/fotboll/osk/forum/3353.aspx/fotboll/osk/forum/3353.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
AIK Saywee
2011-11-01 08:19
FF,

vi är helt överens om en #9, en GIGANT, kanske det finns någon dansk dynamit?

... eller tvingar Sixten klubben att leta finskt ...Grattis Axén, jag visste att du hade kvaliteter som tränare, "på alla plan" och alla planer :)

Bortslarvad av ÖSK?
Örebro Franz Flääsklepp (Auri sacra fames)
2011-11-01 08:13
Saywee // Jag vill ha en jätte därframme! En kross! ;)
Örebro Franz Flääsklepp (Auri sacra fames)
2011-11-01 08:12
Alexander Axén nominerad till årets tränare
Örebro D. McGrain
2011-11-01 08:09
ÖSK-Karl har inte bara alltid rätt, han kan även se in i framtiden. Förutom sin förmåga att veta hur alla tänker. Det kanske har att göra med hans telepati och superhörsel (kan lyssna genom väggar). Och som grundare av Ajax totalfotboll på 70-talet så förstår man hans oro när inte ÖSK spelar som han vill. Ryktet säger att det egentligen var han som var först på månen, hans styrelse landade några dagar innan Armstrong...
Postat via SvenskaFans-appen
AIK Saywee
2011-11-01 08:04
FF, jag hade inte tänkt mig P1 som target.

Om Sixten fortsätter med 4 3 3, så skulle det vara kul med ...

P1 #9 P2

.... längst fram.

Främst därför att P1/P2 orkar prestera, något som saknas bland de flesta i Sixtens klena och orkeslösa älvor, med några undantag, bl.a. Paulinho.

Detta med "orkeslöshet" är något som jag håller med om i lires inlägg tidigare i går, på sen eftermiddag och ställer gärna upp gratis som målvakt, har jag inte orken, kan jag ju i alla fall använda huvudet ;)

Dessutom hellre några som orkar springa omkring och stressa motståndare, än stillastående, viljelösa, omotiverade som ger upp stup i kvarten, som inte orkar jobba fullt ut för lönen ....
Örebro Franz Flääsklepp (Auri sacra fames)
2011-11-01 07:54
Nä faan. Ingen Pålle 1 tillbaka hur go gubben än är. Vi måste ha en forward som levererar. Det har inte Pålle1 gjort senaste åren.

Vi behöver en som trycker in iaf 10+ mål varje säsong. Helst 15+.Vill vi bara ha en snubbe som springer som en idiot och stressar kan vi lika gärna värva någon friidrottare. Blir förmodligen mycket billigare.
Örebro Aspen
2011-11-01 07:47
gatutsio // Man borde få framföra sin åsikt utan att Du tror man försöker dominera världen. Hört talas om yttrandefrihet?
AIK Saywee
2011-11-01 07:26
lires,

joo, det vore lämpligt med förlängning av vår Paulinho, ganska snart dessutom.

Sedan vore det trevligt med ytterligare en Paulinho i laget :)

Dessa "Paulinhor" verkar ha oerhört mycket spring i benen, en bra ork helt enkelt, springer på allt och överallt, nere i försvaret och hjälper till ibland och ofta en rusning mot motståndarmålvakten då han måste spela med fötterna.

Dessutom har de bra löd i dojan.

Trogna, lojala och oftast glada spelare dessutom, sådant sprider ibland glädje både på planen och på läktaren.

Jag vill egentligen ha 11 "Paulinhor" i en svartvit startelva :)

Sjögren, brassa på bara!
Örebro lires
2011-11-01 05:36
är det inte dags att förlänga ramas och paulinhos kontrakt? de har väl bara över nästa säsong också?

eller ska vi släppa dom gratis också???
Örebro Dudleys
2011-11-01 02:57
Och Adam johansson som är ledig?
Örebro Dudleys
2011-11-01 02:54
Är det nu vi gör lite av en cup och tar hit Nordfeldt, Muslimovic och Farnerud? ;D
AIK Saywee
2011-11-01 00:35
Hoppas att Yasin lyckas bra i OS-kvalet, det är han faktiskt värd :)

En riktig talang som borde ha fått betydligt mer speltid och förtroende i ÖSK!

Vilket mål han gör när han fintar bort Astvald och sätter bollen perfekt i nätmaskorna .....

Undrar om Sixten och c:o kommer att slarva bort denna härliga kille?
AIK Saywee
2011-11-01 00:15
Svartvittt forever, 21:00 21:12

mycket välskrivet och bra inlägg !
Örebro gatutsio
2011-10-31 23:10
karl//
vadå missade stahre?då måstte det till förändringar i styrelsen(säger inte att det inte behövs)men knappast för att dom inte signat stahre
ska styrelsen bytas ut bara för dom inte följer dina råd?
är du en fotbolls proffessor som vet allt,då kan ju du sköta allt i ösk från träning ekonomi och vd/för du är väl professor på ekonomi med)
blir billigt utan några större personalkostnader
Örebro "ÖSK-Karl (2 år till åt skogen)
2011-10-31 22:46
Svartvitt forever 21:00//

Klockrent inlägg!

brorzan/
Paulson höll till på högerkanten.

KCMarten/
ÖSK slog Allsvenskt målrekord -94 under Dala, så visst har det spelats offensivt under fler än Jingblad och nuvarande demontränare som enligt Godzilla (var är du?) revoltuionerat fotbollen i Örebro.

Skyll inte på mig bara, jag har från dag ett varnat för Sjögren och Sixten, med tanke på att styrelsen missade Stahre i somras bör/måste det till förändringar även där, för att inte tala om varför vi måste ha ytterliggare en sportchef i Sköldmark, därav SSSS.
Örebro Stso
2011-10-31 21:47
Ang. Gabriel Petrovic.

Träffade i vintras en utav våra finska högerbackar/kantspringare på ett utav Örebros lite finare inrättningar innehållandes dans och kultur. För att inte verka otrevlig så bytte jag några snabba ord med min nyfunne vän.

I takt med att ölen flödade hejvilt (detta var off season ska ni veta) så avslöjade denne spelare att han hade tipsat Sjögren om ovannämnde Petrovic. Tydligen har dessa herrar kamperat ihop i finska ligan och min nye vän hade då blivit väldigt imponerad av Petrovics spelstil, framförallt vore han ett grymt alternativ till Kihlberg på det defensiva mittfältet, sa han till mig.

Hänger ni med i snacket?

Örebro pemo
2011-10-31 21:34
Svartvitt forever //
Mycket bra skrivet. Håller i stort sett med i det mesta.
Örebro ÖSK Fans
2011-10-31 21:34
känns som Skulason nobbat oss och då får det bli Petrovic...inge bra alls!
Örebro # brorzan
2011-10-31 21:33
Aspen // Du kan ha rätt. Jag har bara några minnebilder av löpningar och inbrytningar från vänster på många av hans mål. Firma Skoog-Paulsson gav många fina minnen.
Malmö FF Chicko (Avgå!)
2011-10-31 21:31
Fan vad jag saknar Anttonen.
Örebro Aspen
2011-10-31 21:27
: # brorzan// Vad jag minns är att jag satt på P sekt och han sprang på den kanten mot hockey hallen. Han var en stor förlust när han gick till en misslyckad period i Norge
Örebro Lekiller
2011-10-31 21:26
Svartvitt/ Bra inlägg!

Kan tycka att det är lite konstigt att ingen verkar ta på sig fiaskot som skett denna säsong.

Sjögrens helt ofattbara icke värvningar för att täcka upp efter främst Almebäck är ju en gåta.
Örebro KCMarten
2011-10-31 21:20
Svartvitt Forever //

Ett mycket långt inlägg med ett mycket bra innehåll. Många kloka ord som summerar mycket av mina egna tankar.

Skicka det till redax och gör en krönika av det. Din text förtjänar ett bättre öde än att försvinna som ett simpelt inlägg.
Örebro Stso
2011-10-31 21:18
Sjögren, kolla in denna lista.

Bra inlägg av Svartvitt forever. Kudos!
Örebro Svartvitt forever
2011-10-31 21:12
Fortsättning på mitt lååånga inlägg, som tydligen spräckte någon teckengräns:

...Jag vågar också gissa att flera i styrelsen helst hade beslutet om två års förlängning ogjort. Jag tror helt enkelt att en fiaskosäsong som denna måste få konsekvenser. Det räcker inte att skylla på oflyt med skador. Jag tror det är viktigt både inför sponsorerna, fans och övriga fotbollssverige att visa i handling att ”detta duger inte”. Det som skulle kunna ingjuta lite välbehövlig framtidstro vore att presentera ett par tre riktigt högklassiga nyförvärv. Och det snart. Då menar jag inte omeriterade amerikanska målvakter från finska ligan eller mittfältare från superettan.

Utsikterna inför 2012 är alltså grumliga. Ingen vore gladare än jag om ÖSK mot förmodan skulle resa sig och bli ett topplag igen redan nästa år. Jag vet dock inget som direkt talar för det just nu.
Örebro DaSa
2011-10-31 21:03
Hur kan Norrköping ha råd att bjuda över oss på Skulason?! Tycker att Sjögren har misslyckas med att sälja in ÖSK, tror Skulason skulle vara en perfekt ersättare till Bedoya. Istället för att placeras på en kant i Norrköping och tjäna ngr tusenlappar mer. Men Sjögren viftade väl med ett 1+1 årskontrakt medan Norrköping erbjuder ett långtidskontrakt...
Örebro Svartvitt forever
2011-10-31 21:00
Upp som en sol… Tankar om laget i mitt hjärta 2011.

När Andreas Haddad dunkade in 0-1 i krysset en härlig kväll i Göteborg var alla svartvita i sjunde himlen. För det var ju så här det skulle se ut säsongen 2011. Med en grym försäsong där Haddad visat sig vara en ännu mer perfekt nr 9 än Kim Olsen och formligen spottat in mål, och med ett par klassförvärv i sista stund (Paulinho och Rama), såg verkligen säsongen ljus ut. Inte konstigt att man spände bågen högt och talade inte bara om brons utan om ännu högre valörer. Ännu efter fyra omgångar och tre segrar efter en plump i protokollet hemma mot Gefle var vi med i toppstriden. Tyvärr gick Andreas Haddad sönder där efter sitt tredje mål på fyra matcher, och de flesta av oss tänkte: ”Synd, hur länge blir han borta? En månad?” Ingen anade väl då att den tänkte målkungen därefter bara skulle göra ett sporadiskt inhopp för att sedan bli borta hela säsongen.

Tyvärr skulle det visa sig att segertåget spårade ur efter en härlig kämpaseger mot mardrömsmotståndaren Häcken nere på Hisingen. Haddad, den perfekte nr 9 var alltså skadad. Nåväl, vi hade ju värvat William Ataschkadeh som mittforward. Dags för honom att kliva fram och visa framfötterna istället. Det gjorde han visserligen direkt med ett klassmål hemma mot Trelleborg. Sen gick även han sönder, och har varit trasig från och till under resten av året. Oflyt att båda våra centrala anfallare går sönder? Definitivt. Men även dålig framförhållning. Båda två hade en skadehistoria. Därefter har man under säsongen prövat nästan halva laget på den centrala anfallspositionen, och ingen har fungerat bra där.

Att Almebäck och Bedoya skulle försvinna efter sommaren visste väl alla redan när säsongen började, eftersom ingen av dem var intresserad av att förlänga. Där förutsatte följaktligen fansen att det fanns ersättare klara i kulisserna. Men märkligt nog inte. Att Haginge skulle konkurrera med Antonnen om högerbacksplatsen var tydligt, och Haginge gjorde också ett antal bra matcher där i Antonnens skadefrånvaro. Men efter att Almebäck såldes fick Haginge den otacksamma uppgiften att fylla hans plats. Den ersättare alla trodde skulle komma var en 21-åring från Island, som dessutom knappt har fått spela på sin rätta plats sedan han kom. Dessutom måste till och med en blind höna konstatera att han inte på långa vägar är färdig som startspelare i ett allsvenskt lag, i synnerhet inte om laget har toppaspirationer. På högerbacken har stackars Eidur stundtals fått agera rundningmärke mot kvicka yttrar.

På mittfältet är det Emil Berger som fått kliva in, och visst har han en härlig passningsfot och ett bra skott, men det känns inte som att heller han är riktigt färdig för utmaningen. Inlånet Riku Riski var ett utropstecken i sin första match men har sedan fallit tillbaka, och en fortsättning skulle förvåna åtminstone undertecknad. Sammantaget måste alltså konstateras att man inte täckt upp för väntade spelarförluster på ett godkänt sätt.

Efter en svit på fem raka förluster i somras hade guldförhoppningarna i praktiken slocknat, och tränaren Sixten Boströms framtid i klubben var ifrågasatt, inte minst då han och klubben ännu inte kommit överens om en fortsättning efter 2011. Så kom då beskedet att Boström tränar klubben i ytterligare två år, och som på en given signal började ÖSK rada upp segrar istället. Samtidigt kom det av alla välkomna beskedet att Nordin Gerzic skrivit på för fem år, och i ett par matcher visade han upp samma storspel som ifjol, då han kanske var Allsvenskans bäste mittfältare. Därefter föll han dock tillbaka och har resten av säsongen varit godkänd, inte mer. Det blev en segersvit på fyra matcher, sen var det roliga slut, och hösten har varit dyster, mycket dyster.

Örebro har denna säsong satt något slags negativt rekord med 16 förlorade matcher av 30. Ett annat negativt rekord är att det nu gått mer än två år sen ÖSK vände ett underläge till seger. Dessutom har det svartvita laget blivit specialister på att sluta spela efter ledningsmål och tappa matcher. Att det sitter i huvudet på spelarna är klart. Men det är samtidigt upp till tränaren att kunna vända en negativ trend.

Efter förlust i semifinalen i Svenska cupen kan man alltså summera en miserabel säsong. Fram till denna säsong hade ÖSK tillsammans med Trelleborg varit det enda laget som förbättrat sin ställning fem år i rad. Nu tog det alltså stopp med besked.

När ÖSK kom sjua 2008 efter att ha legat nära nedflyttning efter vårsäsongen firade vi som om laget nästan vunnit SM-guld. Jag tror en anledning var att man efter Olsens och Alvbåges succéartade höst kände att ”nu är vi på rätt väg”. TV:s experter började ösa beröm över den tekniska och anfallsglada fotboll som Boström infört. Förmodligen bidrog den orättfärdiga nedflyttningen till att skapa en vi-känsla och en revanschlusta vars betydelse inte kan överskattas. Sedan dess kände nog alla som älskar det svartvita laget att vi hade anträtt en resa uppåt. Ekonomin växte också så det knakade i fogarna, allt under en ansvarsfull VD. All systems go.

Den succéartade tredjeplatsen ifjol kändes som ett avstamp mot ännu ädlare medaljer och det så hett eftertraktade guldet. Istället blev det alltså ett magnifikt magplask. Under flera år har varnande röster höjts över tränare Boströms bristande flexibilitet, bristande förmåga att kommunicera och att förändra en negativ matchbild. I år har alltså denna bristande förmåga visat sig ödesdiger. Man har envetet spelat som om en Olsen eller Haddad fortfarande springer där framme. Coachningen eller avsaknaden av sådan har också fått många att lägga pannan i djupa veck. En annan brist har varit Boströms tendens att inte ta ansvar för förluster och kunna säga ”Idag spelade vi uselt” när det är befogat, utan skylla förluster på skador eller andra faktorer som ingen kan rå för.

Nu finns flera läger bland oss fans. Det finns de som vill låta kvasten gå och byta framförallt tränare men även sportchef och andra i ledningen, medan andra vill sitta stilla i båten och hoppas på ett bättre år 2012. En inte oviktig sak är att sponsringen av succélaget ÖSK nu riskerar att dippa rejält, inte minst då det för närvarande är hockeylaget som gör örebroarna glada.

Det spekuleras nu om vilka nyförvärv vi kan hoppas på, men det torde stå klart för alla att vi står inför en helt förändrad verklighet nu jämfört med ett år sedan. Då ville alla spela i ÖSK, succélaget som även var ett fönster ut mot Europaklubbarna. Det är annat nu. Ingen tror väl på allvar att vi hade kunnat värva spelare som Valdet Rama och Paulinho, lagets två bästa spelare i år enligt min mening, efter en säsong som denna? Eller att vi kommer att kunna göra det inför 2012?

Det framkom nyligen att Mikael Stahre fanns i kulisserna i somras ifall man inte valt att förlänga med Sixten Boström. Jag hörde till dem som hyllade Sixten Boström de första åren, men jag erkänner att jag har svängt. Jag vågar också gissa att flera i styrelsen helst hade... f
Örebro # brorzan
2011-10-31 20:07
Aspen // Sprang inte Paulsson på vänsterkanten, eller har jag snurrat ihop det i skallen?
Örebro kenya
2011-10-31 19:26
Om Grahn inte är aktuell längre så väljer jag Dominic Chatto i den defensiva rollen. Även han sitter på utgående kontrakt.

En annan är ju Milijan Mutavdzic som kan komma att lämna MFF.

Summa summarum, det finns alternativ så jag tar tillbaka mitt något pessimistiska inlägg tidigare om att det inte finns optimala spelare i allsvenskan.
Örebro Aspen
2011-10-31 19:26
Länk till Nordback intervjun. Det kommer lite nyheter och musik först
Annons: