/fotboll/osk/forum/3930.aspx/fotboll/osk/forum/3930.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Elfsborg Sven-e33
2011-07-11 08:54
Tycker det är lite väl mycket undergångskänslor här inne?

Ni gjorde en ganska bra match igår, vi fick slita hårt och vi är i ganska bra form nu.
Som jag ser det så behöver ni Haddad eller någon annan spets där framme som petar in den åt er, plus en ny ledare i försvaret kanske.

Jag tror nog ni kommer göra en bättre höst än vår dock, börja gärna vända på det mot Sarajevo!
Örebro Grixx
2011-07-11 08:48
deportivista// Bra och genomtänkt inlägg.

KcMarten// Detsamma för dina svar.

Pille-Riin// Kontraktslängdens utgång har varit svårstyrt. 25-30 spelare i truppen måste göra att i normalfall går ganska många kontrakt ut under ett år. Man försöker ligga väl i planeringen men bromsas också upp i förhandlingar där klubbens ekonomi inte får olustiga konsekvenser.

Vid värvningar kan man inte bara skriva långa kontrakt då faller allt ekonomiskt. Om man vill skriva ett längre kontrakt med en bra spelare, lite av en "säker" investering -vilket de facto inte finns pga av skador osv- så kan det ligga kontraktsskrivningar som låser längden ändå. Lite kan man spela med utgående kontrakt som man är tveksam till att förlänga.

Det ges korta kontrakt med Nobbe med flera för att bereda utymme för förbättring av spelartruppen.

Upplägget som Borås har är givetvis intressant men måste också vara ekonomiskt säkrat...men de har än så länge mycket större summor att fördela. Vi vill nå dit men vägen dit är inte garanterat spikrak. Hur mycket vi än vill så kan utomstående faktorer påverka som inte vi kan göra något åt. Det är en långsiktig plan som ligger framför oss och som inte ska rivas för kortsiktiga infall.

I kontraktslängden och spelet runt försäljningar så finns det olika lösningar. Långa kontrakt är jätteroliga med klasspelare. När vi är försiktiga så är det av olika anledningar. Ambitionen är givetvis att det bara är kanonvärvningar som görs men så är det ju inte. Vilka spelare som blommar ut fullständigt vet man inte men då blir kontrakten dyrare och kortare...och gör också att bra spelares kontrakt går ut samtidigt fastän man inte vill.

Finns det massor med bosman tillgängliga så är inte svenska marknaden spec intressant att värva ifrån. Bättre att avvakta våra svenska kontrakt och få spelare "gratis". Blir det ändå huggsexa runt någon spelare i bosmanposition så har lagen längre ner i Europa fler alternativ och går inte under för en missad svensk. Landslagsspelare och exceptionella talanger kommer givetvis fortfarande att vara intressanta att värva till storlagen. Både som chanstagning och extremscoutade.

Läget kan ändras genom olika ekonomiska reglerändringar och det talas både om korta kontrakt som en lösning som i hockey och boråsmodell med omförhandlingar efter hur det går. Det sista låter bra men kan kosta slantar, det förstnämnda ger inskolningsproblem med för stor rörlighet i truppen...kanske som i år.
Örebro Pille-Riin Pöllu
2011-07-11 08:12
'den oumbärlige // Ja, att man inte kvitterar kanske har liiiiite andra orsaker,,,;)
Örebro Pille-Riin Pöllu
2011-07-11 08:03
En sista fundering på en stund: Hur definierar men ett offensivt lag?

Ett lag som håller mycket boll eller ett lag som skapar många chanser?

Om man anser det senare är då per definition Gefle ett mer offensivt lag än ÖSK?
Örebro Pille-Riin Pöllu
2011-07-11 07:58
Med känslorna något dämpade:

** Ja, matchen igår var ett snäpp bättre än de senaste rent spelmässigt

** 3-0 är bara frukten av 2-0. Luften går ur

** Tycker anfallsspelet är det mest bekymrade. Att våra enda få avslut skapas av mittfältare.

** Frågan till Staaf igår i NA: -Tycker du samarbetet fungerade med de andra anfalllarna? - Nej,mest bara med mittfältarna (Symptom?)

** Haginge ska inte hängas ut för det här målet. Rubriken i media: Återigen ett självmål av Haginge borde bytas ut mot: Återigen ett tafatt ingripande av Wowoah

** Matchen mot Sarajevo känns befriande på något sätt. En chans att börja om
Örebro Conjuration
2011-07-11 02:12
Jag ogillar att förlora, förluster hemsöker min själ ända tills man vinner. Förlust var även väntat men inte vill man ha rätt, lite optimism kände jag i bröstet då jag tippade 3-1 ;) Tror spelarna själva på det de gör? Tycker verkligen Nordin på riktigt att vi gör vår bästa match för iår? (även om spelet sällan imponerat) Snälla pojkar kysser inga troféer. ÖSK som kollektiv saknar glöden, önskan, viljan att grovhångla med Lennarts pokal. Är det Sixtens fel? Medias fel? Spelarnas spel? Fansens fel? Haddads benbits fel? Varför går det så dåligt? Jag undrar varför =( Ang. Sixten tycker jag att man ska avvakta, fråga spelarna vad de vill (deras åsikt är viktig i detta fallet, finns förtroende?) hans kontrakt går väl ut efter iår och Sixten vill väl ha en löneförhöjning? Är nyfiken på hur Axén skulle ställa sig till att bli erbjuden chefsjobbet? Det enda jag önskar är att vi gör ett ryck i serien, ett mellanår/mittplacering vore helt godkänt, satsa på cupen snälla och slutligen, visa Europa nu mot Sarajevo att vi inte är några snälla pojkar. Vi är krampiga män som törstar efter ett hungrigt skrovmål! Viljan... det finns mycket talang i Allsvenskan, lag som Gefle & GAIS seglar framåt, de har duktiga spelare precis som vi vad är det då som avgör? Talanger med talang eller talanger med vilja & envishet? Snälla pojkar eller krampiga män? Veni, vidi, vici
Postat via SvenskaFans-appen
AIK Saywee
2011-07-11 01:54
Backade lite, men ser att några gnällt över att det finns en "omröstning", som tydligen inte var bra, men vi är ju närkingar, så det är bara att gnälla på ...

... själv röstade jag 4 ggr, på nyförvärv, jag vill ha 4 stycken :)

Dessutom har jag ytterligare några önskningar, men de kan jag kanske ta en annan gång?
AIK Saywee
2011-07-11 01:37
Jag blev igår alltmer förhoppningsfull inför matchstart vid julikvällens match på borta-BA, men det är tråkigt att vi inte kan "nå målet". Ribbjäveln är felbyggd :(

Vi når dessutom inte målet i årets Allsvenska, cupen är vår enda möjlighet till guld och spel i Europa 2012.

Eventuella prispengar på Bedoya och Nordin kan knappast ha ökat, Nordin verkar vara ur form och Bedoya är inte heller bra som tidigare, den där jädra fjantcupen fick tydligen honom ur form, dessutom var det ganska förväntat att han igår skulle tjöta till sig ytterligare ett gult kort, vilket innebar rött och avstängning, inte så smart jobbat, men förväntat, tyvärr.

Han var ju så irriterad och kanske borde ha plockats bort lite tidigare, för det fanns säkert bra alternativ på bänken.

Enligt mig gör vi spelmässigt en ganska skaplig match, men några tongivande aktörer verkar redan vara mentalt borta från ÖSK, det märks tydligt.

NÅGOT MÅSTE GÖRAS, det är bråttom!
Örebro Walter Gigena ☆☆☆
2011-07-11 01:18
Inte oväntat att Elfsborg skulle ta 6 pinnar mot oss. Man anande redan i matcherna mot Halmstad och Mjällby om vilken genomklappning som skulle komma. Visserligen har spelet mot Elfsborg varit bättre än mot DIF, Mjällby, Halmstad etc men Sixtens naivitet äcklar mig. Ibland måste man helt enkelt inse att ett visst spelsätt inte håller eller att vissa spelare inte är optimala för uppgiften.

Den enda som känns positivt är att vi är kvar i cuperna och att Sixten brukar ställa upp med bästa laget där :) dvs inte samma elva som i allsvenskan.
Örebro 'den oumbärlige
2011-07-11 00:43
Pille//

Det var lite skojigt att läsa dagens uttalanden. Men mest skoj var Sixten som i stort sett menade att en hård tackling på Paulinho i 70:e minuten gjorde att man inte lyckades kvittera.

Kvalitet.
Örebro Pille-Riin Pöllu
2011-07-11 00:40
"Jag hoppas många ÖSK-supportrar sluter upp på torsdag. Jag vill inte uppleva att vi har två bortamatcher, säger Boström väl medveten att det kan komma många bosnier till Behrn arena. "

Nordin: "Vår bästa match i år"

Örebro KCMarten
2011-07-11 00:33
Grixx 21:56 //

Jag förstår faktiskt inte varför du envisas med att vägra förstå vad jag skriver.
Jag tänker inte upprepa mig igen. Läs mina tidigare inlägg så hittar du svaren på dina påståenden där.

Den här diskussionen är ju bara urspårad och fånig.

Örebro Elmar
2011-07-11 00:27
Vilka kanaler sänder Örebro - Sarajevo?
Örebro Pille-Riin Pöllu
2011-07-11 00:08
deportivista // Nja - Jag har också läst svarta handen tidigare och studerat grafer osv. Enligt honom (har jag för mig att det stod) toppade vi 2009. Men det blev 2010. Hans beräkningar är väl ett par år gamla (om han inte gjort nya nu), För övrigt en mycket bra blogg. Budgeten är större än när han gjorde sina analyser och stämmer nog inte riktigt idag.

Vissa saker i kritiken mot ÖSK får man dock medge. Att endast 1 försvarspelare värvades samtidigt som en gick (Berra). Jag vet inte hur Sjögren tänkte där. Att Boris skulle kunna täcka upp? Han höll ju inte ens SE klass.

Spelmässigt ser de flesta försvaret som det stora problemet. Jag tycker det är anfallet och har varit det hela tiden. Gör laget mål och skapar många chanser får vi andra matchbilder. Laget skapar förvånansvärt lite med tanke på hur många offensiva spelare det finns i laget.

Anfallsmässigt har, förutom själva spelet, problemet varit att få kontinutet på plats #9 och få en spelare som presterar där. Samma gamla problem sedan 2008 i perioder.

Bedoya är i dag ÖSK:s bäste spelare. Jag törs inte tänka på när han sticker hur det ska bil. Borde ÖSK vägra sälja honom? Nordin har ju helt slutat ta djupledslöpningar

Jag tror tyvärr att det är svårt att ändra något om vi inte får in nytt blod på mittfältet + en mittback som går rakt in i laget. Samt förändringar i anfallspelet. Försvinner även Nordin behöver ÖSK 2 nya mittfältare + en av sina "talanger" (typ Per J). Ett mittfält med både Nordback & Kilen samtidigt inne överlever vi inte med. Helst skall båda ur förstaelvan.

Sen är det en jävla miss att så många kontrakt går ut samtidigt för både spelare och tränare. Det tar fokus från fotbollen.
Sjögren & co måste tänka lite med och se till att kontraktslängden är osynkade mellan spelarna.

Åter igen. Titta på Ellos kontraktsmodell. Där går aldrig massa nyckelspelares kontrakt ut samtidigt. Vi kan aldrig erbjuda samma pengar. Men man ändå jobba efter samma modell.

Satan långt inlägg ;)
Örebro Kuba for president (Förläng Sixtens kontrakt nu!)
2011-07-10 23:42
ÖSK-Karl//
Får nog ta en funderare, mitt undermedvetna kanske ville skriva "Förlägg". Är det så att mina åsikter egentligen är i paritet med dina? ... :-)
Örebro "ÖSK-Karl (Axén kom hem)
2011-07-10 23:35
Kuba........//

Du har glömt ett g i tilläget på ditt nick, annars gillar jag det!
Örebro Kuba for president (Förläg Sixtens kontrakt nu!)
2011-07-10 23:31
Mycket bra skrivet deportavista!
Att tänka långsiktigt är svårt (mycket svårt för vissa) allra helst när vi är inne i en så dålig trend som vi är i just nu.
Jag tycker INTE att klubbledningen ska göra ett ogenomtänkt och drastiskt beslut att förändra tränarkonstellationen och jag tycker faktiskt INTE att Sixten och Lasse ska göra drastiska ändringar i uppställning. Däremot bör något göras vid sidan av planen som får truppen att tänka framåt, ett bra avbrott tror jag EL-kvalet kommande vecka är.

Märkligt att en tränare har så lite med lagets framgångar att göra ena året men får bära allt ansvar när laget dippar året efter.....
Örebro deportivista
2011-07-10 23:21
Några synpunkter:

Jag är inte insatt i varför ÖSK valde att satsa på just Sixten (eller anställa Lennart Sjögren) eller vilka alternativ som diskuterades när klubben valde att göra en långsiktig satsning, däremot så tycker jag att deras arbete ska utvärderas under hela den perioden (och inte 90 minuter mot Helsingborg ifjol eller Elfsborg i år).

Har ÖSK blivit friskare ekonomiskt? Ja, utan tvekan.

Har ÖSK blivit framgångsrika? ja, vi nådde ifjol vår bästa placering på ett årtionde, vi är i år i semifinal i cupen, vilket är bra gjort för en klubb som så sent som för fem år sedan var konkusrsmässig och i Superettan. Dessutom - enligt den osynliga handen - så har ÖSK i genomsnitt överpresterat resultatsmässigt jämfört med sina ekonomiska resurser. I år (som anses "misslyckat") har ÖSK på de första 15 matcherna tagit så många poäng som man "borde" enligt sina kostnader... (se gärna länk)

Har ÖSK spelat underhållande fotboll? Ja.

Har ÖSK gjort bra värvningar? Ja, ett flertal satsningar på lovande spelare med tveksam skadehistorik har visat sig varit framgångsrika (Almebäck, Astrit) samtidigt som andra inte haft samma effekt (Haddad, Ashkandade). Dessutom så har ÖSK en stor mängd unga talanger i truppen som kan ge framtida resultat genom att förbättras (= större chans till guld), och/eller ge framtida inkomster (utbildningsbidrag/försäljningar). Läs gärna "Moneyball" eller "Why England Lose" för att få koll på hur man kan "vinna" på transfermarknaden.

Har ÖSK mer publik? Ja.

Har ÖSK uppnått sina uppsatta mål. Ja, och t om överträffat dem i flera tillfällen.

Har ÖSK gett något tillbaka tillbaka till spelarinvest. Ja, trots att det inte varit många försäljningar så har klubben genom sina goda resultat kunna göra "utdelningar" till spelarinvest.

Har ÖSK en lokal profil på laget? Alvbåge (räknar jag), Anttonen, Wikström, Haginge, Wowoah, Kihlberg, Nordback (räknar jag), Gerzic, Astvald, Per J, Erik Nilsson, Yasin, Ibrahim, Nurme är alla de facto från Örebro eller närområdet... så ja.

Slutsats? Jag tycker att ÖSK har gjort det bra de senaste åren, men hoppas naturligtvis fortfarande att det kommer att bli bättre. Utifrån våra resurser så presterar vi i år ungefär som vi "borde" i år, men det vore naturligtvis trevligt att vara ett Gefle, eller GAIS, eller Kalmar - som vi var FÖRRA ÅRET.

Ett sätt att överbrygga begränsade resurser är att satsa på långsiktighet, vilket innebär att man håller fast vid samma ledning även i motgång. Paniklösningar - även om man skulle få in José Mourinho - tar bort den fördelen. Så, ni som vill "börja om" - var hittar vi någon som också är villig att slänga in 40 miljoner om året i ökade personalkostnader så att vi får samma förusättningar som Elfsborg?
Elfsborg Röd Guling
2011-07-10 23:04
Skriver samma sak här: Kan man inte spärra den där dåren från Åtvidaberg som lägger upp bilder som andra har tagit, från matcher som han inte är inte är intresserad av, för att sedan spamma runt sin länk och få 2 öre klicket? Snacka om ett ekonomiskt system som främjar meningslöshet och idioti.

Lägger dessutom till min länk, eftersom den innehåller kvalitetsmaterial som jag producerar alldeles gratis. Tack för en otroligt bra match - ni var bra och vi var bättre.
Örebro Godzilla Hårddisksson
2011-07-10 23:02
ÖSK-Karl: fjolårets tredjeplats hängde knappast på håret. Och det vet du också.
Dessutom vet du säkert med att jag refererade till åren närmast innan Sixten tillträdde. Jag förstår bara inte hur du resonerar. Och kommer knappast aldrig förstå det heller.

KÄMPA ÖSK!
Örebro Fatcit
2011-07-10 23:01
I affekt så är det klart att det blir många hårda ord när det går dåligt, likväl som man talar om guld när det går bra!

Sixten - Har byggt upp ÖSKs spel och organisation strategiskt. Har visat att han har en linje och kan följa den. Brister i individuell kommunikation, utveckling och match-coachning.

Sjögren - Har värvat bra spelare på de positioner som ledningen (Sjögren + Sixten?) ansett viktigast. Brister i kontraktsskrivande och utvärderande av trupp.

Sköldmark - Anställd på vaga grunder som ansvarig för den "viktigaste" inkomstkällan p.g.a. sin vänskap med Sjögren.

Min uppfattning ska tilläggas!
Örebro Kuba for president
2011-07-10 22:55
Lider mycket över ÖSK:s nuvarande situation, men har varit med så pass länge att inse att det kan vända snabbt. Dagens match var ett steg i rätt riktning även om andra härinne vill få det till ointressant. Med dagens spel är jag övertygad om att klubben inte kommer falla längre ner i tabellen.

Vad som är än värre är många inlägg härinne, där man hånar spelare, tränare och sportchef. Vad är ni för supporters egentligen, pinsamt är ordet.
Konstruktiv kritik är mycket nyttigt men det vissa härinne är på så låg nivå att man faktiskt skäms att vara ÖSK-supporter tillsammans med.
Örebro Grixx
2011-07-10 22:53
Kalle// Gefle kan man inte kalla ett stabilt topplag eller hur. För Elfsborgs del så går det mestadels upp och det är väl så som ÖSK skulle vilja vara.

Förra årets placering berodde på mycket som stämde in medan i år har inte bitarna fallit på plats....och nya planen spelar in kraftigt i poängskörden hemma.

Inköp av spelare som kan bli något är ett chansspel och ju dyrare inköp desto större smällar. Ju billigare spelare desto svårare att härbergera alla och slussa in.

Bredden nu är stor utom på back som alla vet. Att det blev som det blev med truppen var nog en liten hybrisnysning från ÖSK. Allt gick ju så bra och allt såg lovande ut. Att gå ut och lova en topp 3 placering är lätt och att nå dit är sjuhelvetes så mycket svårare.

Hockeyn i Sverige verkar ha ett bra ekonomiskt kluster omkring sig och lever väl mycket på extremt korta kontrakt och nästan rena främlingslegionerna. Det kan mycket väl bli så att hockeyn tar över en del sponsorpengar i Örebro. Blir det elitserien och långlivat så blir det säkert så. Annars är det lätt det blir en ekonomisk smäll. Västerås trodde man skulle vara evig i hockyn men blev ett dekislag...som i fotboll.

Hoppas det vänder snrt i vart fall med resultaten för ÖSK och att spelaren med ben i magen får allt att fungera igen. Självförtroendet behövs i laget just nu.
Örebro Pille-Riin Pöllu
2011-07-10 22:51
Det jag blir mest förbannad och störd på är att Mjällby förlorar 118 matcher i rad. Sen kommer ÖSK ned och då vinner Mjällby. Därefter fortsätter Mjällby förlora igen

Det säger ganska mycket om årets ÖSK
IFK Göteborg Royboytoy
2011-07-10 22:45

"Men nu står väl ÖSK i ett vägsjäl. Om inte Bedoya och Nordin vill skriva på, så ställ över dem. Bättre att spela in ungdomarna till nästa år och visa att vi menar allvar med satsningen. "

Dagens sanning!
Örebro "ÖSK-Karl (Axén kom hem)
2011-07-10 22:43
Godzilla....//

Så ÖSK har varit en ständig bottenkandidat före Sixten? Mina första rejäla minnen sedan jag började följa klubben är ifrån slutet av 60:talet och guldlag har det funnits, men inte nått ända fram. Sedan plockar du fram några år nu på slutet när ÖSK haft de bästa ekonomiska förutsättningar någonsin och ändå går det i år käpprätt år skogen. Förra årets tredjeplats hängde på det så kallade håret. Det vet du också.

Fortfarande för jag vet inte: På vilka meriter anställdes Sixten och även Sjögren?
GAIS Helig
2011-07-10 22:42
ÖSK Karl, Nah. Du har noll koll. Våran ekonomi är helt okej nu. Sålde till och med en lirare igår för ~15 mille. Har sålt spelare för 36 mille under tiden då Axén har varit tränare.

Sen så har inte GAIS velat förlänga med Axén, men nu har båda parter börjat att förhandla. Axén vill stanna.
Örebro pemo
2011-07-10 22:40
Såg visserligen bara matchen på TV, men nog var det ett fall framåt mot hemmamatchen. Sedan kanske man måste var lite nyanserad när man hackar på Hagge. Första målet måste Sammy och Wiken kunna ta på sig. Andra målet var "tjock-Nordin" nere och lite tafatt förökte bryta. Sen stängde jag av.
Men visst, nu måste det till lite brunkartakter för att få poäng, och hoppas att Haddad och Anttonen är på G.

Jag ställde några frågor innan matchen om de "räddande änglar" som vissa vill ha som tränare, men fick inget konkret svar på vad dessa herrar åstadkommit.

Men nu står väl ÖSK i ett vägsjäl. Om inte Bedoya och Nordin vill skriva på, så ställ över dem. Bättre att spela in ungdomarna till nästa år och visa att vi menar allvar med satsningen.

Pahulino? Kan vi inte bara sälja honom nu? Tillför lika mycket som Staaf.
Kan faktiskt förstå nu varaför Waldet inte platsade i Bundesligan. Så enkelspårig så att Roni verkar mer flexibel i sitt dribblande.

Men vi ser ju olika på matcherna, och det är väl tjusningen.
Åtvidaberg Almer
2011-07-10 22:39
30-tal bilder från dagens match finns på länken för er som är intresserade.
Örebro ÖSK KRILLE(Go For Gold)
2011-07-10 22:33
ÖSK förlamas av Sixtens ovissa framtid.
Annons: