/fotboll/osk/forum/3744.aspx/fotboll/osk/forum/3744.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro ÖSK Fans
2011-07-15 14:48
Dannieboy/ då har dom mörkat övergången väldigt bra....... om Gerzic går till Malmö och Bedoya Försvinner så kan dom lägga ner klubben ge den Allsvenska platsen till Degerfors... inga mer sponsor pengar här inte...
Örebro Bona fides
2011-07-15 14:48
Nordin har varit jävligt tydlig från första början att han skulle kunna tänka sig spela för en Allsvensk konkurrent. I Ekwall vs Lundh sa han att Göteborg var det enda laget han inte skulle kunna spela för.

Men visst, efter alla ord om att han vill stanna om klubben satsar känns det surt då ÖSK uppfyllt hans krav på sportslig satsning
Örebro Pille-Riin Pöllu
2011-07-15 14:44
Ja nog trodde man Nordin skulle stanna i ÖSK före att välja en allsvensk konkurrent. Om det är sant kommer vi säkert får höra att det pga att han vill utvecklas osv som han går dit. Bullshit. Money talks and Nordin and Astrit walks...
Örebro ÖSK KRILLE(Go For Gold)
2011-07-15 14:43
Om Både Bedoya och Gerzic blir sålda så skulle väl ett framtida mittfällt kunna se ut så här?
---P.Johansson---
Rama----Paulinho

Och ett anfall se ut så här?
Yasin----Haddad----Ibrahim.
Örebro S E
2011-07-15 14:35
F*n nu måste de gå vidare. Ett riktigt bra tillfälle att besöka Tjekien och staden Prag.
Örebro Dannieboy
2011-07-15 14:30
Nordin är klar för mff... Bekräftat från en mkt säker källa
Dessutom har media i form av tv4 vart där.. Kom ihåg vem som skrev det här...
Judas judas judas
Örebro Pille-Riin Pöllu
2011-07-15 14:24
Staaf får mycket kritik för att vara "osynlig" och visst finns det fog för att han inte tillför samma tyng på samma sätt som Haddad.

Men Paulino, Kushi m.fl var i princip lika osynliga och det ligger i rollens arbetsbeskrivning att inte delta särskilt mycket i spelet ute på banan och det får man inte glömma. Något som Haddad uttryckt frustration för.

Deras primära uppgift är att vara i boxen på rätt plats och rätt tid. Den sekundära att antingen möta boll och spela tillbaka eller gå på djupet. Robin går på djupet men fick väl inte en boll på läppen?

Ett annat problem är att (tycker jag) att det är alldeles för lite folk i boxen vid inspele. Ett tredje problem är att det inte kommer in så många bollar i boxen längre som förr. Sammantaget leder det till att för få avslut skapas. Även om tre kvalificerade avslutssituationer skapades igår (Nordback, Astvald och Robin) + en strumprullare från Nordin. Och där borde det ha blivit minst ett mål.


Det är på tok för lite sett till bollinnehavet. Och sen rätt var det är droppar en boll in i baken istället och sen är laget i uppförsbacken igen.

Jag tycker därför det är svårt att bara peka ut Robin som någon sorts symbol för fattigheten framåt utan Sixten måste se över betydligt fler faktorer. Visst är Haddad mer lämpad för rollen och det händer mer. Samtidigt är det väldigt farligt att bygga allt på att just Haddad är på banan.

Örebro 0REBR0
2011-07-15 14:17
Elfsborg Gammelguliganen
2011-07-15 14:17
Örebro är sannolikt nu i princip tyvärr ute ur europaspelet. Ni kunde knappt fått värre lottning än Sparta Prag. Mer om detta mot slutet.

Jag tror att Elfsborg har ca 50-60% chans att gå vidare till PO. Både Ålesund och Ferencvaros är bra lag men IFE hade turen att få börja borta.

HIF har en klar 50/50 chans att nå PO. Yehuda Tel Aviv vet jag iofs inget om men israeliska lag brukar vara bättre än vad vi tror i nordeuropa. HIF börjar borta vilket är en fördel. Bortamatchen innebär en lång resa med mycket tidkonsumtion på säkerhetsgrejor. Ingen självklar vinst för HIF men de bör som lag vara minst lika bra som YTA.

Häcken fick en hyfsat tuff lottning mot portugisiska Nacional. Mest känd för att ha fått fram Christiano Ronaldo. Nu är inte Nacional de Madeira något topplag, utan kom med som sista (6e) lag till Europa. Med tanke på att Elfsborg rätt lätt slog ligatvåan Braga hemma och borta för två år sen, borde inte BKH vara chanslösa i Nacionals uppbyggnadsperiod (jag förutsätter att Hafnarfjördur inte klarar Nacional på Madeira nästa vecka).

Jag har förutsatt att Elfsborg och Häcken går vidare till tredje rundan och HIF inleder där. Tyvärr är jag inte helt övertygad om att Sport också går vidare från andra rundan.

Å ena sidan går det att hävda att 0-0 är bra hemma (för motståndaren fick ej dubbelräkna ett bortamål) men det förutsätter en absolut sak: ÖSK måste göra mål på bortaplan. Under 90 minuter, övertid, förlängning eller straffläggning. Och gör man ej mål hemma, är det då självklart att man gör det i Sarajevo (en mycket trevlig stad, passa på att åk dit där öst möter väst). Kanske kan vi få ett scenario där sport kan kontra vilket ev passar er bättre än gjorde ett lågt spelande bortaplan-sarajevo?

En seger mot Sarajevo är nog ändå betydelselös, förutom viktiga seedningspoäng. Sparta Prag var kanske värsta lottningen ni kunde fått i 3e rundan. Tjeckiska mästare över 10 gånger under 1990- och 2000-talen. En talangfabrik som fått fram mängder av kända tjeckiska spelare i de stora ligorna. De har ganska framgångsrikt spelat i CL och gjort vissa bra matcher mot storlag. Mästare igen 2010 men inte 2011. Det vore en kanonskräll om ni slog ut dem.

Givetvis hoppas vi för svensk fotbolls skull att ni gör det. men Sarajevo borta blir svåra nog. Till att börja med.
Örebro Telle
2011-07-15 14:13
Pille / Risken är väl stor att man så gärna vill ha med honom i spel igen att man, som i hemmamatchen mot Gais, chansar och hoppas att han håller även om han inte är helt hundra.
Örebro Telle
2011-07-15 14:11
Sekt E / Jag håller med, jag önskar också att Haddad blir frisk, det är en riktig klasspelare. Men är vårt sätt att spela så himla beroende av honom, eller hans spelartyp snarare, är det kanske inte helt idealiskt att spela som vi gör när han har varit borta i flera månader, och vi dessutom saknar ersättare till honom. (William undantagen, men har har ju antingen varit skadad eller bedömts ha för långt kvar till matchformen de flesta av matcherna)
Örebro Pille-Riin Pöllu
2011-07-15 14:09
Fast Haddad tränar ju inte ens med boll idag. Fattar inte hur han ska kunna vara spelklar på en vecka. Om inga komplikationer tillstöter är väl en bit in i augusti mer realistiskt
Örebro Sekt. E
2011-07-15 14:05
Aspen // Nog för att jag håller med dig om att Sixten inte har flexibilitet som främsta företräde, men att önska att Haddad blir frisk gör jag med. Med vår trupp, hur bred den än må vara, så har vi bara en Haddad.
Örebro Telle
2011-07-15 14:04
Aspen / Ja, att spela likadant med Robin Staaf och tro att det ska lika bra som om man hade haft Haddad i form på samma position istället låter mer än lovligt naivt.
Örebro Sekt. E
2011-07-15 14:03
Efter att ha sett P2 lira på mitten igår känns det inte lika jobbigt att sälja Bedoya. Om Allsvenskan hade lika mycket filmningar och kvidanden som igår skulle jag tappa sugen. Men spelet från de svartvita var i mina ögon helt klart ett fall framåt. Att göra mål i Sarajevo känns inte helt omöjligt och ganska troligt om vi får tillbaks Haddad.

Heja Sport!
Örebro Aspen - välkommen Anttonen
2011-07-15 14:01
Pinsamm oflexibel:
Sixten Boström:
- Varje kväll innan jag går och lägger mig hoppas jag att han ska bli frisk
Med 30 man i truppen måste man kunna hitta på något bättre än vad som gjorts.
Örebro Telle
2011-07-15 14:00
Nobody likes a smart ass, jag vet, men vi måste slå Sarajevo på bortaplan först innan vi är vidare till nästa omgång... Visserligen var vi klassen bättre än vad de var i går, men på naturgräs, med en fanatisk bortapublik och med 10 motståndare på planen som lägger allt fokus på att spela svårt skadade och säkerligen kommer kunna filma till sig en straff, och dessutom med Robin Staaf som vår spjutspets och tänkta målskytt, är det ingen lätt match som väntar på torsdag.
Örebro Farsen fortsätter (igen)
2011-07-15 13:56
Aspen/ Håller med dig! Dumt med en bred och dyr trupp om man inte använder den.

Örebro Aspen - välkommen Anttonen
2011-07-15 13:55
Nordin är bara ett agenttrick (igen). Bedoya kommer att spela bort mot Sarajevo
Häcken shiva
2011-07-15 13:54
Ni har lite oflyt i lottningarna måste man säga. Först Sarajevo och därefter Sparta Prag (om ni går vidare). Kul att möta ett lite större lag kanske iofs. Lycka till mot Sarajevo nästa vecka, hoppas ni går vidare!
Örebro ÖSK Fans
2011-07-15 13:51
VILL NORDIN TILL MFF???? NÅGON SOM VET/HÖRT DET?????
Häcken Willforce
2011-07-15 13:48
Måste säga att ni verkar verkligen få svårast möjliga lottning. först bosnierna och nu Sparta Prag. Hoppas ni kan överaska, men det blir riktigt svårt!
Örebro Aspen - välkommen Anttonen
2011-07-15 13:48
Farsen fortsätter (igen) //Vad menar du med att spela in de yngre REDAN nu. Det skulle ha skett redan i våras. Dagen utnyttjande av truppen håller inte när man ser på spelprogrammet. Går vi till 3:e omgången i EL är det utnyttjande av truppen av som troligen kommer att fälla oss i EL, AS och Sv Cupen. Laget på planenen kommer inte att ha tillräckligt med energi i matcherna.
Örebro ÖSK Fans
2011-07-15 13:44
Farsen- Var har du hört det ryktet som säger att Nordin vill till Malmö?
Örebro zxcv
2011-07-15 13:43
Sparta Prag känns riktigt tufft
Örebro Farsen fortsätter (igen)
2011-07-15 13:41
Säga vad man vill om Sarajevos taktik och smått otroliga förmåga att ligga mer än de stod på planen, men de gjorde det smart. Ska man gå långt i Europa krävs det lite taktisk förmåga även hos spelare och det visade de, kanske lite VÄL mycket ibland dock.

Bäst i ÖSK var Paulinho. Passar perfekt i mitten!


Tråkigt rykte: Nordin vill till Malmö. Bedoya spelade inte då han troligtvis kommer hamna i ett lag som ska spela europamatcher(Club Brügge??) men gör det enkelt och säger att det var pga skada.

Kanske dax att spela in de yngre redan nu i allsvenskan?
Örebro Ståplats är bäst
2011-07-15 13:40
Sparta Prag...tja det blir ju inte lättare iaf!
Örebro Wallonen
2011-07-15 13:40
Tufft motstånd i tredje rundan!
Örebro ÖSK KRILLE(Go For Gold)
2011-07-15 13:40
Sparta prag om vi går vidare.
Örebro Farsen fortsätter (igen)
2011-07-15 13:35
Om nu Haddad är tillbaka i returen tror jag stenhårt på vinst. Var längesedan jag sett ÖSK så bra som igår. Jättefint spel ända fram till straffområdet, där det tog stopp. Det som fattades var en riktig striker/spets och nån som kunde få fast boll och fördela längst fram. Inget ont om Staaf men han håller inte riktigt på denna nivå alternativt inte passar in i ÖSK:s 4-3-3.
Annons: