/fotboll/osk/forum/3931.aspx/fotboll/osk/forum/3931.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Aspen - välkommen Anttonen
2011-07-28 09:30
Pille-Riin Pöllu (Auri sacra fames) // Om inte ÖSK gör något vettigt av alla värvade talanger är jag rädda att många nya svenska talanger kommer att dissa ÖSK.
Söderåt, -Här är det REA!
2011-07-28 09:17
"Det innebär att jag från november till mars kommer ha tid till att bygga upp min kropp så den inte går sönder igen" säger Haddad

Jo tjena, som alla assyriskafansen sa så är han skadad mer än vad han är hel..
Värva ny target nu!
Örebro Deviation
2011-07-28 08:37
Saxat från Gaisforumet; inlägg från en Syrianskasupporter:

"Özcan har ju en tendens att få ut det maximala ur spelarna."

Malmö FF Chicko (Avgå!)
2011-07-28 06:42
Royboytoy // Källa?
IFK Göteborg Royboytoy
2011-07-28 05:35

Ryktas att Alvbåge och Rama är på väg bort.

Bedoya borde bänkas eller säljas. Hans hjärta är inte kvar längre. ÖSK måste tänka på framtiden, skola in Berger som gjorde ett piggt inhopp.
Örebro Pille-Riin Pöllu (Auri sacra fames)
2011-07-28 01:58
Fattar inte att "alla" så tvärsäkert vill ha Axen som tränare? Visst är han kommunikativ, social, bra på ta "struliga spelare" (enligt Sixten) osv. Förvisso inga ledaregenskaper att spotta på. Men vad vet vi finns sen? I själva fotbollsbiten? GAIS-fansen är inte så övertygade?
Örebro Pille-Riin Pöllu (Auri sacra fames)
2011-07-28 01:50
Dubbel
Örebro Pille-Riin Pöllu (Auri sacra fames)
2011-07-28 01:45
Enkel
Örebro Ziggy S.
2011-07-28 01:38
Saywee

Om det var jag som ringde och hotade dig? Ganska grovt påhopp där.. Jag förstår inte hur man kan hålla på två lag i samma serie, men jag skulle inte gå så långt som att ringa och hota någon för en sådan struntsak.. Då skulle jag nog inte göra annat än att ringa och hota folk. Visserligen har jag mina tvivel på dig - men så långt skulle jag aldrig gå. En ursäkt skulle sitta fint.

Poängterar också att jag fortfarande tycker det är pajasvarning med astronomiska mått mätt att hålla på två lag i samma serie, men det är ju bara min högst subjektiva åsikt.
Örebro Pille-Riin Pöllu (Auri sacra fames)
2011-07-28 01:16
bison // Åtminstone är det en delförklaring på Gefles SF sida. Och då har de ändå inte så många avstängda/skadade (Jag kommenterade och frågade hur de skulle klara sig med sju ordinarie borta. Som ÖSK). De hade bla Olof Mård avstängd sist (återigen en spelare som Pelle hittade nere i div 1 träsket (Sandviken) och som kommer in i AS och dominerar i försvaret) och det är ett stort avbräck för Gefles försvar. Det säger lite om bredden i laget.

Säga vad man vill om Pelle. Men jag skulle gärna se honom som scout och sportchef för ÖSK. Helt seriöst. Men sen gäller ju nästa steg. Att ha en tränare som vågar och vill använda de spelare som han hittar i skogarna....För just att de får en gedigen utbildning och chansen/förtroende är en viktig parameter. Det är därför jag anser att man bör ge Berger/Denis åtminstone chansen att ersätta Kilen innan man rusar ut med värvningshåven.

När det gäller att Gefle säljer till allsvenska konkurrenter så är det inte länge sedan ÖSK också gjorde det. Under väldigt lång tid. Försäljningen av Niklas Skoog räddade förmodligen ÖSK från konkurs när det begav sig.

Den hypotetiska frågan man kan ställa sig själv är: Är det bättre att släppa en spelare till Rangers gratis än att sälja denna till MFF för 5 miljoner? Sug på den!

ps - Gefle får en ganska fin del av kakan nu när Gernt säljs utomlands.

ps 2: Gelfle gjorde en rätt bra affär med Kalmar här om året...

Örebro bison
2011-07-28 00:16
Avslutar med den trippeln.
Örebro bison
2011-07-28 00:11
Sen kan man ju dessutom fundera på vad man menar med att "klarar av större försäljningar än vad vi skiter i byxan för i år".
Med tanke på de senaste veckornas inlägg så tillhör du garanterat en av de som behöver nya byxor efter våra urusla resultat, skulle vilja se dig om vi gjorde en Pelle och klarade av försäljningar så bra så att vi måste kvala oss kvar.

För att förtydliga: Gefle gör det bra med små resurser. Å andra sidan är jag övertygad om att vi kunde ha sålt Nordin till någon annan allsvensk klubb när han var som bäst. Därmed INTE sagt att jag är nöjd med de uteblivna försäljningarna.
Örebro bison
2011-07-28 00:06
Aspen// Du får gärna citera var jag skrivit att vi är världsbäst. Bara för att man inte håller med dig i din eviga domedagspredikan så behöver man inte vara nån naiv stolle. Hade för övrigt inte Gefle katastrofalt dålig ekonomi i våras har för mig att fansen skramlade för att behålla Mård (?) rejäl brasklapp här då jag inte har källa på det.
Dessutom så har jag inte uttalat mig om Pelle som sportchef utan som tränare.
Om vi dessutom antar att vi skulle köra Gefle-modellen så skulle det innebära att vi sålde våra spelare till andra allsvenska klubbar . men det kanske du ser som positivt.
Örebro bison
2011-07-27 23:59
PRP// Menar du att de senaste matchernas sämre resultat för Gefle beror på skador och avstängningar?

Jag tror att Gefle kommer sjunka i tabellen, inte nödvändigtvis som en sten. Visst de har spets men den är som du skriver hyfsad. Jag tror inte att de ligger på övre halvan när säsongen summeras.
Orlov är inte Gerndt och Dahlberg har jag redan berört i ett tidigare inlägg.
Örebro Aspen - välkommen Anttonen
2011-07-27 23:55
bison // Pelle går in som sportchef i ÖSK fr.o.m december 2011. Axen blir tränare. Och Bennys ande svävar över oss alla. AMEN.
Inse att Pelle gör ett jävla bra jobb i Gefle som inte har någon VD-Karlsson. Pelle är i samma person Sixten+Sjögren+Karlsson+Sköldmark, det är bara att acceptera att någon kan vara duktig. Och klarar att hantera förändringar. Pelle klarar större spelarförsäljningar varje år än vad vi skiter i byxorna för i år (=Almebäck, som var en planerad försäljning!!)
Inse att vi inte är världbäst ännu, vi måste jobba på det.
Örebro Pille-Riin Pöllu (Auri sacra fames)
2011-07-27 23:54
bison // Tror det beror delvis på att Gefle drabbats av skador och avstängningar. De har hyfsad spets i truppen men ingen bredd. Rydström varnane för detta med Gefle i sin blogg. "När skador och avstängningar kommer i Gefle skall det bli intressant och se hur de klarar sig"

Hade Gefle drabbats av samma skadehelvete som ÖSK hade de förmodligen legat jumbo nu
Örebro ÖSK-nisse - Odi et amo
2011-07-27 23:52
Rättar förövrigt uppgifterna om att FCK gjorde mål i 75:e minuten, det var i den fjärde.

Två mittbackar skulle sitta fint när fönstret öppnar.
Örebro bison
2011-07-27 23:51
Var inne på webshopen nu och måste säga att det ser mycket bättre ut än för ett par år sen då det fanns 2 produkter att köpa.
Örebro ÖSK-nisse - Odi et amo
2011-07-27 23:50
bison // Angående souvenirer så är en tanke att vi den ombyggnad av södra kanske kunna trycka in en butik någonstans. Om ÖSK bara jobbar på sitt utbud.
Örebro bison
2011-07-27 23:45
När det gäller souvenirer ligger vi långt efter. I USA är ju sporten på gott och ont rakt igenom kommersiell men just gällande souvenirer har vi mycket att hämta.
Örebro Fatcit
2011-07-27 23:35
Jag tror, eller vill tro, att ÖSK är inne i en förvandling. Det gäller för spelare, ledare, supportrar och sponsorer att inse detta.

För mig handlar det om att ställa högre krav!

ÖSK ska hela tiden sträva efter att förbättra laget, tränarna och ledare. Intäkterna ska öka från sponsorer och supporterskaran ska öka vilket betyder mer souvenirförsäljning.
Örebro bison
2011-07-27 23:34
Sen beror det ju på vad man har för krav på att säga att Pelle lyckas bra i Gefle. Förra året klarade man sig på det berömda håret, sista matchen räddade kvalplatsen var det inte så? Råkar de i fritt fall nu, det ju faktiskt inte bara sportklubben som hamnar i svackor så kan det gå illa även i år.
Dahlberg hade ju nån Lidnersk knäpp under våren och gjorde mål på allt. Nu kanske han går 72 matcher utan att göra mål igen.
Precis som när det gäller ÖSK tycker jag att vi ska avvakta till säsongen är slut, kommer Gelfe topp-6 är jag den förste att lyfta på hatten.
Örebro Fatcit
2011-07-27 23:27
Jag förstår inte heller varför Pelle Olsson är så intressant... Visst, han lyckas bra med små medel i Gefle.

Ska inte vi ha en person som kan lyckas med STORA medel?
Örebro bison
2011-07-27 23:20
En fråga ang Pelles förmåga att hitta klimpar, vem mer än Oremo plockades in från div 1 och såldes för mångmiljonbelopp, Gernt kom väl via AIK och hade väl bl a scoutats även av ÖSK. Var kom Jawo från?
Jag vill under inga omständigheter ha Pelle som tränare i ÖSK det är som Otto Rehagel.
Örebro Fatcit
2011-07-27 23:19
bison// Jo, jag hoppas verkligen det. Men jag har själv spelat med och mot Nordin och han är fan någonting speciellt. En vän till mig i Häcken anser att han är den värsta (han menar positivt) som han spelat mot. Tror inte att man så lätt hittar gratisspelare (bosman) i deras klass! Eller rättare sagt... Jag tror inte Sixten, Sjögren och Sköldmark hittar såna spelare. Vi ska komma ihåg att Almebäck kom självmant och provtränade. Nordin hade ÖSK inte tagit emot om inte Alec la in veto... Bedoya var dock en imponerande scouting!
Örebro bison
2011-07-27 23:16
Jo jag förstår det också, förr eller senare måste man börja trolla med knäna när spelarna försvinner, samtidigt är det ett dilemma för fansen, rent ekonomiskt skulle ju givetvis Bedoya ha sålts absolut senast i januari kanske redan för ett år sen.
Örebro Aspen - välkommen Anttonen
2011-07-27 23:15
Telle // Sjögren kan fråga Pelle Olsson i Gävle på söndag hur man hittar spelare i div 1 och säljer dom för mångmiljonbelopp.
Fast att anställa Pelle är nog ett säkrare sätt.
Örebro Telle
2011-07-27 23:10
bison // Visst kan man hitta kvalitetsspelare som är väldigt billiga i början. Problemet i ÖSK:S fall är nog snarare dels att behålla dem så länge man vill, eller att inte låta dem gå gratis när de lämnar klubben.
Örebro bison
2011-07-27 23:05
Fatcit// Tror också att de kan bli svåra att ersätta, men vi måste komma ihåg att ingen av dessa spelare kostade X antal miljoner i transfer. Är övertygad om att man kan hitta kvalitetsspelare för en billig peng men man får köpa många grisar i säcken innan man hittar kvalitetlirarna.
Örebro Telle
2011-07-27 23:05
PRP 22:17 //

Ligger nog en hel del i ditt resonemang. Vi får bara hoppas att man kan bryta den onda spiralen i ett så tidigt läge som möjligt.
Annons: