/fotboll/osk/forum/3355.aspx/fotboll/osk/forum/3355.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro "ÖSK-Karl (2 år till åt skogen)
2011-10-31 22:46
Svartvitt forever 21:00//

Klockrent inlägg!

brorzan/
Paulson höll till på högerkanten.

KCMarten/
ÖSK slog Allsvenskt målrekord -94 under Dala, så visst har det spelats offensivt under fler än Jingblad och nuvarande demontränare som enligt Godzilla (var är du?) revoltuionerat fotbollen i Örebro.

Skyll inte på mig bara, jag har från dag ett varnat för Sjögren och Sixten, med tanke på att styrelsen missade Stahre i somras bör/måste det till förändringar även där, för att inte tala om varför vi måste ha ytterliggare en sportchef i Sköldmark, därav SSSS.
Örebro Stso
2011-10-31 21:47
Ang. Gabriel Petrovic.

Träffade i vintras en utav våra finska högerbackar/kantspringare på ett utav Örebros lite finare inrättningar innehållandes dans och kultur. För att inte verka otrevlig så bytte jag några snabba ord med min nyfunne vän.

I takt med att ölen flödade hejvilt (detta var off season ska ni veta) så avslöjade denne spelare att han hade tipsat Sjögren om ovannämnde Petrovic. Tydligen har dessa herrar kamperat ihop i finska ligan och min nye vän hade då blivit väldigt imponerad av Petrovics spelstil, framförallt vore han ett grymt alternativ till Kihlberg på det defensiva mittfältet, sa han till mig.

Hänger ni med i snacket?

Örebro pemo
2011-10-31 21:34
Svartvitt forever //
Mycket bra skrivet. Håller i stort sett med i det mesta.
Örebro ÖSK Fans
2011-10-31 21:34
känns som Skulason nobbat oss och då får det bli Petrovic...inge bra alls!
Örebro # brorzan
2011-10-31 21:33
Aspen // Du kan ha rätt. Jag har bara några minnebilder av löpningar och inbrytningar från vänster på många av hans mål. Firma Skoog-Paulsson gav många fina minnen.
Malmö FF Chicko (Avgå!)
2011-10-31 21:31
Fan vad jag saknar Anttonen.
Örebro Aspen
2011-10-31 21:27
: # brorzan// Vad jag minns är att jag satt på P sekt och han sprang på den kanten mot hockey hallen. Han var en stor förlust när han gick till en misslyckad period i Norge
Örebro Lekiller
2011-10-31 21:26
Svartvitt/ Bra inlägg!

Kan tycka att det är lite konstigt att ingen verkar ta på sig fiaskot som skett denna säsong.

Sjögrens helt ofattbara icke värvningar för att täcka upp efter främst Almebäck är ju en gåta.
Örebro KCMarten
2011-10-31 21:20
Svartvitt Forever //

Ett mycket långt inlägg med ett mycket bra innehåll. Många kloka ord som summerar mycket av mina egna tankar.

Skicka det till redax och gör en krönika av det. Din text förtjänar ett bättre öde än att försvinna som ett simpelt inlägg.
Örebro Stso
2011-10-31 21:18
Sjögren, kolla in denna lista.

Bra inlägg av Svartvitt forever. Kudos!
Örebro Svartvitt forever
2011-10-31 21:12
Fortsättning på mitt lååånga inlägg, som tydligen spräckte någon teckengräns:

...Jag vågar också gissa att flera i styrelsen helst hade beslutet om två års förlängning ogjort. Jag tror helt enkelt att en fiaskosäsong som denna måste få konsekvenser. Det räcker inte att skylla på oflyt med skador. Jag tror det är viktigt både inför sponsorerna, fans och övriga fotbollssverige att visa i handling att ”detta duger inte”. Det som skulle kunna ingjuta lite välbehövlig framtidstro vore att presentera ett par tre riktigt högklassiga nyförvärv. Och det snart. Då menar jag inte omeriterade amerikanska målvakter från finska ligan eller mittfältare från superettan.

Utsikterna inför 2012 är alltså grumliga. Ingen vore gladare än jag om ÖSK mot förmodan skulle resa sig och bli ett topplag igen redan nästa år. Jag vet dock inget som direkt talar för det just nu.
Örebro DaSa
2011-10-31 21:03
Hur kan Norrköping ha råd att bjuda över oss på Skulason?! Tycker att Sjögren har misslyckas med att sälja in ÖSK, tror Skulason skulle vara en perfekt ersättare till Bedoya. Istället för att placeras på en kant i Norrköping och tjäna ngr tusenlappar mer. Men Sjögren viftade väl med ett 1+1 årskontrakt medan Norrköping erbjuder ett långtidskontrakt...
Örebro Svartvitt forever
2011-10-31 21:00
Upp som en sol… Tankar om laget i mitt hjärta 2011.

När Andreas Haddad dunkade in 0-1 i krysset en härlig kväll i Göteborg var alla svartvita i sjunde himlen. För det var ju så här det skulle se ut säsongen 2011. Med en grym försäsong där Haddad visat sig vara en ännu mer perfekt nr 9 än Kim Olsen och formligen spottat in mål, och med ett par klassförvärv i sista stund (Paulinho och Rama), såg verkligen säsongen ljus ut. Inte konstigt att man spände bågen högt och talade inte bara om brons utan om ännu högre valörer. Ännu efter fyra omgångar och tre segrar efter en plump i protokollet hemma mot Gefle var vi med i toppstriden. Tyvärr gick Andreas Haddad sönder där efter sitt tredje mål på fyra matcher, och de flesta av oss tänkte: ”Synd, hur länge blir han borta? En månad?” Ingen anade väl då att den tänkte målkungen därefter bara skulle göra ett sporadiskt inhopp för att sedan bli borta hela säsongen.

Tyvärr skulle det visa sig att segertåget spårade ur efter en härlig kämpaseger mot mardrömsmotståndaren Häcken nere på Hisingen. Haddad, den perfekte nr 9 var alltså skadad. Nåväl, vi hade ju värvat William Ataschkadeh som mittforward. Dags för honom att kliva fram och visa framfötterna istället. Det gjorde han visserligen direkt med ett klassmål hemma mot Trelleborg. Sen gick även han sönder, och har varit trasig från och till under resten av året. Oflyt att båda våra centrala anfallare går sönder? Definitivt. Men även dålig framförhållning. Båda två hade en skadehistoria. Därefter har man under säsongen prövat nästan halva laget på den centrala anfallspositionen, och ingen har fungerat bra där.

Att Almebäck och Bedoya skulle försvinna efter sommaren visste väl alla redan när säsongen började, eftersom ingen av dem var intresserad av att förlänga. Där förutsatte följaktligen fansen att det fanns ersättare klara i kulisserna. Men märkligt nog inte. Att Haginge skulle konkurrera med Antonnen om högerbacksplatsen var tydligt, och Haginge gjorde också ett antal bra matcher där i Antonnens skadefrånvaro. Men efter att Almebäck såldes fick Haginge den otacksamma uppgiften att fylla hans plats. Den ersättare alla trodde skulle komma var en 21-åring från Island, som dessutom knappt har fått spela på sin rätta plats sedan han kom. Dessutom måste till och med en blind höna konstatera att han inte på långa vägar är färdig som startspelare i ett allsvenskt lag, i synnerhet inte om laget har toppaspirationer. På högerbacken har stackars Eidur stundtals fått agera rundningmärke mot kvicka yttrar.

På mittfältet är det Emil Berger som fått kliva in, och visst har han en härlig passningsfot och ett bra skott, men det känns inte som att heller han är riktigt färdig för utmaningen. Inlånet Riku Riski var ett utropstecken i sin första match men har sedan fallit tillbaka, och en fortsättning skulle förvåna åtminstone undertecknad. Sammantaget måste alltså konstateras att man inte täckt upp för väntade spelarförluster på ett godkänt sätt.

Efter en svit på fem raka förluster i somras hade guldförhoppningarna i praktiken slocknat, och tränaren Sixten Boströms framtid i klubben var ifrågasatt, inte minst då han och klubben ännu inte kommit överens om en fortsättning efter 2011. Så kom då beskedet att Boström tränar klubben i ytterligare två år, och som på en given signal började ÖSK rada upp segrar istället. Samtidigt kom det av alla välkomna beskedet att Nordin Gerzic skrivit på för fem år, och i ett par matcher visade han upp samma storspel som ifjol, då han kanske var Allsvenskans bäste mittfältare. Därefter föll han dock tillbaka och har resten av säsongen varit godkänd, inte mer. Det blev en segersvit på fyra matcher, sen var det roliga slut, och hösten har varit dyster, mycket dyster.

Örebro har denna säsong satt något slags negativt rekord med 16 förlorade matcher av 30. Ett annat negativt rekord är att det nu gått mer än två år sen ÖSK vände ett underläge till seger. Dessutom har det svartvita laget blivit specialister på att sluta spela efter ledningsmål och tappa matcher. Att det sitter i huvudet på spelarna är klart. Men det är samtidigt upp till tränaren att kunna vända en negativ trend.

Efter förlust i semifinalen i Svenska cupen kan man alltså summera en miserabel säsong. Fram till denna säsong hade ÖSK tillsammans med Trelleborg varit det enda laget som förbättrat sin ställning fem år i rad. Nu tog det alltså stopp med besked.

När ÖSK kom sjua 2008 efter att ha legat nära nedflyttning efter vårsäsongen firade vi som om laget nästan vunnit SM-guld. Jag tror en anledning var att man efter Olsens och Alvbåges succéartade höst kände att ”nu är vi på rätt väg”. TV:s experter började ösa beröm över den tekniska och anfallsglada fotboll som Boström infört. Förmodligen bidrog den orättfärdiga nedflyttningen till att skapa en vi-känsla och en revanschlusta vars betydelse inte kan överskattas. Sedan dess kände nog alla som älskar det svartvita laget att vi hade anträtt en resa uppåt. Ekonomin växte också så det knakade i fogarna, allt under en ansvarsfull VD. All systems go.

Den succéartade tredjeplatsen ifjol kändes som ett avstamp mot ännu ädlare medaljer och det så hett eftertraktade guldet. Istället blev det alltså ett magnifikt magplask. Under flera år har varnande röster höjts över tränare Boströms bristande flexibilitet, bristande förmåga att kommunicera och att förändra en negativ matchbild. I år har alltså denna bristande förmåga visat sig ödesdiger. Man har envetet spelat som om en Olsen eller Haddad fortfarande springer där framme. Coachningen eller avsaknaden av sådan har också fått många att lägga pannan i djupa veck. En annan brist har varit Boströms tendens att inte ta ansvar för förluster och kunna säga ”Idag spelade vi uselt” när det är befogat, utan skylla förluster på skador eller andra faktorer som ingen kan rå för.

Nu finns flera läger bland oss fans. Det finns de som vill låta kvasten gå och byta framförallt tränare men även sportchef och andra i ledningen, medan andra vill sitta stilla i båten och hoppas på ett bättre år 2012. En inte oviktig sak är att sponsringen av succélaget ÖSK nu riskerar att dippa rejält, inte minst då det för närvarande är hockeylaget som gör örebroarna glada.

Det spekuleras nu om vilka nyförvärv vi kan hoppas på, men det torde stå klart för alla att vi står inför en helt förändrad verklighet nu jämfört med ett år sedan. Då ville alla spela i ÖSK, succélaget som även var ett fönster ut mot Europaklubbarna. Det är annat nu. Ingen tror väl på allvar att vi hade kunnat värva spelare som Valdet Rama och Paulinho, lagets två bästa spelare i år enligt min mening, efter en säsong som denna? Eller att vi kommer att kunna göra det inför 2012?

Det framkom nyligen att Mikael Stahre fanns i kulisserna i somras ifall man inte valt att förlänga med Sixten Boström. Jag hörde till dem som hyllade Sixten Boström de första åren, men jag erkänner att jag har svängt. Jag vågar också gissa att flera i styrelsen helst hade... f
Örebro # brorzan
2011-10-31 20:07
Aspen // Sprang inte Paulsson på vänsterkanten, eller har jag snurrat ihop det i skallen?
Örebro kenya
2011-10-31 19:26
Om Grahn inte är aktuell längre så väljer jag Dominic Chatto i den defensiva rollen. Även han sitter på utgående kontrakt.

En annan är ju Milijan Mutavdzic som kan komma att lämna MFF.

Summa summarum, det finns alternativ så jag tar tillbaka mitt något pessimistiska inlägg tidigare om att det inte finns optimala spelare i allsvenskan.
Örebro Aspen
2011-10-31 19:26
Länk till Nordback intervjun. Det kommer lite nyheter och musik först
Örebro KCMarten
2011-10-31 19:21
Aspen //

Där ser man..

Jag som trodde att ÖSK alltid spelat med 11 man i eget straffområde inann Sixten revolutionerade ÖSK med sin offensiva fotboll ;-)
Örebro Aspen
2011-10-31 19:13
Bra intervju med Nordback på SR P4. Notabelt är att han valde Jingblad som bästa tränare. Nuvarande tränare är tydligen inte outstanding. Han berömde även den offensiva fotbollen som Jingblad ville spela. Kommer ihåg Paulsson på högerkanten, det var tider det.
Örebro kenya
2011-10-31 19:12
Okej, intressant.

Bifogar ett klipp med två andra intressanta lirare (båda målskyttar här,därav klippet)

Daniel Nordmark är ju en sån mittfältare som gärna fyller på inne i boxen vilket jag tycker våra befintliga "innermittar" saknar. Fast vet inte om ÖSK ens är intresserade. Ricardo Santos har vi ju bevisligen varit i kontakt med och i mina ögon så är han ett bra alternativ att alternera med Haddad. Ryktas ju dock om att han är svår utanför planen. Vi lyckades ju i och för sig göra om Paulinho från diva till slitvarg, kanske kan lyckas med Santos också.
Malmö FF Chicko (Avgå!)
2011-10-31 19:06
Osiako verkar ju vara fett klar.
Värva nu ingen skitmålvakt från finska ligan bara... Kanske som Back-up, men där går gränsen.

Nordfeldt?
Noring?
Sandqvist?
Melicharek?

... Och värva en mittback av bra allsvensk klass. Inget oprövat utan en som kan gå in och styra och ställa i försvaret. Någon med rutin. Värvar dom noll backar under silly season kan alla avgå.

Värva Nordfeldt och Melicharek som bosmans och låt de konkurrera om vem som ska stå. Konkurrens är något vi knappast varit bortskämda med på målvaktsfronten på senast..
Örebro ÖSK Fans
2011-10-31 19:06
Vi kan säga så här. Skyll INTE på ÖSK om det inte blir något med Grahn, skyll på spelarinvest och diverse sponsorer...

ÖSK vill ha Grahn
Örebro kenya
2011-10-31 18:52
Lär väl komma någon värvning vi har noll koll på. Ungefär som när Rama kom hit. Även Porokara och Kushtrim kan väl räknas in i den kategorin även fast de var här på provspel innan.

Hur bra kontakter har vi borta i USA egentligen? De har ofta en bra inställning och vinnarmentalitet. Lär finnas en del guldkorn som Bedoya. För övrigt saknar jag den mannen sjukt mycket.

Finns i mina ögon ingen klockren realistisk värvning i allsvenskan. Fast å andra sidan så var Paulinho en fullständigt orealistisk värvning förra året. Han hade väl en av de högsta lönerna i allsvenskan?

Viktor Elm var annars mitt drömförvärv men han ser ut att stanna i Holland tills kontraktet löper ut. Kanske kan vara med IFG GBG, Ellos och Kalmar i racet om honom nästa sommar. Fast inte mycket som talar för att han skulle välja oss i dagsläget.

Osiako är duktig på många sätt men tycker han påminner lite för mycket om Nordin och Berger av det jag sett. Det vill säga stå och snurra kring mittcirkeln och fördela bollar. Inget ont om den rollen, men behöver vi tre sådana spelare?

I den defensiva rollen kan gärna Grahn få komma in. Kanske behöver en halv galen lirare som kan röra om i grytan. Sen vill jag även ha en Bedoya typ som löper kopiöst och framför allt kan skapa något framåt.
Redax
2011-10-31 18:39
Tack för era synpunkter på den nya designen. Självklart vill vi inte att ni ska uppfatta det som att det står Svårtvitt eller Svärtvitt som vi faktiskt inte tänkt på tidigare. Det ska vi försöka åtgärda. Dessutom ska vi få in en vit bakgrund i klubbmärket.

Beroende på lite tidsbrist så får vi se när dessa lösningar går att fixa.

Fortsätt med era diskussioner och tänk på att hålla en god ton till varandra.
Örebro Stelig
2011-10-31 18:33
Ganska roligt det där med spelarnas förtroende för tränaren, fullt förtroende har ingen haft vad jag vet, det var gnäll under Roffe, Dala.. för att inte tala om Walker och Jingblad.
Örebro ÖSK KRILLE(Ge oss ett dragplåster)
2011-10-31 18:30
Tomer Chencinski och Josh Wicks är på plats i Örebro.

Någon som var på dagens träning och tittade på dessa herrar?
Örebro Aspen
2011-10-31 18:25
Ljungskiles betygsättning av Erik Nilsson:
Erik Nilsson: 2,5
Nilsson blev återigen utlånad från Örebro till LSK och visst var förväntningarna höga. Dessa förväntningar kunde han inte heller riktigt hantera och prestationsmässigt var han långt ifrån sitt forna jag. Dock spelade han upp sig mot slutet av säsongen. Gjorde ändå 5 poäng på elva matcher vilket inte är dåligt alls!

Tydligen blir inte alla bättre av ett halvårs träning i ÖSK. Men det gick att komma igen. Det kan vara en signal att träningen i ÖSK inte har fungerat bra i år.
Örebro ÖSK KRILLE(Ge oss ett dragplåster)
2011-10-31 18:10
"morgon kan IFK Norrköping presentera sitt eller sina första nyförvärv inför 2012. Klubben har kallat till presskonferens i morgon klockan 13.00."

Hoppas att ÖSK presenterar Osiako i veckan. Eller nått annat nyförvärv.
Örebro ÖSK Fans
2011-10-31 17:15
har osiako varit i stan?
Örebro ÖSK Fans
2011-10-31 16:58
'den oumbärlige

vet du om ÖSK är nära någon/några spelare??? känns som det borde hända något i veckan?
Örebro 'den oumbärlige
2011-10-31 16:56
Saywee, trevlig vistelse i Örebro? Tror förlängningen med Sixten bottnar i att det inte finns givna alternativ. Men som redan påpekats har han till sommaren på sig att göra ÖSK till ett topplag.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: