/fotboll/osk/forum/3375.aspx/fotboll/osk/forum/3375.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro storastyggajohan
2011-10-27 11:12
Jag har inga medel till scoutning, något som de som är anställda av ösk för detta ändåmål har. Arvi Taaler t.ex. Dessa pengar borde läggas på närområdet och ANDRA utländska områden än finland varje år. Visst kan man hitta spelare i finland, men vi behöver ju inte ständigt återvända dit.
Vi måste få en bredare scoutning av norra europa, Ryssland och Tyska andradivisionen känns som mycket mer aktuella ligor att scouta efter passande spelare än första och andra divisionen i finland.
Men vad vet jag. Jag vet inte hur ÖSK scoutingverksamhet, jag vet bara vad jag önskar för ÖSK.
Jag säger inte att jag skulle ha gjort det bättre, men därför jobbar jag heller inte som scout för ÖSK. Kanske är det så att vi kollar på helt fel platser. Nu vet jag att vi hittade både Rama och Lushtaku i Tyskland, men jag tycker vi bör kolla mer på dessa länder.
Jag har ingen aning om hur ÖSK budgeterar för scouting, men kanske är det värt att lägga en något större slant på denna verksamhet för att kunna bredda. Sydamerikanska marknaden har vi nästan inte rört. De spelare vi har fått därifrån har oftast haft anknytning till Sverige eller USA sedan tidigare.

Men hur som helst så vill jag inte spekulera i hur man ska lösa det hela, jag vill bara det bästa för ÖSK. Det gör ont vid varje förlust och livet blir lite lite sämre varje gång. Att leva med ÖSK i motgång är ungefär som att konstant leva med en lätt depression för mig. Jag blir låg.
Men det är OT. Nu kanske ÖSK har allt under kontroll bakom stängda dörrar. Det är vad jag hoppas på. Men när man talar så öppet om dessa "finska" målvakter så blir jag allt mer orolig. Framförallt tycker jag att vi ska plocka in fler spelare från Sverige. Talangfulla spelare från närområdet och meriterade spelare från Allsvenskan. Spelare vi vet håller och fungerar i Allsvenskan. Inte plocka in oprövade kort från Finland och Panama.
Vet att jag kan uppfattas som bitter och okunnig. Vilket jag inte är, eller bitter är jag. Men jag känner inte att jag bör uttala mig då det inte är mitt jobb att göra så. Jag förväntar mig mer av ÖSK kommande säsong och hoppas och tror att man lyckas fylla tidigare nämnda hål i truppen.
Det handlar om en satsning. Jag vet att de som jobbar med ÖSK jobbar hårt. Men frågan är om vi har rätt kompetens på alla positioner inom ÖSK's ledning. Jag säger inte att vi ska sparka någon. Men däremot utöka vår scoutingverksamhet. Det är något som är A och O i dagens fotboll. Vi måste hålla kolla på flera platser samtidigt, fler än vi gör i dagens läge. Jag var väldigt nöjd i början av säsongen när man såg på pappret. Men när vi tappar våra stjärnspelare för struntsummor/gratis. Där vet vi alla att vi har ett stort problem. Spelare av lägre eller samma kvalité säljs dyrt av andra klubbar där ÖSK kammar noll.
Vill vi utvecklas och bli ett topplag i Sverige så måste vi bli bättre där. Det spelare ingen roll om vi visar positiva ekonomiska resultat om resultaten på planen uteblir. Däremot ska vi inte toksatsa, då slår det över åt andra hållet. Men vissa chanstagningar är ett måste i dagens fotboll. Annars kommer vi förbli ett mittenlag.
Vi kanske alltid återfinns i allsvenskan. Men hur spännande är det om vi inte tar oss uppåt i tabellen?
Men som sagt. Inget får gå till överdrift och det finns enkla sätt att lösa många problem mer effektivt på.

Men som svar på din fråga så har jag inga konkreta svar på vilka spelare jag eftersöker! =) Jag känner inte att jag har tillräckligt mycket scoutinggrund för att kunna ge acceptabla förslag på spelare, jag vet vilka spelare jag gillar, men inte vilka som dessutom passar in bra i ÖSK. Vi borde ta in fler spelare på provspel än vad vi idag gör. Kostnaden för att plocka in en provspelare borde inte vara speciellt hög om jag förstått marknaden korrekt.
Men vad vet jag, jag kanske är helt ute och cyklar. Egentligen är jag mest frustrerad över ÖSK's prestation i årets Allsvenska och vill njuta och inte lida nästa år.
Självklart möter man varje år motgångar, men när dessa är fler än framgångarna så blir det mycket tungt för både spelare, ledare och fans. Något man endast kan förhindra genom att komma väl förberedda, inte en det räcker alltid.
Örebro ÖSK Fans
2011-10-27 10:53
storastyggajohan

Förslag på spelare?
Örebro storastyggajohan
2011-10-27 10:50
Tyvärr tror jag att vi kommer sluta med en målvakt som vi fans på förhand kanske inte är så nöjda med, men sen får säsongen utvisa om vi har fel eller ej. Men jag kan inte minnas senast ÖSK värvade en meriterad målvakt innan de värvade tillbaka Alvbåge, annars har det nästan alltid varit mer eller mindre chansningar under hela 90-talet och 2000-talet. Inte många meriterade namn som kommit in, även om vi oftast haft en fullgod målvakt, om man inte räknar åren i Superettan och första tillbaka i Allsvenskan, Westman, halvblind på ena ögat var helt enkelt inte tillräckligt bra. Förhoppningsvis har jag fel, men historian talar om något annat. Ang mittfältare så hoppas jag på en eller två innermittfältare, en mer offensiv och en mer defensivt lagd. Konkurrens välkomnas enligt mig på båda platser. Nordin ska aldrig känna sig för säker på sin plats, då underpresterar han som i år. Sen tycker jag rimligen att vi MÅSTE skaffa en eller två till ytterbackar (en högerback samt en backup till wowoah/johansson den sistnämda funkar kanske där tillsvidare, så prio ett där är en högerback då vi inte kan förlita oss på att Anttonen håller) och och en kvick mittback som komplement till Wikström. Haginge håller som backup, men inte startman.
Något som är A och O är att vi lyckas få in en tung center med målnäsa, det var länge sedan vi hade en renodlad målskytt om man inte räkar Kim Olsens första säsong hos oss. Jag vet att man jobbar på det, men det handlar om att lösa det också, men det tror jag Lennart S och Co. fixar. Annars kan nästa år bli tyngre än i år. Någon måste kunna fånga upp Ramas inspel, annars blir det som det varit i år att han konstant tvingas gå på mål själv då ingen annan lyckas "gripa tag" i bollen i straffområdet.
Kan vi lyckas fylla luckorna så tror jag det kan bli en fin säsong, annars kommer ÖSK åter vara ett lag som harvar i botten av mitten. Det är tyvärr fakta. Som truppen ser ut idag har vi för många spelare som drar åt olika håll. Vi behöver bli mer enhetliga i vårt spel, något som fungerade mycket bra för 2 år sedan. Porokara kanske inte var älskad av alla, men han jobbade extremt bra, både offensivt och defensivt. Och Bedoya saknar vi långt mycket mer än vad jag trodde vi skulle göra. Hans löpningar på planen var en av de största orosmomenten och chansskaparna i ÖSK de senaste åren, även om många av hans ingripande var indirekta och således skapade chanser för andra. Men han drog alltid på sig en gubbe och öppnade ytor. Riski lyckades okej med det i sin första match. Men luckan efter Bedoya måste vi verkligen fylla. En defensivt lagd ljupledslöpare. Med goda offensiva egenskaper.

Sedan handlar det självklart om pengar, men är man ute i god tid och lägger ner jobb och möda på det hela så tror jag att det är långt ifrån en omöjlighet att fylla de luckor som vi har i truppen. Berger & Nordin är båda extremt duktiga, men de har lite samma spelstil. Spelfördelare. Det är inte det vi behöver fler. Det är grovarbetare och ljupledslöpare som ska in på mitten.
Örebro Aspen
2011-10-27 10:42
pemo// Precis så är mitt minne av Arnold - Både stor stjärna och diva.
Örebro Marta (hane)
2011-10-27 10:42
Heif klurar på Wandersson. Fasiken vilket lag de kan komma att få. Och de värvar så klokt hela tiden... Irriterande.
Örebro ÖSK KRILLE(Ge oss ett dragplåster)
2011-10-27 10:41
Saywee//

Inte visste jag att Arnor gillade det barnprogram så mycket ;).
Örebro pemo
2011-10-27 10:23
Aspen// Jag vet inte säkert, men han spelade i Häcken året innan och de hade kanske inte råd? Eller också var det Dala som fixade honom.
Hursomhelst, det var en fröjd att beskåda, inte bara hans fotbollskonster, utan hur han totalt dominerade planen som ledare.

Inom teatern talar man om att " ta in scenen " något som bara stora stjärnor och divor gör. Betyder ungefär " passa er. här kommer jag "
Och det var precis vad Arnor gjorde på gräsmattan.
Ty det var ju gräs på den tiden.

Ack ja......
AIK Saywee
2011-10-27 10:14
Arnor lockades även av Babar ;)
Örebro ÖSK Fans
2011-10-27 10:12
jag tror det blir 3 mittfältare. petrovic(billig) Grahn och osiako.
Örebro Aspen
2011-10-27 09:58
gatutsio // Håller med - släpper detta då det inte leder framåt.
Ensidig eller Konsekvent ? Det kan man fundera över
Örebro gatutsio
2011-10-27 09:41
ingen ide att tala för döva öron
var inte riktakt mot någon speciell,utan mer till eftertanke
allt är inte vitt eller svart
släpper detta då det inte leder framåt
Örebro Aspen
2011-10-27 09:36
gatutsio //Förstår inte, förklara mer !!
Örebro Aspen
2011-10-27 09:34
pemo /Arnor var fantasisk, hur kom han till ÖSK? Lockad av kvinnor, sponsorer, sportchefer eller av
Örebro gatutsio
2011-10-27 09:34
aspen//
allt är inte svart eller vitt
fast
jag älskar svart vitt
nu kanske du förstår
ha det gott
forza ösk
AIK Saywee
2011-10-27 09:34
Idag är det torsdag. imorgon blir det fredagsmys, sedan blir det lördagsrys :)

Följer nedräkningen här ovan tills cupsemifinalen blåses igång på Behrn Arena, på riktigt.

... och på söndag ställer vi om våra klockor och sover en timme till, skönt.
Örebro Aspen
2011-10-27 09:30
gatutsio //Tycker din kritik av dom som kommer med förbättringsförslag är ensidig. Nivån ska jag inte uttala mej om då det var länge sedan jag höll till på dagis.
MEN kan referera till HC Andersen saga om Kejsarens nya kläder, där det var ett barn som avslöjade att kejsaren var naken.
För övrigt är det på dagis ÖSK:s framtid finns. Själv kommer jag inte längre ned i åldrarna än ÖSK U, tyvärr..
Örebro pemo
2011-10-27 09:30
Jag har nog också sett Orvar spela, men var nog för ung för att imponeras. På den tiden blev man mer imponerad av Thomas Nordahl, som vid hemkomsten spelade både topp och libro i ÖSK. Där ser man vad en bolltalang kan tillföra.

Men den absolut bästa fotbollsspelaren jag sett i ÖSK under åren 1970 - 2011
är utan konkurrens Arnor Gudjenson ( ursäkta stavning ) Om vi skulle få uppleva något liknande nu skulle väl vara om Xavi tröttnade på den spanska solen och ville uppleva närkes slätter.

Och på tal om stjärnor: Emra? Någon som vet något?
Örebro gatutsio
2011-10-27 09:16
har ni tänkt på vilken bedrift spelarna gjorde förra året
trots SSSS så vart ösk trea förra året

om SSSS inte varit inblandade i ösk hade vi säkert vunnit allsvenska och spelat mot storlagen i europa i år
menar inte att dom gör alla rätt och kanske några behöver bytas ut
men blir komiskt med den ensidiga kritiken från vissa,
nästan dagis nivå


Örebro Ösk-groda
2011-10-27 08:48
Orvar var inspererad av Italienarna......så han var väl först i Sverige med att ha en libro bakom fyrbackslinjen....inte undra på att ÖSk blev kallad "fotbollsmördare" .
Örebro Bulten i Boo
2011-10-27 08:45
ÖSK-groda// Samma här, tror att jag var med min pappa och såg någon match/ några matcher 1965, men var ju 7-8 år bara då, så minnena är suddiga. Troligt att jag sett Orvar spela alltså. Avdelningen "vi som sett Orvar spela", vad jag nu vill säga med det?

ÖSK-Karl// Det går inte att jämföra spelare som var aktiva för mer än ett halvsekel sedan med nu aktiva. Fotbollen har förändrats mycket. Faktum kvarstår att Orvar blev utsedd till världens bästa högerback 1958. För att nå dit har Anttonen en bit kvar så att säga.
Örebro Ösk-groda
2011-10-27 08:31
ÖSK-Karl (2 år till åt skogen)
Tittar i min lilla "bibel" ,ÖSK-boken 1908-1998.
Orvar spelade sista matchen matchen hösten 1965........Jag såg förmodligen Orvar då men har inget större minne själv av det ......var 10 år då ...
Tror inte orvar spelade högerback i ÖSK...(rätta mig om jag har fel) Enligt "bibeln" så spelade Hasse Nordin det, en fyrbacks linje kunde se ut så här då !965 H. Nordin- "totten" -Orvar-Kenneth Karlsson men även Antti Lundgren spelade back ....Det var 1968 som Ösk ledde efter 8 omg. men blev femma när sista omg var klar2 poäng efter segraren.....ettan, tvåan, trean och fyran hade samma poäng efter 22 omg....snacka om att det var jämt!!!
Tomas N. stack mitt i denna säsong....
Örebro "ÖSK-Karl (2 år till åt skogen)
2011-10-27 04:10
Fatcit//

Vaknade mitt i natten o datorn var igång. Läs igen vad jag skriver, Jag har aldrig sett Orvar spela. De enda misstag jag sett honom göra är två. Att han som förbundskapten tog Hellström före S-G i Mexico-VM samt att han använde Thomas Nordahl enligt mig för lite i landslaget. Antagligen ville han inte ha kritik att Örebroare hade företräde. Minns dock att min gamle far både var och är upprörd,samt att han och flera andra säger att Orvar var den som gav ÖSK namnet fotbollsmördare.

Vad som är sant eler inte kan jag ej bedömma, minns bara Hellströms tabbe i Mexico. Jag har som sagt inte sett honom spela, så ursäkta, p.g.a detta faktum överlåter jag till andra att ge honom epitetet gudabenånad. Jag kan bara bedömma det jag sett av honom som ledare, samt att av det jag hört så var Örvar en okey högerback, frågan är om han var bättre än Anttonen i sina bästa stunder?

Dessutom menar många äldre att Orvar som tränare borde gett ÖSK Guld i AS -67 eller om det var -68. Är det en legend jag nu trampat på fötterna må det så vara, fortfarande har vi inte vunnit ett skit oavsett legender.
Örebro 1908.nu
2011-10-27 01:41
Vi kommer köra ett test med video från träningarna här på Svartvitt. Blir intresset stort kommer vi fortsätta med det!
Örebro Djäflun
2011-10-27 01:15
1908.nu/
Det skulle vara kanon! Gillar arbetet du lägger ner på din blogg!
Örebro R.V.P
2011-10-27 00:55
Valderinho // Kommer ett sjukt sent svar. Fotboll är inte bara talang eller inställning i nuläget, för en klubb som ÖSK så spelar marknadsvärde och framtida utvecklingspotential enormt mycket då vi liksom de flesta andra svenska klubbar bör sälja spelare med jämna mellanrum. E.Nilsson 22 år kontra Petrovic 27 år och där E.Nilsson i princip visat mer under de få matcher han lirat i SE i år än vad Petrovic har gjort under hela säsongen. Enkel matematik eller ?
Örebro R.V.P
2011-10-27 00:52
ÖSK Fans// Så kan det säkert vara , Lennart är en mycket vis man
Örebro ÖSK Fans
2011-10-27 00:41
En liten fundering.

Lennart brukar aldrig diskutera vilka spelare som ÖSK förhandlar med. Men nu Gick han ut och sa att dom har haft kontakt med Petrovic, Varför??
Kan det vara så att han vill sätta press på andra spelare som dom förhandlar med?

vad tror ni?
AIK Saywee
2011-10-27 00:23
Jag har sett Orvar som spelare, om än även bara i svartvit TV ...

... han är "störst" på plan för mig, oavsett spelstil.
AIK Saywee
2011-10-27 00:19
Bulten i Boo, 21:37,

ja det har du rätt i, blev ju faktiskt ett lag, med spelidén 3 4 3

Grixx, 21:55,

äsch, det var väl inte speciellt allvarligt ;)
Örebro Fatcit
2011-10-26 23:47
ÖSK-Karl// Du måste ha världens största fötter, så som du alltid trampar folk på tårna!

Orvar är överlägsen i denna lista... VM silver i fotboll och VM guld i bandy!
Totten är en legend både på planen och efter som massör. Jag och många många många öskare har fått behandling av den mannen. Nu när han inte mår så bra hade det kanske varit en snygg gest från oss att visa vår uppskattning till någon som spenderat ett liv i ÖSK!

Benny Lennartsson är en av Sveriges mest meriterade tränare. Har även några SM-Guld för ÖSK i bandy!
Annons: