/fotboll/osk/forum/3496.aspx/fotboll/osk/forum/3496.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro KCMarten
2011-09-20 09:59
Hammarby hade alla förutsättningar, men en dålig ledning och en oerfaren tränare schabblade bort allt och nu är de på väg ner i div 1.

Halmstad hade alla förutsättningar, men en dålig ledning och bristande tränare schabblade bort allt och nu är de på väg ner i Superettan.

Det fanns en del blinda fans i dessa klubbar också, främst i Halmstad som försvarade både tränare och klubbledningar, men faktum är faktum. De har
missat tåget och har en jobbig resa att bara komma tillbaka till ruta 1 igen.

Nu är ÖSK på väg åt samma håll och jag blir orolig när jag ser likheterna med Halmstad.. Är det ingen annan som ser det?
Örebro KCMarten
2011-09-20 09:42
Franz Flääsklepp (Auri sacra fames) //

Rutinen framför allt, så risken är stor att Nordback får spela!

Men varför stanna där ang rutin? In med Dala i mittförsvaret bredvid Peter Nilsson. Dessa gossar spelade ju upp oss till Allsvenskan -88 så de har garanterat rutin. ;-)

Det var ju det där med "bäst före datum" också..
Örebro Franz Flääsklepp (Auri sacra fames)
2011-09-20 09:29
Jag tror faktiskt inte att Eidur spelar mot Syrianska. En mycket viktig match och därför sätter Sixten rutinen i första rum. Nordback kliver in.
Örebro Aspen
2011-09-20 09:28
pemo //Ibland tycker vi EXAKT lika (gäller Likhet inför ...)

ÖSK Fans //Rykte eller veklighet när det gäller Yasin? Det vore bra om Du dementerade eller var mer tydilig, t ex källa
Örebro ÖSK Fans
2011-09-20 09:04
ni som klagar på att yasin inte får spela...han är väll avstängd fråk klubben. en strulig jävel som inte borde få representera ösk....
Örebro ÖSK Fans
2011-09-20 09:04
ni som klagar på att yasin inte får spela...han är väll avstängd fråk klubben. en strulig jävel som inte borde få representera ösk....
Örebro pemo
2011-09-20 08:58
Likhet inför lagen?
Bengaler som brinner för fullt. Tre tydliga knallar som hörs i TV:n
Och så bryter vi matchen och tar ett omspel. Eller?

Jag förstår om de blir lite fundersamma i Malmö
Malmö FF Chicko (Avgå!)
2011-09-20 08:36
Haha, det är bittert att vara AIK:are!

http://www.svenskafans.com/fotboll/aik/Spelarbetyg-Hammarby-AIKDif-416929.aspx
Malmö FF Chicko (Avgå!)
2011-09-20 08:25
Spela 4-4-2 redan i nästa match, känns som att vi kan hota mer offensivt då. Vi alla vet att ingen spelare (förutom haddad) har funkat optimalt i center-rollen i sixtens inbitna 4-3-3 system. Varför inte testa en specialare (4-4-2 DIAMANT)...

Nu kommer det aldrig att hända, men jag vill se följande elva mot syrianska;
----------------Alvbåge------------------
Johansson - Haginge - Eidur - Wowoah
Rama -------- Berger -------- Lushtaku
----------------Riski ---------------------
---------- Staaf ---- Atashkadeh ----

Bänk:
Nurme
Wirtanen
Kihlberg
Gerzic
Astvald
Ibrahim
Hay Pino

Rama och Lushtaku flyttar ner ett hack i banan till positioner de är mer vana vid. Rama flyttas även ut på högerflanken och har en mer (för honom) naturlig bollhållande mittfältsroll. Berger fortsätter som deff. mitt och Riski har en offensiv mittfältsroll. Nordin bänkas av förklarliga skäl.

2 centrala anfallare istället för en där Riski används som en hygglig bollhållare i offensiven samtidigt som han ska lägga bollar mot djupledslöpande forwards. Samtidigt fyller Riski på bakom anfallarna.

Vad sägs? :)
Örebro KCMarten
2011-09-20 08:16
Svartvitt 07:23 //

Bra skrivet.

En bra tränare har alltid valet att utgå ifrån truppen man har tillgänglig eller utgå från spelsystemet och förändra truppen för att passa spelsystemet.

Sixten kör stenhårt med sitt 4-3-3 och det har egentligen bara funkat fullt ut några längre perioder förra året. Han har effektivt negligerat spelarnas individuella egenskaper om de inte passar i hans 4-3-3 system.

Man MÅSTE som tränare vara mer flexibel när man åker på skador och kunna ändra i spelsystemet istället för att ropa på panikvärvningar i pressen.
Vi är inte Barcelona som har tre startelvor på bänken som alla är inprogrammerade i samma system.

En bra tränare skall kunna få ut max av befintlig trupp. Saknar man nyckelspelare så anpassar man spelet och tar inte in spelare nr 29 i startelvan och tror att det skall funka.

När systemet blir viktigare än resultatet så skiter det sig. Det ser vi den här säsongen och det var samma sak 2009.

Jag håller också med Aspen om ÖSK-Karl. Istället för att håna och nervärdera hans kommentarer borde ni lyssna. Han har nämligen rätt i princip allt han säger och var dessutom först med att se problemen.

Jag upprepar: ÖSK:s styrelse: Ta Ansvar!

Örebro Ösk-groda
2011-09-20 08:01
Aspen
jag trodde att tränare var med vid värvningar, iaf blev tillfrågad
Eidur får väl chansen nu på onsdag eftersom Wikström är avstängd..........för jag kan väl inte tänka mig att Nordback går före när det finns en mittback att tillgå .
Örebro Aspen
2011-09-20 07:57
Svartvitt forever // Lyssna på ÖSK-Karl, han har sett detta länge. Han kan uttrycka det på ett sätt så alla fattar direkt, inget svammel där.
Örebro Aspen
2011-09-20 07:54
Kan något bli bättre i ÖSK??? Jag tror och hoppas det!!!

Nu vet vi i allafall att Sixten måste godkänna alla värvningar till A-trupopen.

Undrar hur han tänkte med mittbacken Eidur, som inte fått spela mittback (annat än i ÖSK U), och Panama centern. Staf och William går uppenbarligen före Panama, Kalle har väl hamnat som nr 4 på läktaren, synd på en lovande ungdom.
AIK Saywee
2011-09-20 07:51
Svartvitt forever,

jag kan bara hålla med i ditt inlägg.

Vi blev stressade och "youtubade" Bruno, han platsar kanske inte så nu letar vi efter en till och Sixten som bestämmer (?), kollar hur han fungerar på träning.

Truppen ökar kanske åter i antal, men finns det någon slags plan, för hur vi skall spela och vilka spelartyper som behövs i olika lagdelar i framtiden?

Vilka killar försvinner inför 2012 (utgående kontrakt)?
Örebro Svartvitt forever
2011-09-20 07:23
Farsen fortsätter igen 22:28:
"På vilken position hade man spelat Banguras i Sixtens orubbliga 4-3-3?"

Okej. Jag kan - möjligen - köpa att två klasspelare som säljs utomlands för +55 miljoner går klubben förbi för att de inte hade passat in i det "orubbliga 4-3-3". Möjligen, förutsatt att platsen nr 9 redan var fylld av spelare som passar perfekt i systemet.

Men kan nån hålla med om att det är något fel när den perfekte nr 9, Haddad, blir skadad och man kör på likadant, provar halva laget på positionen men INGEN passar där? Och att man sen i sommaruppehållet lägger vikten vid ännu en mittfältare medan man i sista stund gör en Youtube-värvning av en nr 9 som inte ens platsar?

Är det nåt som är galet i klubben, eller är det bara jag?
Örebro Farsen fortsätter (igen)
2011-09-19 23:22
Nä förresten har ju tjatat om ungdomarna så Holmberg och Yasin på topp? Ibrahim och Astvald på kanterna. Berger och Riski i mitten. Nordin och de andra "stjärnorna" får vila... Skulle vara kul att se!
Örebro Farsen fortsätter (igen)
2011-09-19 23:18
Franz/ Håller med! Men Haddad? Kanske skulle chocka Syrianska med 4-4-2. Staaf och Wirtanen på topp.
Örebro Franz Flääsklepp (Auri sacra fames)
2011-09-19 23:04
Teteh vet jag inte så mycket om men Mohammed Bangura är en utmärkt bollmottagare och riktigt giftig i boxen. Mycket rörlig. Han hade lätt utklassat Staaf och William som #9.
Örebro pemo
2011-09-19 23:04
FF// ja, men med vårt system måste även två innemittfältare dra in i boxen när inlägg är på g. Typ 1-0 mot AIK. Och det är väl där det har brustit mest i år.
Örebro Farsen fortsätter (igen)
2011-09-19 22:28
pemo/ Ja det är ju lite det som är kruxet med Sixtens 4-3-3. Blir väldigt stereotypt och krävande för de specifika positionerna där framme. Centern längst fram bör vara lång och stark och vara specialist på mottagningar och att nicka. Ytterforwards måste vara snabba och tekniska och kunna dribbla "sin" back.

I 4-4-2 kan man ha 2 anfallare som jobbar hårt tillsammans och är på rätt ställe och löper mycket i både djupled och sidled. Alltså det kräver inte några specifika kunskaper. Passar perfekt när man spelar defensivt och slår långa bollar(typ AIK). Exempel på 4-4-2 anfallare: Staaf och Rodevåg som är målskyttar men som varken passar som targets eller ytterforward. Typiska 4-3-3 centrar: Haddad,Olsen.

Så jag är inne på samma grej som pemo. På vilken position hade man spelat Banguras i Sixtens orubbliga 4-3-3?
Örebro pemo
2011-09-19 21:52
Nu måste vi spela smart mot Syrianska. De har väl en kille på nästsan 2 meter längst fram. När nu inte Wiken är med måste vi stoppa alla inläggsförsök och ge f-n i att spela ut bollen till hörna.

Angående unga spelare. Yasin har jag inte sett så mycket av, men Josef fick ju en hel halvlek borta mot Djurgårn. Och det var inte mycket han visade. Och det är ju klart. Bägge kom från div 1 och där var de inte ens dominerande. Det är klart att det tar ett tag att komma upp i allsvenskt tempo.

Sen är jag inte så säker på att det blivit succé för Bangura hos oss.
AIK hade ju en helt annan spelstil en vi. Ösk skall i möjligastte mån spela sig genom mitten och på sidorna. AIK låg med sju man i försvar och sedan skickade de upp bollen på vinst och förlust.

Det skall bli kul att följa "the Banguras" i proffslivets högre skickt och se vad som händer. Fast jag tror nog att någon av dem skulle platsat i ÖSK, men jag är inte så säker att de som bestämmer hos ÖSK hade haft samma åsikt.

Men det där med att värva rätt. Det gick ju bra för Gerndt i AIK.....
Örebro ÖSK KRILLE(Go For Gold)
2011-09-19 21:51
Personligen har jag inget emot Sixten. Han har gjort mycket bra för ÖSK. När det går dåligt så kritiseras tränaren. Så är det för alla lag som går dåligt. Ganska naturligt. Förväntningarna var stora innan denna säsong började, då ÖSK stack ut näsan och sa att målet var topp 3 . Så många känner väl en stor besvikelse.
Örebro Ösk-groda
2011-09-19 21:45
Butterix
Tänkte inte på det ....får ta tillbaka allt *L*
Örebro Butterix
2011-09-19 21:42
allt är sig likt. kritisera för f-n inte sixten. han är ju spelarnas gisslan och har inget att säga till om
Örebro ÖSK KRILLE(Go For Gold)
2011-09-19 21:41
Ösk-groda//

Absolut jag kör en Onsdag med finskt tema :).
Örebro Ösk-groda
2011-09-19 21:39
ÖSK KRILLE(Go For Gold)
Ja, det gör det .......kanske lite finsk sisu till matchen på onsdag???
Örebro ÖSK KRILLE(Go For Gold)
2011-09-19 21:37
Ösk-groda//

Ja en liten sup går bra :). Valfri finsk öl går också bra :).
Örebro Ösk-groda
2011-09-19 21:35
ÖSK KRILLE(Go For Gold)
Fast bara en då ....kan gå så illa annars ........
Örebro ÖSK KRILLE(Go For Gold)
2011-09-19 21:33
Ösk-groda//

Jo, varmt och skönt :). Kanske blir en liten koskenkorva på det också ;).
Örebro Ösk-groda
2011-09-19 21:26
ÖSK KRILLE(Go For Gold)
Skulle man inte kunna ta en Sauna för att rentvå sig från alla dåliga matcher ÖSK har gjort i år ?????? :-)
Annons: