/fotboll/osk/forum/41.aspx/fotboll/osk/forum/41.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Benny Böckling
2017-08-31 22:43
Kul det är med fotboll
Örebro Bastard on Parade
2017-08-31 22:14
Sköld har inte gjort något mål i år. Däremot så har han två (felaktiga?) assist. Det första är från AFC då hans misslyckade skott hamnar hos Igboananike som kvitterar. Hans "andra" assist är mot IFK Göteborg hemma till Besaras första mål, men det är felaktigt då det är Mårtensson som nickar ned bollen till Besara. I år har han startat 6 matcher och blivit inbytt i 13 matcher.

Förra sommaren inledde han riktigt svagt, men hade en period då han producerade bra. 3 mål och 1 assist under en period av 5 matcher. Det var också hans totala poängskörd förra säsongen på 14 matcher (1 076 spelminuter + tillägg enligt Transfermarkt). Han nickade in en hörna mot Jönköping borta, satte en straff mot Gefle och en bra prestation mot Kalmar då han tar ned en fin passning från Ring.

Hans totala poängskörd i ÖSK i Allsvenskan är alltså 3 mål + 3 assist (varav ett är felaktigt) under 1 751 minuter + tillägg. Transfermarkt har gett honom en assist extra för att han fixade straffen mot Sundsvall hemma förra året. Riktigt svagt facit för en anfallare.
Örebro Columbus
2017-08-31 22:03
@Bengt-Erik Gårdefors mustasch:

Ok, tack för rättelsen.

Tyckte väl att det var något som inte riktigt stämde. Men, då det inte var jag själv som "startade" resonemanget så orkade jag inte göra en 100-procentig undersökning.

Jag hade sett andra stats på andra sajter, men valde att lita på ÖSK....gick inte att lita på ÖSK uppe i Sundsvall i söndags. Gick inte att lita på ÖSK heller i kväll... ;)
Örebro Bengt-Erik Gårdefors mustasch
2017-08-31 21:06
ÖSK verkar ha lite problem med sina stats. Sköld har gjort noll mål i allsvenskan i år. Ifjol gjorde han tre mål för oss (och noll för IFK), varav ett på straff (minns 2-1 mot KFF hemma, kommer inte på det tredje nu, var det efter en hörna kanske?). Ingen kan väl påstå att det är bra stats med 2 spelmål på typ 27 matcher för en boxanfallare.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Columbus
2017-08-31 20:21
@D. McGrain:


Kollade upp Skölds stats på ÖSK:s hemsida.

Han gjorde ett mål på 10 matcher i fjol och har gjort ett mål i år. Totalt 16 matcher i ÖSK-tröjan, där den totala speltiden varit 4 timmar och 75 minuter.

Slutsats: han har i klubben haft en effektiv speltid i Allsvenska på knappt 5 timmar och gjort 2 mål. Statistiskt sett ett helt okej facit. Problemet för honom är, enligt Axen i alla fall, att han inte är tillräckligt bra för att få starta matcher särskilt ofta.
Örebro Sigurður
2017-08-31 16:13
Detta känns som viktigt för ÖSK idag och för framtiden...

Att Axén lämnar är nog till följd av att han saknar driv. Han uttryckte det själv som att han bara står och stampar. Att omsättningen i klubben måste öka har han självklart rätt i, men det kommer att ta lång tid innan vi lyckas nå samma omsättning som ex. malmö, aik.

Vi måste ha en tränare som tror på det omöjliga, och har drivet att vilja sänka de stora lagen fast vi inte har samma resurser. Detta har Axén tappat och utifrån hans uttalanden så gör tränaren ingen skillnad. Har ett lag 9:e bästa omsättning så hamnar man på 9:e plats... punkt.... Axel är ny och naiv. Det är hans och ÖSKs stora fördel.

Sen måste ÖSK sparka Sköldmark. Det är i den positionen vi behöver en driven entreprenörssjäl. En person som vänder på stenar och skapar kreativa kontrakt med spelare som har vinnarinstinkt.

Vi har de senaste åren värvat bänkspelare med potential. Jag tror att de är bänkspelare för de inte klarar pressen, och det är inte med sådana spelare vi vinner SM-guld med i framtiden. Det är vinnare som tror att de är bäst. Sist men inte minst måste ÖSK och vi tro att det går att vinna SM guld.
Örebro pemo
2017-08-31 15:46
Min förhoppning är att styrelsen skall inse att det måste komma upp ungdomar underifrån. Återigen, de tre misslyckade värvningarna i höstas kostade mer pengar än om man lyft upp juniorer. Poängskörden hade trots det ändå blivit den samma.
Örebro Grohl
2017-08-31 11:38
T8 // Nej i mina ögon är klubbens vision helt orimlig. Vi plockar ständigt in en massa spelare som egentligen skiter i klubben, så gör de succé så drar de så fort läge ges (pga vår dåliga ekonomi). Därav blir det omöjligt att få kontinuitet (annat än med de mer misslyckade spelarna som inte har något annat val än att stanna). Jag tror inte heller att den andra delen av visionen "inför fullsatta läktare" är möjlig utan den starka lokala förankringen man får av att ha många lokala förmågor.
Örebro T8
2017-08-31 11:08
Grohl Men Axen hade väl i uppdrag att etablera ösk i allsvenskan för att löpande slåss om medaljer. Inom några år. Att bygga ifrån grunden låter ju vackert men finns tålamodet? Är det ens rimligt att tänka topplaceringar inom 5-10 år?
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Grohl
2017-08-31 10:59
T8//

Vi kommer aldrig kunna värva spelare som tar oss till topp 5, det vi måste göra är - precis som Norrköping - att bygga från grunden med unga (helst med lokal anknytning) talanger som får förtroende att utvecklas - trots att de kanske inte är de bästa på positionen man kan få tag på.

Det är nog det som vi varit absolut sämst på under Axéns tid, det är ständiga nyförvärv och truppen byts ut 1-2 ggr om året. Vilket inte är så konstigt, klubbkänsla värvar man inte in.
Örebro T8
2017-08-31 10:45
Det här är inte gnäll utan en seriös undran. Lika bra att va tydlig med det. Någon som har en idé hur vi ska locka till oss spelarna som ska lyfta ösk till topp 5 med knappt några pengar och utan axens beryktade tränarnamn?
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Karlstruum
2017-08-30 20:32
3-4-2-1 likt det Degerfors spelar skulle passa truppen bra. Tyvärr så får Rogic lira på en annorlunda position eller så får han växla med Omoh. Jansson Almebäck Brorsson BHI Lorentzon Gerzic Mårtensson rogic/sema/ring Omoh/Rogic. Besara Kennedy
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro humble stumble
2017-08-30 20:29
@Pedretti - Admin:

Ju fler gnälliga örebro-dialekter i rutan desto bättre! Långsamt tar vi över! Snart gnälls det överallt!
Örebro Robben 82
2017-08-30 18:22
Japanerna har varit på fotboll i Örebro.
Örebro Misterister
2017-08-30 16:33
Funderingar runt spelsystem. Det finns väl två olika filosofier runt detta. 1. Tränaren har en spelidé där han jobbar på att få spelarna att förstå och spela efter. 2. Tränaren anpassar spelsystemet efter de kvalitéer man har i spelarmaterialet. Här tycker jag Axén gjort fel. Hans spelsätt funkade när vi hade Astrit som slog 50 meterspassningar på läppen på en vindsnabb ytter i DG. Dom är ju borta sedan länge men i mitt tycke har inte tränarteamet anpassat spelsättet tillräckligt efter de spelare vi har. Istället känns det som man hoppats att Besara skulle fylla Astrits kostym, men det har väl gått sådär med det. Som jag ser det borde vi istället anpassa vårt spelsätt efter våra spelares individuella styrkor. Vi har 3 helt ok mittbackar. Vi har 3 bra mittfältare. Vi har 2 bra yttrar. Vi har 2 bra anfallare. Vad vi inte har är bra ytterbackar. (Lorentzon är väl iofs godkänd då han är trygg med boll iaf.) Så varför då inte spela de bästa spelarna och anpassa spelsystemet efter det? I vårt fall blir det 3-5-2. Vill man balansera det mer defensivt så kan Lorentz ta tex Omohs plats. Alternativt Ring ta Semas plats. Fördelen med att spela 3-5-2: 1. De bästa spelarna spelar 2. Grymt stark centrallinje med 3 innermittar. Mårten, Nordin, Rogic 3. 3 mittbackar är bättre än 2 i straffområdet Nackdelen med att spela 3-5-2 1. det blir yta på kanterna där motståndarna lättare kan ta sig in och slå inlägg
Örebro Söder om söder. Söder om det.
2017-08-30 15:56
Jag syftade på D. McGrains svar.
Örebro Misterister
2017-08-30 15:45
@Söder om söder. Söder om det.:
Nu blir jag osäker på om du syftar på mitt inlägg eller D. McGrains svar?
Örebro Pedretti - Admin
2017-08-30 15:31
Axén blir tv-expert!
Örebro urbmag101
2017-08-30 15:04
Grohl: Instämmer till fullo om Hines-Ike. Hans utvecklingskurva pekar dessutom ganska brant uppåt. Han har på andra siter listats som en av de unga spelare som ökat mest i värde under denna säsong och som kan vara hett villebråd för andra klubbar. Andra som skriver här verkar tycka att han skulle gå från bänkalternativ till totalt dominant på 1 säsong som 23 åring annars ska han "dumpas"

Almebäck och Lorentz har underpresterat mer utifrån att de är etablerade allsvenska backar med rutin från proffsspel. Båda 2 blir väldigt väldigt ofta bolltittande vid fasta situationer.
Örebro Söder om söder. Söder om det.
2017-08-30 14:31
@D. McGrain:


Det du skriver är trams tycker jag. "bra saker" och mod är nog ganska viktigt för unga spelare i början av sin professionella karriär. Att utveckla spelare är en identifierad framgångsfaktor för ÖSK. Sen har du, såklart, fel i att de ger bort ett mål var per match.
Örebro Grohl
2017-08-30 13:52
Jag kan även fundera på hur lätt Almebäck är att spela med? Han borde ju vara den trygga punkten i försvaret likt Wickström eller Andersson var tidigare, men frågan är om han verkligen klarar av det?

Inte så att han är för dålig eller så, men tanken har ändå slagit mig.
Örebro Grohl
2017-08-30 13:47
@D. McGrain:


Tycker att du är väldigt hård mot framförallt BHI och Lorentz här.

Tittar vi på Brendan så är han en av de yngsta ordinarie mittbackarna i allsvenskan idag, så att säga att 23 är för gammalt är ju bara fel. Visst, han gör mycket misstag, men mininerar han dem till nästa säsong så skulle jag säga att han aspirerar på platsen som allsvenskans bästa "moderna" (typ VNL) mittback. Att dumpa honom vore IDIOTI.

Martin Lorentzon har bidragit med ett lugn som ingen annan i försvarslinjen har, defensivt så känner jag (och förhoppningsvis också laget på plan) mig trygg när han har bollen. Dessutom tycker jag mig sett att han kan bidra offensivt, främst med säkra långbollar från egen planhalva till våra offensiva spelare. Allt handlar inte bara om Dani Alves-kvaliteter.
Örebro Sport!
2017-08-30 13:24
@pemo:


Plessis uttryckte ju i intervjun i fransk media inför Sverige-Frankrike att han trodde att nivån på spelet skulle ligga i linje med den franska tredjeligan, så ditt antagande stämmer nog rätt bra. Problemet är väl just då att han inte har kunnat motiveras tillräckligt för att höja sig.
Örebro J Mossberg
2017-08-30 12:17
Tack för sågningen av laget den var välförtjänt Förstår inte varför man bänkar en av allsvenskans bästa backar till förmån för dom andra 4??
Örebro pemo
2017-08-30 11:38
ÖSK-tränaren om floppvärvningen: "Var i väldigt låg fysisk status..."

Dagens betalartikel säger det alla på läktaren har sett.
Det tragiska är att ÖSK överskattat föreningens förmåga att få igång en spelare som Plessis. I artikeln erkänner Kjäll att de visste att han inte spelat mittback, visste att han var i dålig fysisk form osv. Men det trodde att han skulle komma igång fortare. Han blir troligen kvar säsongen ut, då "fönstren" stänger och då han inte spelat så mycket, finns det inget att sälja.

Så den stora frågan kring Plessis är: Vem i organisationen tog hit honom och vem/vilka är det som misslyckats med att få honom på fötter?

Kan det vara så att herrn själv tyckte att han var så pass bra att han skulle klara allsvenskan ändå? Att han inte ville ta order och kriga på som en junior hade gjort?

Jag dömer inte Plessis, för han kan ha kommit med helt andra tankar, men förhoppningsvis finns det några inom ÖSK som har lärt sig en dyrbar läxa.

En svensk försäsongsträning på "findlandsfärjan" så kanske han vänder upp och blir den hjälten under 2018 som vi trodde han skulle bli i år.

Men det är ju bara en sann ÖSK-optimists tankar.

KROSSA MFF. ;)
Örebro pemo
2017-08-30 11:27
Men vi har den absolut bästa dribblern enligt artikeln i NA. Och det är inte Omoh.!! Nej, det är .....trumvirvel....NORDIN GERZIC : Enligt artikeln i NA:

" Med 67 lyckade dribblingar på 84 försök, ligger han på 80% – och är bäst i hela serien. "

Det är väl det vi sagt ( några av oss ) att Nordin har gjort sin bästa säsong.
:=)
Örebro D. McGrain
2017-08-30 11:20
@Misterister:


Där har du problemet i ett nötskal: Rings fyra bra saker är inte värda någonting när vi börjar matchen med 0-1 p.g.a. honom. Likaså med H-I. Hans mod är värdelöst så länge han ger bort ett mål per match.
Örebro D. McGrain
2017-08-30 11:15
En svajig säsong och en mittenplats igen. Helt enkelt för många som är för dåliga för att vi ska nå övre halvan. Enligt mig tack och hej till följande: 1. Ring - Två säsonger och fortfarande för dålig. 2. Logi - duger inte. 3. Hines-Ike - minst en grov miss varje match. 23 år och inte bättre än såhär då är det tack och hej. 4. Lorentzon - stabil men händer ingenting framåt. 5. Plessis - ett värv från utlandet ska vara bäst i laget annars kan vi köra juniorer. 6. Victor Sköld - när gjorde han mål i Allsvenskan senast? 2015? M a o en ny backlinje så kan det se bra ut till nästa år!
Örebro Misterister
2017-08-30 10:39
@Grohl:


Intressant.
Nu kan jag inte läsa artikeln då den är under betalvägg. Om vi jämför Ring och Logi så är ju den förre mycket modigare i sitt agerande än den andre. Låt säga att den modige gör 4 bra agerande och 1 dåligt agerande. Om då detta mindre bra beslut leder till baklängesmål, glöms de andra positiva besluten lätt bort.

Jag tycker samma sak gäller Brendan. Han vågar ta risker och oftast blir det bra. Men ungefär en gång per match gör han ett felbeslut som leder till baklängesmål och det enda vi då kommer ihåg är den missen.

Nu kan man iofs tycka att backarna inte ska ta några risker alls utan alltid spela på säkerhet men då skulle också det offensiva spelet bli lidande och man skulle behöva gå tillbaka till den mer primitiva fotbollen som spelades förr där backarnas uppgift var att rensa och tjongbolla upp på en lång snubbe som skarvar ner till en striker (Drillofotboll). Som jag ser det är det i grunden en spelfilosofisk fråga. Men visst, kanske är det som så att Axén-fotboll helt enkelt kräver bättre spelarmatrial för att fungera bra.
Örebro Grohl
2017-08-30 10:33
@Karlstruum:


Statistiken talar ju egentligen bara om % lyckade aktioner. På så sätt är det rätt talande för hur vi har spelat, d.v.s. att många spelare behöver försöka mycket "på chans".
Annons: