/fotboll/osk/forum/4473.aspx/fotboll/osk/forum/4473.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro 0REBR0
2010-11-21 19:20
På bloggen osynliga handen kan man idag läsa om ÖSKs ekonomi (se länktips).
Är det någon som vet vem som ligger bakom bloggen, osynliga handen?
Örebro ÖSK-Karl AVGÅ SS (SJÖGREN/SKÖLDMARK)
2010-11-21 19:13
Grixx//

Vilken krönika?
Örebro Grixx
2010-11-21 18:59
DEPORTIVISTA// Bra krönika och lite av tänket som många klubbar är på väg in i. Även om Bosman är bra många år nu så tror jag inte att klubbarna ännu hittat rätta strategierna. Både klubbarna och vi supportrar lever kvar lite i tiden "innan" och visst finns det delar av detta kvar men allt är så beroende var på världsklotet man har sin liga,

Givetvis hoppas klubbarna på den stora vinstlotten och någon bra försäljning men helt lätt är det inte med transferutvecklingen. Kanske får man ha ett liknande tänk i investgrupperna också och hitta ett lite annorlunda samarbete/avtal med klubbarna.

Inget är som förr. Varken i fotbollsteorin på planen eller transfermarknaden.
...och "förr" var förra året och alla åren innan, inte bara för många många år sedan. Tiden har alltid sin gång och sina förändringar vara sig man vill det eller inte. Förhoppningsvis är vi och andra insiktsfulla/kloka och försöker få in rättvisa regelverk i förändringarna.
Örebro Grixx
2010-11-21 18:13
Tror inte att kraven är så höga på experterna, bara de går hem i stugorna.
Visst är några hyffsade men alla har sina favoritlag och för oss är det väl 2-3 som kan ÖSK bra.

...och en jäkla massa ligor ska kunskaperna tunnas ut med. Ju mindre land a la Sverige desto mer ska man ju kunna när man blir tvunga att plussa på med övriga ligor också....går man sedan ner till Superettan får man vara glad att de vet vilka lag som spelar där...och det vet jag ju knappast själv heller.
Örebro oroT (Berra - Le lion Indomptable)
2010-11-21 18:08
En expert är en person som vet allt om ingenting.
Örebro Rojas Veritas Palí
2010-11-21 17:49
Precis exakt det jag menar, utomlands har du experter som måste bli insatta i de klubbar som presterar. Dock kanske samma klubbar presterar år efter år, men jag tror många här inne kan mer om La Liga , Serie A eller Premier League än vad de så kallade experter kan om lag som exempelvis Örebro. Om inte riksmedia inser och vi inte säger ifrån kommer situationen alltid vara sån här.
Örebro ÖSK-Karl AVGÅ SS (SJÖGREN/SKÖLDMARK)
2010-11-21 17:05
Undrar varför inte Degerfors har med Berger på spelare ut i sin silly. Det måste svida för mycket att skriva ÖSK antar jag ;)
Örebro Kom hem Kuba
2010-11-21 16:29
Ola Wenström sa precis i Viasatstudion att Astvald är back, bra där.
Örebro ÖSK-Karl AVGÅ SS (SJÖGREN/SKÖLDMARK)
2010-11-21 15:56
Något vi verkligen kan vara stolta över i ÖSK är antalet åskådare i snitt. Sett till befolkning har ju t.ex Djurgården och Gais löjligt lite publik. Häcken och BP häpnar man över. T.ex så bor det väl fler människor på Hisingen än i Örebro?
Örebro Rojas Veritas Palí
2010-11-21 15:10
Den oumbärlige // Nej givetvis inte, jag menar bara att man inte ska uttrycka sig som sakkunnig när de enda kunskaperna om ÖSK man har är att de har nån Bassombeng och Almebäck men i övrigt är någon "liten landsorts klubb". Tror många inte fattar att klubbar som ÖSK och Elfsborg inte är långt ifrån antalet fans versus exempelvis Djurgården,GAIS och Helsingborg.
Örebro Sekt. E
2010-11-21 15:09
Schella// Vi får hoppas på några rykten när kontoren öppnar igen i morgon. Vore onekligen skönt med en anfallare denna vecka plus någon förlängning.
Örebro Schella
2010-11-21 14:29
bara jag som tycker att silly-season är totalt stendött just nu?! händer inte i hela allsvenskan..

ge mig ett rykte!
Örebro Fatcit (avgå Sjögren!)
2010-11-21 12:08
Anledningen till att jag är kritisk till det expert-"system" vi har idag är:

1. Det finns inget medie som kan kritisera alt analysera Ösk, bara NA som är beroende av Ösk, samt rix media som ej analyserar utan bara framlägger fakta.

2. När fotbollskväll la fokus på Kim Olsen under en analys och killen ej hade deltagit i matchen märktes tydligt att det behövs nya experter i detta program.

Ola Andersson (AIK)
Markus Johannesson (ÖIS, DIF)
Glenn Strömberg (IFK)

Mycket utav anledningen till att jag söker mig hit till SF är just bristen på kunskap och information i andra medier!
AIK Saywee
2010-11-21 11:13
Expertsynonymer i word ....

Fackman
Sakkunnig person
Auktoritet
Specialist
Kännare
Konnässör
Förståsigpåare
Överdängare
AIK Saywee
2010-11-21 11:07
Grixx, 09:37, det där var riktigt bra skrivet och tänkvärt :)
Örebro Grixx
2010-11-21 10:36
Lite elitlicensläsning..och om Örebro.

Ta gärna en lite utb-kurs för nya supportrar (eller reminder för vi som var med)om licensaffären genom att klicka vidare på uppsatsen om det hela. Siffror på inköp och försäljning av spelare mm fins och intressanta noter i slutet.
Örebro Grixx
2010-11-21 09:37
Årstippningen av placeringar är ju mest en gissningslek baserad på förra årets resultat. Alla spelarna är inte klara, finns ingen klar startelva och träningsmatcherna där man testar olika prylar är inte halvvägs.

Givetvis är man mer expert på laget hemma och ser man till kommentatorerna så har de en region eller några lag som de jobbar mer med.
I kommentarerna där experter ska tycka om hela AS så är det mer än övertydligt att kunskaperna är kraftigt begränsade och har en klar slagsida mot floskler och rubrikkunskaper. Det gäller all media och i synnerhet när man på Svenska Fans har tongivande supportrar som får tycka om andra lag men konstigt vore ju annat.

Vi är ju lika vilsna här på SvartVitt när vi experttycker om andra lags spelare. Tycker vi något så är det ofta mothugg från från övriga lags supportrar...Kribba är nog inne och ska försvara det mesta som handlar om AIK tex. Roligt också att det dyker upp olika falanger från motståndarlagen som "gnäller" från båda hållen.

Det är ju precis som här där det alltid finns olika experttycken och smak när det gäller det mesta. Några är 12 åringar, några ska provocera, några är nytänkare/traditionella, några har kort stubin, några har en dold agenda(eller illa dold,-)), några spelar fotboll/har spelat och tror sig kunna allt samtidigt som de kritiserar andra experter.

...en härlig smetig röra med alla blandningar där det är omöjligt att hålla sig helt neutral bland tyckanden som man delvis håller med om och delvis tar helt avstånd från.....och givetvis ser man sig själv som expert som sitter på sanningen;-)

edit// ha ha skrev ÖSK ist för AIK, sicken expertmiss.
IFK Göteborg Adde M.
2010-11-21 07:53
Fatcit (avgå Sjögren!) /
Du har rätt i det du säger. Men allt handlar om att sälja..Det går före kunnandet, tyvärr.

Dock ang. Göteborg och Malmö så har dom lokala upplagor av kvällspressen...Expressen heter GT och Kvällsposten som har lokala upplagor i Syd- och Västsverige..och Aftonbladet anpassar innehållet efter läsarna i Göteborgs-regionen och Skåne. Sen finns flera lokala sportsajter i dessa regioner...Så dom märker inte av Sthlm-dominansen som övriga landet får stå ut med.
Örebro den oumbärlige
2010-11-21 01:46
Rojas Veritas Palí , menar du att man inte kan kalla sig "expert" bara för att man missar tippa ett lag någorlunda rätt?

Vet inte vem du syftar på men det finns en hel del kunnigt folk men dessvärre fler okunniga. Det är som vanligt, intresset fokuseras kring större klubbar där det stormar mer. Det är inget vanligt fenomen utan så ser det ut i de flesta länder.
Örebro Fatcit (avgå Sjögren!)
2010-11-20 23:24
Media har på senare tid gått till att ha journalister som experter inom politik, samhällsfrågor och även sport.

Eftersom (sport)journalister alltsom oftast jobbar från Sthlm så brister kunskapen om allt utanför huvudstaden.

(Kanske skulle vara intressant att höra vad Malmö och Göteborg tycker?)

Min teori =)
Lösningen är att som "expert" förklä sig som journalist i något medie typ blogga i expressen eller aftonbladet - Rydström resp Alvbåge.
AIK Saywee
2010-11-20 18:01
Grixx, jaa, vad är en expert?

Expert är en sak och gissning är en annan sak .... det finns helt enkelt ingen som i förväg kan veta vad som skall hända, vi kan bara tro, önska och hoppas ...
Örebro Grixx
2010-11-20 17:24
För övrigt är bandyisen bra i år, något tunn men bra!!!
Örebro Grixx
2010-11-20 17:22
Experter är vi när vi tycker saker om andra lags spelare:-)

Oense är vi när vi tycker om våra egna spelare och styret;-)
Örebro Rojas Veritas Palí
2010-11-20 16:14
den oumbärlige//
Det är ju knappast samma sak att som expert tippa ÖSK 11:a med en kaxig och nonchalant motivering. När NA tippar ödmjukt 8a och då är ändå de flesta överens om att NA är en j*vla skittidning. Som expert skall du vara just expert på det området och det är man knappast om ens kännedom om ett lag avgörs vad media skriver och inte skriver.

Mao snacka inte snacket om du inte kan gå gången.
Örebro Grohl
2010-11-20 11:33
I fansens spelare tänkte jag lägga min röst på Almebäck, men det gick ju inte. Lite intressant att killen som på "stora" svenska fans röstats fram till Allsvenskans tredje bästa mittback inte ens finns med att välja på som årets spelare i ÖSK =) nu hamnade rösten på Bedoya som är som en Nordback med teknik, speed och speluppfattning. Lagets viktigaste spelare är han iaf enligt mig.

Jävligt kul att det haglar in talanger till oss också! Väntar dock med spänning på "bomben"
Örebro Magister mundi sum
2010-11-20 11:21
Hmmm...inte för att jag vill utge mig för att vara en expert, men är det inte väldigt ovanligt att ett lag har 2 vänsterbackar som båda rankas topp 4 i bland allsvenska lag?
Örebro Grixx
2010-11-20 09:37
Roni är helt klart en bra spelare men inte en utpräglad målskytt som smäller in 10-20 mål per säsong. Möjligen kan något hända framöver i hans sätt att spela. Många fick en good feeling första året men samtidigt kunde alla se att målen även tidigare i Finland hade lyst med sin frånvaro.

Däremot sågs han som finlands mest tekniske spelare, vilket dock inte räckte till samma "utmärkelse" här i Allsvenskan. Några riktigt snygga saker fick han ändå till här som fastnade på näthinnan. När han breddade spelet och fick ta mer ansvar def och in centralt så försvann det mesta av hans teknikövningar/ruscher på ytterkant. Givetvis relativt till tiden som de nya uppgifterna tog i anspråk.

Tycker ändå att hans breddning i spelet gjorde honom till en bättre spelare även om våra förhoppningar om hans roll som potent målskytt grusades ordentligt.

Hans tillkortakommanden är ändå en viss fyrkantighet i teknik och rörelsemönster med boll. Det blir lite för rakt på även om motståndare är i vägen. Ofta bara rakt på, armarna på spelarna och lite hockeytackling a la boarding. Hans storlek och fysik verkar spela in i spelsättet.

Med lite bättre blick för spelet/medspelare/motståndarmål när han hade bollen så hade han pangat in 7-10 mål till i år. Tyvärr när han plötsligt fick bollen i öppna lägen infann sig oftast en senfärdighet där han tog fel beslut. Blir han bättre där så kan säkert en ketchupeffekt slå till med buller och bång.

Han försökte nog hårt hela säsongen men det fungerade inte så så bra som han själv,tränaren och vi supportrar önskade. Hans grundfarlighet och löpningar som motståndet alltid var tvungen att se upp med gjorde ändå att det skapade möjligheter för de övriga. Liksom Pålles löpningar även gjorde...men på ett annat sätt där djupledslöpningarna stressade motståndarförsvaret.

Att han drog skulle även jag gjort, alla dagar i veckan pga pengarna. Hur affären sedan gjordes upp och om Örebro missade slantar pga av hans agerande vet jag inte. Kanske hade en övergång inte varit spec aktuell om det skulle pröjsats övergångsslantar till oss. Där kan det ju finnas dubier angående agerandet men det vet vi ju inget om eller....?

...och slutligen, hans tystnad och irritation efter den misslyckade israeldealen tror jag mest var för att skydda klubben i första hand och.......möjligen agenten.
Örebro Godzilla Hårddisksson
2010-11-20 08:57
bastard on parade: han har framförallt världens coolaste namn vilket är skäl i sig att värva honom!
Örebro Deviation
2010-11-20 08:27
Fö. kan jag konstatera att den fruktade ishavskylan har slagit till. Jag har minus 1 grad utanför köksfönstret och ca 2 cm snö...
Örebro Deviation
2010-11-20 08:23
Fair enough att Porokara får mer pengar. Och det är ju roligt för honom. Men hur många mål gjorde karln totalt sett under sina år i ÖSK? Typ 5 va? Jag är ledsen men i min ögon är han allt annat än en klasspelare och baserat på vad han presterar i ÖSK så låter faktiskt 33 papp rätt rimligt. Det här kokar ju ned till problemet med allsvenskan, att vi har spelare som anser sig själva vara lika stora som Messi så fort de gjort 5 mål - och vips har vi skitklubbar som Germinal Berschoot som är är där och slantar upp. Att komma en eller två omgångar i CL, Europa League eller Uefa är ju ett sätt att få in stålars för att kunna köpa billiga mediokra spelare från exv. allsvenskan. Och att bara ha spelat mot andra europeiska i lag 2 omgångar betyder ju inte att man har spöat FC Barcelona utan kanske snarare fått möta Lokomotiv Stalingrad eller liknande.

Det här är faktiskt lite kopplat till min tes att tjäna pengar för de allsvenska klubbarna. Det är väl bara ÖSK som inte visar röda siffror i år. Så summa summarum så ser jag 4 sätt att ha pengar i ladan:

* Fortsätt dränera allsvenskan och sälj hyffsat dyrt till AZ Alkmaar *ironi* (Sälj perspektiv)
* Köp in billigt (Inköps perspektivet)
* Skattefiffla a la Blåvitt (skyll på någon annan, håll dig långt undan - problemet löst)
* Äg din arena och sälj in events!!

Hur ska man annars få in pengar till verksamheten förutom bidrag eller spons från annat håll? Bingolotto? Donering från dödsbon? Samla burkar? EU bidrag för att vi odlar energiskog på Rosta gärde och 10 öre går oavkortat till Radiohjälpen?

Så länge vi inte får min mer pengar kommer vi att förlora spelare och dränera kvaliteten på allsvenskan som liga, till andra skräpklubbar ute i europa.

Om vi ska kunna äga våra arenor så måste 49/51 regeln tas bort - och det kommer inte att ske så länge Lagrell är ordförande i SVFF.

Sedan är jag inte alls främmande för en stängd liga i Sverige för att höja kvaliteten och inte få ett inkomsttapp varje gång man blir nedsparkad i SE.
Annons: