/fotboll/osk/forum/3804.aspx/fotboll/osk/forum/3804.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro TommyS
2011-08-24 14:50
Akta rygg, vi ska göra vad vi kan. Vi kommer att få möblera om i backlinjen eftersom Wowoah är avstängd - ska bli intressant att se hur det fungerar - och utan Paulinho tappar vi i slagkraft framåt men om Gerzic och Rama får ytor och är på humör kan vi orsaka HIF problem. De kommer att komma med ett ganska tufft spelschema i ryggen och vi måste försöka utnyttja det.
Elfsborg Akta Rygg
2011-08-24 14:28
Hur ser ni på matchen mot HIF? Om ÖSK kommer upp i nivå så bör det inte vara en omöjlighet med poäng där. Problemet är att HIF har visat sig vara en maskin som mal på nästan oavsett vilka spelare som kommer eller går, samt att ÖSK i år har så låg lägstanivå. NI kan spela riktigt fin fotboll, men att tippa en ÖSK-match på förhand i år har visat sig riktigt svårt.

Lycka till i Helsingborg i varje fall. Kanske inte direkt förvånande att jag håller på svarta byxor även i den matchen...
Örebro Telle
2011-08-24 13:35
Intressant tränar-lista på Aftonbladets sida. Vet inte om jag håller med, men som sagt, intressant...
IFK Göteborg Clifford
2011-08-24 13:24
Lagrell sa på presskonferensen igår att namnet Allsvenskan inte kommer säljas. Däremot är det aktuellt med en huvudsponsor, så att det skulle benämnas "Allsvenskan - sponsrad av XXX".
Örebro Krontorps
2011-08-24 13:18
Om Svenskaspel köper namnet lär det ju bli Stryktipsligan, Oddsetligan eller liknande. Skulle va förjävla fult.
Örebro widemarsh
2011-08-24 12:53
Svenska spel har dock första tjing när namnet på Allsvenskan ska säljas.
Om det nu prompt ska säljas så hoppas jag att namnet Allsvenskan blir kvar, så den heter Svenska spels Allsvenskan eller liknande. Som t ex Barclays Premier League.
Örebro Bulten i Boo
2011-08-24 12:50
Saywee//
Han norrmannen som vill köpa in sig i namnet driver företaget Ludo Kids. Så det lär väl bli Ludo Kids-ligan vi ska vinna 2015 !
Örebro TommyS
2011-08-24 12:48
Saywee, även om vi har exakt samma facit hemma och borta i år (5-1-5) så borde vi ställa krav på seger i resterande hemmamatcher (AIK, IFK, HBK, Malmö som kommer direkt från Europa League match). Bara det är 12 poäng. Av bortamatcherna måste målet vara att vinna mot Syrianska. Mot Kalmar och Trelleborg är kryss kanske ok och mot HIF så känns allt som en bonus. Så 17 pinnar tycker jag är en rimlig målsättning. Vet inte varför du tror på fyra kryss i de sista åtta - förutom en liten släng våren 2009 så kryssar ju ÖSK väldigt sällan under Sixten.
AIK Saywee
2011-08-24 12:15
BiB, 07:34, skall den där Lagrell ytterligare sabba innan han slutar, vilket jädra trams han håller på med, varför skall ALLSVENSKAN byta namn?

Behövs det pengar till "Allsvenskan", varför och hur skall de fördelas/användas?

Kanske Björn Borg "kan gå in" annars, han har väl lite slantar över, så kan vi kalla vår högsta serie för BJÖRNLIGAN ;)

Allsvenskan är en bra benämning, det visar vilket land det handlar om och att ALLA lag kan nå dit!

AVGÅ OMEDELBART LAGRELL!!!
AIK Saywee
2011-08-24 11:34
Jag har blickat framåt mot de återstående åtta matcherna och vågar mig på att gissa att vi tar minst hälften av de 24 poängen som återstår, 13 poäng alltså och bara en förlust, fyra oavgjorda och tre vinster, realistiskt alltså.

Men jag tror/hoppas alltid på vinst, 2-0, utom möjligvis mot AIK, kan bli oavgjort där ?

I så fall blir det ju optimistiskt 22 poäng :)
AIK Saywee
2011-08-24 11:18
Widemarsh,10:52, en väloljad människa troligtvis ...
Örebro widemarsh
2011-08-24 10:51
Min startelva mot Helsingborg.

Hagge-Eidur-Wiken-Per
------------Berger------------
-----Gerzic----Paulinho----
Rama--William--Lushtaku

Intressant?
Alt. Staaf ist för William, Ibrahim ist för Lushtaku.
Örebro ÖSK KRILLE(Go For Gold)
2011-08-24 10:45
Vem hade tackat nej till den här lönen? Sjukt mycket pengar som Samuel Eto'o får för att spela för Anzji Machachkala.
Örebro hemvändarn
2011-08-24 10:32
När Sixten kom började han med triangeln formulerad så det var 2 def och 1 offensiv mittfältare. Detta hackade dock en del och det var när Nordback flyttades framåt i banan och fick order om att löpa i djupled som pendeln svängde.

När Bedoya nu tagit en mer defensiv position så har spelet ändå rullat på för att han har kapaciteten att från den defensiva positionen ta en del djupledslöpningar. Jag har för mig att friläget han brände mot Gefle(?) är ju ett exempel där han trots en defensiv position tagit en djupledslöpning, inte bara skapat yta utan även kommit till avslut.

Nu var det några år sedan Nordback tog de här löpningarna. Han har inte samma touch och kontroll som Bedoya och det är möjligt att han längre inte orkar med jobbet. Men som tur är har vi ju 3 byten/match så det borde gå ändå tycker jag.

Skall vi ersätta Bedoya rakt av är det väl en bollsäker, snabb, nickstark box-to-box spelare med stor arbetskapacitet. Just alla dessa ingredienser tycker jag mig inte se i truppen just idag även om jag inte kan säga något om Abdulahi. Hur väl stämmer beskrivningen in på Skulason, Riski, Nordmark eller vilka andra som nu kan vara aktuella? I mina ögon är Anders Mogren allt detta i Gauthiod men frågan är om han är det i Allsvenskan.
Örebro Matta
2011-08-24 09:34
Någon som kollat in vår provspelande finne?
Örebro seraphimpish
2011-08-24 09:17
ÖSK Fans / "inget nytt på värvningsfronten. Tycker det är pinsamt dåligt av Örebro att inte agera när vi har tappat Almebäck, Bedoya och Haddad. Dom tar hit massa ruttna testspelare som inte är bättre än ungdoms spelarna.Bra spelare kostar men det fattar inte ÖSK"

... Och hur dyra var de spelarna som du just nämnde?
Örebro Bulten i Boo
2011-08-24 07:34
Godzilla// Kan tänka mig att det t ex är hemmamatcherna på våren 1969 mot AIK resp Djurgården som satt spår i Kalles minne. Relativt tidiga ledningar vilka vi höll matchen ut..

Fö: Intressant egentligen med Lagrells uttalande i samband med att han är öppen för att sälja ut allsvenskans namn: "(Vi) fläckar inte allsvenskan för småpengar". Näha, men för "stora pengar" tydligen? Då kan man "fläcka" sig för vad som helst? Nä, jag vill inte se Örebroporten-ICA Maxi team SK spela sina Ludo Kids-allsvenska hemmamatcher på Behrn Arena...
Örebro Franz Flääsklepp (Auri sacra fames)
2011-08-24 07:02
Ser ut som Amadou Jawo i slutändan hamnar i HeIF samtidigt som Ellos rycker Kalmars back Stefan Larsson
Örebro Godzilla Hårddisksson
2011-08-24 01:04
ÖSK-Karl: du tänker på svunna tider. Fotbollen idag är monumentalt annorlunda.
Ge de här lagbygget tid. Det kommer bli så fantastiskt gött!
GAIS oeguy
2011-08-24 00:50
Riktigt kul med Berger, men är lite orolig att förväntningarna inför nästa match kan vara lite för stora. Även om Sixten kanske inte är känd för att ge de unga chansen så lär det ändå finnas nån ytterligare anledning till varför Berger suttit på bänken och till och med läktaren denna säsong. Visst, fram till denna match fanns även Bedoya i den stora truppen och det blir ju naturligtvis svårt för en oerfaren kille att ta plats. Men Perra, Erik och Denis hade alla spelat mer/lika mycket som Berger innan Mjällby-matchen och detta borde väl betyda att de under en längre period har presterat bättre. Visserligen kan man inte jämföra de 4 på exakt samma position kanske och samtidigt har man inte spelat Berger i u-laget eller lånat ut honom så något har man ju sett i honom. Men ändå, detta var trots allt Mjällby, och i nästa match är det Helsingborg som gäller. Det är ju inte alls säkert att Berger spelar men många vill ju det, även jag, men man ska komma ihåg att detta trots allt är Sveriges bästa lag för tillfället. Förutsättningarna är väldigt annorlunda och jag är som sagt rädd att förväntningarna är för stora.

Detta är ingen sågning av Berger utan jag ser bara till hans bästa, det skulle vara tråkigt för honom om det inte går bra i nästa match, och det skulle inte vara särskilt rättvist att såga honom då bara för att han gjorde en klassmatch senast. Så jag hoppas att ingen gör det isåfall, men främst så hoppas jag självklart att detta inlägg var helt i onödan! En ny klassmatch vore ju toppen, och inte alls omöjligt heller.
Hursomhelst, Gerzic och Berger kommer nån gång bli bästa kompisar, och om det blir i år eller nästa år, det får vi se! Får hoppas på det förstnämnda.
Malmö FF Zlatansson
2011-08-24 00:02
Otroligt stort att läsa alla hejarop och uppmuntrande kommentarer till skillnad från vissa andra lags forum. Fett cred till er alla. Det är så här man vinner respekt hos andra. Ge HIF en ordentlig match på söndag!

FRAMÅT ÖREBRO!
Örebro Franz Flääsklepp (Auri sacra fames)
2011-08-23 23:25
Grixx// Precis - Tom Sixten gnällde på att Ale var borta trots att hans offensiva insatser varit mycket sparsamma från sin mer tillbakadragna roll senaste matcherna.

Berger var bra men behöver framför allt utveckla sina duellegenskaper om han skall bli en defensiv kraft att räkna med. Han måste vinna boll också och smälla på i den rollen.

Men samtidigt är det svårt att utveckla dem om man inte får speltid. Som tränare måste man bjuda på den tiden. Jag har aldrig haft särskilt höga tankar om ÖSK:s individuella träningsstrategi och undrar om det överhuvudtaget finns sådant i ÖSK anpassat till vad varje spelare behöver utveckla. Jag fantiserar nog om att det är ganska eftersatt.

Med Bergers inträde igår kan vi nog utgå ifrån att Kilens sista spik är inslagen i hans pensionskista även om det kanske inte är omöjligt med lite inhopp sista matcherna.

Om ÖSK hamnar i ingenmansland, vilket man är på väg att göra, skulle jag gärna se att man avslutade med Berger och Denis sista 4-5 matcherna jämte Nordin. Men jag har lika svårt att fantisera att Sixten satsar på framtida ränta av kapital och kör förmodligen på med Nordback som vanligt. Nordback - Denne ständige Nordback.

Ursäkta min negativism ikväll. Men om man ändå inte har något att spela för senare (nia eller sjua är väl skitsamma) tycker jag man kan släppa bänkfångarna loss.

Örebro pemo
2011-08-23 23:14
Grixx// Bra skrivet.
Örebro ÖSK KRILLE(Go For Gold)
2011-08-23 23:14
Ja jag tycker att att Norling verkar var en skön kille :)
Örebro Karlssson
2011-08-23 23:09
Norling är alltid märklig i intervjuer, men samtidigt skön på något sätt, tycker jag.

Cred till Malmö. Så nära att nå CL... Så nära.
Örebro omega
2011-08-23 23:05
Vilken match av mff.
Örebro ÖSK KRILLE(Go For Gold)
2011-08-23 22:59
Fy fan vilken märklig intervju med Rikard Norling efter matchen :).
Örebro Skåne ÖSKare
2011-08-23 22:39
Fy fan va synd för Malmö. Dom förtjänade att gå vidare. Dynamo kan tacka målisen för avancemanget. Malmö borde vunnit med 5-0 i andra!
Örebro ÖSK KRILLE(Go For Gold)
2011-08-23 22:38
Cred till Malmö. Bra kämpat!
Örebro Marta (hane)
2011-08-23 22:16
Otroligt trista toner från en del här.. Varför ironisera och tråka med varandra.. Denna sida ska väl inte funktionera som energiläckage, utan som en tankeutredare. Kan ni inte tända till. Gillar ni inte inlägg/tycker de håller för låg nivå, strunta i att bemöt dem och allra minst... Bemöt dem inte i samma höjd som de skickades...
Annons: