/fotboll/osk/forum/4499.aspx/fotboll/osk/forum/4499.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
GAIS Bakaou
2010-11-13 12:59
Upp med hakan...Känns som Norrköping mycket väl gå i samma fälla som förra gången de försökte i högsta serien...Hybris, och lägger större delen av pengarna på offensiva, överskattade och hypade spelare..Killen var ju för sjutton aldrig ordinarie..Blir en helt annan situation för honom, nu han ska vara "stjärna" och ta ansvar i en nykomling.

Lite kul annars..verkar finnas en hel del "mellansvensk" rivalitet mellan er?

Lycka till nästa år för övrigt, förutom mot oss!
Örebro ÖSK KRILLE (Signa Basse & Per)
2010-11-13 12:55
Peking måste vara sveriges rikaste klubb? När man kan satsa 10 mille på en bänknötare och ge han den högsta lönen i hela allsvenskan. Sedan ska de lägga mycket pengar på fler spelare och en tränare. Luktar det inte lite Ove Lindqvist över Peter Hunt?
Örebro N. Bates
2010-11-13 12:20
Frågan är om Norrköping är nöjda med att lägga 10 mille på en kille med stort ego och som är orolig om han skulle klara av att ta en plats i Ösk:s lag? Måste betyda att vi har mittfältare som är riktigt högt värderade.
Synd bara att vi inte hade ett längre kontrakt än 6 månader bara.
Ett avtal som inte har några förpliktelser för någon av parterna är väl inget avtal alls, eller? Så varför över huvud talat prata om "ett flerårigt avtal"?
Örebro Krontorps
2010-11-13 12:10
Alla som undrar hur Norrköping kan ha råd med 6 milj. sign on plus 200k i månadslön eller vad det nu var. Det kan dom förstås inte.
Däremot kan deras investment bolag PSI det. Och Pekings ordförande Peter Hunt, ska tydligen ha pytsat in 20 milj. personligen till klubben nyligen. Tycker som Godzilla att det låter mer och mer som ÖIS på det här agerandet.
Örebro Godzilla Hårddisksson
2010-11-13 11:59
Stämmer det här uppgifterna om Astrit lär det bara vara en tidsfråga innan IFK slår in på samma dystra bana som ÖIS. Obegripligt.
Örebro Kraków
2010-11-13 11:43
411 nya inlägg
Örebro
309 nya inlägg
Malmö
236 nya inlägg
Hammarby
113 nya inlägg
Real Madrid

Nåväl, inläggskampen vinner vi!
Örebro Aspen (Berra i ÖSK)
2010-11-13 11:35
Peking får det svårt att bygga laget.
Vid nästa spelarköp kommer spelaren (Arneng m fl) fråga sig hur mycket mindre än Astrit är jag värd.

När tränare rekryteras frågar han sig hur mycket är jag värd OCH vilka spelare är lovade en plats i startelvan
Inga positiva förhandlingar!!
Örebro Grixx
2010-11-13 11:28
Anttonen ger en trygghet i laget och spelet förbättras avsevärt.

Jag brukar försvara Sammy men om det gäller att släppa högerbacken eller vänsterbacken så är Anttonen INTE den som får gå.

Jag förstår inte alls situationen just nu i högerbacksfrågan...den är näst intill helt obegriplig!!!

Om det var så att vi låg i paritet med Peking i Sign on så borde kan man inte som sportchef säga att "-vi kan inte garantera att du får spela" eller något däromkring. Lite mer smörande ingår i jobbet och smålovande det bör ju alla parter veta. Låter man lite småneg så låter det väldigt negtivt och då kan jag förstå att Peking är roligare.

Men som vanligt så kan agentens "styrande" av Astrit vara påverkad av möjligheten till flera försäljningar under en kortare period.

Flera försäljningar=Mer agentslantar.
Örebro S E
2010-11-13 11:22
NA brukar inte flytta fokus från ÖSK. Men jag håller med det låter lite mycket och ganska vågat av Norrköping om det är sant.
Örebro Aspen (Berra i ÖSK)
2010-11-13 11:10
Jag tror ÖSK:s problem med att kontraktera spelare till stor del beror på brister i sportchefen strategi och taktik tänk
Örebro Fatcit (avgå Sjögren!)
2010-11-13 11:09
/DaSa

Intressant det osynliga handen skriver... Läste även vidare i hans kommentarer kring Ösk:s årsredovisning 2008!

"ÖSK:s VD säger att klubben önskar bli bättre på att tjäna pengar i samband mer spelaraffärer. Jag känner inte till klubbens kontraktssituation idag, men stora reavinster på spelarförsäljningar kräver givetvis högre risker, bland annat i form av längre löptider vad gäller spelarkontrakt. Längre löptider innebär samtidigt högre lönekostnader."

Örebro den oumbärlige
2010-11-13 11:02
Jag tror inte riktigt på det där med 10 miljoner. Det är klart, får han 60.000 i månaden blir det nästan 3 milj. på fyra år.

10 miljoner med sign on? Nej, kanske 10 med alla möjliga bonusar, priser, etc. Kanske måste han vinna SM med dem för att få ut så mycket.

Örebro Grixx
2010-11-13 10:47
Från NA: "Kände han inte Sixten Boströms förtroende?
– Vet jag inte alls. Jag har bara pratat kort med Astrit."

Hoppas det är ryckt ur sitt sammanhang där man bara pratade om Sixten/Astrit, för det MÅSTE väl vara så att Sjögren talat mer med Astrit än bara " kort " ??? Jag förmodar att förhandlingar är sådana eller är det bara agenten som styr...och spelaren får inf från honom???

I vart fall bra att Brändh på NA tar upp de lite "provocerande" frågorna med Sjögren.
Örebro Fatcit (avgå Sjögren!)
2010-11-13 10:43
Kritiken består från min sida...

Hur kan man vänta så länge med att förlänga med Astrit, som verkligen ville stanna i Ösk, tills det var öppet för alla andra lag att lägga bud? Trodde man verkligen att europa spel skulle få honom att stanna kvar?

Hade man förhandlat kontrakt med Astrit för någon månad sedan så kunde ju inga andra lag lägga bud!!!

Jag är fan lika arg idag!

Örebro Aspen (Berra i ÖSK)
2010-11-13 10:40
Bastard on Parade//Man kan undra om agenten berättar sanningen eller försöker skruva upp priserna under Silly Season
Örebro Aspen (Berra i ÖSK)
2010-11-13 10:35
Dom 6 mille i sign-on bonus låter så högt att man tror det är en tidningsanka.
Skönt att vi är av med Roni. Att han försvinner innebär att vänsteryttern blir bättre.
Örebro Bastard on Parade
2010-11-13 10:34
jazzman//

Siffrorna som kommer nu kommer från Herman Nikolic som, vad jag har förstått, är polare med Astrits agent Miro Jaganjac. Herman var den som avslöjade klausulen i kontraktet och att Astrit utnyttjade den i oktober. Inte första gången som Miro levererat nyheter genom Herman...
Örebro Fatcit (avgå Sjögren!)
2010-11-13 10:33
Kommentarer på na:s artiklar:

Inget nytt, inget svar på frågor eller kritik!

1. Visst kan man vara besviken på Astrit som lämnat, men det var väl ganska tydligt att Norrköping erbjöd honom ett riktigt bra kontrakt!

2. Att Ösk håller sin budget är alltid primärt då vi upplevt följderna tidigare!

3. Astrit är inte en självklar startspelare i Ösk och ska därför inte tjäna mer än dessa. Då får man en skev lönebild och besvikna medspelare!

IFK Norrköping jazzman
2010-11-13 10:27
Jag har hört att Astrit var förhållandevis billig. Siffrorna som sprids nu kommer från dåliga förlorare. Ha en fin lördag!
Länktips: www.gopeking.net
Örebro Chipset
2010-11-13 10:06
Lästa i NA i morse. Självklart skall vi inte lägga 10 miljoner på en spelare vars nivå ej är etablerad. Så bra är han definitivt inte. Jag undrar hur Norrköping har råd när de måste stärka truppen i övrigt (framförallt i backlinjen).

Sjögren svarar dock inte på frågan om kontraktets konstruktion och det stör mig oerhört. Kanske för att ingen journalist ännu formulerat frågan tillräcklig bra? Envist vill han hävda att det finns en klasul medan det i själva verket inte verkar finnas det.
Örebro Svartvitt forever
2010-11-13 10:00
Den spontana känslan är att Norrköping har gjort bort sig ordentligt. Lägga tio miljoner på en enda oprövad kille kan inte vara bra för lagkänslan. Pressen på Astrit att prestera kommer bara att växa, och jag ser honom långt ifrån som en färdig spelare. Långsamhet tränar man inte bort heller.

Det var alltså rätt av ÖSK att inte följa med i den pengakarusellen. Men kritiken kvarstår mot den klantiga hanteringen med kontraktet. Erlingmark sa ju öppet att man kunde ha agerat annorlunda och skrivit om kontraktet med Astrit redan på höstkanten till en högre men inte jättehög lön.

Det logiska för ledningen vore givetvis att lära sig något av alla misstag genom åren och den massiva kritikstormen NU sätta sig ner med Astvald, Bedoya, Nordin och Almebäck och prata förlängning -- inte nästa höst när de redan är på väg bort eller redan borta.
Örebro Steiger
2010-11-13 09:57
ÖSK-Janne//

Du sade precis det jag tänkte. ÖSK-ledningen måste bli bättre att kommunicera.
Men med tanke på att Sjögren till sist gick ut i NA idag så kanske han läser våra inlägg ;-)

Om pengarna i Astrit-affären stämmer så undrar jag hur tänker Norrköping tänker? Det måste vara en av det mest korkade chansningarna en Allsvenskklubb gjort hittills.

Om Bamberg kommer till ÖSK har vi vunnit på bytet. Bamberg håller ju för 90 minuter vilket Ajdarevic inte har klarat av på hela säsongen.

Kommer ni ihåg hemmamatchen mot Elfsborg? han kommer in i mitten av första halvlek men tvingas bytas ut i 80 minuten helt slutkörd. Han spelade sammanlagt 50 minuter och går på knäna..

Han har en lång resa innan han är en 90 minuters spelare.
Örebro zxcv
2010-11-13 09:53
Oj, om 10 miljoner stämmer så må allt detta vara hänt.
Inte en chans att ösk har råd att matcha det kontraktet, undrar bara hur Peking har råd??
Örebro DaSa
2010-11-13 09:52
Intressant blogginlägg om kontrakt.
Örebro DaSa
2010-11-13 09:44
Edit: Tar tillbaka...
Örebro DaSa
2010-11-13 09:44
Enligt aftonbladet:

"Enligt Sportbladets källor ska även Örebro och Djurgården hålla koll på Sunday Bale."

Ngn som hört ngt mer?
Örebro ÖSK-Janne
2010-11-13 09:35
Om Sjögren o Astrit hade gått ut med all info igår så hade man ju sluppit bli så förbannad. Nu när allt kommit fram så har ju båda gjort "rätt"! Det är klart att Astrit väljer ett så guldkantat kontrakt o lika självklart är det ju att Sjögren inte skulle matcha ett sånt idiotiskt bud, jag tror både vi o i princip alla spelare i ÖSK hade blivit tokiga då! Nej, omförhandla nu de viktiga kontrakten, lägg på 1 mille eller liknande o kanske nån klausul om vidareförsäljning så ska ni se att vi blir slagkraftiga även nästa år.
Örebro DaSa
2010-11-13 09:31
Man blir ju lite orolig när man hör siffrorna runt Astrits övergång. Tänk om Bedoya/Almebäck/Astvald kräver ngt liknande, då förstår jag om vi inte vill/kan förlänga med dem. Nu antar jag att Astrit kunde trissa upp lönen eftersom han är bosman och flera klubbar bjöd samt att han har en sliskig agent. Men samtidigt så om vi säljer ngn av spelarna ovan så skall ju en ersättare in och skall det vara en etablerad spelare så kommer ju han kosta minsta lika mycket. Kanske då är bättre att ta smällen nu och förlänga för att få lite mera kontinuitet?!
Örebro frrreddo
2010-11-13 09:24
hade inte norrköping problem med ekonomin för några år sedan?

hur vågar man ge så pass mycket astrit isåntfall? finansiär???


bättre lägga dem pengarna på våra stjärnor.
Örebro D. McGrain
2010-11-13 08:21
10 miljoner...nej, då kan ha dra vidare. Bättre satsa dem pengarna på Nordin istället. Hade Sjögren slängt ut 10 miljoner på en bänkspelare så hade jag inte varit nöjd - oavsett potential.
Annons: