/fotboll/osk/forum/4010.aspx/fotboll/osk/forum/4010.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Malmö FF saleh
2011-04-21 16:40
"Tyvärr har dom spelat bort chansen till guld redan i den tredje omgången."
Haha det värsta jag hört. Oavsett vad blir det en svår match idag, jag hade varit överlycklig över 3 poäng.
Malmö FF Chicko (Sikki Sakka)
2011-04-21 16:38
MrCrowly //
Tyvärr tror jag att chansen är borta.. Malmö visar mästarklass genom att vinna 4 raka, och vi har några riktigt svåra matcher framför oss. Häcken borta idag, aik borta om ett tag, och sedan även mff borta (som malmö alltid vinner). Förlorar vi idag är det verkligen över, för vi kommer inte att vinna borta mot malmö.
Örebro oroT (Berra - Le lion Indomptable)
2011-04-21 16:14
Inför matchen.
Örebro oroT (Berra - Le lion Indomptable)
2011-04-21 16:12
Nån som kommer åt den Plus artikeln på AB?
bonustaket
2011-04-21 16:05
Om Haddad rör bollen mer än tre gånger ikväll samt att Nordin och Kihlberg hittar tillbaka till formen så vinner vi, då kan yttrarna spela hursom.

Häcken är dock ett bra lag och jag tror på en mållös tillställning, 0-0.
Örebro MrCrowly
2011-04-21 16:04
"Tyvärr har dom spelat bort chansen till guld redan i den tredje omgången."

Nu e du la inte realist...tror du verkligen att mff vinner alla matcher? vi är trots allt bara 3 poäng efter, en vinst mot mff så e vi lika(om vi och mff vinner allt annat) sen blir det "final" i andra mötet mot mff... :)
Malmö FF Chicko (Sikki Sakka)
2011-04-21 15:58
Jag är inte det minsta hoppfull inför ikväll. Det offensiva spelet har haltat rejält de inledande matcherna, och försvaret var riktigt uselt mot Gefle. Man klappar igenom när man har chans att göra ett ryck tillsammans med malmö och Helsingborg, men istället är man riktigt usla, förlorar hemma mot gefle, släpper in 3 mål på 3 målchanser. Sämsta möjliga läge i princip att förlora... Vi behövde vinna mot Gefle för att hänga med, för nu väntar tuffa matcher. För att hänga med på allvar måste vi antingen vinna eller åtminstonde få en poäng, och det finns risk för genomklappning igen...

Tyvärr har dom spelat bort chansen till guld redan i den tredje omgången. Synd, inför säsongen såg det bättre ut än kanske någonsin förr. I år var året vi skulle utmana om guldet på allvar, spelarna ville dock annat.

Tror dock att det kan bli 1-1 ikväll, men det kan också bli vinst, och det kan också bli total genomklappning då vi egentligen behöver en vinst för att hänga med i toppen.

Åt helvete...
Örebro 'den oumbärlige
2011-04-21 15:51
På tal om Axen ska lokaltidningen göra ett "hemreportage" med honom idag, dyker väl upp ikväll eller imorgon kanske.
Örebro Chipset
2011-04-21 15:29
Ösk-karl/Jag håller helt med dig denna gång. Viktigt att följa upp Axen. Han är den naturliga tronarvingen. Jag skulle inte bli besviken om han ersatte sixten. Han har väl huset j kvar i Rynninge också?
Örebro Grixx
2011-04-21 15:18
Spåkulan säger att det blir klara siffror i kväll och att vi visar därmed var skåpet ska stå...vi är på rätt väg!!!!
Örebro Ståplats är bäst
2011-04-21 14:57
Klart att Häcken får gälla som favoriter efter utskåpningen av syrianska senast...dock så vet jag att ÖSK såklart kan så mycket bättre än man visade mot Gefle.Kommer bara kantspelet igång så blir det bra.

Nu ger vi Häcken en spark i röven!
Örebro TIC-TAC
2011-04-21 14:53
Tippar inte med hjärtat idag mest för Häckens imponerande start. Ser med stort intresse på hur vår tränare hanterar den stora och jämna trupp som det pratats om. Spelet har inte fungerat alls på 3 matcher trots 2 vinster. Vinsterna har andra lag klarat lika galant utom Gefle som bara fick oavgjort på Syrianska. Vi har levt på bra defensiv som havererade senast. Tror därför backlinjen får fortsatt förtroende.
Örebro Bastard on Parade
2011-04-21 14:47
Jag har jinxat hem segern ikväll. 1.35 på 1x var alldeles för bra att tacka nej till. Dock så torskar jag alltid när ÖSK är inblandat så jag tar åt mig all ära vid vinst.
Örebro Tvetov Nato
2011-04-21 14:38
Vet inte om någon nämnt det men dom som har Aftonbladet Plus kan läsa idag läsa en artikel skriven av Simon Bank om ÖSK med rubriken "Förbundet och Lagrell blev våra stora fiender"
Örebro Mac-T
2011-04-21 14:21
Tror det kan bli en målrik match – och att det lossnar för våra anfallare.

Har pratat en del genom åren om att ÖSK måste lära sig att hålla bollen efter marken. Det gör de nu - och det är rätt väg - men måste följas av ett snabbare bolltempo från mittfältarna och rörligare forwards.

Det som gäller nu är att börja vårda skotten. De flesta distansskott i dag går för det mesta högt, högt över. Det gäller fotboll på alla nivåer. En av mina absolut största favoriter när det gäller distansskott är Arsenals Andrej Arsjavin.

Den 21 april 2009 (på dagen två år sedan. Är detta ett tecken?), stod Arsjavin för fyra mål i bortamatchen i Premier League mot Liverpool - som slutade 4–4. Där visade han hur man gör.

Fattar inte att i stort sett alla spelare tror att det blir mål bara man drar på ordentligt. Å så lutar man sig bakåt och smäller på för fullt. Dåligt, dåligt.

Detta måste gå att träna upp. En välplacerat lagom hårt skott efter marken i målvaktens ena hörn är nästan totalt omöjligt att bemästra.

Tyvärr kommer Häcken nog att göra ett par mål i kväll - trots allt. Men den här gången hoppas jag att det är vi som drar det längsta strået och gör en "Gefle" och vinner med 3-2.

Kommer att följa matchen hemma via datorn.
Örebro 'den oumbärlige
2011-04-21 13:36
Jag kan inte se hur vi ska vinna, Häcken är i bättre form och har hemmaplan. Vi ska fan spela på riktigt gräs - någon som kommer ihåg statistiken för det?

Får vi inte igång vårt spel (alltså att man är mycket bättre än senaste matcherna) så blir det förlust - kanske oavgjort om man orkar hålla positionerna 90 minuter (vilket man inte gjorde mot Gefle).
Örebro 'den oumbärlige
2011-04-21 13:34
Jag förstår att bl.a. Nordin varit helt ur slag. Men jag vill fan inte veta vad som skulle ske med hans eventuella förlängning om han blir bänkad några matcher.

Bedoya ska man absolut inte släppa iväg på någon landslagsgrej. Har bara några matcher till kvar i klubben och får då hjälpa ÖSK istället för att springa runt i en B-turnering ingen bryr sig om.

Alltså så sur som jag är idag, hoppas jag han Bedoya lämnar i vinter och hamnar i en dansk klubb som betalar bra men som åker ner och han petas. Sen får han sitta där med sitt femårskontrakt :)

Örebro ÖSK-SUPPORTERN (Täpp till hörnen på BEHRN ARENA)
2011-04-21 13:27
Forza sport! Om vi segrar ikväll så kan vi gå hur långt som helst. 3 vunna matcher med ett bakslag, det är väl godkänt ellerhur. Sluta vara såna närkingar nu och tänk positivt!
Örebro kubajonte
2011-04-21 12:59
Undra vilka spelare Sixten kommer försöka locka över när han drar = )
Örebro Krontorps
2011-04-21 12:51
Häcken har nu tillbaka Majeed Waris till dagens match. Den mannen raderade ut Daniel Larssons (nu i mff) tidigare hastigthets rekord och gjorde 9 mål på försäsongen. Kul. Känns som om häcken verkligen inte har gjort tillräckligt med mål hittils. Får hoppas Alvbågen är i form.
Örebro Grixx
2011-04-21 12:35
När det gäller Alvbåge är jag inte det minsta orolig för kontraktsbiten.

Allsvensk klubb?...knappast vilka skulle vara attraktiva för honom...Malmö,Göteborg eller möjligen Elfsborg? De är knappast intresserade och sitta på bänken igen...nej tack.

Utrikes...knappast, om nu inte något norskt lag slantar ordentligt förståss.
Örebro Grixx
2011-04-21 12:28
För Gais del så är ju sportchefen ett kap. Bara att hoppas att han kan hålla etiken och inte ramlar in i några ekonomiska gråzoner.

Inte självklart hur det gått/går utan alla anfallare för Alec. Lyckas man nu behålla Wanderson även i höst så är anfallsproblemet i det närmaste löst...vem som helst kan fungera som tränare ett sådant lag.

Inget illa ment om Alec men förutsättningarna han har just nu är minst sagt bra.
Örebro ÖSK KRILLE(Go For Gold)
2011-04-21 12:16
Kushtrim väntar på utdelning.
Örebro ÖSK KRILLE(Go For Gold)
2011-04-21 12:10
Jag kan tycka att det är lite orovekande att varken Alvbåge eller Gerzic har förlängt sina kontrakt än. Sixten har jag räknat med att han försvinner efter den här säsongen. Det ska mycket till innan Sixten får sparken av ÖSK.

Tränare som jag tror kan få sparken inom en snar framtid om det inte vänder:
Jonas Olsson, IFK Göteborg.
Magnus Haglund, IF Elfsborg.
Carlos Banda och Lennart Wass, Djurgårdens IF.
Örebro ÖSK-Karl (Tack Anttonen)
2011-04-21 11:44
Hoppas verkligen att ÖSK har löpande kontakt med Axén inför nästa år, Har för mig att hans kontrakt går ut då. Om ÖSK skulle lyckas lär Sixten dra, om ÖSK floppar skall han dra med tanke på vilken trupp vi har.

Känns som att Axén växt in i rollen sim huvudtränare, dessutom vet vi ju att han sprider glädje omkring sig.
Häcken sharpfrost
2011-04-21 11:40
hej
hoppas på en bra kamp ikväll som det brukar bli
kom i tid ikväll för det kommer bli tryck vid insläppet!

Örebro Grixx
2011-04-21 11:26
Jag kan ha fel men tycker fortfarande som jag gjorde bra många veckor innan AS-starten. Vi måste lära oss den nya plasten som inte är så snabb som den gamla och vi måste få en samspelt trupp.

Bortaspelet drabbas säkert inte alls på samma sätt med vårt nya underlag, snarare tvärtom. Hemmaspelet däremot blir inte som förra året och fortsätter vi spela i sidled och vid minsta osäkerhet spela bakåt så går det inte alls.

Vissa sporter tillåter regelverket bara passningar framåt...kanske ett tänk att införa;-)

Bättre tryck på bollen för den nya plasten om vi ska kunna behålla vårt fina och snabba passningsspel. Ju mer vi rullar bollen idag ju långsammare går spelet och motståndarna kan ta det lugnt. Det vore tråkigt om vi skulle bli tvungna att lyfta alla bollar några decimeter från mattan för att få farten. Det blir aldrig samma precisionpassningar som tidigare.

En annan lösning vore att klippa skiten eller mosa på med mer granulat...kanske får vi supportrar släppa in en självgående gräsklippare eller några plastkäkande getter under natten;-)

Att få det samspelta laget med en så stor trupp och många nya spelare är inte så lätt. Speciellt om man vill alternera med spelarna.

Försäsongens matcher mot Häcken var äckligt jobbiga men missvisande tycker vi också då A-laget inte stod på plan och inte heller fanns drösen med nyförvärv i klubben.

Rambergsvallen må vara studsig så här års men kanske snabb innan gräset tagit sig...och passar oss. Häckens spelare verkar också vara snabba...tyvärr och är oerhört bra att ta tillvar på chanserna. Vågar vi vara offensiva eller ska vi vara väldigt på tårna i försvaret? Det känns ju som förra matchen där Gefle fick visa sina styrkor på ett sätt vi redan var förberedda på.

Nu är Häcken klart bättre på att göra mål men inte lika klockrena i försvaret....men det har de ju struntat i och hållit gansk tätt ändå. Senaste matchen känns oroande men kan vara mer ett tecken på fel strategi från Syrianska. Efter matchen mot oss kan ett viss övermod tillkommit där de tyckte att de kunde ha spelat mer offensivt för vi var ju inte spec farliga...och vi var ju det förväntade topplaget som brukar spela ut alla lag efter noter på hemmaplan. Lite nybörjar naivt mot Häcken trots alla spelare med erfarenhet i Syrianska.

Spännande match..mer spännande än förra då vi var obesegrade och spelet bara kunde bli bättre...trodde vi. Förlusten kändes så onödigt med ledning 2 gånger. Ett poängtapp måhända men förlust..nej nej. Nu är det väldigt ovisst från början och vinst skulle sitta så fint men förlust är ju något som man måste kunna räkna in som väldigt möjligt. Häcken är i medvind och har hemmaplan för oss är det tvärtom.

Revanschsugna är spelare och lagledare självklart men säkert även lite ängsliga och ett snabbt baklängesmål är ingen höjdare.

Ängslig och rädd får man inte vara om man vill vinna!

Forza svartvitt!!!!!!
Örebro Karlssson
2011-04-21 11:20
Hoppas Anttonen är tillbaka i startelvan idag. Det är en Allsvensk klasspelare som är oerhört viktig för oss.
Örebro Steiger
2011-04-21 10:53
Jag kollade lite i morgondagens NA och där står det att ÖSK vinner med 2-0, så det är lugnt inför kvällen.. ;-)
Örebro ÖSK KRILLE(Go For Gold)
2011-04-21 10:36
Jag tror det kan passa ÖSK att spela en match som man inte "ska" vinna och att ingen räknar med det heller.
Annons: