/fotboll/osk/forum/3695.aspx/fotboll/osk/forum/3695.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
AIK Saywee
2011-07-23 17:49
De som verkar vara nöjda och glada över årets ÖSK-prestation hittills, har väl inga större förväntningar på vår kära klubb, det tycker jag är lite snudd på nonchalens ....

Heja SPORT, jag är inte nöjd, vi kan bättre!
Örebro Sogen
2011-07-23 17:48
felet är inte att vissa spelare typ Almebäck, Bedoya fick för korta kontrakt. Nej felet är att man inte efter redan första året omförhandlade kontrrakten. Längre kontrakt och högre lön. Då hade dom kunnat inbringa stora pengar vid försäljning. Vi hade cok förmodligen inte gått med vinst på driften som vi nu gjorde då vi kunde hålla ner lönerna på bra spelare, men då får man fråga sig vad är mest värt, att gå 1 mille + på driften utan försäljningar eller gå 1 mille ´- på driften och dra in 25milj på försäljning av spelare vars kontrakt inte går ut 1månad efter säsongen?

Det är såna grejer klubben har tagit ställning till, tyvärr valde man fel.
AIK Saywee
2011-07-23 17:47
Berra!!!
Örebro One¨touch
2011-07-23 17:41
Förstår inte vitsen med att spy massa galla över ÖSK. Vad tror sig ÖSK-karl få ut av sitt gnäll? Är det ett "va vad det jag sa" han är ute efter?

Är man sponsor och seriös så sitter man inte på ett forum och spyr galla vecka ut och vecka in.. Det är inte så man påverkar konstruktivt.

Sen finns det säkert saker ÖSK-karl har rätt i. Men det kommer inte något positivt på det här viset.

Bara en sådan sak som att ha "avgå Sixten" i sitt Nick.. Som ÖSK-karl har haft titt som tätt..

Väldigt märkligt agerande mot det fotbollslag man stöttar.
Örebro MrCrowly
2011-07-23 17:41
Skägget //
Helt rätt ang knäll-kalle.
Örebro Aspen - välkommen Anttonen
2011-07-23 17:40
Skägget // Det finns ingen i spelarinvest som förväntar sig vinst på insatt kapital. DÄREMOT förväntar man sig en profetionell hantering av kapitalet. Och att man följer uppsatt utvecklingsplan för klubben.
Örebro Aspen - välkommen Anttonen
2011-07-23 17:35
DaSa //Kontraktens längd är förnamnen på problemet.
Många av de värvade spelarna är antingen dåligt scoutade, inte omtyckta av tränaren, passar inte in i spelsystemet (som inte går att ändra) eller skadade.
Örebro KCMarten
2011-07-23 17:30
Skägget, Godzilla //

Hur kan ni tro att ÖSK:s längsta förlustsvit sedan nedflyttningssäsongen 1978 bara är en "formsvacka"?

Örebro Skägget
2011-07-23 17:23
Det är ju rätt uppenbart att ÖSK-Karls gnäll grundar sig bara i att hans investeringar i klubben inte bärit frukt. Förra säsongen var han relativt tyst, men ser han chansen att kräla fram och spy sin galla. Godzilla har så rätt, så rätt....
Örebro Aspen - välkommen Anttonen
2011-07-23 17:17
Godzilla Hårddisksson // kan Du förklara skillnaden på att :
1) fundera
2) analysera
3) diskutera
4) gnälla
försök svara, senare kan jag ge dig de rätta svaren.
AIK Saywee
2011-07-23 16:56
Jag tog en dubbel ...
AIK Saywee
2011-07-23 16:56
Godzilla, vad du gnäller, gnäller du på de som gnäller, eller gnäller du av dig själv, gnäller eller?

Jag tror iallafall på vinst i deby´t och förväntar mig att ÖSK vinner på hemmaplan, för det var länge sedan en vinst, nu är det dags!

Heja SPORT :)
Örebro DaSa
2011-07-23 16:52
Godzilla// Att ÖSK-Karl med flera fick "rätt" till slut var väl inte oväntat. Problemet som jag ser det är de korta kontrakten, det gör att vi inte får kontinuitet eller bra betalt vid försäljningar. Om vi t.ex. skulle skriva 3-års kontrakt med alla spelare skulle det betyda att vi måste byta ut i snitt ungefär 3-4 spelare i startelvan varje säsong. Vid 4 eller 5 års kontrakt så blir det 2-3 spelare. Långa kontrakt medför en högre risk att man fastnar med överbetalda spelare som inte är med i startelvan, men det känns som i de flesta fall så brukar sådana spelare vilja bryta kontraktet för att få speltid. Men det finns undantag som t.ex. Prince i DIF.

Jag tror att det bra resultatet förra året berodde på att vi hade samma startelva som året innan. Att vi sedan i år har fyra nya startspelare att spela in innan säsongen och nu ytterligare minst en (Almebäck) gör att vi kommer underprestera i förhållande till våran trupp. Till nästa säsong så kanske vi behöver spela in ersättare till Nordin, Alven, Bedoya plus att Wikström och Wovven inte blir yngre utan också de kommer att behöva ersättas snart.
Örebro Pille-Riin Pöllu
2011-07-23 16:04
Djurgården skriver ett Pre-kontrakt med Syrianska Nahir Oyal mitt under brinnande säsong. Magnus tror mycket på Nahir så självklart blev kontraktet på fyra år from efter denna säsong.

Måste sända märkliga signaler till Syrianskas trupp att bestämma sig för en konkurrent redan nu och sedan spela kvar säsongen ut.
Örebro Pille-Riin Pöllu
2011-07-23 15:38
ÖSK behöver en seger imorgon. Det skulle lösa en hel del knutar. Jag hoppas Bedoya kan vara med. Han har ju öppnat för att det är möjligt. Förhoppningsvis gör han inte en "Porokara" utan låter den amerikanska vinnarmentaliteten styra.

Jag (om man får önska) skulle vilja att Sixten gick tillbaka till mittfältet med Pålle och Gerzic och sedan då Kilen/nordback bakom Och sedan startade med Bedoya som #9. Sen återigen. Wirtanen är en säkerhetsrisk av dignitet. Han skulle säkert inte göra bort sig som ytter. Men inte som försvarare tack.

Jag skulle gärna se en ny amerikan på mittfältet i framtiden. Jag gillar starkt deras (generellt sett) mentalitet. Bedoya kan säker agera referens för en sådan, Förvisso har ÖSK testat en intressant amerikansk mittback för framtiden men jag ser gärna en på mittfältet som får vara mer involverad i spelet.
Örebro Godzilla Hårddisksson
2011-07-23 15:29
Du måste förresten vara väldigt nöjd med dig själv just nu,ÖSK-Karl? Gottar dig lite extra då du tjatat i tre år att det här skulle hända med Sjögren? Skitsamma i tidigare fina placeringar och fina värvningar. Nej,det här har ju DU tjatat om i tre år.
Örebro Godzilla Hårddisksson
2011-07-23 15:28
Gnäll,gnäll,gnäll,gnäll,gnäll,gnäll,gnäll,gnäll,gnäll,gnäll...

ÖSK-Norrköping 4-1. Islossning. Ses på vallen.
Örebro Disasterpiece
2011-07-23 15:09
Sogen// Det beror helt på vad det är för match. Men det brukar alltid vara gott om folk där.
Örebro Sogen
2011-07-23 14:06
Hur mycket folk/kubaner brukar det vara på virus innan matcherna?
Halmstads BK Eldar
2011-07-23 13:47
hej..
tänkte att det kanske är några intresserade av läktarkultur..
så här såg det ut i sarajevo mot örebro
STEFANO!
2011-07-23 13:09
PRP/ Sixten har gjort så mycket korkat men det var ett av dom, och man trodde ju han lärt sig något av matcherna innan men icke!
Örebro "ÖSK-Karl (Axén kom hem)
2011-07-23 11:51
Här har jag nu tjatat i säkert tre år varför det kommer att sluta illa med Sjögren som sportchef, nu ser vi resultatet av hans saktfärdighet. ÖSK måste vara drömmen för killar som stoppar (naturligtvis) pengarna i egna fickan.

Sedan har vi denne Sixten som när talanger till slut får chansen, då är det för kort tid kvar på kontraktet för att göra något vettigt av det.

Jan Karlsson, jag har alltid trott på dina fagra löften, men detta skulle du satt stopp för tidigt.

Björn Åqvist, visa nu handlingskraft.

De största sponsorerna förutom dig Björn har tröttnat, du har inga möjligheter att likt Fahlander dra det ekonomiska lasset själv.

Det är kris, så även om vi har turen att klara oss kvar i år, så ser framtiden allt annat än ljus ut.
Örebro Pille-Riin Pöllu
2011-07-23 11:47
Jag undrar om Sixten kommer fortsätta plottra med laget mot Norrköping? Kommer han försöka täppa till den enorma läcka ÖSK hade mot Sarajevo på högerkanten? Sarajevo spelade ständigt in bakom Wirtanen och fick oceanytor.

Att ta tillbaka Pålle som #9 och dra ut Staaf på kanten måste jag säga är ett av de mest korkade drag jag sett Sixten göra i år. Det blev också bättre när Staaf så småningom (som vanligt efter ett par mål i archlet kom ändringarna) klev tillbaka in i mitten.

Sarajevospelarna fick också flera ggr stå rättvända framför backlinjen utanför straffområdet och jag saknade Wikströms push-ups

Om Sixten vill täppa till högerkanten (vilket jag egentligen tvivlar på. Han brukar låta sådant fortgå) kan ju en av hans ideer vara att låta Nordback fortsätta som mittback med Wikström och flytta ut Haginge till höger.

Kritisk inlägg? Ja det får jag erkänna. Jag är inte nöjd med de ompositioneringarna Sixten gjorde och de han inte gjorde men borde ha gjort på högerkanten.

Och laget skapar fortfarande inga avslut förutom i fasta. Man är väldigt uddlösa. Väldigt. Ändå spelar man med tre forwards..Ett kvitto för mig att 4-3-3 egentligen är 4-5-1 i ÖSK:s modell. Även om man kör med "offensiva yttrar"
Matchpuls Fotboll Sami Hyypiä
2011-07-23 11:41

Yunus är en hjälte - kan man inte precis säga om Bedoya.
IFK Norrköping Pekingz
2011-07-23 11:19
Yunus - önskar dig allt gott i framtiden...
Tack för det fina inslaget i SVT och för din härligt positiva attityd.
Det är inte vart vi har varit som är viktigt utan vart vi är på väg som betyder något...
Lycka till
Örebro Robban Örebro
2011-07-23 10:28
ÖSK gjorde rätt som tackade nej till 3 miljoner för Bedoya. Det man då istället gjort totalt fel är att ha så många tongivande spelare i klubben med utgående kontrakt. Det skulla man ha förhandlat om under nov, dec 2010. De som inte ville gå med på förlängningar skulle man förskökt sälja redan i jan 2011. Det hade givit pengar för att köpa in spelare tom 31/3 då svenska transferfönstret stänger, då hade de nu haft flerårigt kontrakt och de hade även spelats in i klubben.

ÖSK får inte gå in i en säsong med så många tongivande spelare med utgående kontrakt. Då tänker jag mest på de yngre "heta" spelarena.
Örebro Aspen - välkommen Anttonen
2011-07-23 10:22
Mattias69 //Sist agerade klubben i tid när man kallade in Hammar. Det skulle du kunna lägga till i din historiebeskrivning.
Örebro Aspen - välkommen Anttonen
2011-07-23 10:19
Jag tror budet från Rangers var take it or live it. Man vill i själva verket har ett förhandskontrakt. För dom skulle inte kunnat använda Bedoya direkt. Man måste nu söka dispens för arbetsstillstånd, då passar ett förhandskontrakt bra. Det ger tid för ansökan och lättare att häva kontrakter om dispens inte fås.
Örebro Mattias69
2011-07-23 10:16
Allt det här pratet om Superettan redan, är det inte lite väl pessimistiskt? Om vi tittar tillbaks lite grann så hittar man följande resultat:

2010. BP kom sist och åkte ur, samla ihop 25 poäng, vann 6 matcher och spelade 6 oavgjorda. Även Åtvidaberg fick respass, ihop 29 poäng, vann 7 matcher och spelade 8 oavgjorda. Gefle fick kvala, spelade ihop 29 poäng, vann 7 matcher och spelade 8 oavgjord men hade bättre målskillnad än Åtvidaberg.

2009. Hammarby kom sist och åkte ur, samla ihop 22 poäng, vann 6 matcher och spelade 4 oavgjorda. Örgryte gjorde dem sällskap till Superettan,fick ihop 25 poäng, vann 6 matcher och spelade 7 oavgjorda. Djurgården fick kvala, spelade ihop 29 poäng, vann 8 matcher och spelade 5 oavgjorda.

2008. Tack och adjö Peking, 4 vunna och 8 oavgjorda, totalt 20 poäng. Gick inte så mycket bättre för GIF Sundsvall, 5 vunna och 7 oavgjorda räckte bara till 22 poäng. Ljungskile vann 6 matcher och spelade 6 oavgjorda, 24 poäng totalt och fick kvala (det gick sen inte så bra)

2007. Konstigt år, endast BP fick respass. 5 vunna matcher och 8 oavgjorda vilket gav 23 poäng och en sistaplats. Inget kval det året. ÖSK fick ihop 25 poäng, 6 vunna och 7 oavgjorda och skulle egentligen ha kvalat om man inte hade bestämt sig för att göra om serien.

Sådär kan man hålla på. Men det jag vill ha sagt är att vi hittills har tagit 20 poäng och det är 13 omgångar kvar. Vi har bl.a. kvar att möta Norrköping, Mjällby och Halmstad hemma samt Syrianska och Trelleborg borta. Det är alldeles för tidigt att kasta in handduken ännu.
Örebro Salt&Peppar
2011-07-23 09:51
PATETISKT att inte Bedoya kunde invänta 2 extra miljoner som Ösk begärt.
Annons: