/fotboll/osk/forum/3569.aspx/fotboll/osk/forum/3569.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Pintorp
2011-08-22 21:52
Varför kan vi inte slå Mjällby i Allsvenskan? Varför är det så svårt mot just dem? Nån som har en teori?
Örebro ÖSK KRILLE(Go For Gold)
2011-08-22 21:50
Berger var suverän ikväll. Imponerande! Vi behöver en stor center, en Haddad-typ som kan hålla i bollarna när Staaf inte räker till. Någon som man kan mata in bollarna på när det behövs.
Örebro TommyS
2011-08-22 21:45
Fortfarande har vi inte tagit någon poäng efter att ha släppt in första målet. Det är en oerhörd svaghet. 1-0 kom oturligt men synd att det alltid ska betyda att matchen är förlorad.
AIK Saywee
2011-08-22 21:39
dagens dubbel
AIK Saywee
2011-08-22 21:37
100år, finns det inget att klaga på efter kvällens match, kan vi väl i alla fall klaga på resultatet?
Örebro ÖSK Fans
2011-08-22 21:36
snälla ni det är inte Bedoyas plats vi ska värva det är sopan Nordback plats....
Örebro bobby moore
2011-08-22 21:35
Det har redan skrivits en del om matchen, men jag vill ändå tillföra något. För det första - att Berger får chansen ikväll och tar den känns fantastiskt bra för framtiden. För det andra tycker jag faktiskt att Sixten är värd lite positiv beröm för coachandet för en gångs skull. Han gör i mina ögon helt rätt val när han redan i 56:e minuten tar ut en Astvald som mest verkar gå och gräma sig över att han förlorat "yngsta tipselitspelar-titeln" till Berger och istället sätter in Paulinho. Har vi någonsin varit med om ett så tidigt byte utan skada? Lite senare kommer nästa byte och hela vallen håller andan när Kusthrim ska in... är det månne Berger som får kliva av? Icke - istället tar Sixten helt rätt av Nobbe och flyttar ner Paulinho på mittfältet och vrider triangeln. Ett smart drag som tyvärr inte gav utdelning. Bytet Staaf - Abdulahi känns varken bu eller bä, men det var i alla fall ett försök att hitta en ny center innan William Attack är tillbaka.

Förövrigt blir det läskigt spännande att se hur vi löser avstängningarna på Paulinho och Wovven... finns ju inte en enda naturlig vänsterback i truppen. Blir det en massrokad så att Per tar vänsterbacken och Hagge högern och Eidur mittbacken? Som kansprngar går väl Paulinho att byta mer eller mindre rakt av mot någon av alla våra ytterforwards, värre blir det med hans offensiva mitt-position. Finns det någon naturlig ersättare där för tillfället?

Nu går vi för cupguld istället! Forza svartvitt!
Örebro ÖSK Fans
2011-08-22 21:32
Berger väldigt bra! fattar inte vad killen har gjort på bänken!?!?

Snälla BORT MED NORDBACK OCH VÄRVA SKULASON!!!

pinsamt att ösk inte agerat när både almebäck, Bedoya och Haddad är borta..
Örebro Franz Flääsklepp (Auri sacra fames)
2011-08-22 21:24
Nyss hemkommen från matchen och det är väl lite favorit i repris.

ÖSK ska avgöra med 1-2 mål i första men MAIF:s mål kommer från ingenstans och från ingenting. Paradoxalt nog lyfter MAIF och jämnar ut spelet efter sitt mål. ÖSK styr ändå bollinnehavet men är för uddlösa. Inga mittfältare tar heller några djupledslöpningar sedan Bedoya försvann.

En av de tre mittfältarna anser jag ska bort till nästa match och det är inte Berger.

Wowoah är förmodligen den enda hörnläggaren som lobbar in bollen i boxen. Knapp styrfart. Han slår in den genom att gräva in hela foten under bollen för att få höjd. Henke Larsson har många ggr betonat att en spelare som nickar ska bara behöva sätta till skallen. Inte skjuta in bollen med huvudet. Kraften skall komma från själva inläggets hårdhet.

Spelarkritik.

Haginge och Per J lite osäkrare än sist. Men ändå ganska normal reaktion för Pers del eftersom det nästan alltid blir en rekyl efter man fått chansen några matcher med mycket beröm.

Berger fungerade som en sorts bollväxel i första. Han visste redan innan han fick bollen vad han skulle göra av den och satte den hårt direkt utan kladd till nästa spelare. I slutet på första och i andra började han våga sätta den på djupet och det var tamefaan bättre adress än tom Gerzic slår på de distanserna! Tyvärr Berger är risken stor att du ändå får kliva av sedan för framtidsnamnet Nordback som jag anser var direkt dålig ikväll eller åtminstone inte tillförde något spelmässigt annat än bakåtpassningar.

Astvald ändå snäppet bättre än de senaste matcher men saknar teknik att utmana och kommer precis som Per J runt på kraft. Men Astvald var ok ändå tycker jag jämfört med föregående matcher.

Men Sixten..Mer SPETS i anfallen!!! Och plocka bort Sammy en gång för alla som hörnläggare. Hade hoppats på Yasin istället för Kutchi in men det sket sig.

En mycket medioker match och där ÖSK var mest mediokra. Ändå en normal rekyl för ÖSK efter en tids bra matcher. Vi har vant oss.

Bäst ikväll: En spelare som inte platsar och som kommer vara borta nästa match.
Örebro KCMarten
2011-08-22 21:22
Mot HeIF vinner vi. De kommer aldrig fatta vad som hände när ÖSK vinner med 4-0.
Örebro KCMarten
2011-08-22 21:21

Conjuration //

Någon ev bortaförlust mot Elfsborg de senaste 40 åren..
Örebro Conjuration
2011-08-22 21:15
Benny & Marten//

Vilka förluster? ;)
Örebro Gummianka
2011-08-22 21:15
KCMArten/ Glömde islänningen helt. Klart vi stoppar in honom. Smakstart att göra premiär (räknar inte in tre min som mittfältare mot Häcken) mot Hif borta hehe.

Denna säsong är en jäkla besvikelse men vi kommer igen 2012 med råge! Haddad och Berger mfl
Örebro KCMarten
2011-08-22 21:12
Benny Böckling //

Ok, då. Förluster på bortaplan brukar jag förtränga snabbt ;-)
Benny Böckling
2011-08-22 21:11
KCMarten// Viktigt att poängtera att Elfsborg inte vann på Behrn Arena på 4 decennier.
Örebro Conjuration
2011-08-22 21:10
Agur//

Var det inte Göteborg som hade texten "nästa mästarna" fett över hela sin hemsida? ;)

Ingen i klubbledningen/spelartruppen har sagt att vi ska ta guld, vi satte målsättningen att bli ett topplag iår igen.

Fans oavsett klubb har förmågan att promota sitt lag i hjärtat till en tro på SM guld oavsett klubbens målsättning. Samma sak gäller er, många av era supportrar var försiktigt optimistiska till att bli mästare iår, hur går det för tillfället?

Lek inte troll på andras forum om du inte kan leken tåla...
Örebro KCMarten
2011-08-22 21:10
Gummianka //

Per som vänsterback, Haginge som höger och Eidur som ny mittback? Då kanske vi kan börja se nästa säsongs backlinjen "in action".

Berger kommer nog få nytt förtroende.
Örebro KCMarten
2011-08-22 21:09
Jag såg på matchen på Canal+. Någon mer som reagerade på att kommentatorn verkade vilja gifta sig med Per Eriksson och flytta till Listerlandet efter säsongen?

T.o.m min fru, som är fullständigt ointresserad av fotboll frågade om han var kär i Per Eriksson på riktigt ..

Jag avskyr kassa kommentatorer.
Örebro Gummianka
2011-08-22 21:09
Paulhino och Wovven avstängda mot Helsingborg. Per som vänsterback? Wirtanen som höger?

Spelar inte Berger nästa match är det tjänstefel av Sixten.
Örebro KCMarten
2011-08-22 21:08
DaSa //

Håller med om Berger. Han gjorde en riktigt bra insats och fyller luckan efter Bedoya väl som någon annan. skippa nyförvärv innan vintern. Vi har en tillräckligt bra trupp som det är.

Han har inte samma arbetskapacitet som Bedoya, men han har bättre teknik.
När Berger får lite mar matchrutin kommer han bli grym.

Örebro KCMarten
2011-08-22 21:02
Björn i Blekinge //

Elfsborg lyckades inte vinna mot oss på 4 decennier så kom igen när ni har den sviten..

I övrigt stämmer mycket av vad Skåne ÖSK:are säger.

Vi har några moment kvar innan vi är ett fullfjädrat topplag. Tyvärr har vi svårt med lågt spelande försvar. I början av matchen när tempot var högre så hade inte Mjällby något. Efter det första skitmålet så kom de igen och ÖSK tappade passnings tempot.

MEN, även om jag hatar att förlora, så hyllar jag laget för insatsen. Nästa år blir vi grymma i Allsvenskamn och i år tar vi Cup-guldet istället.
Örebro cellblock
2011-08-22 20:59
Sixten verkar så lam. "Vi skapade hetast lägen, vi spelade bra". Jaha, skiter väl vi supportrar i. Det gäller att göra mål för helvete. Han borde istället be om ursäkt för att vi återigen förlorar mot mjällby
Örebro DaSa
2011-08-22 20:59
Suck, har inte sett matchen men resultatet känns inte helt rättvist. Vi får se det positiva, Berger blev matchens lirare!! Vet inte om jag skall gråta eller skratta. Vi har nött Nobbe och Kihlen hela säsongen och Berger har fått en chans innan dagens match, den mot Norrköping då han gjorde en bra match. Tycker inte att Sixten skall avgå, men vi får hoppas att han lär sig av misstagen. Resten av säsongen vill jag se ett mittfält med Nordin + Berger, sen så får Pålle, Nobbe och Kihlen slåss om den sista platsen. Satsa på säsongen 2012 nu!!!

Tycker absolut att vi skall skippa nya finnen, speciellt om det gäller ett lån. Okey om vi får med en köpklasul med ett rimligt pris.
Örebro Skåne ÖSKare
2011-08-22 20:58
För övrigt så tycker jag Berger är Kihlens naturliga ersättare. Tyckte han va riktigt bra och hade samma spelsätt som Kihlen!

Bra gjort Berger!

Bäst i ÖSK idag:
Berger, Staaf och Wiken!
Benny Böckling
2011-08-22 20:58
Aldrig att Mjällby åker ut
Örebro Godzilla Hårddisksson
2011-08-22 20:57
Håller förövrigt med skåne ösk:are: det är förbannat svårt att vinna mot lag som ställer upp med åttamansförsvar. Fler skott utifrån!!
Örebro Godzilla Hårddisksson
2011-08-22 20:55
Alltså Mjällby...jag tänker glömma den här fadäsen illa kvickt. Har vi tur åker Mjällby ut så vi slipper två bombsäkra förluster nästa år.
Mjällby Björn i Blekinge
2011-08-22 20:55
Så klådde vi er i femte mathen i rad. Finns det någon motsvarande svit mellan två lag i Allsvenskan?

5-5 i skott på mål är inte så ojämnt.

Kul att mitt tips gick in.
Örebro Skåne ÖSKare
2011-08-22 20:55
Vet inte om jag är ensam om att tycka detta....

Vi sluta 3a förra året och fick respekt!
I början så vann vi mot dom spelande lagen, men vi har haft mycket svårt mot bottenlagen i år, både i våras och nu. Vi har inte lärt läxan att spela mot 8-9 manna försvar. Hittuils har vi inte lyckats mot lag som lägger 8 man på förvar och bara kontrar.

Mjällby är ju ett sådant lag som många andra och vi har ju tappat en hel del poäng mot bottenlagen. Lex Halmstad, Lex Mjällby, mm

Den dagen vi lär oss bryta igenom köttmur så tar vi guldet.. för då vinner vi såna här matcher...

Har jag fel?
EDIT: Stavfel
Mjällby MHH
2011-08-22 20:53
JAAAAAAAAAAAAAA..tror ni älskar MJÄLLBY..haha
Annons: