/fotboll/osk/forum/3942.aspx/fotboll/osk/forum/3942.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Conjuration
2011-05-14 22:28
Inspektör Smack//

Hellre avhängda från guldstriden i Allsvenskan än att slåss för sin överlevnad i Superettan ;)
Örebro ÖSK KRILLE(Go For Gold)
2011-05-14 19:26
Miroslav kuba//

Ja, 0-0 var ju ett gångbart resultat på slutet av 80 och början av 90-talet. Igentligen tippade jag 0-2, men tippningsfunktionen var paj, så det blev 0-0 istället. Det är ju inget orimligt resultat det heller :).
Örebro Ropesin (7-0 mot Helsingborg)
2011-05-14 18:44
Inspektör// Det var ni redan innan första omgången av allsvenskan, snacka om pinsamt...
Hammarby Inspektör Smack
2011-05-14 18:33
Ni är avhängda från guldstriden.
Örebro Bertil "Bulten" i Boo (violer till mor)
2011-05-14 18:26
Miroslav kuba// Ja, noterar när jag tittar i Christer Blohm-boken att ÖSK och MFF mellan 890917 och 910922 spelade sex raka 0-0-matcher i allsvenskan/mästerskapsserien. Rekord?
Örebro Miroslav kuba
2011-05-14 17:15
ÖSK KRILLE Ser att du tippat 0-0 mot MFF ett resultat som får mig att minnas tebax till 90-talet var väl då ÖSK och MFF spelade typ 0-0 minst 5år i rad. En ny sån period längtar man ju tebax till nu eftersom vi har så otroligt tufft mot MFF. Mitt tips är nästan bara med hjärtat denna gång. även om man har lite förhoppnigar med Gerciz och Haddad tebax i laget.
Benny Böckling
2011-05-14 17:11
Kommer bli torsk imorn, inget talar för något annat.
Örebro ÖSK KRILLE(Go For Gold)
2011-05-14 17:00
Jag tycker bara att man ska tänka efter både en eller två gånger innan man trycker på skicka knappen. Jag vill i alla fall inte att nått av mina inlägg ska uppfattas som kränkande eller att någon ska ta illa upp av vad jag skriver här på forumet. Om någon mot all förmodan skulle ta illa upp. Så får ni säga till, för det är aldrig min mening. Jag vill bara ha en sansad konversation här på forumet. Utan att folk ska bli ledsna eller på annat sätt känna sig dålig.

Peace, love and understanding! :)
Örebro ÖSK KRILLE(Go For Gold)
2011-05-14 16:40
Igår var idag imorgon//

Tack :).


Örebro ÖSK KRILLE(Go For Gold)
2011-05-14 16:10
Dejmon//

Okej, då var han väl känd. Då blir det lite lättare. Men som du skriver, så är det svårare när det är några fler som är portade.

Örebro Dejmon
2011-05-14 15:58
ÖSK KRILLE(Go For Gold)
Jag vet att killen på olika sätt tagit sig in på vallen/ba/ladan ända sen han var liten så omöjligt är det väl inte men en kille som har hängt på dessa arrangemang regelbundet i såpass många år är ju inte direkt osynlig skulle jag tippa på. Skillnad på lag som har 20-30 personer med tillträdesförbud, som vissa i Allsvenskan vad jag förstått har och Örebro som har några pers om året.

Men man får inte ha foton eller liknande på arenor så DIF tog upp i nån artikel här för ett tag sen att i många fall är dessa förbud verkningslösa för dom kan inte hålla koll på alla.
Örebro ÖSK KRILLE(Go For Gold)
2011-05-14 15:16
Jag undrar bara hur man ska ha kontroll över de som är portade från arenorna? Hur lätt/svårt är det att ta sig in på en arena när man är portad?
Örebro "ÖSK-Karl (Tack Anttonen)
2011-05-14 15:00
Dejmon//

Håller helt med dig om ditt inlägg 13:35. Det är så givet att skiten slängdes in från den läktare som AIK bär ansvaret för.

Vill de slippa böter mm i fortsättningen så måste klubben AIK se till att ha fler vakter ibland buset, alternativt köpa polistjänster som står där. Nästa gång lär de inte komma så billigt undan. Då måste SvFF ta i med poängavdrag. Det är ju skrämmande att linjedomaren fortfarande är halvdöv och att bollkallen fick brännskador. Så vi snackar inte om några vanliga påsksmällar.
Örebro Dejmon
2011-05-14 13:58
Sen det här med misshandeln på västra. Först skulle det alltså ha varit en större grupp som misshandlat en ensam kille med stampar i huvudet för att denna sagt ifrån om rasistiska ramsor. Nu är det alltså två som har slagit på fyra st för att dessa ska ha haft synpunkter på gruppen, vad nu det var för synpunkter, och om deras användande av ord med "rasistiska undertoner", vad nu det är.

Från Na: "– De fyra som blev misshandlade hade synpunkter på en viss grupp i klacken och det de skrek med rasistiska undertoner. När de sa ifrån fick de helt enkelt stryk av de misstänkta, förklarar Persson"

Jag tycker det är sjukt att vissa kan vara så säkra på att allt som står i Na är hela sanningen i detta fall medan man ska va försiktig med att uttala sig om annat man hört ryktesvägen. Även om det i grund och botten är helt fel att utöva våld på en läktare kanske det finns en annan sida av mynten..

På vilket sätt sa till exempel dessa ifrån när de skulle ha hört dessa ord från en grupp "kända huliganer" som vissa säger? Med lugn stämma? Med hot om våld? Kanske med fysiska angrepp?

Vad var det egentligen för "rasistiska ramsor"/"rasistiska ord"/"ord med rasistiska undertoner" som sjöngs på läktaren ni som vet?

Hur som kan man ju konstatera att händelsen är väldigt tråkig men nått säger mig fortfarande att "vanliga supportrar" knappast behöver känna nån oro för att gå på matcher i Örebro. Och att mina åsikter skiljer sig markant med mångas här.
Örebro Dejmon
2011-05-14 13:35
Har egentligen ingen lust att ge mig in i denna debatt för jag tycker den är så fruktansvärt tråkig och uttjatad men måste nog tyvärr göra det ändå nu för mina åsikter skiljer sig väsentligt från vissa andras här.

Det som hände på södertäljes läktare och bakgrunden till att vissa verkar vilja skifta fokus hela tiden i den frågan..

Istället för att se på saken logiskt försöka försvara bort det med att säga saker som :

Att bangern som träffade domaren måste kommit från sfc-sidan då han höll sig om vänster öra efter smällen på fotomatrialet.

När det sedan på aftonbladet kommer upp en videosekvens (filmad av en från aik-sektionen mitt emot) som visar bangerns färd de sista 10 meterna så visar ju tydligen vinkeln att den bara måste kommit från utsidan av arenan. Nämligen hörnet mellan sfcs och aiks fans. Alltså sfcs fel eftersom det då handlar om dålig säkerhet på arenan.

När så fysikexperter (?) går ut och säger att ett föremål som kastas i den hastigheten och den sträckan faktiskt inte kan studsa tillbaka efter nedslag, fara in i reklamskylten bakom den punkten och sedan ut på mattan igen (vilket tydligen ska synas på denna eller annan film från händelsen) kan det ju lika bra vara någon supporter till ett annat lag som smygit sig in i aiks klack och kastat just denna smällare, hur ologiskt detta än må låta, och de andra 18 (?) som kastades från olika håll mot planen och sfc fans var ju inte så farliga ändå eller om dom nu ändå skulle anses som farliga så måste det ju vara så att infiltratörer kastat dessa. Från andra lags supportrar på aiks sektioner = sfcs fel igen.

Och aikklacken som är så snäll skulle givetvis inte ha några synpunkter på att undercover difare, som ingen känner igen, börjar kasta bangers mot domaren utan istället visar det sig att de där jäkla difarna lyckats infiltrerat varenda en av aiks sektioner på dessa två läktare! Givetvis sfcs fel! Usel arena!

Alternativt kan ju just den första kastats av någon som stod bakom (!) aiks ena läktare. Alltså en färdsträcka på 60 meter eller vadå? Att även detta skulle vara sfcs fel råder det väl ingen tvekan om.

Hursom kan det absolut inte vara aiks fans som bär ansvaret. Detta är åsikter som inte bara råttornas fans vill att folk ska tro är sanning utan även flera ledande i klubben sår fast vid dessa uppgifter med näbbar och klor (trots uppenbara korrigeringar vid flertalet tillfällen), bl.a. deras säkerhetschef.

Givetvis ska matchen återupptas säger vissa för att några få personer ska ju inte kunna påverka utgången på detta sätt. Vissa menar tom att matchen bör spelas om helt. Detta alltså för att det inte ska vara "huliganerna" som vinner. Kan verkligen inte förstå hur ni kommit fram till denna slutsats. För mig "vinner huliganerna" ju om matchen spelas om.

Även om matchen skulle återupptas så som den såg ut skulle ju förutsättningarna bli helt annorlunda och risken att några skulle sätta detta i system när laget har en dålig dag eller tända en bengal när laget behöver en time-out lär ju va överhängande. Så konstigt tycker jag det resoneras.
Örebro ÖSK KRILLE(Go For Gold)
2011-05-14 12:57
"ÖSK-Karl //

Jag antar att de skickar PM för att inte bli spärrade, som de antagligen skulle om de skrev samma saker här på forumet. Det var någon här på forumet som blev arg för mitt svar till dig 20:19 igår. Han skrev att svaret var oseriöst. Sedan en massa annat om jag inte tänker tar upp på forumet.

Edit: Saken är den att PM:et var så aggressivt skrivet.
Örebro "ÖSK-Karl (Tack Anttonen)
2011-05-14 12:51
ÖSK KRILLE//

Ofattbart, är det någon på detta forum som är diplomatisk så är det du, detta är samma sak som med läktarvåldet, låt inte de onda krafterna vinna. Så se nu till att stanna kvar. Skicka iväg "idiot-pm" du får till red. så de blir spärrade.
Örebro ÖSK KRILLE(Go For Gold)
2011-05-14 12:41
Maski Hallonen//

Vad bra. Hoppas vi slipper sådana hemska incidenter i fortsättningen.
Örebro ÖSK KRILLE(Go For Gold)
2011-05-14 12:35
Funderar på att dra mig tillbaka ett tag från detta forum. Vissa här på svartvitts forum verkar ju bli förbannade och skickar arga PM till mig för att jag har en åsikt på forumet som jag (enligt PM skrivaren) inte får ha. Jag begär inte att alla ska gilla det jag skriver här, men jag tänker inte ta en massa skit för att jag har en åsikt om saker och ting. Om ni ska skriva PM till mig, så gör det på ett sansat sätt i fortsättningen så är ni snälla.

Förlåt för mitt OT.
Örebro Maski Hallonen
2011-05-14 12:32
Avstängning ett år för snubben som misshandlade "sina egna" på ÖSK matchen
Örebro Maski Hallonen
2011-05-14 12:27
Det var jag som drog upp Haginge nu. Människor i min omgivning är oerhört negativa till honom. I matchen mot Kalmar var hela gänget otroligt kritikska och menade att han inte kunde slå en passning rätt och att han helt saknar fotbollsfötter. Jag försvarade honom med att hans nästintill felfria defensiv hitintills kompenserar för mycket och undrade varför de inte hade någon som helst kritik till t ex Almebäck som indirekt orsakade Kalmars vinstmål eller Wikströms "Silja-beteende" när han enkelt gjordes bort i momentet då målet slogs in.

Man kan ju leka härförare hur mycket som helst och göra grandiosa löpningar som Almebäck men det är ju skitsamma om man sedan ger bort en boll som man har full kontroll över och som motståndaren sedan vinner matchen på.
Örebro "ÖSK-Karl (Tack Anttonen)
2011-05-14 11:43
Tycker jag hänger med skapligt här på forumet, men har verkligen Haginge utsatts för negativ kritik? Sedan är det ju en sak att Anttonen tillför mer, mej just Anttonen tihör ju de bästa i AS, så en jämförelse med honom är inte rättvis.

Haginge har enligt mig visat att han är en bra AS-spelare.
Örebro KungNordahl
2011-05-14 11:43
Nu sitter 2 Öskare på väg till Malmö.
Örebro ÖSK KRILLE(Go For Gold)
2011-05-14 11:31
Angående kritiken mot Hagge, så förstår jag inte den. Hagge kom hit efter ett stukat självförtroende efter tiden på apornas planet(djurgården). Nu kom han hit och det första han gjorde var att ta en plats i start 11:an. Det tycker jag är mycket bra gjort av Hagge. Jag tycker inte Hagge har gjort bort sig på något sätt. Tvärtom, så har han har varit riktigt bra faktiskt. Sedan tycker jag att det är bra att Anttonen får konkurrens. Det vinner både Hagge och Anttonen på.

Hagge är en bra spelare, som ska ha en stor eloge för att han kommer hit och visar stolthet, hjärta och passion för både klubben och oss suppotrar.

Heja Hagge!
Örebro Maski Hallonen
2011-05-14 08:44
Grixx // Javisst börjar det bli så.

Angående Pelle Bloms kritik mot mittbackarna kan jag bara hålla med. Haginge har fått mycket skit i den miljö jag vistas i men han gör inga misstag som leder till baklängesmål vilket jag gång på gång får försvara Haginge med. Han har fått stopp på flera bra spelare på sin kant. Men förmodligen kommer han ändå få ta steget in i mitten när Almebäck försvinner.

Däremot tycker jag Pelle Blom inte riktigt är med i matchen mot AIK där han kritiserar mittbackarna för att inte täppa till det hål där Pavey är och får bollen och sedemera gör sitt mål. Tittar man på matchbilderna, och det syntes direkt, så är det Sammy som går bort sig fullständigt när han stöter framåt och Wikström, som redan ligger nära Pavey, tvingas ta ett steg ut för att täcka både Pavey och den AIK spelare som är i Sammys zon, Visst hade han kunna ligga kvar på Pavey med då hade den andre AIK:aren varit i ett "stort hål",

Det målet är Sammys, inte Wikströms. Sammy har sina kvaliteter men att han då & då går bort sig i position är ju väl känt.
Örebro Grixx
2011-05-14 08:17
Maski// Visst kan det vara så, det vet man aldrig.Lätt att vara storsint i medgång. Trots bitvis utspelning tror jag att man ändå imponerades av att vi hela tiden försökte spela spela ett anfallspel och inte lägga oss på hög framför målet. De är säkert vana med att se många AS-lag göra det...vilket ofta är rätt taktik, dock med risk att få kallas fotbollsmördare;-)

Vi själva börjar ju få smaka på den taktikkaramellen. Frustrerande taktik som kan ta sådan tid att slå hål på....och såååå irriterande när kontringsmålen trillar in åt andra hållet när man pressar på och försvaret går bort sig genom att vara för högt uppe och "för" delaktiga i anfallet.
Örebro Maski Hallonen
2011-05-14 07:25
Grixx// Det var nog bara artighet. De flesta matcher nere i Malmö såvitt jag kan komma ihåg har vi haft väldigt dåligt spel och större delen av laget i Alvbåges knä. Jag har haft väldigt svårt att förstå de som sagt att vi spelat positiv fotboll därnere. 2008/2009 var det ju så jävla dåligt spel därnere så man skämdes.
Örebro Grixx
2011-05-14 06:58
Maski Hallonen// Även om vi förlorat så har vi ju fått beröm av MFF:are i forumet för att verkligen försökt att spela senaste matcherna där nere.

I vart fall ska det bli spännande att se om det stämmer med feelingen att vi är lit bättre på bortaplan i år...eller om det bara är en "förvirring" pga att spelet hemma ser lite annorlunda ut.
Örebro Harry Cripps
2011-05-14 00:20
Har ni kollat intervjun med Astrid på Fotbollskanalen? Om inte - gör det! Man vet inte om man skall skratta eller gråta. Maken till oskönare typ måste vara svår att hitta. Jag är mkt glad att han inte spelar för oss längre. Då hade jag kräkts varje gång han gjort ett uttalande. Det gör nog Pekingneserna efter den här intervjun. Kolla när han berättar om Englandstiden och tar sig på halsen hela tiden! Det är som att säga: "Jag ljuger, jag ljuger." Han färvränger fakta så det står härliga till! Det vet vi som har kollat. -Tack IFK för att ni tog honom!
GAIS Grönsvarta makrillen
2011-05-14 00:20
Ingen bra lottning för varken GAIS eller Örebro i cupen.
Fast ni är ju hemma lag så de blir jobbigt för oss.
Verkar som de flesta allsvenska lagen möter varandra...
Annons: