/fotboll/osk/forum/3873.aspx/fotboll/osk/forum/3873.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Pille-Riin Pöllu
2011-06-12 18:01
Alvbåge har jag ingen koll på. Om Nordins kontrakt tror jag att jag hörde redan i mars. Att han inte kritat på har gjort att jag tagit det mesta som sägs runt honom om satsningar hit och dit med en nypa salt. Han vill dra som alla andra om han bara får ett bra bud. Han vill att "ÖSK ska få betalt". Jo det är kanske ädelt sagt. Men vi fick betalt för Almebäck och kommer få betalt för Bedoya. Vi fick betalt för Haginge också för den delen. Så i slutändan skiljer ingenting.
Örebro ÖSK KRILLE(Go For Gold)
2011-06-12 17:40
Har Alvbåge något kontraktsförslag liggande också?
Örebro Pille-Riin Pöllu
2011-06-12 17:38
Enligt en källa jag har i kretsarna har det legat ett färdigt kontrakt för Nordin i flera månader. Ett bra kontrakt. Han avvaktar förmodligen om han kan få ett bra bud utifrån.
Örebro Grixx
2011-06-12 17:09
Saywee// Just det inget spec konstigt.

För övrigt vet jag inte om det är så nödvändigt att vrida och analysera detta in i varje micropunkt.

STEFANO!// Det kan mycket väl vara så att det finns ett bra kontrakt liggande för Nordin men som inte är underskrivet. Det talades tidigare så mycket om att fixa Anttonens kontrakt....tills det visade sig att det i själva verket var Anttonen som dragit sig ur...ähh det visar bara hur konstiga svängar sådant kan ta och alla spekulationer som var uppåt väggarna fel.
STEFANO!
2011-06-12 16:18
Gerzic till MFF skulle vara mer än man tål! Ge honom det kontrakt han vill ha och det nu ÖSK!
AIK Saywee
2011-06-12 16:06
Pille-Riin Pöllu, han (Norling) kanske går på gräs? Konstgräs?
AIK Saywee
2011-06-12 16:04
Grixx, 12:08, det är inte speciellt konstigt att Nordin önskar att laget satsar, det önskar väl alla som "jobbar" i klubbben.

Dessutom var det några år sedan vi kämpade kring kvalstrecket, vi har kättrat skapligt, de senaste åren, vi hamnar nog inte heller i år i den delen av tabellen?

Fast jag vet inte vad han tänkte med sitt så kallade budskap, kanske löneförhöjning, eller något annat?

Ärligt, jag vet inte riktigt och förstår inte dettta helt ut heller, eftersom jag inte kan verkligheten och alla detaljer kring kommunikationen ...
AIK Saywee
2011-06-12 15:55
Gårdagens publiksiffror i AS var inga höjdare ...

Kalmar-Gefle 6.580
Häcken-Norrköping 2.517
Syrianska-Halmstad 1.928

... men alla skall väl till BA i morgon?
Örebro Karlssson
2011-06-12 15:54
Underbart att det drar igång imorn igen. Som man har längtat. Hoppas på mycket publik och underhållande fotboll.

Det ska bli kul att se om vi fått lite mer ordning på vårt egna spel och om de nya killarna har kommit in i tänket.

Frågetecken för Almebäcks medverkan. Kan han inte spela tycker jag Haginge ska ta Mickes plats och sedan låta Anttonen spela högerback.
Örebro Pille-Riin Pöllu
2011-06-12 15:42
Jag har alltid tyck Norling ser ut som han går på något...Skum personlighet
Örebro ÖSK KRILLE(Go For Gold)
2011-06-12 14:20
Det kanske blir Haginge istället för Almebäck mot Trelleborg.
Örebro Aspen - välkommen Anttonen
2011-06-12 13:44
DN om Norling: Ibland talade han i tungor.
–?Att träna AIK?...?ooohhhh, de e mekktigt, sade han med en inandning och stirrig blick på en upptaktsträff.
Landsortsjournalisterna undrade vad det var för ufo som landat där framme på scen."
Örebro Grixx
2011-06-12 13:26
Aspen// Jäpp, världen är inte lätt.
Vad man än gör så tyckr några att det är fel och några att det är rätt.

MFF´s supportrar var på väg att lyncha tränaren och året efter är han bäst.
Lite som Sixten och massor med andra tränare. Det går upp och det går ner....

När det gäller tränare så tror jag att det påtvingade tränarbytet nu i MFF är bra. AIK´s spel när Norling tränade dom var snyggt och mycket djupled. Vi var oftast helt borta mot dom. Sedan dess så har det mest varit skit med AIK´s spel trots turligt resultat. Kan han föra över det tidigare AIK-spelet till MFF så vore det bra...för dom.

Fast knepigare tränare med en miljon konstiga ansiktstics och verbala uttryck får man leta efter om man nu ser till det vi får oss serverade i tv-intervjuerna.
Örebro Aspen - välkommen Anttonen
2011-06-12 12:44
Grixx//Vi kan enas om att världen inte är lätt.
"– Det är klart att det är en udda situation att vår enda landslagsspelare inte är given, säger HIF-managern Conny Karlsson.".
Och att en laguttagning inte är en objektiv verksamhet. Många vittanr om att tränarens attityd till spelaren är viktig, förtroendet fick mej att växa säger många.
En del gillar lammkött, andra sega gubbar.
Örebro Aspen - välkommen Anttonen
2011-06-12 12:38
Grixx //Tror huvudproblemet är att utveckla unga talanger och även i fortsättning attrahera nya talanger. Inte att göra supportrarna nöjda.
Jag räknar inte Rama, Lushtaku, Paulinho, Almebäck, Haddad, Wowoah, Kihlen, Wirtanen, Gerzic, Wikström, Alvbåge som talanger vi utvecklat. Dom har kommit hit av andra orsaker.
Talanger vi utvecklat till allsvenska spelare de senaste åren är Bedoya, Astvald. Utvecklingen av Erik överlät vi förra året till Ljungskile. Undrar om han utvecklas i år?
Inställningen från tränarstaben till ÖSK U tycker jag inte stämmer med klubbens målsättning rörande talangutveckling
Örebro zxcv
2011-06-12 12:15
Vi kan bara tacka Almebäck och troligen även Bedoya så länge det varade.
Fantastiskt att vi fick uppleva dessa två spelare i samma lag som andra artister som Gerzic, Alvbåge och Rama.
Jag tror aldrig ÖSK har haft en starkare elva än nu.

5 Miljoner för Almebäck är givetvis för lite men helt ok efter omständigheterna.
Undrar hur mycket man kan begära för Bedoya med ett utgående kontrakt.
8 miljoner i nuläget?
Örebro Grixx
2011-06-12 12:05
Saywee// Det sista med att att det krävdes anbud var inte Nordins ord utan mitt eget tillägg. Sorry om det var det som trasslade.

Det andra är nog inte så konstigt att förstå, dvs att han ville att klubben skulle satsa.

Man kan förmoda att han ser sina år smyga iväg och kombon med ett ÖSK som har ont om pengar och kanske inte satsar och därmed faller in i ett läge där vi åter varje höst är ett lag som kämpar för att ligga över kvalstrecket kanske inte kändes extremlockande....och hur mycket det var Nordin och hur mycket det var media vet vi ju inte som sagt.
Örebro Grixx
2011-06-12 11:38
Aspen// Som någon skrev tidigare är det ett problem att hålla supportrar nöjda. Satsar men inte på starkaste laget så är det fel och sätter man in framtidsnamnen så är det också fel.

Årets läge med jämna matcher och poängbrist ger stundtals inlägg i forumet med domedagsprofetior om bottenlaget ÖSK osv. Hade resultatet varit mer positivt hemma och med 2-3 ledningsbollar så hade det varit lättare att slussa in spelare.

Sixten sa inför säsongen att spelarmaterialet var riktigt bra och skulle kunna innebära större variation i startelvan. Detta med tanke på det extremt positiva hemmaspelet förra året....men resultaten var inte så klockrena och man har försökt spela de säkra korten med tanke på poängbristen.

På något sätt verkar hela AS haft problem med spelet och poängen vilket än så länge varit alla lags lycka.

I inskolningen så har vi ändå fått fram få A-lanslagsmän i Almebäck och Bedoya vilket inte på något sätt är dåligt men vi har inte något emot att det blir ännu bättre.

Spelet hemma kontra borta är tvärtom förra året istället positivt borta och det enda jag ser som kan stå som ohotad 1:a till detta är nya långsammare planen. Sedan kan man leta bäst man vill efter ytterligare anledningar men de ligger mer ute i periferin. Det snabba passningsspelet på slitna plasten är borta och påminner mer om naturgräset...som vi tidigare haft så svårt för.

Om inte en viktig spelare hade varit tvungen att opereras kunde vi säkert haft placeringen 2 i tabellen och möjligen ytterligare poäng med mer ihopspelat lag. Där kommer också balansen in med hur mycket man ska dribbla med uppställningen.

Att kunna byta in framtidshoppen ska dock inte vara ett hinder för en stabil startelva. Däremot är resultaten under matcherna ett "hinder". Yasin är en tydlig satsning på lite snabbare inskolning och han har visat klara kvaliteer vid inhoppen.

Spelet kommer säkerligen att förbättras liksom poängskörden och målfabrikationen. Några poäng extra har vi fått då motståndarna varit lite för försiktiga mot oss i matchstarterna och trott att passningsspelet från förra året skulle finnas kvar. Både Syrianska och Norrköping var tydliga tecken på det.
AIK Saywee
2011-06-12 10:59
Grixx, jag undrar ändå hur budskapet såg ut och vad som var meningen med det, främst ur hans egna synvinkel?

Detta du skrev "Nordin har inte lovat att stanna om ÖSK satsar, däremot att det skulle vara en förutsättning för att stanna....och givetvis att han har anbud."

Detta är inte övertydligt för mig, utan lite svårtolkat.

Örebro Grixx
2011-06-12 10:55
Saywee// Budskapet var väl inte svårtolkat från Nordin. Det var ju en önskan om satsning i ett uttalat läge där många namn hade utgående kontrakt och inga nya namn på ingång.

Med en känsla om risk fritt fall neråt för klubben så var han nog väldigt tveksam för påskrivning.

Sedan exploderade satsningarna i klubben. Givetvis hade man satsat ändå på något sätt....och kanske påverkade Nordin något. Givetvis vet man ju inte hur mycket media poängterade just hans önskning om satsning. Kanske var det bara uttryckt lite löst i en bisats från honom och media drog upp det stort....eller inte?

Tyckte mig höra någonstans att ÖSK skulle mediatränas i dagarna. Om det gällde spelarna eller andra hörde jag inte. Kanske blir det lite färre "sensationsrubriker" och "avslöjanden" framöver. Å andra sidan är det säkert individuell lönesättning i mediabolagen, så det kommer säkert att skapas sensationer som bara existerar i journalistens egen hjärna.
AIK Saywee
2011-06-12 10:19
Ett tydligt budskap är dock det som fanns i GT´s sportbilaga, på framsidan "undertecknad" av spelarprofiler från samtliga AS-lag och från representater för spelarföreningen. Detta visar väl klart vad spelarna tycker.
I ÖKS´s fall, är det Fredrik Nordback som "skrev under"

NI FÅ SOM FÖRSTÖR VÅR FINA FOTBOLL ÄR INTE VÄLKOMNA,
VI VILL INTE HA ER DÄR!!!

Jag kan bara instämma ....
Örebro Bertil "Bulten" i Boo (violer till mor)
2011-06-12 10:17
Hmm.. Astrit i en solstol utanför stadsbiblioteket av alla ställen med tanke på: "Jag har aldrig läst en bok i hela mitt liv och jag kommer aldrig att göra det. Jag pallar inte med det".....
AIK Saywee
2011-06-12 10:08
Grixx 09:08 igår, jag kommer inte riktigt ihåg vad Nordin gick ut med via media eller vad han lovade, eller om han felciterades, jag förstår inte vad hans budskap var, vid senare eftertanke, eller om det hade någon mening över huvudtaget ???
Örebro Aspen - välkommen Anttonen
2011-06-12 09:43
Pille-Riin Pöllu//Värva unga spelare och sedan erbjuda dom en plats på läktaren och var 4:e match på bänken under en viktig period av deras utveckling är inte att utveckla spelare utan det är att devalvera spelare.
T ex hade det varit smartare av Berger att spela i toppen av S1 än att sitta på E-sektionen på BA och se havlskadade spelare spela av de sista åren på sina kontrakt. Av de man sett från läktaren under förra årets vår och denna försäsongen så håller ÖSK på att devalvera honom. Tränaren ger honom inte det förtroende som speciellt yngre behöver för att utvecklas.
Örebro jocke.
2011-06-12 01:45
Ingen startplats för Bedoya i nattens match heller - får hoppas att han kan bli inbytt så han får lite speltid iaf :)
IFK Norrköping Andreas F
2011-06-12 00:28
Som amerikansk college-fotbollsspelare själv kan jag meddela att kvaliten är rätt låg, tyvärr. Kan jämföra med svensk division 2-fotboll och säga att den är bättre än amerikansk college-fotboll...
Örebro Pille-Riin Pöllu
2011-06-12 00:11
Något som jag funderat mycket på är den bredd ÖSK raggat upp, framförallt på mittfältet, och sedan de frågeställningar som dyker upp om man förlorar Bedoya. Känner ÖSK att man då måste ut att värva? Är det inte nu som de yngre killarna för mittfältet skall få chansen? Om de inte får det utan så fort vi tappar på mitten så köper vi nytt, vilka signaler sänder då ÖSK till dessa?

Jag har full förståelse för om bedömningen är att om Per, Henrik, Erik och Denis inte håller att man då värvar. Men varför har då ÖSK behållit dessa och inte försökt lösa ut dem från sina kontrakt? Vilka fatala felbedömningar har man gjort när man värvade dem och vem är ansvarig?

Förlorar man både Bedoya & Nordin så förstår jag att åtminstone en måste in utifrån. Men klarar inte ÖSK:s trupp EN förlust på mitten utan egen täckning med den rekordstora trupp klubben skaffat sig?

Nu vet vi ju inte hur ÖSK kommer att agera men det är värt en tanke. Men kan ju också tänka att en mer etablerad spelare som t ex Pauhlino skulle kunna ta ett steg ned även om han inte är samma spelartyp som Bedoya.
Örebro Chipset
2011-06-11 23:16
Bara att han har smeknamnet efter den kanske skönaste liraren genom tiderna ("Cobi" Jones) lockar ju.
Örebro Chipset
2011-06-11 23:14
ÖSK försöker göra om Bedoya och visat tidigt intresse med den nya amerikanen. Bra, fortsätt bygg på sikt. 10 affärer senare står vi inför ett SM-guld.
Örebro Seniorkuban
2011-06-11 23:07
Just ja, Astrit. Och Flood och Belle (inte så minnesvärda värvningar kanske...). Och Denis. Fast har han spelat mer allsvenska än inhoppet mot, ja, Elfsborg hemma var det väl?
Annons: