/fotboll/osk/forum/4343.aspx/fotboll/osk/forum/4343.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Blå Bergen Blues
2011-01-14 19:38
Saywee// Syftet är väl tudelat, att öka publiksiffrorna , men också att höja kvaliteten genom ekvationen: färre lag = de bästa spelarna samlas i färre lag. De sämsta hamnar i serien under. Eller? Vet de vad de vill? Vad ville de med att utöka till sexton lag? Vilka är "de" egentligen? Det är väl SEF som driver frågan, men LÅL hade undertecknat "pappret" som det länkades till här nedan.
Örebro Chipset
2011-01-14 19:02
Helt rätt om det är sant att ÖSK jagar Haginge. En spelare som presterar bäst på hemmaplan (En Wallinder) och som fyller vårt behov som alternativ på högerbacken och mittbacken. Dessutom har han snabbheten och kan ersätta Almebäck vid tillfälle. Oscar Johansson är defintivt tänkt att ersätta Wikström en dag.
Örebro DaSa
2011-01-14 18:55
Jag tycker att nästa års serie kommer att bli riktigt intressant, känns som nästan alla lag förutom Gefle och GAIS har chans på topp-5 placering. Två nykomlingar som satsar och ett rätt så starkt Trelleborg kan säkert överraska och komma i toppen. Sen kan man aldrig räkna bort Stockholms lagen, tror inte att AIK och DIF kommer att underprestera igen.

Så jag tycker att man skall vänta och se hur intresset blir i år när vi har en normal säsong utan VM/EM.
AIK Saywee
2011-01-14 18:43
För mig för man banta till lägst 14 lag, sedan tröttnar nog även jag sakta men säkert. Vem är den ytterst ansvarige bantningsivraren?

Jag trodde att det handlade om att öka publiksiffrorna ....
Örebro Blå Bergen Blues
2011-01-14 18:16
Nä, blir det återgång till systemet med bantad liga och slutspel i form av en än mer bantad "mästerskapsserie" a la början av 90-talet, då tackar jag för mig. Kommer inte att följa vare sig ÖSK eller serien. Många lag i högsta serien sprider intresset över landet. Få lag med koncentration till storstäderna blir fotbollens död. Vem kommer att bry sig?
Örebro Bastard on Parade
2011-01-14 17:45
Marta//

Det är väl bara bra ifall vi har vidareförsäljningsklausul? ;)
Örebro Marta (hane) (Bevara Berra ÖSK:isk)
2011-01-14 17:27
Hoppas verkligen inte man går in i en dragkamp om Hagge med hybrislaget från Norrköping. De kommer säkert bjuda vad som helst bara för att slå oss på fingrarna en gång till.
Örebro Dejmon (AVGÅ N*!)
2011-01-14 17:22
bison
Japp. Och i Trelleborg har man antagligen hellre TFF i AS än ÖSK. Likväl tycker jag ÖSK är ett lag som har mer att göra i AS än TFF. Fast jag tog ju faktiskt med Bajen i min lista..

Jag tror inte en 10-lagsserie är optimal och jag är absolut inte för slutspel a´la hockeyligan. Tycker bara debatten här är lite enkelspårig och ville föra fram att jag faktiskt tror det finns vissa fördelar med en bantad liga också.

Jag tycker fortfarande många lag i AS just nu känns mest som utfyllnadslag och det finns flera lag som knappast kommer satsa på bättre faciliteter eller öka sitt publiksnitt inom snar framtid. Men precis som jag kommer åka och kolla när ÖHC får stryk av VIK för hundrafemtielfte gången denna säsong kommer jag forstätta följa ÖSK i vått och torrt. Hur de än lägger upp serien.

Hata Västerås!
AIK Saywee
2011-01-14 17:15
Är det någon som kommer ihåg hur stor ÖSK´s trupp var förra året?
Är det någon som har räknat ut hur stor den är i nuläget?
Är det någon som kan gissa hur stor den kan förväntas bli i år?

stor=antal spelare

Förresten bison och Sekt. E, era eftermiddagsinlägg är intressanta, å du, bison ditt 14:15 är ju klockrent!
Örebro bison
2011-01-14 16:08
Sekt. E// Problemet blir ju större när kostnaden som ska slås ut per match är högre med svenska skatteregler än samma nettolön i Danmark.
Att sänka skatten för fotbollsproffs, är ju som du är inne på en politisk fråga som berör så mycket mer än bara kvaliteten på fotbollen som spelas på stans lokala vall.
Farmor får ingen lunch på hemmet under säsongen för ÖSK ska kunna värva högklassiga spelare...
Örebro Nyselius
2011-01-14 15:32
Den gamle ÖSKaren Johan Pettersson nu i sirus lägger av! han va ändå helt okej här enligt mig! Lycka till Johan!
Örebro Sekt. E
2011-01-14 15:06
bison// Ok.Jag håller med om ditt resonemang. Om man ser lönen till en spelare som ersättning för ett antal matcher (som är inkomstbringande för arbetsgivaren) så blir det en svår ekvation att lösa för Allsvenska klubbar.
Örebro bison
2011-01-14 14:57
sekt.E// Jag säger inte att man ska ändra reglerna för fotbollsspelare, däremot så hävdar jag att det är där problemet finns.
Minskar vi lagen i allsvenskan med samma skatteregler som idag så kommer det fortfarande vara dyrare för en svensk klubb att punga ut lön än för danska klubbar.
Örebro Sekt. E
2011-01-14 14:51
bison // Du har säkert rätt i att det med gällande skatteregler är svårt att konkurrera ekonomiskt. Å andra sidan kan det kanske kännas lite märkligt att justera skatteregler för en så pass förmånlig grupp som professionella fotbollsspelare, för att fotbollssupportrar ska få se bättre lirare. Det kan ju tänkas vara annat som i ett något bredare perspektiv går före vid eventuella skattejusteringar.
Örebro bison
2011-01-14 14:18
Min käpphäst när det gäller allsvenskans kvalitet är fortfarande skattereglerna.
Klart som fan att spelare går till Danmark där nettolönen är högre utan att kostnaden för klubben ökar jämfört med svenska klubbar.
Örebro bison
2011-01-14 14:15
Man kan ju inte på allvar minska antalet lag utifrån 2010.
Maken till uselt spelschema har ju inte funnits.
Vill man ha folk på matcherna oavsett om det är 4 lag eller 20 lag i serien måste matcherna spelas på för fansen passande tider.
Jag kan få en 10 lagsserie att gå ner sig i träsket på ett år om jag lägger alla matcher tisdagar klockan 11:00.
Fredagsmatcher är en styggelse!

Dejmon// Skönt resonemang om lag som är utfyllnad. I Stockholm har man nog hellre Bajen i allsvenskan än ÖSK.
Örebro rirobban
2011-01-14 14:03
Intressant läsning i mitt länktips.
Det visar ganska tydligt att 14 lag på 2000-talet var det absolut bästa!
Örebro ÖSK KRILLE (Ge oss en bomb)
2011-01-14 13:48
Kaj Spasmér//

Han är center forward. Men han kanske kan användas på kanten?
Örebro rirobban
2011-01-14 13:29
Dejmon//
Det stora problemet är att det aldrig skulle vara en serie med de lagen. Lag som bp, gefle, gais, häcken, tff med flera, skulle alltid finnas i högsta serien ändå. Och skulle vi påbörja en bantning av allsvenskan redan efter denna säsong så tror jag faktiskt att både AIK och Djurgården ryker. Undra hur kul allsvenskan bli helt utan stockholmslag? Jag gillar inte stockholmslagen, men de drar faktiskt publik.

På sikt kanske de lagen du nämner skulle ligga i högsta serien. Men jag tycker mitt argument om att 10-lagsserie varit en publikkatastrof rent historiskt är rätt viktigt. Och varför ha 16-lagsserie endast 4 säsonger och sedan börja banta? Ge det en chans, vi kan inte hålla på och ändra antalet lag varje gång som publiksnittet anses lågt.

Det största problemet skulle dock bli själva bantningen. Det skulle innebära att 8 lag från allsvenskan ska bort på en säsong (där kan aik, djurgråden, ifk göteborg, ifk norrköping med flera finnas med). Superettan skulle behöva flytta ned 12 lag på en säsong! Det är knappast rimligt något av dem.

Jag tycker 14 lag var bra, och det var också då vi hade publiksnittet på en mycket hög nivå. Jag är dock för att fortsätta med 16 lag. Jag vill se 15 olika lag 2 gånger/säsong. Inte 9 lag 4 gånger/säsong! Då är fotbollen död, och jag vet många som håller med. Läste inne på Malmös forum, de var inte glada åt förslaget direkt. Och var jag än läser är det mest kritiska röster, jag förstår varför.

Nåväl, om det ändå blir som förslaget (vilket ska mycket till eftersom klubbarna själva ska rösta för ett sådant, vilket inte alla småklubbar lär göra), så kommer det endast att finnas i 3-4 säsonger innan man upptäcker att det kanske inte var så bra. Det är jag övertygad om!
Örebro Kaj Spasmér - Auri sacra fames
2011-01-14 13:27
ÖSK KRILLE //Vad är han för spelartyp?
Örebro ÖSK KRILLE (Ge oss en bomb)
2011-01-14 12:58
Sinan Ayranci fick aldrig chansen i Genclerbirligi och bröt kontraktet efter årsskiftet. Nu jagas den 20-årige anfallaren av fem allsvenska klubbar.
Örebro Dejmon (AVGÅ N*!)
2011-01-14 12:36
1. AIK
2. DIF
3. IFE
4. KFF
5. HeIF
6. HIF
7. IFK GBG
8. IFK Snoka
9. HBK/ GAIS
10. Örebro SK

I ärlighetens namn (även om det är ganska kul med en 16-lagsserie) känns ju egentligen bara de andra lagen som utfyllnad..

Hehe så glömde jag MFF..
Örebro Dejmon (AVGÅ N*!)
2011-01-14 12:25
rirobban
Fast alla de argument du tog upp nu var ju snarast negativa till en mästerskapsserie än en egentlig bantning av serien. Jag håller med Ellosbosse om att en bantning av serien skulle kunna höja kvalitén på sikt. Lag Som t.ex. BP och Gefle, Grimsta och Strömvallen, känns rätt överflödiga i Allsvenskan och det finns fler lag i AS som jag inte tror gynnar serien på sikt.

Jag undrar jag om det verkligen skulle bli mer klagomål från MFF och HeIF om det skulle bli en serie med hälften konstgräslag? MFF har såvitt jag vet inte klagat på det på flera år heller.

Vad som skulle kunna ses positivt med förslagen är ju att pengarna centreras och med t.ex. 12 lag är det inte alls omöjligt att intresset faktiskt ökar (om det blir "rätt" lag i serien från början). Chansen till framgångar i Europa ökar ju markant om pengarna delas mellan lag som faktiskt vill satsa.

En låst serie skulle det ju isåfall bli för att de allsvenska lagen skulle bli så mycket starkare än S1, det är ju inte tal om nån nhl-serie. Dessutom går lag upp och ner från hockeyAS och ES hela tiden, även fast det såklart är svårt. Vad jag snarare ser som ett problem är att bottenlagen skulle värva sönder och skita i allt vad gäller kontinuitet för att slippa åka ut.

Jag tycker själv man kanske var för snabb när man gjorde om serien sist men även jag är tveksam om så lite lag skulle hjälpa för att höja kvalitén. Massa dubbelmöten skulle bli tråkigt i längden (även om jag personligen skulle kunna se ÖHC möta VIK och Bofors 10ggr/säsong). Men vissa lag kommer ändå aldrig kunna satsa på faciliteter eller andra "publikfriande" förbättringar kring fotbollen.

Krossa gurkorna! Hata Västerås!
Örebro mustard
2011-01-14 11:18
Kaj Spasmér//

Tack för respons!

Ok, ja snabb är han ju. Men det är väl just de där sakerna du tar upp som han har på sitt negativa konto som jag funderat på. Tekniken, bollbehandlingen, motag, inlägg mm.

Ska fundera vidare. Om inte annat får han väl bevisa sig själv under kommande säsong!

Örebro ÖSK KRILLE (Ge oss en bomb)
2011-01-14 11:17
Skulle ÖSK lyckas med att signa Markus Jonsson, så skulle det vara en mycket bra ersättare till Anttonen.
Örebro ÖSK KRILLE (Ge oss en bomb)
2011-01-14 11:04
I mars kan allsvenskan bantas till tio lag: ”Finns många fördelar” .
Örebro Kaj Spasmér - Auri sacra fames
2011-01-14 11:04
mustard // Som jag ser det är snabbheten och offensivlustan hans främsta bidrag till ÖSK:s högerkant. Tycker också han är rätt bra på hitta de offensiva löpningarna utan boll. Tekniskt däremot saknas en del. Både i utmanande av moståndare man mot man men också i tekniska detaljer som mottagande av boll, passninsgspel och inspel (som kan vara lite lotto).

Strulet med Basse och hans ojämna insatser (han var ju usel i vissa matcher men med uppryckning på slutet) gjorde väl att Atsvald (vilket inte kunna varit så svårt med tanke på omständigheterna) konkurrerade ut Basse.

Jag upplever också Astvald tidvis övervärderad men i vissa matcher tycker jag han klart bidraget. Minns till exempel den otrolig fina frispelningen till Kim Olsen som missade öppet mål. Just komma med snabbhet och med inspelen snett bakåt är väl lite av hans signum. Vore dock bra om det kunde varvas med lite från-målvakten-skruvat-bananinlägg emellanåt för att han inte skall bli för förutsägbar.

Men han behöver förbättra sin teknik.


Örebro mustard
2011-01-14 10:27
Det bildas strömningar när det kommer till fotbollssnack och värdering av trupp etc. En sådan är att Astvald är en given startman och att han presterar bra och att han troligen kommer utvecklas än mer under denna säsong. Har inte läst många (någon?) åsikt som går på tvären med denna.
Utifrån denna, som det verkar givna åsikt, skulle jag vilja veta vad hos Astvald som är så bra? Jag tycker självklart att Astvald är helt OK, men vad för kvaliteter är det som gör honom till en självklar startman och ohotad på sin position? Jag är glad över att han är uppskattad och det känns som att jag missat något då jag inte riktigt kan se hans storhet..
Örebro Marta (hane) (Bevara Berra ÖSK:isk)
2011-01-14 09:20
Kanske skulle sälja av Larsen hit... kanke Nordahl eller Kuba kan vara intressanta också? Ska vi inte binda upp dem på korttidskontrakt och sedan försöka sälja in dem?
Örebro Kaj Spasmér - Auri sacra fames
2011-01-14 08:52
Håller med er nedan. Dessutom blev mästerskapserien när den fanns förut impopulär och med alla styckningar i serien. Man har inte lärt sig av Historien.

Man pekar på små länder som Danmark, Österike mfl att de bara har 10 lag i serien. Tro faan det med så små länder. Även den geografiska storleken har betydelse anser jag för att få spridning. I små länder som Danmar t ex har alla nära till städer med fotboll i första ligan. Man undviker också att peka på länder med större fotboll ( t ex England) som nästan alla har många lag och raka serier. Dessa hamnar under mattan.

Sen gör man generalfelet verkar det som att man inte alls lyssnar på fansen. Just detta var ens stor konflikt med Stockholmslagens fans och fotbollsförbundet tidigare i dialoger när det gällde matchtider och matchdagar. Att ingen lyssnar på KUNDERNA av produkten som faktiskt är konsumenterna av det som skall levereras.
Annons: