/fotboll/osk/forum/3769.aspx/fotboll/osk/forum/3769.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Grixx
2011-07-23 22:57
KcMarten// Snälla försök hålla dig till det du skrev till mig om.
Hur du får mitt svar på dina påståenden att liknas vid "som fan läser Bibeln" är totalt obegripligt. Säg vad jag har fel i och bemöt det. Du hoppar ju bara från det ena till det andra. Vad var fel i min argumenation?

När det gäller Nordback och vilka som spelar så ändras det med tiden som det gjort tidigare. Inget kommer att ske lika snabbt som de kritiserande vill...eller hur.

Hur man valt att lägga upp coachningens under match. Är det något som spelare och tränare valt eller? Ta reda på lite innan du kritiserar. Tidigare så var det inget spec gnäll om just detta utan folk brukade istället kommentera att de hörde Sixten coacha över hela plan.

Om du vill veta vad jag tycker om de förlorade matcherna så är det givetvis skitjobbigt men läget i tabellen är bättre än det varit många många gånger tidigare innan Sixten. Hur ska man då tolka det?

Pelle har överpresterat... tillåt mig småle. Han har i år överpresterat....men om du sagt det till supportrarna i Gefle tidigare när han lekt jojo med nedflyttningplats och kvalplats så är jag 100% säker på att du fått ett flatgarv!!!
Örebro "ÖSK-Karl (Axén kom hem)
2011-07-23 22:56
Shit, nu blev det lätt att missförså, men av de/oss som jag känner o lagt allt till ÖSK så tänker de/vi nästa år lägga 30% av pengarna på ÖHC, förutom mig som tar 15 av de trettio o lägger med enligt mig med rätta till Indianerna.

Så nu på ÖSk:s kansli, särskilt du Jan som följer detta forum så noga som du sagt. Kanske dax att agera?
Örebro Pille-Riin Pöllu
2011-07-23 22:51
Flyttar upp inlägget - hahaha
Örebro Bulten i Boo
2011-07-23 22:45
Fatcit// ÖSK har väl faktiskt inte sämre bortafacit i relation (% poäng) till hemmadito än något annat lag i allsvenskan under dessa senaste tre år? Och definitivt inte i år.
Hammarby sihlberg
2011-07-23 22:45
Jag fattar inte varför ni inte satsar mer på Erik Nilsson och Emil Berger. Kihlberg och Nordback är ju så trötta... Som jag har förstått (och sett) så var Erik riktigt bra på försäsongen, och sen när serien startar då hamnar han i frysboxen. Förresten varför finns det ingen reservlagsserie? Det är förödande för unga spelare att inte få någon matchning knappt på en hel säsong!
Örebro "ÖSK-Karl (Axén kom hem)
2011-07-23 22:43
Grixx//

Nu lovar jag att det är sista gången jag skriver detta till dig, bara du svarar och det handlar lite om manna från himlen. Vilka tror du är beredda att nästa gång slänga iväg 15 miljoner på typ Spelarinvest som i slutändan inte gav klubben mer än en tredjeplats, har du namn så gärna, jag har inga, de jag talar med kommer att lägga mindre på ÖSK och mer på ÖHC, skjut nu inte budbäraren. Själv kommer jag att göra samma sak, men kommer inte att glömma Indianerna.
Örebro Fatcit
2011-07-23 22:41
Pille-Riin Pollö// Japp! När ÖSK släpper in första målet tänker jag alltid att jag alltid att jag kan gå hem. Men jag stannar alltid och hoppas... Suck...
Örebro Pille-Riin Pöllu
2011-07-23 22:36
Fatcit// 4 ggr? Är det på alla säsonger Sixten varit i ÖSK?
Örebro Pille-Riin Pöllu
2011-07-23 22:34
KCMarten // Jag håller med om Nanne. En utomordentlig tränare som jobbar efter principer jag gillar. Att hans lag dippat ned lite (dock utan att vara indragen i någon bottenstrid och utan att haft samma kaotiska kontraktssituationer som ÖSK. Tvärt om. De får alltid betalt) beror helt enkelt på omsättning i spelartruppen och att han inte haft lika bra spelarmaterial varje säsong.
Örebro Fatcit
2011-07-23 22:32
Kritiken mot Sixten har faktiskt funnits i ett par år här på forumet!
Min och mångas kritik har alltid varit att han inte kan coacha.... Främst bristen på att "tagga" spelarna inför matcher. På hemmaplan har Sixten alltid fått hjälp av kubanerna som satt färg på BA. Men på bortamatcherna har ÖSK nästan alltid sett lojt ut. Vilket också visas i ÖSK:s dåliga bortastatistik under Sixtens tid.
Den andra kritiken mot Sixten har varit att han inte kan förändra spelbild i matcherna. Det går att se i statistiken där ÖSK endast mäktat med att vända en match till vinst 4 ggr, när laget släppt in första målet. 4 ggr!!!!! Helt galet lite
Örebro "ÖSK-Karl (Axén kom hem)
2011-07-23 22:31
BBB//

Skitsamma, men 5-0 hade väl varit rättvist, en offside var ju solklar t.ex. Men varför inte redan då eller tidigare börjat omförhandla kontrakten. Ja, det hade gått och i flera fall lysande. Men nu älskar vi en klubb som är i fritt fall, inte minst ekonomiskt sett. Vilka skall starta nästa Spelarinvest?
Örebro ÖSK-Boldt
2011-07-23 22:31
Det som ligger herr Boström i fatet många gånger är ju han alltid måste spela 4-3-3 oavsett skador, avstängningar och motstånd.
Med den mängd mittfältare vi förfogar över borde det då inte vara bättre att kunna gå över till 4-4-2 när det behövs?

Alla är visserligen inspelade på detta system men det verkar ju inte ha fungerat speciellt bra på hela året. Allt eftersom förutsättningarna ändrats.

Visst, det kan ju även vara Sixtens envishet som räddar oss i slutändan, men vi blir jäkligt lättlästa om vi oavsett förutsättningar alltid måste spela 4-3-3.
Örebro Pille-Riin Pöllu
2011-07-23 22:30
Mattias69 // Det som kan tala FÖR Peking imorgon är;

* Peking har fått ett lite lyft sista två matcherna och tog poäng bla mot MFF
* ÖSK:s anfallsspel är f.n obefintligt och inga avslut skapas utom i fasta (om Pålle får skjuta och inte Sammy snor frisparken som sker ibland)
* Skadeläget i ÖSK
* Uselt självförtroende i ÖSK
* Medgångssupportrarna sviker = lägre stämning

Det som kan tala EMOT Peking är:

* Förr eller senare måste ÖSK få en seger. De har inte vunnit sin sista AS match denna säsong. Jag är säker. Bra läge imorgon!
* Bedoya förmodligen tillbaka
* Wikström tillbaka
* Astrit kan ev inte vara med (stort avbräck för Peking)
Örebro Bulten i Boo
2011-07-23 22:29
Saywee// Lucky Luke du vet, drar snabbare än sin egen skugga :-D
Örebro KCMarten
2011-07-23 22:28
Grixx//

Man kan alltid läsa verkligheten som fan läser bibeln..

Varför skulle Sixten ändra sig gällande Nordback och Kilen när han aldrig gjort det tidigare?

Sen håller jag med ÖSK-Kalle om att Sixten inte har varit någon lysande tränare och nu har det spårat ur. Herregud har du missat Sixtens matchcoachningarna?

Du undviker dessutom effektivt frågan om varför du låssas som inget hänt när vi har den längsta förslustsviten sedan 1978. Något som varken Pelle eller Nanne råkat ut för med sina respektive lag.

Dessutom när det gäller Pelle har Gefle varit nederlagastippat varje säsong vilket gjorrt att han har ÖVERPRESTERAT till skillnad mot Sixten som UNDERPRESTERAR med tanke på respektive lag spelarmaterial.

Nanne parkerar KFF komfortabelt på övre halvan av tabellen år efter år trots spelaromsättning..

Så ja, krismedvetande och agerande krävs och det kommer inte Sixten eller gå iland med. Du får gärna skriva det på min näsa om vi i slutet av säsongen kommer topp tre med Sixten vid rodret.

Jag hävdar att risken är större att vi då ser fram emot Superettan istället om inget görs.
AIK Saywee
2011-07-23 22:28
Bulten, hur kan du svara innan jag frågar ?
Örebro Pille-Riin Pöllu
2011-07-23 22:24
"Älska mig som mest när jag förtjänar det som minst"!

Alla till BA imorgon! Lyft laget!
Örebro "ÖSK-Karl (Axén kom hem)
2011-07-23 22:22
Grixx//

Sluta nu att göra dig löjlig. vad har Gefle för omsättning, arena, publik mm i förhållande till ÖSK. Sedan får har nog Pelle Ohlsson liiiite mindre hjälp inom Gefles organisation om du jämför med ÖSK:s.
Örebro Grixx
2011-07-23 22:16
Kalle// Det där med manna, hur menar du?

Tror du att jag tror det?...i så fall så har du något löst;-)

Jag förmodar att det bara var ett helt onödigt uttryck från din sida.

En sak är säker det är att när vi NÅGON GÅNG byter tränare eller sportchef så kommer det att sitta ett annat gäng och rapa felen som alla gör i klubben. Den nya tränarens fellaktiga coachning och byten. Sportchefens misslyckade värvningar och försäljningar mm.

Även när din favvo ev kommer så kommer folk att dissa denne fullständigt och några försvara....thats life!
Örebro Mattias69
2011-07-23 22:14
Vad är det som talar för Norrköping imorgon? De har ju inte gått som tåget precis de heller. Visserligen vann de sin senaste match men att vinna hemma mot Syrianska är väl inte det mest meriterande man kan åstadkomma den här säsongen. De har 4 vinster hittills i år varav 3 har kommit hemma.
Örebro Bulten i Boo
2011-07-23 22:11
ÖSK-Karl//
-Fint väder! -Idag, ja...
Efter solsken kommer alltid nån gång regn...
3-0 mot HeIF som egentligen var 7-0.....
Örebro Grixx
2011-07-23 22:06
KCMarten// Hur många matcher är gamla meriter. Enligt ditt sett att räkna inte mer än en halv säsong.

Det om Nordbacks skada och att vissa aldrig hade fått spela är ju en ren konstruktion. Vad vissa tror är mer riktigt att säga eller hur! Vissa andra tror att det ändå skett, nu blev det möjligen snabbare.

Bedoya skolades in på ett bra sätt. Det fanns cupmatcher som han löpte runt på men orkade inte helt. Häckenmatchen gjorde att han fick ögonen på sig som en målgörare...något han inte visat tidigare. Sedan var han ganska given i startelvan. Att några vill att det ska gå snabbare är inget att göra åt. Se nu hur det gått med Wille. Det verkar som att det gick lite för fort. Ändå så har några tjötat om att det skulle varit mer och tidigare. Tack för kaffet!!!

Att förra årets prestation inte hade något med Sixten att göra är din åsikt och det finns andra åsikter eller hur. Varför är din riktigare?

Pelle Ohlsson som år efter år varit snubblande nära att falla ur....och förra året var det sjukt nära. I alla matcher när vi mött Gefle så har det talats om måstematcher för de soporna och den tråkfotbollen ska vi bara slå.
...Pelle i år (aldrig tidigare) och Nanne brukar lyftas fram som tränare som getts möjlighet genom långsiktigt arbete....men det ska ju inte enligt dig gälla Sixten som ska fockas för en halv säsong. Förra årets meriter är ju gamla enligt dig.

Det var dina så kallade fakta.
AIK Saywee
2011-07-23 22:05
Bulten, brann HJälmaren verkligen 1997?
Örebro Bulten i Boo
2011-07-23 22:01
Saywee// nä, inte var det -97... tydligen aldrig.... ;-)
Örebro "ÖSK-Karl (Axén kom hem)
2011-07-23 22:00
Grixx//

Jodå, som vid varje ÖSK-vinst som den du beskriver mot Helsingborg med 4-2. så visst var man glad. Men ändå hade man en oro i bakhuvudet. Du kanske tillhör dem som tror att manna skall falla ner på ÖSK ifån himlen.

Men som sagt, i snart tre år har jag varnat för vad som händer med Sixten som tränare och Sjögren som sportchef, skriv vad skit som helst om mig, jag bryr mig inte, däremot bryr jag mig om ÖSK.

Men, nu sitter vi i skiten o frågan måste lyftas, dax för VD Jan Karlsson och ordförande Björn Åqvist att agera,
Örebro Fatcit
2011-07-23 21:57
Bulten i Boo// först måste jag säga "skönt nick".

Jag gillar att du vill se spelare med hjärta i ÖSK, klubben som väcker känslor! Jag börjar nu tänka på dramakomedin "the replacements", där tränaren efterlyser hjärta. Det känns lite likadant!

En tanke är att spelarna inte hinner bygga upp hjärta för klubben, på så kort tid. Men också att ÖSK har svårt att kommunicera ÖSK identitet och integrera den i spelarna. De ända som kanske förmedlar detta, som skapar hjärta för klubben, är vi fans?
Örebro Bulten i Boo
2011-07-23 21:51
Saywee// 1997
AIK Saywee
2011-07-23 21:48
Grixx, fast Dala lyckades med en bättre placering 1994.

När brann Hjälmaren?
AIK Saywee
2011-07-23 21:41
Jag försöker minnas hur Sixten sparkades från Jaro.

Har för mig att han införde en anfallsglad fotboll, vilken höll i typ tre år, envisheten fortsatte och Sixten sparkades efter att Jaro spelade en fiaskomatch, med tappad ledning, under en ganska medioker säsong ...?

Någon som kommer ihåg?
Örebro KCMarten
2011-07-23 21:23
Grixx//

Det första steget mot ett misslyckande är att leva på gamla meriter. Fråga Tommy Svensson och Lasse Lagerbäck.

Dessutom var en stor anledning till tredjeplatsen förra året samspelet mellan Bedoya och Nordin på mittfältet. Hade inte Nordback blivit långtidsskadat på försäsongen hade de aldrig fått spela ihop och resultatet i bästa fall hade blivit som 2009.

Redan 2009 var det många som ifrågasatte Sixten varför han vägrade spela Nordin och Bedoya från start trots att det var tydligt att ÖSK gjorde sina bästa resultat då. Då var Nordback och Kilen dessutom två år yngre.

Så tyvärr. Det var inte demoncoachens förtjänst att vi blev 3:a förra året. Det var en skada samt en effekt av vår klubblednings oförmåga att sälja spelare med mer en ett år kvar på kontraktet så att truppen förblev intakt.

En bra tränare skall kunna hantera spelarförsäljningar. Titta på Pelle Ohlsson i Gefle och Nanne i Kalmar. De dräneras ständigt på spelare men lyckas ändå få ihop det.

Sixten gör ett historikt ras i tabellen istället och slår rekord i förlorade matcher i rad sedan 70-talet.

Så hur mycket fakta behöver du egentligen?
Annons: