/fotboll/osk/forum/3860.aspx/fotboll/osk/forum/3860.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro ÖSK KRILLE(Go For Gold)
2011-06-16 12:59
Asien är ett outforskat ställe när det gäller att scouta spelare till allsvenskan. Hur många Asiater finns det i allsvenskan?. Inte är det många svenska klubbar som åker till Asien och scoutar spelare. Jag tror att ÖSK skulle kunna hitta guldkorn i Asien.
Örebro ÖSK KRILLE(Go For Gold)
2011-06-16 12:52
Sydkoreanske Kim kommer att träna med talangtruppen under en vecka.
Örebro ÖSK KRILLE(Go For Gold)
2011-06-16 12:47
Bertil "Bulten" i Boo//

Jag fick samma uppfattning.
Örebro Bertil "Bulten" i Boo (violer till mor)
2011-06-16 12:38
"Oskar Johansson bryter kontraktet"... hmm.. När man läser innehållet i nyheten så tycker jag att det snarare verkar som att ÖSK bryter kontraktet med Oskar Johansson..?
Örebro oroT (Berra - Le lion Indomptable)
2011-06-16 12:34
Cup: 3.35
SvM: 9.85
Dubbel: 22
Örebro Pille-Riin Pöllu
2011-06-16 12:30
pemo //Det finns ju flera exempel på SE spelare som tagit en plats i ett AS lag direkt eller under säsongen. Finns tom spelare från lägre divisioner (Bangura gick väl relativt snabbt in i AIK och kom väl från div1?). Spelarna Gefle värvar nedifrån brukar ju generellt komma in väldigt snabbt i AS.

Sedan finns de som behöver lärotid. Jag tror det är väldigt individuellt och man inte generellt kan säga att en yngre/lägre ifrån kommande behöver x säsonger innan de är spelfärdiga.


Problemet som inte bara ÖSK har är ju att i en yngre spelares utbildning ska ju regelbundna matcher ingå. Det är väl också viktigt att tränaren kan hålla uppe modet och hoppet hos dessa spelare och att de känner sig delaktiga. Samt att det finns en tränare som vågare ge en spelare 15 minuter inhopp då & då i matcherna

Örebro Marta (hane) (PM:a mig allt du vet, om allt!!!)
2011-06-16 12:13
Saywee/ Lagom optmistiska Saywee-odds som jag nog inte skulle spela på :), med tanke på att 2,25 är ett odds som normalt brukar gälla för en match, men som jag oavkortat och helhjärtat uppskattar. :)

Själv sätter jag:

Cupmästare:3,80
SvM: 10.25
Dubbel: 38,95

Edit: Justerat enligt matematikens lagar :)
AIK Saywee
2011-06-16 11:56
Är det någon, förutom mig, som vågar sig på egna "odds" för ett svartvitt-CUPguld kontra ett svartvitt SM-guld i serien, i nuläget allltså, med det vi vet för närvarande?

ÖSK CUP-mästare 2.25
ÖSK Svenska mästare 5.45
Dubbeln 12.25
AIK Saywee
2011-06-16 11:39
pemo, Sixten är väl inte socialt hopplös, jag gillar hans spelidé som jag tidigare skrivit om, men jag passar på att kritisera honom negativt, när han ljuger fansen upp i ögonen, eller chansar utan att coacha laget, det är inte speciellt konstigt, det är många som går hårdare åt Sixten än mig, som liksom bestämt sig för att allt han gör är fel, den skaran tillhör inte jag.

Men jag undrar fortfarande hur social och kommunikativ han är och ...
... , skitsamma, det spelar inte så stor roll, för vi vet ju inte vilken tränare vi har nästa år?

Dessutom är det flera SE och div1 spelare som snabbt når höjderna, de behövde inga läroår ...
AIK Saywee
2011-06-16 11:30
Bonaventure Maruti, 10:10, jag vill tydligt skriva att jag inte ville sänka dig, på något sätt, du har säkert som jag skrev tidigare, bra koll på vilka som kan tänkas vara bra för vår kära klubb. Jag hoppas att ÖSK sätter ögonen på Mård, för killar som spelar i Gefle, kan kämpa och jobba, mot alla odds, år efter år :)

Mitt missnöje, om nu en optimistisk Saywee, kan ha ett sådant, var nog mer riktat till klubbens strategi och tänk bakom en så gigantiskt stor trupp, som vi har i år, varför måste vi värva?

Vad skall vi göra med 15 killar som väntar på speltid?
Skall Sköldmark sälja dess dyrt?
Blir dom Bosman och vad kostar de i lön, varje månad?

Jag förstår helt enkelt inte varför vi har så stor trupp ....
Örebro pemo
2011-06-16 11:24
Hur kan NA skriva att semifinalen skall spelas den 29 juni? Alla kvartar är ju inte spelade då, eller är det lottat så att segrarna i går möter varandra?

Sen en liten reflektion hur vi sköter talangerna. Läste för ett tag sedan att Wille tackade ÖSK för förtroendet med ett längre kontrakt så att han skulle få tid på sig att komma in i spelet. Samma sak sa Berger till NA igår. Han hade räknat detta år som ett läroår och förstod att det skulle bli tufft.

Är det bara vi åskådare som tror att en div 1/ SE-spelare går in i ett allsvenskt topplag direkt? Bygger vi upp någon form av orättvist behandling som egentligen inte existerar i klubben? Sixten är kanske inte så socialt hopplös som vi vill göra gällande?

Eller vad tror du , Saywee?
Örebro Lascaux
2011-06-16 11:08
stieger

Man behöver inte söka sig till England för att finna en cupmed status. I Norge är cupen nästan lika stort som ligan och finalen spelas alltidpå ett utsålt Ullevål oavsett vilka lag som spelar....
Örebro oroT (Berra - Le lion Indomptable)
2011-06-16 11:01
Emil Berger efter matchen igår!
Örebro Brinkewall
2011-06-16 10:53
Om det skulle bli så att semi och/eller finalen i cupen spelas på Behrn Arena hoppas jag att klubb och stad gör allt vad de kan för att höja matchen och locka folk till arenen. Ju mer publik desto större chans att ta hem klubbens första titel!
Örebro Steiger
2011-06-16 10:26
Saywee//

Dina åtgärdsförslag är helt klart ett steg på vägen. Fr.o.m åttondelsfinal och framåt bör alla matcher gå samma dag och fr.o.m kvartsfinal bör Allsvenskan och superettan vila för att sätta fokus på Cupen.

Dessutom bör TV kanalerna vara tvungna att sända alla matcher från kvarten och framåt. Det är bara att kräva detta i kombination med att man sätter upp rättigheterna för TV-rättigheterna för Allsvenskan.

Vinner ÖSK Cupen så kommer jag, trots Cupens status, ÄNDÅ fira som om det är ett SM-Guld :-)

Mer fotboll åt folket!!

Forza Svartvitt!!!
Örebro ÖSK KRILLE(Go For Gold)
2011-06-16 10:16
Efter gårdagens match :).

Arvi Taaler har inte koll på Bergers förnamn.
Örebro Bonaventure Maruti
2011-06-16 10:10
Saywee //

Nu har jag inte sagt att vi ska värva 4 stycken heller. Har inte sagt att vi ska värva nån. Bara önskat lite spelare på olika positioner. Men om jag säger att vi SKA värva nån, så ska vi värva Olof Mård!
Örebro ÖSK KRILLE(Go For Gold)
2011-06-16 10:00
Härlig inställning av Wikström "Vi är med för att vinna, gör vi inte det så är det ett misslyckande". Det uttalandet gillar jag :).
Örebro oroT (Berra - Le lion Indomptable)
2011-06-16 09:52
Intervju med WIkström efter gårdagens match.
AIK Saywee
2011-06-16 09:51
Bonaventure Maruti, du har säkert bra koll på dessa spelare, men att behöva värva 4 spelare om det händer som du beskriver, så blir det lite konstigt i vår stora trupp, cirka 15 svartvita killar får ju inte chansen ?
AIK Saywee
2011-06-16 09:46
Steiger, även jag tackar för att du skrev det du skrev, så slipper jag göra det.

SvFF vet kanske vad som borde göras, men verkar totalt strunta i det.

Ett exempel, förutom statushöjning, medial bevakning etc etc, är ju det som flera verkar vara "inne på" ...

Varför måste man klämma in "cupfinalmatcher" i det ordinarie täta matchandet?
Kan man inte spela kvartsfinaler och semifinaler under en skapad period av lite allsvensk vila? ... och genom detta försöka åstadkomma lite extra "pushning" för cupen?

Dessutom bör ju samtliga "cupfinalmatcher" spelas på samma tid, med lottning direkt efter! Gäller dock inte själva finalen, får då är det färdiglottat :)

VAKNA SvFF! (Sovande verkliga FotbollsFörstörare)
Örebro Bonaventure Maruti
2011-06-16 09:42
Lite önskespelare mer eller mindre realistiska. Lämnar Alvbåge vill jag ha in IFK Göterborgs gammla dansk Kim Christensen som vantrivs i FCK som dock vill tillbaka till GBG. Men önska det fick man. :)

Som Almebäcks ersättare vill jag ha in Olof Mård från Gefle. Har sett en hel del matcher med Gefle iår. Han lugn, stabil och har inte gjort många misstag i år. Dessutom är han ung och utvecklingsbar.

Bedoya kommer lämna och om Gerzic lämnar finns Paulinho redan i truppen som jag tror skulle passa i en roll på mitten. Då behöver vi in en till och när vi ändå är igång och önskar så drar vi till med Farnerud. Det är ett långskott men det skulle smaka mumma.

Och för att få in en i anfallet som komplement till skadedrabbade Haddad. Så vill jag ha Dinko Felic från Syrianska. Den karln kan suga in bollar och har faktist en bra teknik och har dessutom visat att han kan göra mål också. Nu har vi ju dock anfallare så det både räcker och blir över i truppen och all heder till William och alla andra som spelat på den positionen nu när Haddad varit borta. Men det känns inte som det blir samma spets utan honom.

Önskelista färdig att skickas till tomten! Forza Svartvitt!
Örebro oroT (Berra - Le lion Indomptable)
2011-06-16 08:58
6-10 om matchen igår!
Örebro Fatcit
2011-06-16 08:10
Steiger // Tack för att du skrev det!

Varför gör SvFF ingen PR kampanj för Svenska Cupen? Tror de att folk ska komma ändå? Jag tror de är för gamla!
Örebro Steiger
2011-06-16 08:06
Det är lite märkligt hur styvmoderligt cupen blir behandlad.

Då och då läser man om hur journalister och andra ondgör sig över att cupen har så låga åskådarsiffror. Idag kan man se att det knappt skrivs något om ÖSK:s seger annat än i NA.

I TV sporten igår nämndes ÖSK:s seger överhuvudtaget inte. Det var bara MFF-Kalmar matchen som nämndes eftersom det fanns TV bilder därifrån.
I övrig press nämns det pliktskyldigt med en rad. Om man inte är en inbiten supporter och verkligen letar efter resultatet så lär man missa att det faktiskt var match igår och då pratar vi om kvartsfinal.

Nä, om SvFF vill ha Cupen kvar måste de tänka om och höja statusen rejält. Det räcker inte med att en Europa plats finns i potten när det spelas en massa matcher som blir helt negligerade av media.

Ingen media + inga åskådare = uteblivna intäkter. Inte konstigt att de flesta klubbarna skiter i cupen. Det blir för dyrt i längden och risken för att få skador på nyckelspelare gör att vi bara får se B-lag.

Lär istället av England där FA-Cupen faktiskt innebär en prestigefull seger.
Åtvidaberg Almer
2011-06-16 03:14
90-tal foto från ÅFF-ÖSK finns på länken. Lycka till fram över.
Örebro Miroslav kuba
2011-06-16 01:51
Bra jobbat gubbar. VI TAR HEM DUBBELN I ÅR!!!!!!!!!!
Örebro Eyra
2011-06-15 22:37
Före er som missat länken på Na.se, finns matchreportage från Åtvid-ÖSK i cupmötet från 1994. Ren nostalgi. Se youtube nedan!

Noterbart att både Samuel Wowoah (mittfältare på denna tid?) och Kristian Bergström är med i klippet.
Örebro ÖSK KRILLE(Go For Gold)
2011-06-15 22:31
Benny Böckling//

Vad kul för spelarna att spela finalen på ett folktomt Råsunda.
Benny Böckling
2011-06-15 22:23
Fatcit// Finalen spelas tydligen på Råsunda.
Annons: