/fotboll/osk/forum/3724.aspx/fotboll/osk/forum/3724.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Deviation
2011-07-19 12:22
Fatcit:

Men jag har för mig, rätt mig om jag har fel, att just Siggi fick rätt mycket kritik när han tränade DIF.
Örebro Fatcit
2011-07-19 12:16
Devistion// nej det har du rätt i!
Jag tycker verkligen att det brister vid sidan av... Vill så gärna se en ledare på planen som tar tag i det! Som Abgar Barsom eller Siggi Jonsson!

Örebro Fatcit
2011-07-19 12:12
Blöjunge och 12åring - vilket argumenterande språk. Ge mig mer... :)
Örebro Deviation
2011-07-19 12:12
Fatcit:

Du kommer inte kunna få en stabil ledare på plan om du inte har ett stabilt ledarskap vid sidan om plan som understödjer. Tycker du verkligen att Nordin Gerzic som går ut i media och beklagar sig agerar som en ledartyp?
Örebro Fatcit
2011-07-19 12:10
Grixx// Finns det något annat än rykten? Vi har ingen insyn i omklädningsrummet, eller i huvudet på dessa spelare, utan spekulerar.
Mina rykten kommer från vänner som spelar i Forward och karslund (seniorlag ;)

Jag ser dock inte att någon ska behöva ha fotnötter och källhänvisning i sina inlägg. Allt är väl fakta om det sägs här? :D
Örebro Deviation
2011-07-19 12:08
Grixx:

Men då skulle man ju kunna utgå från att det ligger någonting i mitt resonemang om att truppen har gått bakåt i utvecklingen. För alla de här sakerna som här på forumet har rabblats upp; passningsmissar, ängsligt spelande på plan, svårt med avslut, missar i backlinjen etc etc...listan kan ju göras rätt lång, måste ju bero på någonting.

Jag ska inte säga att jag är helt övertygad, men jag skulle inte bli förvånad om truppens storlek är för stor och att detta får negativa följder för relationerna inom gruppen. Exempelvis det du nämner, att alla vill bli den spelaren som räddar laget.
Örebro Grixx
2011-07-19 12:07
Fatcit// Som jag sagt tidigare så finns det säkert skillnader i åsikterna alla kan omöjligtvis ha exakt samma åsikter det vet vilken blöjunge som helst.
Däremot går Alvbåge med garanti inte stick i stäv mot kollektivet.

Nördsvar från dig eller hur men du ville ju raljera och är fri att göra så.
Örebro Grixx
2011-07-19 12:01
Spelare som uttrycker sitt totala stöd möts av misstro av vissa däremot delar de gärna ut rykten som vilken 12 åring som helst ursprungligen kan ha startat.
Örebro Fatcit
2011-07-19 12:01
Grixx// Jo för ALLA är säker nöjda med Sixten. Hahaha
Men säger Alvbåge så, stämmer det ju!

Jag håller med alla om att problemet är just ledaren. Men det är inte ledaren vid sidan av plan jag vill se, utan ledaren PÅ planen. Sixten har gjort det tydligt tidigare att ledare på planen ska vara Samuel, Kihlberg, Wickström och Nordback. Nu är det ett generationsskifte, samtidigt som det kommer in nya spelare som tar mycket plats.

Nu måste Sixten fördela ansvaret på någon annan. Någon med inflytande hos övriga. Jag säger:

GE NORDIN BÄTTRE LÖN- OCH KONTRAKT ÄN ALLA ANDRA, GE HONOM KAPTENSBINDELN OCH LÅT HONOM LEDA LAGET!!! HAN KLARAR DET!
Örebro Fatcit
2011-07-19 11:49
Salt&peppar// Håller helt med. Ville bara dela med mig av ryktet:)
Även hört att Mosander inte är den mysfarbror han ser ut att vara!
Örebro För det hjärta som brinner...
2011-07-19 11:45
Någon som vet om vi här i Sverige kommer kunna se matchen mellan Sarajevo - ÖSK på TV, eller är det bara vi nätet man kommer kunna se den?
Örebro Deviation
2011-07-19 11:41
"En allsvensk klubb som behöver en målvakt kan höra av sig till Newcastle United."
Örebro Grixx
2011-07-19 11:30
Deviation// Förlåt att jag inte hunnit svara, var iväg på annat.

Om du menar att det är harmoni i spelet så är svaret ett Nej.

Ju längre från vinst eller senaste målet laget kommer desto längre bort från gott självförtroende kommer spelare, tränare och för den delen också styrelse. Ängsligare agerande på plan och spelare som vill för mycket och kör ett eget race osv för att ta tag i matchen. Alla har ju sett "spelaren" som tar sitt ansvar och räddar laget när alla andra viker ner sig, på något sätt vill så många bli just den "spelaren"...och då faller samtidigt samspelet i laget.

Trots den totala resultatkollapsen senast, offsidemål?, straff,nyckelspelare skadade så kändes det ok INNAN och att passningspelet var på gång inte alls perfekt men på gång.

Nästa baklängesmål i AS, speciellt om det blir tidigt i matchen kan göra benen ännu skakigare....eller att man går in i en period med kraft och hjärta, där viljan att vinna är större än att följa matchplanen till 100%.

Fatcit// Alvbåge sa "–Jag är förstås intresserad av att se hur klubben löser tränarfrågan, det är en fundamental grej. Vi är alla väldigt nöjda med Sixten, säger han."

ALLA var ordet som användes.

Att man har som ambition att vara top 3 är ju extremt svårt att uppfylla. Att säga innan säsongen att man ska vinna AS är ännu svårare att uppfylla. Sedan kan man dra sina slutsatser om det är ett stort eller litet misslyckande om laget inte når topplatserna. Ramlar man ner eller hamnar på kvalplats är det givet ett extremt stort misslyckande.

För Sarajevomatchen som kommer är mittbacken A och O. Skiter det sig där så kan bollarna ramla in. Ny mittback kommer säkerligen omgående i augusti.
Örebro jocke.
2011-07-19 11:07
Osiako skulle verkligen vara nåt!
Örebro Sogen
2011-07-19 10:56
vem/vilka var det som var på krogen dag nära match? vilken krog?
Örebro Salt&Peppar
2011-07-19 10:53
Fatcit//

Sånt där förekommer väl i alla klubbar att tränaren kanske inte pratar med alla. Kanske snarare är hur vissa spelare eventuellt tar sånt. Vissa rycker på axlarna och tycker det är ok andra tycker det är ett problem.

Kom och tänka på ett exempel när Zlatan var i Barcelona. Han upplevde det som att Pep aldrig pratade med Zlatan. I efterhand kom, (tror det var Pedro) ut i media och sa att Pep snackar inte med honom heller, men att att han inte upplevde det som ett problem.
Örebro Deviation
2011-07-19 10:51
Bulten i Boo.

Men Lagrell är väl ändå ett jättetydligt exempel på en ledargestalt med narcisistiska drag som verkligen aldrig tar åt sig någon form av kritik. Dessutom en väldigt offentlig person som gärna vill synas.
STEFANO!
2011-07-19 10:47
Klart Sixten sitter kvar till på söndag! Förlust även mot Norrköping, ja då måste man agera! Nu både hoppas och tror jag att alla tar sig samman och vänder detta! Och vi visar vårat stöd på läktaren!
Örebro Bulten i Boo
2011-07-19 10:45
En oerhört viktig ingridiens i ledarskapet är att man ges ett tydligt mandat/beslutsutrymme och förtroende från styrelse/ledning. Lagrells uttalande om Dennerby/Sundhage är därför mycket märkligt och framförallt olämpligt. Nu riskerar Dennerby att bli en "lame duck" inför spelarna i ett och ett halvt år! Det vore ungefär som att ÖSK:s styrelse skulle säga att "- vi har förtroende för Sixten fram till 2013, inte därefter!"!
Örebro Deviation
2011-07-19 10:42
Men skillnaden mellan Kalmar och ÖSK har ju Nanne redan beskrivit, dock ej uttryckligen. Nämligen den att det är lätt att ha kontinuitet i ett lag med en mindre trupp. I ÖSK har man ju valt att ta in 8 nya spelare och sälja en av de mest tongivande mitt under brinnande säsong. I detta läge krävs det mer av en ledare vilket också beskrivs i FIRO som är en gruppmodell som bygger på att alla mänskliga behov och beteenden kan beskrivas genom dimensionerna Tillhöra, Kontroll och Öppenhet.

Ni som har gått UGL känner säkert till denna.

Ser vi på förra året och året innan så har ju laget utvecklats positivt. Men det kan också hända att gruppen tar steg tillbaka i utveckling beroende flera olika orsaker som bl a. att en medlem slutar eller tillkommer men också om gruppen utsätts för belastningar som den inte kan klara av själva. Det är det här som jag tror har hänt i år vilket också har påverkat truppen.

När väl sånt här händer ställs ledarskapet på sin spets och helt andra krav uppstår.

Så om vi nu får teorisera lite mer, så kan det ju även vara så att gruppen är för stor. Det blir liksom svårt för medlemmarna att skapa sig bra relationer med de andra. Truppen har fått ett tillskott på 27 % jämfört med föregående år.

Har ÖSK verkligen ett ledarskap som kan hantera detta?
Örebro KCMarten
2011-07-19 10:38
Att ÖSK:s ordförande idag säger att han förtroende för Sixten ser jag bara som ett utspel för att lugna organisationen och sätta fokus på rätt saker. Vi kommer ju inte hinna ändra i organisationen för Sarajevo matchen så truppen måste få rätt signaler.

För varför skulle han gå ut i pressen och säga så om inte Sixten är kraftigt kritiserad internt? Nej, tvärtom tror jag att förtroendet för Sixten egentligen är borta. Första spiken i kistan redan på plats..

Vid en förlust mot Norrköping är Sixten förmodligen historia.


Örebro Hero
2011-07-19 10:37
Nu har även jag "snabbkollat" Sarajevomatchen och jag måste säga att det ser sämre ut i efterhand än det kändes på plats.

Positivt: ÖSK är agresiva och följsamma i sitt press och försvarsspel. Sarajevo tillåts inte att bygga sitt spel och ofta när ÖSK förlorat bollen är laget som ett gäng arga bin surrandes kring Sarajevospelarna. ÖSK gör hela tiden det lilla extra arbetet, spelarna kliver in i närkamper, stör så där så att nästa spelare bara kan plocka bollen av motståndet. ÖSK arbetar tillsammans som ett lag bör. Detta anser jag är den bästa insatsen denna säsong och grunden till att få till ett bra anfallsspel.

Negativt: Det är helt galet många felpass! Nästan ingen i ÖSK vågar spela de lite svårare och rakare passningarna eller crossbollarna. Nordin syndar i mina ögon värst då det är hans roll att göra just det. Passningarna går i sidled och bakåt i ett sirapssegt tempo. Många gånger finns lägena där men Nordin spelar allt för fegt/säkert. Spelarna hittar inte varandra i det offensiva spelet, och de tekniska misstagen är många. Passningarna sitter en meter bakom mottagande spelare, är lösa, mottagningarna dåliga. Ofta sätter spelarna varandra i skiten genom att spela bollen till hårt markerade medspelare.


Med matchen mot GAIS i färskt minne så är det återigen en märklig förvandling av ÖSK som sker. Borta är allt det positiva försvarsspelet från Sarajevomatchen. Spelarna har helt enkelt dålig inställning och arbetar inte som ett lag längre. Jag frågar mig ständigt varför kan det vara på detta viset? Ta en spelare som Bedoya, han ger alltid allt han har, kontrakt eller ej och är heller aldrig riktigt dålig i en match. Fler spelare med Bedoyas inställning och kvalitet bör värvas.

Jag kan känna mig lite dum som inte insåg att alla nya spelare i ÖSK denna säsong behöver tid för att lära sättet att spela. Det kan bli ett bra lag på sikt.
Örebro ÖSK KRILLE(Go For Gold)
2011-07-19 10:32
"Sixten har vårt förtroende". ÖSK:s ordförande Björn Åqvist manar till lugn i stormen.

Edit: Nu var jag sen :), aja skit samma.
Örebro KCMarten
2011-07-19 10:28
Har varit utomlands ett par dagar utomlands och kom hem igår.

Det första jag läser är att ÖSK återigen förlorat, nu stort mot GAIS.

Jag kan bara återigen anknyta till det jag sagt tidigare här på forum.
ÖSK behöver en ny röst i omklädningsrummet.

Sixten kommer inte vända på trenden. Hade han haft förmågan hade vändningen redan kommit.

Att ordföranden går ut och ger sixten sitt stöd ser jag bara som ett sätt att gjuta olja på vågorna inför EL-returen och cup-semin. förmodligen inser de att det inte går att byta tränare inför dessa matcher.

Men faktum kvarstår. Sixten kommer inte att gör tricket..Örebro Deviation
2011-07-19 10:19
Bulten i Boo:

Ingen fara, jag blev inte sårad. Men det är väl precis just det jag försöker belysa, att det kanske inte är den rätta modellen att bestraffa spelare ifall de skulle ha gått på krogen kvällen innan match. Att klubben har ett ramverk med regler som man måste följa och som får konsekvenser om man inte följer dem tycker jag är fullständigt självklart.
Men det är mycket viktigt att även se till orsaken bakom agerandet.

Och självklart är det inte speciellt allvarligt att hänga med en kompis på krogen kvällen innan match om man bara ta en läsk. Men är det vettigt istället för att ladda upp genom vila?

Återigen fokus, vart lägger jag mitt fokus och varför?

Det finns olika typer av ledarskap som är lämpliga vid olika typer av situationer tror jag. Och det är svårt att hitta en ledare som kan bemästra alla olika delar. Därför tror jag att ÖSK behöver ytterligare stöd i ledarskapet av någon som har lång erfarenhet och som kan hjälpa till med detta. En ledare med självförtroende är också viktigt.

Jag kraxar inte om Sixtens eller Sjögrens brister. Men målsättningen inför säsongen var topp 3 och just nu rasar vi nedåt i tabellen och krisen är här. Jag tror Sixten är en väldigt god ledare och taktiker...när det går bra. Men just nu funkar ju ingenting i det sätt han anför sin trupp.

För att generalisera lite så har jag sett många ledare som i det närmaste ser sig själva som grandiosa och som kan vara "svin" mot de personer de är satt att leda. De här individerna är också väldigt svåra att komma in på. Jag vet en chef på ett stort svenskt byggföretag som kallade sin HR personal för "fittkärringar" i flera år utan att någon gjorde någonting.

Ledarskapet är en högst aktuell fråga att diskutera i detta nu anser jag.
Örebro Bulten i Boo
2011-07-19 10:18
PRP// Det är helt riktigt, men för såväl VD som tränare spelar ju också tidshorisonten in. Blir lite väl mycket "kvartalskapitalism" om VD ska sparkas efter ett dåligt kvartal om de tre innan varit goda.

Sedan är det, som jag tidigare skrev kanske så att "något måste göras" för att röra om utan att man för den delen är ute efter att utkräva "straff" och då är det givetvis lättare att byta ut tränare än spelartrupp. Mot detta talar i sin tur den kontinuitet som Elfsborg o Kalmar efterlever, där såväl tränare som lag tillåts att ha svackor då den långsiktiga satsningen är så tydlig. Inte lätt att va' mänska som han nu sa' vem han nu va'
Örebro Fatcit
2011-07-19 10:12
Rykten säger att Sixten enbart pratar med ett fåtal utvalda. Kommunikationen är dock sämre när det kommer till spelarna utanför truppen.

Kanske inte så konstigt om Alvbåge "med vänner" är nöjda med Sixten... Han pratat ju med dessa!
Länktips:
Örebro Pille-Riin Pöllu
2011-07-19 10:10
Bulten i Boo // Precis. eller som jag ser det: Sluta att försök spela som ett topplag. Ni är inte det. Börja spela som ett bottenlag.
Örebro Bulten i Boo
2011-07-19 10:05
Vad jag tror behövs i nuläget, det är någon sorts insikt om "- Fyfan vad vi är dåliga". Jag har hört någon skröna om att det var så norska fotbollsförbundet och Drillo fick dess landslag att gå från bonnagäng i Europas utkant till att bli ett lag med återkommande mycket hög placering på världsrankingen.

Om man inte har insikt om att man är dålig så är det givetvis inte helt lätt att förstå varför man måste bli bättre! Jag får (återigen) 1971 på näthinnan. Så här står det på Sportklubben.net:

"1971 har varit ett arbetsamt år för fotbollssektionen. De många förlusterna i bör­jan av säsongen dämpade arbetslusten. När sedan Orvar fick ordning på sitt man­skap och Thomas Nordahl skapat självförtroende i laget kunde sektionen andas lättare"

Det Orvar gjorde var att bygga bakifrån, "vi är så djävla dåliga så att vi måste ha fem försvarare!". När man så fick trygghet i försvaret och började hålla nollan så kunde man också peta in en och annan boll framåt. Oerhört tråkigt var det, men det gav resultat i form av poäng.
Örebro Pille-Riin Pöllu
2011-07-19 10:02
Bulten i Boo//

Men man kan inte bortse från att Sixten har det yttersta ansvaret. En VD kan inte skylla alla ekonomiska förluster på arbetarna vid löpande bandet även om de defacto de gör ett dåligt jobb. Själva "beviset" när det gäller ÖSK är prestationen.

Jag sällar mig inte till dem som (ännu) kräver hans avgång vill jag tillägga. Men likaväl som han har hyllats vid medgång likaväl får han motta kritik vid motgång.
Men kritiken skall vara konstruktiv och rättvis. Man får heller aldrig glömma att även styrelse och sportchef också är en del av medgång och motgång.

Annons: