Mrcrowley//Jag har aldrig påstått att Berra bör ha en permanent plats i startelvan, att man vill ha kvar honom i truppen innebär inte att man tror det. Jag vill att Per Johansson förlänger också men ser heller inte honom som startspelare.

Man kan gilla en spelare av andra preferenser än det sportsliga fast än det sportsliga i Berras fall är nog för mig personligen.

Sedan att du drar det här med att tränare vet bäst till det absoluta känns väl trångsynt. Sixten och ledarstaben omkring har ett mycket bättre underlag än de flesta supportrar, om inte alla. De ser spelarna på träning, match och så vidare. Men att påstå att tränarna utifrån detta alltid gör rätt val är bara dumt.

Förstår att du vill lägga fram din åsikt som motkraft mot oss som hyllar Berra men förstår inte var skon klämmer. Varför inte låta oss göra det för en ung grabb som spelat för klubben vi alla älskar senaste 2-3 åren.

Oavsett vilken åsikt Sixten har om Berra är den högst subjektiv som för resten av oss. Han kan lika gärna som att "flytta hem och glömmas bort" bli en gedigen landslagsspelare i framtiden. Det blir nämligen inte första gången en tränare missar en ung stjärna.
AIK Saywee
2010-11-05 21:22
Så många supportrar kan inte ha fel ;)

Det en tränare ser är en sak, hur han agerar är ibland en helt annan sak!

Men jag förstår att du med flera kanske tolkade det som att det fler ögon ser är bättre, men så behöver det inte alltid vara.
Örebro MrCrowly
2010-11-05 21:03
Sen var det inte vad du vet i Berra-affären jag bad dig förklara...utan vad du menade med att supportrarna har fler ögon...
Örebro MrCrowly
2010-11-05 20:57
där tog du en lätt väg...
hypotektiskt då? om det inte hade gällt Berra som alla älskar, du kan väl inte anklaga mig för att misstolka ditt inlägg?`
AIK Saywee
2010-11-05 20:48
Jag vill faktiskt inte förklara det jag vet i Berra-affären på detta forum, men det är medialt ...

... av respekt för mina källor och organisationen, avslutar jag nu detta!
Annons: