/fotboll/osk/forum/3722.aspx/fotboll/osk/forum/3722.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro ÖSK KRILLE(Go For Gold)
2011-07-20 07:54
ÖSK vägrar sälja Bedoya.
Örebro Svartvitt forever
2011-07-20 06:27
Håller med Shala87. Det är ett solklart brott mot den sportsliga rättvisan om enskilda länder ska börja bestämma vilka som får vara med i gästande lag. "Problem" är ett diplomatiskt och alltför vagt ord. Sarajevo borde självklart diskas och 3-0 till ÖSK, och bosniska lag förbjudas spel i Europacuper tills vidare. Inte för att jag tror så sker, just för att det finns politik även i UEFA och FIFA. Det skulle helt enkelt bli betydligt större internationella förvecklingar för dem att stänga av Bosnien än att låta dem knäppa den sportsliga rättvisan på näsan och agera småpåvar. Jag håller också med någon nedan: Vad håller vi på att släppa in för länder i vår krackelerande union.
Syrianska FC Shala87
2011-07-20 02:17
KCMarten du verkar inte direkt påläst i frågan. Ja Sverige har erkänt Kosovo precis som den uteslutande majoriteten av Europa har gjort.

Även om Bosnien INTE erkänner Republiken Kosovo så kan man erkänna själva passen, det finns ett 30-tal stater i världen idag som följer denna princip, Israel t.ex. m.fl.

Vill man dessutom ta ännu ett steg så finns möjligheten för ambassaden att utfärda ett "tillfälligt resedokument" som är ett papper som bekräftar syftet med resan och tillåter en resa på upp till 7 dagar. Detta har utfärdats förut till och med.

Bosnien har inte rätt någonstans hur du än vänder och vrider på det...
Örebro KCMarten
2011-07-20 00:48
Allvarligt talat så tror jag att Bosniens utrikesdepartement struntar i fotbollsvärlden.

Det spelar ingen roll om Lushtako spelar fotboll, Tennis eller någon annan sport.
Söker han visum och hävdar att han är medborgare i kosovo, som Bosnien inte erkänner, så funkar det inte helt enkelt.

Vi kan ju vända på det. Har Sverige erkänt Kosovo? Kan vårt landslag spelar en landskamp mot Kosovo? Svaret är nej eftersom Kosovo inte är medlemmar i FIFA eller UEFA.

Trist, men Bosnien har rätten på sin sida i den här situationen.
Örebro 'den oumbärlige
2011-07-19 23:49
Vet att många frågat efter stream till matchen. Om det är någon som vet hur man kan fixa det till matchen så PM:a mig gärna så kan jag publicera det till alla.

Örebro Conjuration
2011-07-19 23:48
Tråkigt att Lushtaku hamnar i kläm men världen ser ut så här. Kan han inte få dispens? Varför har inte Lushtaku tyskt medborgarskap? Trodde han varit där länge men har nog visst fel. Tror att Sarajevo vinner även med eller utan Kush :/
Örebro Kramelet
2011-07-19 23:44
Kort status uppdatering från ett kokande Sarajevo, taxi chaufförerna har stenkoll på matchen, de tror dock stenhårt på en lätt seger pga ösks dåliga form... ska leta upp en tidning imorgon för att få den senaste informationen...

Örebro 'den oumbärlige
2011-07-19 23:38
Minns att FIFA ställda ett ultimatum till ett av balkanländerna för inte så längesedan som gällde ordförandeskapet i landets fotbollsförbund. Men jag vet inte om man vågar gå in och trixa med själva nationalstatens intressen.
Örebro Mr. Milton
2011-07-19 23:29
Bona fides/

Förstår din argumentation men kontentan blir ändå att tredje part (ÖSK i detta fall) blir de enda som förlorar på problemet vilket inte är acceptabelt. Således ser jag bara en lösning att bosniska lag inte får delta i Europeriska cuper vilket är beklagligt men i så fall drabbar parten som har problemet och inte en oskyldig tredje part.

Erkänner att jag är dåligt påläst i frågan och argumenterar utifrån en lekmans nivå (bondförnuft räcker oftast långt). Säg att Kosovo nu får delta i EM- och VM-kval framöver då UEFA (eller FIFA) vill främja och förbrödra hur blir det då den dag Kosovo och Bosnien (eller t. ex. Serbien) lottas i samma grupp? Mycket W.O. i den gruppen eller bryter kriget rent av ut igen?

Bona fides/ Ta inte detta inlägg som ett mothugg eller försök att gå i klinch med dig utan jag är mest frustrerad och slängde ut inlägget för att få ur mig lite ilska och se vad andra tycker i frågan. Jag lämnar in för idag men intressant att höra vad andra tycker under morgondagen.

Edit. Stavfel
Örebro Bona fides
2011-07-19 23:23
Skulle någon däremot neka en svensk spelare visum så är det uppenbart att den offentliga verksamheten (att neka en svensk spelare visum) är för att styra fotbollsverksamheten, då Sverige och Bosnien säkerligen ingår i något avtal om att underlätta in- och utresor.
Örebro Mr. Milton
2011-07-19 23:21
UEFA ska vara med och styra detaljer som ljus, utformning av läktare osv men att behöriga spelare skall kunna få spela tycks inte vara intressant för dem.

Det är fan skandal. Att förvänta sig hjälp av maffian på Svff är väl inte heller att vänta sig.

Lätt att göra politk av detta vilket är förbjudet på detta forum men vi ska nog alla ta oss en funderare vad vi släpper in i vår döende union.

Att bosnien (skriver medbetet med litet b då de inte är värda att behandlas som en nation) inte skall få skicka lag till Europacuperna nästa säsong tar jag som en självklarhet såvida Lushtakus visumkrångel inte löses.
Örebro Bona fides
2011-07-19 23:21
Intressant fråga det här med Lushtaku. Om nu FIFA anser att det är ett problem och bestraffar FK Sarajevo och/eller Bosnien så innebär det att FIFA indirekt försöker styra bosnisk utrikespolitik. Att ge visum till en spelare från Kosovo innebär ett direkt erkännande av en annan stat. Något som inte är aktuellt för Bosnien för tillfället. Det vore därför lustigt att FIFA bestraffar någon för händelsen då de själva stänger av länder från internationellt spel då det inte finns en tydlig gränsdragning mellan fotboll och den offentliga verksamheten. En bestraffning skulle gränsdragning oklar då man vill att den offentliga verksamheten ändrar sin politik för fotbollens skull. Det skulle därmed motverka ett av FIFA:s mål, att hålla offentliga verksamheten borta från fotbollen.
Örebro Pille-Riin Pöllu
2011-07-19 23:10
Hehe - Klackar in en straff och får gult kort av domaren för att "Hånat motståndaren". Som om det inte var nog riskerar han avstängning av sitt eget förbund för att slagit in straffen "Respektlöst"

Se klippet på länken
Örebro zxcv
2011-07-19 21:50
Jag tror fallet med Kushtrim går långt över UEFAs huvud. Dock kan det ju(som Sjögren säger) kännas som att Bosnien inte ska få spela i europeisk fotboll.
Örebro ÖSK Fans
2011-07-19 21:39
är det någon STREAM till matchen på torsdag? Tacksam för svar..=)
Jebemvamusta
2011-07-19 18:39
Hur manga Orebro fans kommer kolla Sarajevo-Orebro live?
Örebro Farsen fortsätter (igen)
2011-07-19 17:36
Söderåt/ Jag tror inte ÖSK vinner resterande matcher, eller att Sixten har det kravet på sig av styrelsen. Däremot bör de nog slå Norrköping på söndag till att börja med sen jobba från det. Och skulle man mot all förmodan slå Sarajevo så är ju läget ganska bra också.

Grixx/ Det låter ju som att de inte följer reglerna om de inte släpper in europeiska spelare?
Örebro Grixx
2011-07-19 17:14
Kan man hoppas på att Sarajevo diskas om inget visa ordnas?
Örebro Bulten i Boo
2011-07-19 15:11
Självklart måste styrelsen ge hundraprocentigt förtroende ända till "the bitter end". Om de inte gör det är tränaren fullständigt rökt. De kan ju inte säga " - Han har inte vårt förtroende, men han får vara kvar ändå..". Det är t ex därför Lagrells uttalande om Dennerby/Sundhage är så korkat.
Söderåt, -köpelaget ÖSK!
2011-07-19 13:54
Börjar mer och mer tro på att Sixten är ett minne blott vid en ytterligare förlust i Allsvenskan..
Man kan ju inte heller ta ordföranden på allvar när han säger att "Just nu har vi lite stolpe ut".
Näe vet ni vad, allt har sin tid.
Örebro Grixx
2011-07-19 13:53
Deviation// Media hämtar extremt mycket från SF. Rena scoop rakt över med lätt maskering eller bara idén till något. Det är synd om forumet blir kontraproduktivt för vi supportrar vill att det ska gå bra för laget inget annat.

Resten av ditt inlägg vet jag inte var emot den är riktad.
Örebro Deviation
2011-07-19 13:41
Det var ju fan...
Örebro ÖSK KRILLE(Go For Gold)
2011-07-19 13:33
Deviation//

Eidur Gudjohnsen har skrivt på för AEK Aten nyligen tyvärr.
Örebro 'den oumbärlige
2011-07-19 13:32
Har för mig att Eidur G blev klar för AEK Aten för tre dagar sen ungefär :/
Örebro Deviation
2011-07-19 13:30
Grixx.

Jag tror att de flesta som går in på såna forum vet att det är fullständigt översållat med rykten om spelare till höger och vänster. Media har andra kanaler att kika på - och då har jag rätt bra insikt i vart de kikar...:-).

Detta är ett forum för FANS och inte ett informellt forum för ÖSK Fotboll AB. Om den Inre Cirkeln är ute efter ett sådant så bör man skaffa ett slutet forum med inloggning någon annanstans.

Alla har rätt att få skriva det man vill så länge man inte går till personangrepp.
Örebro Deviation
2011-07-19 13:22
Yes! He's available!....:-)
Örebro Grixx
2011-07-19 13:18
Deviation// Tilltron till rykten är en annan sak.
Skadar felaktiga negativa rykten produkten ÖSK?

Ältar vi rykten här så mycket att några tror att det är sanningar så är det ju inte bra. Def när media hakar på med katastrofrubriker.

När vi nu eventuellt diskuterar kontraktskrivningar med mittbackar och ev målvakt så kan tilltron till, och skapande av skitsnack göra spelaren tveksam till klubben.Ordet problemklubb blinkar med varningslampan och kvaliten på intresserade spelare kan sjunka drastiskt.

Fatcit// Om Alec kommer till klubben någon gång så hoppas man att han är mognare som person och lite mer seriös som en tränare ska vara i AS. Gags är kul och lättar alltid upp stämningen men det krävs mycket tråkarbete också. Första stentuffa åren i Gais tvingade nog honom in åt det "bättre" hållet.
Benny Böckling Avgå Sixten!!!
2011-07-19 12:57
Halmstads styrelse sa ju bara nån vecka innan de sparkade tränaren att han hade deras förtroende...
Örebro Deviation
2011-07-19 12:55
Grixx:

FYI detta är ett öppet forum och en av tjusningarna med ett sådant är just "rykten". Lev med det.
Örebro Fatcit
2011-07-19 12:47
Grixx// självklart är det fel att likställa informationen från Alvbåge och "rykten på stan".

När det kommer till ledare så är frågan mer komplex. Vad som är en bra ledare etc. Jag är så tacksam för den struktur och organisation sixten har byggt upp. Jag är dock mer skeptisk till att han förfogar över den kompetens som behövs för en större trupp, speciellt med en trupp av många olika etniciteter - där kommunikationen redan är en svårighet. Alienationen hos dessa spelare måste vara påtaglig nu i "kristider".

Jag skulle därför se min gamla tränare Axen som ny tränare.
Men att Alec kommer tillbaka till nästa år är nog en utopi. Efter att ha sett honom vråla "segervrål" med GAIS-klacken så förstår man att han trivs i göteborg.
Annons: