/fotboll/osk/forum/4253.aspx/fotboll/osk/forum/4253.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro ÖSK Fans
2011-02-17 13:50
pozniak du har pm snabba!!
Örebro abdel seidou (signa ALLA!)
2011-02-17 13:49
Jag är rätt säker på att Almebäck och Bedoya drar vidare vad som än händer. Alvbåge blir kvar och förhoppningsvis också Nordin efter vad han har sagt till klubben.
Örebro Henry Fiat
2011-02-17 13:45
Saywee/

Ja absolut borde det ju vara det. Hans fru är ju även Patrik Antonnens syster och eftersom han förlängt/ värvades så borde det ytterligare vara en positiv aspekt. Hus kan ju iofs alltid säljas men magkänslan säger att Alvbåge kan bli Ösk trogen en längre tid
AIK Saywee
2011-02-17 13:42
Henry Fiat, du nämner bl.a. att Alvbåge har hus och familj i Ekeby-Almby och eftersom förhandlingar inletts så borde ju detta i så fall vara en fördel "ekonomiskt" för ÖSK. eller tänker jag fel?
AIK Saywee
2011-02-17 13:39
N:o 6-10, kan faktiskt bara hålla med dig i ditt 13:31-inlägg.

Alla cirka 30 spelare i en växande (?) trupp bör kunna ha en rimlig möjlighet att blir bra eller bättre ..

... bästa elva för dagen (innan allsvensk matchstart) hemma som borta, kliver ut på planen och på bänken sitter bästa möjliga alternativ för dagen.

Det är ett svårt jobb att ta ut bästa ÖSK för spel, och kunna förändra om det behövs, men det är ett måste om vi skall klättra i tabellen.
Örebro Henry Fiat
2011-02-17 13:36
Vilken av spelarna tror ni som är på ingång kan ses som den "största" satsningen? Nordin ville ju se en rejäl satning från Ösk:s sida då skulle han mycket väl kunna förlänga. Av de spelarna jag tänker på är det Rama, Lushtaku och nu även då Paulinho.

känns som det kan bli en ketchup effekt om Nordin förlänger då jag tror att både bedoya och almebäck skulle förlänga då. Alvbåge tror jag kommer att göra det ändå då han verkar ha svalnat ordentligt på marknaden. Misstolka mig inte jag ser han fortfarande som en av allsvenskans absolut bästa målvakter men han har ju verkat hamna i skymundan i landslagssammanhang o i utlandet verkar ju intresset vara svalt. han har ju även hus och familj här i örebro (ekeby almby) så jag tror inte det är aktuellt för han att byta klubb i allsvenskan.

eller vad tror ni?
Örebro N:o 6-10
2011-02-17 13:31
Rent pricipiellt bör väl alla spelare i en trupp ha samma förutsättningar att ta en plats i startelvan. Jag menar alltså att den mest kompetente på en given position skall spela oavsett vem han konkurerar med. mit nic och min kritik mot lagledning härrör från att det inte alltid är (har varit) så. Vi minns väl alla inläggen om förtryckta namn på laguppställningar m.m. För att ÖSK skall vara ett intessant alternativ för talanger måste ambition och utveckling visa sig i form av förtroende från Lars-Sixten. Jag tycker t.o.m att det i stort sett skall vara obligatoriskt att ge speltid/erfarenhet åt våra talanger v.arje gång en match är avgjord eller betydelselös
Örebro abdel seidou (signa ALLA!)
2011-02-17 13:27
Maski // Intressanta tankar. Bra där! Till det resonemanget kan ju tilläggas att även Paulinho kan spela både på kanten och centralt om det skulle behövas...
Örebro Henry Fiat
2011-02-17 13:26
Abdel känns ju bra att vi är överens :)

Örebro abdel seidou (signa ALLA!)
2011-02-17 13:25
Grohl // Mycket klokt inlägg. Fler skulle ha ditt mått av vett och reson. Alla kommer i.a.f. så se att det blir väldigt bra till slut, hur det än blir.
Örebro Maski Hallonen
2011-02-17 13:25
Jag filosoferade igår om att kanske ÖSK borde satsa på Lushtaku (istället för Rami), om han gör en bra insats mot Häcken as well för att möjligen frigöra ekonomiska resurser för en centertank till då jag tycker det ser oroväckande ut tunt ut bakom Haddad.

I dagens pappersbilaga av NA har det ett ganska stort uppslag om Rami, Lushtaku och med Sixtens tankar runt det. Enligt Sixten kan Rami användas på alla tre fowardpositioner och det sätter ett nytt ljus på läget tycker jag. Då jag bara sett Rami som ytterforward (pga att jag inte känner till spelaren egentligen).

Då skulle problematiken kunna lösas genom att köpa båda. Men ÖSK måste göra något åt sin trupp som skulle landa på närmare 30 spelare. Och det utan att ha en reservlagsserie.

Frågan är om inte ÖSK då borde försöka få till en utlåning av ett par spelare till SE. Tror det bara är av godo för spelarens utveckling. Erik tycker jag har varit klart bättre t ex nu än innan han gick till Ljungskile.

Örebro abdel seidou (signa ALLA!)
2011-02-17 13:22
Henry då är vi rätt överens då för jag gillar Staaf men är också av åsikten att man inte bör förlänga med honom om han inte höjer sig nu på slutet. Då bör man istället för att knyta upp honom och riskera att han går skadad en hel kontraktstid till ge någon annan chansen. Men så länge han är kvar kommer jag stå upp för honom även om jag inte skulle vara främmande för idén att låna ut honom fram till sommaren och låna in en ny andrefoward, också till sommaren så att William inte behöver känna någon stress i sin rehabilitering att han måste slå igenom snabbt.
Örebro Grohl
2011-02-17 13:19
Jag tänker iaf konstatera att Paulinho vore en enormt bra värvning, sen tänker jag även konstatera att detta är Silly Season och genom åren har jag läst vad som känns som hundratals inlägg om spelare som är 99% klara.

Det finns folk här på SF som vet vad som händer i ÖSK, men dessa personer har en tendens att hålla käften när det verkligen gäller. Därför får vi aldrig reda på t.ex. Haddad eller förra Paulinho förrens det är klart.
Örebro Henry Fiat
2011-02-17 13:15
Abdel seidou/

Jag håller med dig i ditt inlägg 13.03. Han står under kontrakt och när alla anfallare är friska så är han antagligen sist rankad av sixten utav de centrala anfallarna. Det jag menar är inte att Ösk ska frysa ut han eller behandla han dåligt, gäller supportrarna med. En god truppsämja gynnar nog alla. Det jag tycker är att William ska vara andra alternativet bakom Haddad o sen när Staafs kontrakt går ut så är det bara önska han lycka till i sin fortsatta karriär.

Staaf är ju ingen ungdom längre så utvecklas så mycket mer kommer han nog inte göra, ett alternativ är väl Ösk ungdom? angående mina rykten så vet jag att de kan ses som just lösa rykten då jag inte har gjort många inlägg på forumet o sen att de bara är andrahandskällor som jag tagit del av. Men om man ska vara realist o se på Staafs utvecklingskurva så kanske det inte ligger någon osanning i dessa rykten. Jag kan hålla med att han verkar ha en näsa för mål o kanske skulle kunna vara en så kallad supersub men lata spelare kan skapa osämja i en trupp.
Örebro Blagmeister
2011-02-17 13:03
'den oumbärlige/ Haha fyfan vad blind jag är! Men det är ju klockrent, match imorgon alltså :)
Örebro abdel seidou (signa ALLA!)
2011-02-17 13:03
Henry Fiat 11:59 ; Jag hoppas att du inte tog åt dig för jag ser ju att varken du eller någon annan hackar på honom nu. Jag tycker ni för en saklig diskussion om saker som helt klart ingår i arbetsbeskrivningen för en professionell idrottsman. Inlägget var ett svar på Saywees funderande om huruvida Staaf är på väg att bli en ny hackkyckling. Jag bara spann vidare på vad man i så fall kan dra för slutsatser om slagstyrkan hos startelvan vid ett sånt scenario. Sorry om jag var otydlig med det.

Jag håller så klart med er i sak om att ifall "ryktena" om träningsovilja o.s.v skulle stämma så är det svårt att ha sympati för killen. Men jag utgår alltid utifrån vad jag VET (vilket i fallet Staaf i dagsläget inte är någonting alls) så därför har jag ingen åsikt om just den här saken, mer än att jag i dagsläget utgår i från att det är skadorna och inget annat som hämmat hans anpassning till högre träningsmängd och matchtempo.

Sen huruvida han bör tillhöra truppen eller inte är en helt annan sak och kan diskuteras ur olika synvinklar (och det finns också delade meningar om det i klubbledningen). Alla ser ju att han inte riktig platsar från start och kanske egentligen inte heller som matchvinnande joker när allt låser sig och spelet inte fungerar. MEN för mig och många andra bevisade han 2008 att han duger gott och väl som komplementsspelare som kan komma in och avlasta i slutet när motståndarna är tröttkörda, eller som potentiell matchvinnare med hjälp av sin målnäsa i matcher där ÖSK redan har initiativet och greppet men inte lyckas sätta spiken i kistan. Dessa egenskaper räcker gott och väl om man snackar en tredjeforward. Man kan liksom inte lägga hur mycket pengar som helst på en komplementsspelare, prioriteringen kan inte se ut så.

Hur man ställer sig i frågan om ifall Staaf ska vara kvar i truppen eller bytas ut mot en bättre och dyrare spelare blir alltså beroende av om man ser honom som andra- eller tredjeforward då ÖSK troligtvis aldrigmed nuvarande omsättning kommer ha lyxen att ha tre spelare som kan gå in och vara toppspelare på centerplatsen. Till detta resonemang kan tilläggas att William A inte är hitplockad för att ruttna bort på bänken eller utanför matchtruppen utan han är tilltänkt att få speltid redan i år. Så bra anser man honom vara.

Prioriteringen handlar alltså om huruvida man tycker att det bästa alternativet är att låta Staaf duga som tredjeforward eller om man ska prioritera en ny dyr spelare som "snor" platsen i truppen som andreforward från William och kanske gör att man inte har råd att värva förstavalet som vänsterforward eller förstörka i sommar vid typ skada på Alvbåge eller nått sånt.

Alltså valet står mellan Staaf eller ett bättre alternativ till priset av ett mindre utrymme lönebudgeten för andra spelare samt med bieffekten att man får en missnöjd "supertalang" som nyss kommit hit med löfte om att man ska satsa på honom redan i år och som finner sig bortprioriterad innan serien ens hunnit dra igång. Frågorna blir: Vad skulle det sända för signaler och hur skulle det på lång sikt påverka framtida rekrytering av unga spelare? Samt hur skulle det på kort sikt påverka ÖSK om vi inte efter förlängning med Alvbåge, nysignande av vänsterytter samt mer satsade pengar på forwardsplatsen inte har råd att täcka upp en målvaktsskada i sommar eller får ett ja tack till förlängning från Nordin, Bedoya eller Mike men inte har råd...?
Örebro Pozniak
2011-02-17 13:01
Många här inne kan få äta upp sina ord inom snart. Hur som helst går vi mot en intressana spelare på ingång.
AIK Saywee
2011-02-17 12:58
Manny 12:52, OK, det var en förklaring, kanske gäller i ditt fall, men det finns säkert fler "anledningar" för andra ...?
Örebro 'den oumbärlige
2011-02-17 12:53
Blagmeister, synfel? ;) kolla till höger om ditt inlägg. Match imorgon alltså, kl 18.00. Mot Häcken. Även matchen som är Kushtrims sista chans - varför man nu formulerar det så?
Örebro Manny
2011-02-17 12:52
För man inte har kvar sin gamla användare, och det gamla nicket således var taget. ;)
AIK Saywee
2011-02-17 12:50
Varför byter man nic?
Örebro Karlssson
2011-02-17 12:50
Är det någon som vet ifall Lennart har inlett kontraktsförhandlingar med Sixten? Det borde vara på tiden. Jag har hyllat Sixten många gånger och jag anser fortfarande idag att han är den största anledningen till att vi är där vi är idag. Det han har gjort med ÖSK är strålande och han förtjänar mer beröm av oss fans, tycker jag. Saywee, kan du inte snickra ihop en hyllningsramsa? Du är ju hyfsat fyndig...;) dock vet jag inte om du tycker Sixten är värd en.
Örebro Blagmeister
2011-02-17 12:49
Någon som har koll på när det är dags för nästa träningsmatch?
Örebro Manny
2011-02-17 12:47
Dubbel
Örebro Manny
2011-02-17 12:47
Det var längesedan jag var medlem, och startade därför en ny användare. Inget mer med det, folk får bemöta hur dom vill. Låt det inte bli någon infekterad diskussion om det bara.
Örebro oroT (Berra - Le lion Indomptable)
2011-02-17 12:47
Vi sågar inte Manny. Vi ifrågasätter hans uttalande genom att vara lite silly, denna silly season.
Örebro Pozniak
2011-02-17 12:43
Intressant att ni sågar manny. Säger inte mer än så, skrev på forumet på häromdagen att man sågar inte folk utan anledning.
Örebro Engångsgrill
2011-02-17 12:39
oroT // Han sa ju att han varit medlem länge men nu har ett nytt nick? Men det är inte det jag menar. Jag menar att man ska bemöta folk med respekt och inte "driva".
Örebro oroT (Berra - Le lion Indomptable)
2011-02-17 12:36
Grillen //

Hade ryktet varit seriöst hade det väl varit mer seriöst att posta det under sitt vanliga nick?
Örebro Engångsgrill
2011-02-17 12:35
oroT // Då kan man ju välja att kommentera det med en seriös kommentar eller inte kommentera alls.
Annons: