/fotboll/osk/forum/3725.aspx/fotboll/osk/forum/3725.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
STEFANO!
2011-07-18 20:09
Trelleborg på gång också! Positiva tongångar på blåvitts forum! Kanske tur att inte Jonas Olsson leder ÖSK!
Örebro Farsen fortsätter (igen)
2011-07-18 19:55
Jag är kanske lite konspiratorisk men jag tror inte riktigt på Bedoyas skadegrej. Han skadade sig väl tidigt mot Elfsborg(?) men spelade klart hela matchen, för att sedan missa 3-4 efterföljande matcher pga detta(mitt under värvningstider). Bröt han foten? En vrickning/stukning borde ta en eller max två matcher...

Nja säger jag.

Jag tror: Bedoya är mitt under kontraktssignering och inte vill riskera att skada sig eventuellt slita på nån skada så att medicinska undersökningar förstör detta. Och att laget han ska till är i Europaspel. Är jag helt ute och seglar?
Örebro Aspen - välkommen Anttonen
2011-07-18 19:08
Grixx// Jag blir irriterad på dettta som Du skriver: "Vad tycker du förresten om tjötet från aspen mfl att Wille absolut skulle starta istället för P2 annars kunde Sixten dra åt fanders? Samtigt som de absolut inte lyssnade på hans skadebild och lugnare inslussning."
1) Jag har aldrig sagt annat än jag tycker att ÖSK INTE ska förlänga Sixtens kontrakt. Detta går ut efter säsongen. Naturligtvis kan det uppstå en akut situation om någon månad. Det är något ledningen måste ha beredskap för.
2) Jag har ett otal gånger skrivit att man inte ska spela med skadade spelare. Detta som Sixten har gjort en hel del.
3) Jag har aldrig haft mågra synpunkter på när William är skadefri. När han är hel tycker jag han är ett utmärkt alternativ till Haddad.
4) Jag trycker att P2 ska ingå i start11:an min INTE på centerpositionen. Det är ett dåligt val. Mittfält eller vänsterytter där gör han sig själv mer rättvis. Jag har ALDRIG skrivit att William ska starta i stället för P2.
5) Av din argumentering kan man tro att Sixten är viktigare än ÖSK, är det så? Jag tycker att liksom vi bedömmer spelarnas prestation kan man bedömma tränarens och sportchefens prestationer. Ska man tillhöra eliten måste även dessa roller skötas elitmässigt.
6) Är det så här Du startar som mytbildning om personer som tycker olikt dig?
Örebro Pille-Riin Pöllu
2011-07-18 18:49
Nordback som mittback...Brrrrrr.....Allergisk. Hur många minuter hann han vara det innan han orsakade straffen?
Örebro Sogen
2011-07-18 18:29
Om Bedoya är frisk på torsdag ska han självklart ha centerrollen. Hemma mot Gais var det inte förns han fick den positionen som vi tog tag i spelet, och det blev assist och mål ifrån honom. Pålle gör det bra där han är på mitten.

Hellst hade jag sett emil/nordin/pålle men lär ju inte bli så.
Örebro Lekiller
2011-07-18 18:21
-----------------Alvbåge-------------------
Virtanen-Haginge-Nordback-Wowoah
-------------------Gerzic-------------------
------------Bedoya-Kilen-----------
-----------------Paulinho/Staaf-------------------
--------------Astvald-Rama---------------

Ganska troligt start elva på torsdag eller vad tror ni?
Örebro m3z
2011-07-18 18:14
Är det någon som ska ner till Sarajevo?
Örebro ÖSK KRILLE(Go For Gold)
2011-07-18 17:47

Eyravallen-bloggen rapporterar från rehabiliteringsstugan.
Örebro Bulten i Boo
2011-07-18 17:43
Grixx// Alltid klockrena inlägg från dig, härligt!
Örebro Sogen
2011-07-18 17:42
Det är endast nu på slutet vi har en halv backlinje, detta ras började redan när Almebäck var kvar. Det beror inte endast på skador, det beror på felaktiga laguttagningar (kihlen nobbe centralt, pålle på helt fel position etc.). Sixtens system har sprungit in i en vägg å han vägrar ändra på nånting, det går inte.

Sixten måste förändra hur vi spelar för att vi skall kunna ta oss ur denna krisen.
Örebro ÖSK KRILLE(Go For Gold)
2011-07-18 17:40
Benny Böckling//

Jo vissligen så har de ledaregenskaper. Nordback är inte alls som han var för några år sedan, då han smällde på i närkamperna. Nu verkar han vara mer rädd för att bli skadad. Jag vill i så fall ha tillbaka den gamle Nordback. Wikström är väl den som är kapten och får ta på sig ledar rollen. Alvbåge har väl också de egenskaperna, men det är svårt för honom att ta tag i spelet när det går knackigt.
Benny Böckling Avgå Sixten!!!
2011-07-18 17:27
ÖSK Krille// Det jag vill få fram är att jag tycker att det här ledar snacket är lite överdrivet, klart man ska kunna vinna matcher utan en "ledare" på planen, förresten så känns det väl som någon av de 11 mannarna på planen borde kunna ta åt sig en ledar roll, T.ex. Nordback, Wikström eller Alvbåge.
Örebro Godzilla Hårddisksson
2011-07-18 17:19
Söderåt: känns som att det borde vara lite halvklurigt att behålla kontinuitet med alla skador vi haft...så det där ryktet tar jag med en gruva av salt.
Sparkas Sixten gör ÖSK-ledningen det största misstaget sedan Stefan Lundin anställdes som tränare.
Örebro widemarsh
2011-07-18 17:04
Sixten stannar året ut och får sluta på topp då han och laget tar hem den historiska första titeln i Svenska cupen. Axén tar över efter säsongen och börjar bygga upp ett topplag igen. Vi åker ut mot Sparta Prag efter 2-1 på hemmaplan och en 2-0 förlust borta. I allsvenskan landar vi på en trygg 9:e plats :)

Så, nu slipper ni oroa er ;)
Örebro Farsen fortsätter (igen)
2011-07-18 16:31
Att komma topp 3 i år är ju helt uteslutet då det nu är ca 15 poäng borta. Och Jag inbillar mig att Syrianska, Halmstad och Mjällby inte tar speciellt många 3 poängare i höst. Så varför ska Sixten sparkas i panik nu? För att vi ska komma 5:a? Jovisst är det ett uselt år för ÖSK men det beror en hel del på skador, försäljningar och kontraktsfunderingar.

Tycker Sixten ska stanna, åtminstone tills cuperna är klara. Jag menar vi kan fortfarande vinna svenska cupen och komma längre i Europa så det kan till och med bli det bästa sportsliga året för ÖSK i historien.
Örebro Grixx
2011-07-18 16:17
Pillertrillaren// Har du missat att kritiken i år varit att det använts en "massa" spelare, det i motvalls för förra årets kritik för kontinuiteten i laget?

För övrigt så instämmer jag att framförhållningen angående mittbackar varit usel. Klart fokus på anfallet från mitten och framåt. Att man inte har en perfekt uppbackning för en nummer 9 kan man vara lite mer förlåtande inför. Jag kan tycka att alternativet de 2 senaste matcherna inte är så uselt. Han är säker med boll. Lite smånätt i passningspelet och fördelar bollarna säkert. Bombsäker vid målet i går där så många andra missar av ren förvåning att få bollen.

Vad tycker du förresten om tjötet från aspen mfl att Wille absolut skulle starta istället för P2 annars kunde Sixten dra åt fanders? Samtigt som de absolut inte lyssnade på hans skadebild och lugnare inslussning.

Maark// Rykte tar du som besked. Är det så som mytbildning startas?
Örebro Matta
2011-07-18 16:00
Hoppas att ryktena som säger att Sixten sitter löst är felaktiga. Verkar vara ett konstigt argument också. Svårt att vara kontinuerlig när spelare går sönder, och fel att inte prova nya lösningar när spelet kör fast. Hoppas verkligen att han blir kvar.
Örebro Pille-Riin Pöllu
2011-07-18 15:55
Farsen fortsätter // Håller med. Det regnar skador. Felet (ett av många), vilket jag skrev redan tidigt i våras att det saknas en Haddad-a like backup. Även om jag tycker William gjort det bra så när William inledde direkt med massa skador (och med den historik han har) borde varningsklockorna ringt hos Sjögren. Likaså framförhållningen i backlinjen.

Fast å andra sidan borde väl Sixten ha något att säga till om i rekryteringsprocesserna? Eller?

Tidigare har jag (många av oss) klankat Sixten , trots att det gått bra, för att använda spelare ur form men det är ju hans grej liksom. Kontinutet. Take it or leave it har man fått notera. Vill man ha Sixten som tränare får man leva med det.

Det jag saknar nu är väl att jag tycker ÖSK måste sluta spela som om man vore ett topplag. Och det skulle man gjort för länge sen.

Örebro ÖSK KRILLE(Go For Gold)
2011-07-18 15:48
Jag vill se José Mourinho som huvudtränre i ÖSK. But that ain't gonna happen :).

Skämt o sido så finns det ju alternativ som är mer eller mindre realistiska.
Stuart Baxter
Jonas Thern
Mikael Stahre
"Degen" Tony Gustavsson
Henrik "Henke" Larsson
Jörgen Lennartsson
Lars Lagerbäck
Jan Jönsson

Finns nog många fler alternativ som ÖSK kan jobba på om det skulle bli aktuellt. Jag har bara radat upp tränare som jag kom på som hastigas utan att ta ställning för någon av dem. För jag hoppas att Sixten stanna säsongen ut i alla fall.

Örebro Farsen fortsätter (igen)
2011-07-18 15:46
Blir backlinjen bättre av att en ny tränare kommer in? Blir Haddad friskare?

Tror inte det är så lätt för Sixten att trolla med det material som är på benen för tillfället. Saknas mittbackar och centrala (friska) anfallare.

Enda felet han gjort (enligt mig) är att han varit lite feg i olika matcher med sena byten mm. Ibland kan det vara bra för ett lag att ändra lite i elvan också för att få lite konkurrens bland spelarna.

Värva nu Sjögren så tror jag Sixten styr upp detta!
Örebro Kom hem Kuba
2011-07-18 14:53
Grixx//

Kan ha fel, men talade inte Alvbåge för sig själv i uttalandet om Sixten?
Dessutom tror jag inte att Alvbåge har koll på vad varenda spelare i truppen anser om tränarläget.
Örebro Pille-Riin Pöllu
2011-07-18 14:52
Tycker Sixten ska testa Kilen som mittback på träningen. Långsam? Javisst. Men tajmar löpningarna bättre än Nordback. Laget får väl falla mer och ta mer djup bakåt. Vilket ändå kanske behövs.

Åtminstone värt att provas på träning för att se utfallet.
Örebro Sogen
2011-07-18 14:51
Vad Alvbåge säger i en intervju ska man nog inte dra för stora slutsatser av. Jag vill ha in Mikael Stahre istället för sixten. Ni som ropar efter Hammarby eller Pelle Olsson måste tänka om och tänka klart.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Pille-Riin Pöllu
2011-07-18 14:50
Söderåt, -köpelaget ÖSK! // Frånvarande av kontinutet? Sixten?

Sixten är väl kontinuteten personifierad. Enda orsaken att han byter uppställningar är ju skador och avstängningar.
Örebro Grixx
2011-07-18 14:40
Omega// Gais förra året är inte Gais i år.

Kom hem Kuba// Säger Alvbåge att spelarna är nöjda så är de nöjda. Knappast skulle han säga så om han valt någon enstaka kompis.

Allt har sin gräns och det gäller givetvis även en tränare. Det finns ju flera tränare som kan vara lediga och som sparkats från sina klubbar;-)

5 förluster är mindre än 10 förluster och givetvis är det lättare att sparka en tränare än en styrelse, organisation eller alla spelare. Skulle vi haft en perfekt nr 9 och 1-2 sjukt bra mittbackar att tillgå så hade ingen valsats runt som sparkobjekt.
Örebro ÖSK KRILLE(Go For Gold)
2011-07-18 14:34
Om nu Sixten hänger löst, så undrar jag vem som kan tänkas ta över resten av säsongen? Om Sixten tvingas lämna. Thomas "kapten blod" Andersson?
Örebro Bulten i Boo
2011-07-18 14:28
Appropå kraxande kråkor (som alltid vet vems fel det är (för visst ska man väl kunna hänga/arkibusera/spränga (välj det som önskas) just någon enda ansvarig!?) när något i livet inte går den väg de önskat/hoppats/velat) så orsakade Alvbåges bloggtext av någon anledning att jag under hela dagen har gått och småsjungit på Evert Taubes "Sjuttonde balladen". Den handlar förvisso inte om kraxande kråkor, utan om kacklande hönor/kycklingar, men det kanske är sak samma?

"Ty sanningen gör gott, och det är sant
Att om I detta land man bryter seden
Och inte ständigt kacklar likadant
Som alla andra kycklingar I reden
Men går sin egen väg med stor besvär,
Förgäter fulheten för allt det sköna,
Då kacklar alltid någon gammal höna,
Hur förfärligt lättsinnig man är"

En hyllning till alla icke kraxande kråkor och (tillika icke) kacklande hönor!
Söderåt, -köpelaget ÖSK!
2011-07-18 14:28
Har hört från en väldigt insatt vän i ÖSK-ledningen att flera är tveksamma till Sixten mest på grund av den frånvarande kontinuiteten i laget.. han sitter också tydligen löst till vid förlust mot Norrköping.

Är det någon som kan bekräfta vad jag har hört? :)
Örebro Kom hem Kuba
2011-07-18 14:27
Dom spelare Sixten pratar med är säkert nöjda med honom.
Örebro ÖSK KRILLE(Go For Gold)
2011-07-18 14:27
Backbesättningen är underbemanad och vi måste anställa nya backar, men vi får nog vänta till augusti, då fönstret öppnar. Det ÖSK kan göra nu är att anställa en kontraktlös back, men det tror jag inte kommer ske.
Annons: