/fotboll/osk/forum/341.aspx/fotboll/osk/forum/341.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Brandao
2017-02-16 13:47
Hagges vänsterfot

Hört något nytt om Kujovic ?
Örebro Benny Böckling
2017-02-16 13:43
@Hagges vänsterfot:

Ja det var han alltså
Hagges vänsterfot
2017-02-16 13:27
@Benny Böckling:

Nej Luther Singh skrev på för Braga.
Örebro Benny Böckling
2017-02-16 13:26
Den där superettanspelaren du snackade om Hagge är han fortfarande aktuell?
Loppan i Axens skägg
2017-02-16 11:51
@Brandao:

Hagges vänsterfot var det.
Örebro Hitta avslut!!
2017-02-16 11:45
Nä, Kujovic har jag ingen koll på alls. Men han är välkommen :)
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Brandao
2017-02-16 11:40
Jag vet med säkerhet att dom förhandlat med kujuvic, men jag har för mig att någon här inne sa att Gent inte var så sammarbetsvilliga och inte aktuellt längre..

Tror det var" Hitta avslut "som nämnde det ?

Kan någon bekräfta?
Örebro Hitta avslut!!
2017-02-16 11:27
Erik Wärlegård,

Fråga gärna Axel Kjäll om hans ambitioner med sin tränarkarriär. Vad gör han om 5 år, 10 år? Vilket är drömjobbet (förutom ÖSK)? Vad han uppskattar mest med sitt jobb samt om det finns något han verkligen inte tycker om i vardagen (på jobbet alltså).

Hur ser de båda på kontraktslängder? Korta vs långa. Låt dem prata löst och fritt kring hur man resonerar när förhandlingar inleds. Har dom någon skön anekdot att bjuda på gällande kontrakt, likt den om Seth Johnsons övergång från Derby till Leeds under Leeds storhetstid.

Tillägg.
Fan vad bra jobb du gör Erik. Och väldigt mkt beröm till ÖSK också för er relativa öppenhet och ärlighet (Hagge m fl) i intervjuer osv.

Hyll!
Örebro T8
2017-02-16 10:43
Den stora frågan är ju när Kujovic skriver på. Har väntat sen han lämnade Halmstad.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Gamla Trä
2017-02-16 10:03
@pemo:Känns ändå som att laget är byggt på så vis att kantspelarna är klart offensivt viktade, vare sig det är Sema eller tidigare DG och balansspelarna finns centralt. Då blir det ju ett extra tryck mot ytterbacken. Jag (och flera, tror jag) upplevde det som att det fungerade (på en generell nivå) helt ok på högerkanten (trots offensiv ytter på den sidan också) men inte speciellt bra till vänster. En sån här argumentation blir ju väldigt subjektiv och luftig, jag har inte riktigt tid eller resurser att gå igenom alla insläppta mål eller ännu hellre alla farliga chanser motståndarna skapade förra året för att få ett stabilt statistiskt underlag. Men det skulle vara roligt att se!
Min -känsla- är att vi haft grava problem med vänsterkanten en längre tid, så långt som är relevant iallafall (Tre år?). Därifrån har många farligheter skapats.
Utöver det tycker jag att Moberg varit en säkerhetsrisk, han hade en fäbless att gå ut och stöta bort sig ibland. Det slipper jag ju gräma mig över i år iallafall, sen återstår det väl att se om det blir bättre...
Vidare tycker jag att vi varit ganska svaga på defensiva fasta, hörnor och frisparkar från kanten.
Nej, det är inga revolutionerande grejer. Andrabollar, markeringsspel i boxen. Det är väl så mål går till, i hög utsträckning, så det är inte så konstigt om vi släpper till såna. En liten uppsträckning och en ökad tydlighet skulle man kunna önska, men det är ju inte bara att knäppa med fingrarna. Vissa tränare / lag bygger sin identitet på att vara bra på sånt, men inte Axén / ÖSK. Den enda snabbfixen är nån/några nya backar - särskilt till vänster!

En annan sak som jag funderade en del på när Pelle Olsson fick kicken i somras var att ÖSK borde hyra in honom som konsult ett tag. Låta honom hjälpa Axén att gnugga lite grunder i försvarsspelet. Tog inte Axén tillfällig hjälp av Lennartsson med gott resultat i GAIS? Nu har ju tåget gått med just Olsson, men om en möjlighet att få tag i en duktig defensiv instruktör skulle dyka upp skulle jag vara positiv. Inte en lika sexig tanke som en offensiv värvningsbomb, men.
Örebro Lekiller
2017-02-16 09:57
[QUOTE=Erik Wärlegård]Hjälp mig med frågor till dagens sändning med Martin Lorentzson och Axel Kjäll. Maila erik.warlegard@oskfotboll.se eller skriv här i forumet. [/QUOTE] Erik, fråga hur mycket individuell träning man kör? T.ex. om man låter Ring träna mer på 1 mot 1 eller liknande. Eller kör man bara kollektivt hela tiden.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Bengt-Erik Gårdefors mustasch
2017-02-16 09:56
Fråga: Går det att säga hur mkt zon och hur mkt man-man ÖSK vill spela på defensiva hörnor? Fråga: Hur ser yttermittfältarnas defensiva uppdrag ut? Jag tänker i det 4-4-1-1 som ÖSK gissningsvis spelar. Fråga (analogt fråga nedan): finns det ett taktiskt skäl till att Oskar ofta sparkar ut mot vänsterkanten? Vilket då?
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro pemo
2017-02-16 09:17
Erik:
Fråga varför ÖSK är så fruktansvärt dåliga (ofocuserade? ) vid inkast?
Jag upplever att det allt för oftast slarvas och att man kastar långt i hopp om att någon ska lyckas stöta den vidare.
Fråga också om det är taktik att Oscar alltid ska sparka ut bollen till sidlinjen?
Där har vi också tappat många bollar.
Örebro pemo
2017-02-16 09:13
Gamla trä / DG var kanske inte optimal, men jämfört med t.ex Sema och Besara , så var han väldigt bra defensivt.

Sen håller jag med dig om Almebäck. Jag var ganska tveksam när han värvades och framhölls som en "räddare i nöden" Det är väl inte så vanligt att "gamla utlandsproffs" kommer hem och levererar direkt? Dessutom när man varit skadad/bänkad till och från. Nu känns han som en stabil försvarare, men inte en ledare. Tror att han behöver någon bredvid sig som styr utan att fråga. Där kan nog H-I , med sin amerikanska uppfostran , bli ett bra komplement om de får förtroendet ihop.

Vi kan ju spekulera vilt, men det är ju tränarna som ser killarna dagligen och bedömer dem därefter. Så var det även på Sixtens tid. :=)


Örebro Aspen.
2017-02-16 09:10
Var skakig i pekfingret
Örebro Aspen.
2017-02-16 09:10
Till Erik:
Vilka svagheter har har man identifierat i föregående års försvarsspel?
Hur ska man åtgärda dom?
Hur är samverkan yttermittfältare och ytterback tänkt att fungera?
Örebro Vinnartradition
2017-02-16 09:02
@Erik Wärlegård:


Fråga Martin vilka han ser som Axel's styrkor som tränare och Axel om vilka han ser som Martin's styrkor som spelare.
Örebro Jonas r
2017-02-16 08:44
Fråga om försvaras spelet hur ska det se ut i år och varför funkade det inte förra året
Postat via SvenskaFans-appen
Hagges vänsterfot
2017-02-16 08:41
@Erik Wärlegård:

Fråga båda 2 om de brukar läsa på ÖSK forum eller svenskafans.
Örebro Erik Wärlegård
2017-02-16 08:20
Hjälp mig med frågor till dagens sändning med Martin Lorentzson och Axel Kjäll. Maila erik.warlegard@oskfotboll.se eller skriv här i forumet.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Gamla Trä
2017-02-15 23:49
Jag gillade det lilla vi fick se av Wiktorsson och Eidur tillsammans (som jag tror att jag nämnde i nåt inlägg för nån vecka sen själv). Det var tråkigt att inte Eidur ville stanna, tyckte han utvecklades mycket under sista året. Det fanns fortfarande en del misstag, men det var en väldigt positiv kurva iallafall - och han hade en del egenskaper som är svåra att lära. Han stod där bollen kom. Men det är historia nu iallafall.

Jag kan också hålla med dig om att det är viktigt att se helheten. DG var ju inte den mest defensivt orienterade yttermittfältaren man sett, och det spelar säkert sin roll i varför våra vänsterbackar haft så svårt. Det ställer framförallt krav på den som spelar på den positionen att vara DEFENSIVT skicklig, då DG (och hans efterträdare efter honom) har varit lite obalanserat offensiv. En del som tala till Ring's fördel nämner hans relativt finkänsliga vänsterfot. När Logi värvades snackades det också om en fin inläggsfot. Då tycker jag att man kanske måste ta ett steg tillbaka för perspektivets skull. Om yttern är svag defensivt och ytterbacken också är svag defensivt, då blir också summan...ja, inte så bra. Det är klart att en annan lösning skulle kunna vara att byta yttermittfältare istället, till mer hårt arbetande laglojala spelare - tänker spontant på Alexandersson. Mikael Nilsson. De jobbade hem så mycket att de slutade som backar. Men min känsla är att det här inte är så modernt idag. Yttermittfältare är mer offensiva, i den mån de existerar. Oftare än förr byggs mittfälten i flera djupledsskikt och är mer centrerade, och bredden tas längre fram i banan. Ja, det är mest en spontan känsla iallafall, har inte tänkt så mycket på det.

Angående Kalle så var han för lätt. Jag fattar inte att ingen såg till att han la på sig fem kilo muskler. Men visst jobbade han för laget i alla lägen.

Om det blir skärpning i år? Vi får väl se. Jag skulle gärna se 1-2 försvarare till i truppen. Duktiga försvarare. Men visst finns det hopp! Jag gillar vad jag sett av Rogic och Mårtensson. Två fd kaptener, förhoppningsvis kan de bidra på lite sikt till en förstärkt ryggrad i laget, tillsammans med Iron-Mike som måste steppa upp ytterligare. En ryggrad som på senare år varit tveksam, då vi hamnat i alltför djupa svackor. Alla lag får svackor, men det vore skönt att slippa de där 1-vinst-på-15-matcher-svackorna.
Örebro pemo
2017-02-15 23:22
Gamla trä// Visst har vi släppt in 100 mål , men du måste kanske se helheten i matcherna. Otroligt många mål har tillkommit för att inte mittfältarna har tagit hela jobbet.
Visst, vi har ( hade ) ett spelsystem , där vänsterbacken ( Logi/Ring/ Dajje/ Lorentz ) släppte ytan och tog markering inåt plan. Men då måste DG:s ersättare jobba mer neråt. Så har inte varit fallet.

Att vi dessutom inte hade någon nickspecialist där bak gjorde också sitt till.
Tänker tillbaka till Wiktorson/Sigurdbjörnsson (?) Där hade du ett mittbackspar , där Wiktor stod för placering och boll-lugn och Eidur tog "allt" på huvudet och markerade hårt. Med reservation för att jag börjar bli gammal, men trots alla farhågor så har detta mittbackspar blivit ihågkomna hos mig som ett bra sammansatt par. De är inte det bästa paret jag sett, men gjorde det väldigt bra när de fick chansen.

Kalle fick ofta mycket skit för att han var för lätt, men killen jobbade kopiöst hemåt också i försvarsspelet. Titta på Besara , Sema , Omoh mfl . Där finns inga försvarare precis. Kanske därför de har hamnat hos ÖSK.

Men i år blir det skärpning. Eller hur? Minst insläppta mål i serien.

Hagges vänsterfot
2017-02-15 23:03
@Jonas r:

Eeeh strävar man inte alltid efter att bli bättre? Men du kanske är lättimponerad.
Örebro Jonas r
2017-02-15 22:40
Behövs inte när du redan nämnt det ?? Det är viktigt med långsiktigthet och då måste också en tränarinsats bedömas utifrån ett längre perspektiv än det korta som vi fans oftast fastnar i. Alla är nog överens om att försvaret kan bli bättre och det är tydligt för mig att klubben också signalerar det genom att inte förlänga m Moberg för att hitta en bättre mittback. Att också Portugal lägret tydligt hade ett fokus på försvarspelet visar att man vill bli bättre.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Benny Böckling
2017-02-15 22:33
@Jonas r:

Ska du inte nämna att Axén tog oss till cupfinal för nåt år sen också?
Hagges vänsterfot
2017-02-15 22:31
Måste tillägga:

Har fått kritik och spärr av admin.

Men admin har också fått igång ett forum som ofta ligger topp 5 i inlägg och en Saywee som någorlunda pratar fotboll.
Örebro Hitta avslut!!
2017-02-15 22:30
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Jonas r
2017-02-15 22:25
Apropå vinkla positivt. Säsongen 2014 släppte vi in 44 mål under Axéns ledning. Vi kom sexa, efter en magisk höst. Så lätt att gnälla på Axén och hans försvar men han har visat att han kan nå bra resultat och att insläppta mål är inte hela världen så länge man tar poäng och när bra placeringar.
Postat via SvenskaFans-appen
Hagges vänsterfot
2017-02-15 22:22
@Loppan i Axens skägg:

Haha.
Måste erkänna att jag rycktes med och blev lugn och väldigt optimistisk.
Axen brukar prata om att det är lätt och styra känslorna efter vad man tycker, jag har vart väldigt negativ till ÖSK hittils men förstår din poäng och mening med inlägget. Håller inte med om allt du säger men måste berömma dig för hur ofta du är ganska så opartisk och kan både ge ris och ros.
Örebro Grohl
2017-02-15 22:21
Jag förstår inte riktigt varför lösningen alltid måste vara "värva". Jag ser hellre lite kontinuitet. Men visst, jag blir inte besviken om vi presenterar en bomb till backlinjen.
Annons: