/fotboll/osk/forum/3807.aspx/fotboll/osk/forum/3807.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Marta (hane) (PM:a mig allt du vet, om allt!!!)
2011-06-27 14:39
DO/ Det där anser jag vara lite orättvist. För är det ngt som jag tycker ÖSK gjort bra, så är det att just ha lyckats med "omöjliga" värvningar. Visst sjutton betraktades te.x. Pualinho*2 som stjärnor. I alla fall innan de kom till klubben.
Örebro 'den oumbärlige
2011-06-27 14:24
Jag har alltid sagt det. ÖSK har knappast råd eller muskler att värva etablerade spelare. "Stjärnor" dvs.

Emil Johansson klar för Groningen
P. Haglund presentera i Ggb nästa vecka
Örebro Sogen
2011-06-27 14:06
Är det någon som vet hur det går för Denis Abdulaih på Island? Vad jag förstod det som så var det bara ett halvår? Eller att ÖSK kunde ta hem honom om man ville. Han är den spelartyp som påminner mest av Bedoya vi har i truppen (enligt mig altså) han är otroligt rörlig och löpvillig. Ge honom chansen kanske om han har varit bra på Island!
Örebro pemo
2011-06-27 14:03
ÖSK-Karl// OK, men det ångar rätt mycket om dina texter i alla fall ;)

Att jag "försvarar" Sixten beror på att jag själv har försökt träna och coach inom både fotboll och ishockey. Dock på låg nivå, men det var samma problem. Vissa spelare kunde avgöra när som helst, men var totalt klappruttna när det gällde. Lik väl tordes man inte ställa över dem.

Sen det där med storhet, tja vi har ju trots allt presterat i några år.
Återigen så kan man jämföra med Gefle. Lika bra som de är i år, lia dåliga var de förra året. Med samma tränare.

Eller GAIS, som var tvugna att ropa in Lennartsson för att rädda Axén.
Men nu har han spelare som Wanderson, Santos , Celic och inte minst Ayarna.

Fast mot oss hjälpte de inte. Varken i serien eller i cupen ;)
Örebro "ÖSK-Karl (Axén kom hem)
2011-06-27 14:03
Att Sixten funderar på att röra på sig ligger det nog en hel del sanning i. Frågan är var han kan tänkas hamna? Kan han var het för något svenskt lag, kanske Gais eller Göteborg? Annars blir det väl hemgång till Finland.

Men rycks vi in i bottenstriden, vilket årets spel och laguttagningar talar för så dansade han väl bara en sommar? Ett Cup-guld, kan det ses som en merit för Sixten hos övriga klubbar?
Örebro "ÖSK-Karl (Axén kom hem)
2011-06-27 13:49
pemo//

Jag hatar absolut INTE Sixten Boström, för mig är hat ett mycket starkt ord. Däremot har jag aldrig förstått hans storhet som tränare, det vissa ser.
Örebro pemo
2011-06-27 13:48
ÖSK-krille// Nja, dina tankar är nog inte helt fel. Fast samtidigt har ju Sixten en otrolig utmaning i och med europaspelet.

Sen kan man ju se lite nyktert på resultaten. Vi har inte förlorat med mer än ett mål så här långt. Dessutom haft lite "otur" med sista chansen.
Tänk om Hagge hade tåat in kvitteringen mot AIK i sista sparken? Samma med Micke igår? Wiken mot DIF samt att Micke hade spelat resolut mot KFF och inte släppt till 1-2. Då hade vi haft fyra poäng till.

MFF hade ju toktur med sina skott. Gefle, tja där har jag inget svar. Fast det var antagligen Sammys fel ;)

Dessutom är det väl bara Gefle som har gjort tre mål på oss i år? Och så ligger de två just nu.
Örebro Aspen - välkommen Anttonen
2011-06-27 13:45
Vi vet av erfarenhet att Sixten inte är så social och har svårt att hantera spelargruppen.
Kan det vara så att truppen nu är för stor för honom?
AIK Saywee
2011-06-27 13:42
Krille, ingen fånig tanke alls, för det verkar ju var så ...
Örebro ÖSK KRILLE(Go For Gold)
2011-06-27 13:25
Kan det vara så att Sixten redan nu har tankar på att röra på sig? Frågan är om han har svårt att motivera sina spelare. Han kanske känner att han gett allt han har nu och vill ha nya utmaningar?

Kanske en fånig tanke/teori från min sida?
AIK Saywee
2011-06-27 13:15
Var finns stoltheten, hjärtat och passionen?
AIK Saywee
2011-06-27 13:14
Att Gerzic enligt NA var en av de två bästa i söndagens bortamatch är väl ändå lite underligt, tre stjärnor alltså, lika bra som Rama?

Jag trodde att han skulle dominera, eftersom han borde vara spelsugen efter avstängningen, men, ack nej ...
AIK Saywee
2011-06-27 13:10
Ståplats är bäst, det är nog som du skriver, men nu möter vi lite starkare motstånd och vad som händer med en "orolig trupp" har jag ingen aning om ...

Men jag har ett starkt hopp :)
Örebro ÖSK KRILLE(Go For Gold)
2011-06-27 13:08
Varför har inte ÖSK lyckas med att förlänga med Alvbåge och Gerzic än? Väntar de ut sommarfönstret? Frågan är ju hur heta Alvbåge och Gerzic är på marknaden just nu?

Det värsta scenariot skulle ju vara om Bedoya, Alvbåge och Gerzic försvinner i sommar.
Örebro Ståplats är bäst
2011-06-27 13:06
saywee//visst har det två sidor när det är rekordjämnt men av bottenlagen är det bara Djurgården som börjat ta för sig,Halmstad och Mjällby har ju sladdat ett bra tag nu även om Mjällby vann igår...det som ger en olustig känsla dock är hur bleka ÖSK varit mot just Halmstad och Mjällby samt att det fina hemmaspelet från förra året är som bortblåst...
AIK Saywee
2011-06-27 12:50
019_Örebro, kan bara instämma, till 100%
Örebro 019_Örebro
2011-06-27 12:46
sixten måste förbättra spelet. så fort vi släpper in ett mål sjunker hela lagmoralen och spelet ser ännu sämre och väldigt stereotypt ut.

räknar med att axén som sitter på utgående kontrakt kommer hit efter denna säsong, men frågan är om han vill gå tillbaka till ett sämre lag???
AIK Saywee
2011-06-27 12:28
pemo, 12:05, även stämningen i laget kanske behöver förbättras, vem fixar detta i så fall, på bästa sätt, för att nå framgångar?
Örebro Marta (hane) (PM:a mig allt du vet, om allt!!!)
2011-06-27 12:23
Intressant artikel om mittback.
Undrar just hur läget kring Ales vara eller icke vara till hösten ser ut. Kand et vara så att agent/ÖSK förhandlat under cupen och det enda som saknas är Ales samtycke sista personliga villkor saknas.

Eller har man velat vänta för att se hur Ale presterat under cupen?
Örebro ÖSK KRILLE(Go For Gold)
2011-06-27 12:20
The Swedisch defender Michael Almebäck was presented to the Belgian press. Iron Mike is his nickname.

Intervju med Almebäck på Club Brügges hemsida.
Örebro pemo
2011-06-27 12:05
Larsen ja, det var ju också en härlig strateg.

Man skall ju inte sprida orättvisa rykten, men det snackades ju tidigare om att Kihlen inte passade Nordin. Att det kanske var lite "tuppfäktning" där om vem som är kung. Kan det ha något att göra med att Nordin inte tar det sista klivet och blir den naturliga ledaren i laget? Han har ju alla förutsättningar att bli det.
Eller håller de äldre i laget hårt på rollerna och inte låter en "yngling" som Nordin ta för mycket plats?
AIK Saywee
2011-06-27 12:01
Ståplats är bäst, detta är riktigt intressant tycker jag, detta med "rekordjämn", för det har ju liksom två sidor.

I och med att den är rekordjämn, för det är den, så är det inte långt mellan medaljplats och kvalplats, vilket innebär att man snabbt (3 matcher), kan klättra eller rasa ordentligt.

Det är i cirka 10 lag som slåss om medaljplatserna, i nuläget, vilket gör det lite svårt för vårt kära ÖSK, när det finns så många frågetecken historiskt 2011 och i framtiden 2011, detta möjliga guldår.

Våren har varit upp och ned, de senaste tre har varit bedrövliga. Almebäck lämnar och har inte ersatts, vad som händer med Bedoya, som tyvärr inte har spelat på ett tag i ÖSK vet vi inte, Alven vacklar, men har ju en massa annat att pyssla med, än att visa pondus i målet. Skador på fel spelare i en stor trupp med talanger som inte får spela.En tränare som vi inte har en aning om vad han tänker. Det är så förbaskat rörigt, finns liksom ingen stabilitet, lugn eller ro, det är oro i ÖSK-leden.

I dagsläget ser det inte jätteljust ut, ursäkta detta inlägg från optimisten Saywee, men jag håller nog på att bli mer realistisk?

Men jag hoppas, det vet ni, alltid :)

Heja SPORT
Örebro Ståplats är bäst
2011-06-27 11:37
pemo//visst minns man Hasse Holmqvist även om man inte heller behöver gå så pass långt bak i tiden,man hade ju även Larsen som var bra på att få lagspelare att höja sig.Nobbe och Kihlen har inte den förmågan och det har visat sig hur viktigt det är att ha en pådrivare i laget.Sen är det ju baksidan med att ha en så pass bra säsong som man hade 2010 är att spelare får ögonen på sig från proffsklubbarna,inget märkvärdigt att Mike valde att inte förlänga och Ale valt samma väg.Själv ser jag stora möjligheter att fixa topp 3 då Allsvenskan är rekordjämn,när ÖSK slog Gais och Norrköping gjorde man ju ett jättekliv i tabellen...
AIK Saywee
2011-06-27 11:37
pemo, kul tanke, jag funderar lite, kanske inte nästa år, men kanske om fem år, med lite envishet kanske man kan få rätt i någon match i framtiden ;)

Vi fans vet inte hur Sixten resonerar, för han vill helst inte kommunicera!

FORZA MOSANDER :)
Örebro Rulle1983
2011-06-27 11:29
Kanske ett riktigt långskott... men sitter och funderar på tänkbara innermittfältare... deet har visats nu att utan Bedoya har vi inget mittfältsspel överhuvudtaget... och än värre när Nordin var Borta...

Kevin Walker och Gabriel Özkan kanske kan göra en "Almebäck" bli kvitt sina skade bekymmer och blomma ut på riktigt...
om en av de 2 skulle göra det skulle jag bli otroligt nöjd...
Örebro Gummianka
2011-06-27 11:28
Inga fler uppställningar med defensivt mittfält tack. ÖSK släpper in mål i varenda match ändå så satsa på ett rörligt mittfält som stödjer anfallet istället. H-e vad besviken man är just nu!!!!!
Örebro pemo
2011-06-27 11:26
Utan någon baktanke, men tänk på Dahlberg i Gefle som spelade flera år utan att göra mål, men PO hade förtroende för honom och nu har han avgjort två viktiga matcher ( AIK och IFK G )
Tänk om Sixten resonerar på samma vis med Nordback och Kihlen. Någon dag skall de lyckas tillsammans. Om inte i år, så kanske nästa. :) ;)
AIK Saywee
2011-06-27 11:00
Marta 08:52, ibland får indianen i mig en känsla av det jag ser och hör, dvs upplever. Andra sinnen för den totala upplevelsen, t.ex. lukten av och smaken på guld, börjar släppa lite beträffande serien, men finns faktiskt kvar avseende cupen.

En illavarslande känsla av Sixten´s oförmåga att ta ut bästa lag, coacha rätt och motivera spelarna hade jag faktiskt under tidig vår, av någon anledning.

Inte att det skulle ske i alla matcher, men kanske lite för ofta, han verkar mentalt vara på väg bort från klubben ...

Liknande olustkänsla hade jag beträffande Bedoya´s medverkan i den dära cupen, när jag kände att han, som den bästa, stabila, uppoffrande, outtröttlige utespelare, inte skulle spela för ÖSK under flera matcher.

Kul dock för Bedoya, men tråkigt för mig.
AIK Saywee
2011-06-27 10:39
Tabellfunderingar kommer jag att ha, när halva AS är spelad, dvs att resultaten efter omgång 15 kan beskådas i tabellform.

Om alla lag behåller formen och tur och otur fortfarande gäller, så blir det väl enklast att behålla samma tabellplacering efter 30 omgångar, det är bara att fördubbla samtliga siffror i tabellen?

Hemska tanke, nej vi måste ha en formidabel hösthalva!
Örebro ÖSK KRILLE(Go For Gold)
2011-06-27 10:36
I Yasin och Ibra har vi oslipade diamanter, som behöver speltid. De kan bli riktigt bra. Tillsammans med Atashkadeh så är de helt klart en av de största talangerna i ÖSK på mycket länge.
Annons: