/fotboll/osk/forum/3330.aspx/fotboll/osk/forum/3330.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Sogen
2011-11-12 11:05
Av vad man kan se har ösk 29mille i tillgångar 2010. Är tillgångar å kassakistan nåt man blandat ihop? Vad ingår under tillgångar? Söelares värde gör väl det inte. I allafall.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro gatutsio
2011-11-12 11:05
ösk omsatte förra året 52 miljoner
och ser ut att komma upp i 66-67 miljoner i år
däri ligger ett ökat sponsorstöd på cirka 5 miljiner i år
Örebro ÖSK Fans
2011-11-12 10:58
Stelig

Bra skrivet!! håller med!
Örebro Stelig
2011-11-12 10:53
Fattar inte att folk tjatar om Sjögren, Hasse Borg kan inte heller jobba med bakbundna händer. Sponsorer som påverkar spelarköp... Är detta sanning? Nä byt ut styrelsen. Spelarinvest vill inte värva nån över 26? Hur många spelare under 26 kan dom värva till att bli klubbens fältherre, ledare med pondus etc? Sen drar nån upp namn på folk som inte gillar Sixten, alla namn var på folk som inte platsat av olika anledningar.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro # brorzan
2011-11-12 10:40
ÖSK-Karl // Det enda jag hört dem prata om är omsättningsmål. Att nå 45 miljoner i kassakistan låter fantastiskt, men svårt att nå innan omsättningen vida överstiger den summan.
Örebro 0REBR0
2011-11-12 10:40
Det samma gäller för spelarinvest. (informationen släpar ju förstås ett år men, det ett "hum" iaf)
Örebro 0REBR0
2011-11-12 10:39
Information om klubbens ekonomi går ju ganska enkelt att hitta eftersom det är ett bolag,
Örebro Aspen
2011-11-12 10:15
Grixx//Du har missuppfattat det lite om Sjögen (enl mitt sätt och se). Sjögren har inte levererar resultat som består av sportslig inriktning för Guld 2015,spelarkontrakt som ger nödvändiga ekonomiska muskler, en spelartrupp som fungerar när höstsnuvan sätter in, ett lag som spela attraktiv fotboll alt. vinner matcher.
Med nuvarande resultat får han inget förtroende från dom som styr och ställer. Så är det i de flesta verksamheter.
I år får ÖSK Elitfotboll ett resultat på c a 7+ Mkr. Hur mycket som går till spelare får vi se.
i mitten av november kommer ett skattebeslut för spelarinverst som avgör deras framtid. Vad som händer då får vi se. Kanske blir det bra eller så kan det bli så att flera sponsoer finner en anledning att dra sig tillbaks.
Örebro ÖSK KRILLE(Ge oss ett dragplåster)
2011-11-12 10:12
Nä nu ska jag inte vara bitter längre. Utan nu ser jag fram emot nyförvärv :).
Örebro "ÖSK-Karl (2 år till åt skogen)
2011-11-12 09:59

brorzan//

Nja, ca. 45 miljoner skulle finnas i kistan 2015 enligt vad Jan Karlsson sagt, rent omsättningsmässigt bör väl redan ÖSK närmat sig den summan?
Örebro Farside
2011-11-12 09:37
Satan i gatan vad alla var bittra här då! Upp med hakan! Varför skulle vi åka ur AS för? Nej ge er nu! Positiva tankar!
Gällande spelare så kan vi inte konkurrera med de stora "asen" ännu , och det finns många anledningar till detta (inte bara SSS som många verkar tro/tycka , heller inte bara spelarinvest) Vi är ingen storklubb , ännu ;)
Ge mig nu ett nyförvärv!
Örebro ÖSK Fans
2011-11-12 09:22
Lennart sa i en intervju på ÖSK hemsida att det finns pengar att värva för! ljuger han oss rätt upp i ansiktet eller?!

snålas det och vi inte får in etablerade spelare så tror jag vi åker ur nästa år(även kilen)

Vad skulle det inte kosta att åka ur Alllsvenskan!?!?
Örebro gatutsio
2011-11-12 09:08
Grixx//
kan bara hålla med dig och ler lika mycket själv
Örebro # brorzan
2011-11-12 09:06
ÖSK-Karl //

Nog borde en affärsmagnat som du veta skillnaden på omsättning och resultat? Det är ÖSK's omsättning som ska upp i 45-50 miljoner, inte resultatet.
Örebro Grixx
2011-11-12 09:02
Ett intressant scenario har nu skett. Ena dagen gäller något och dagen efter Kilens intervju så är det omvända pannkakan som är sanningen.

Några forumister har tidigare vetat allt om Sjögren och i en massiv kritik klagat på hur enväldig han varit, styrt och ställt okunnigt utan att bry sig om sakkunskap.

Nu säger de att han är för svag och beroende av många andra i besluten. Han borde slippa denna bromkloss och hmmm....bli mer enväldig. Dvs skippa den demokratiska processen som hindrar och bromsar honom i sitt arbete.

Tillåt mig småle.......ett litet litet smajl är det väl värt?
Örebro ÖSK KRILLE(Ge oss ett dragplåster)
2011-11-12 02:01
Örebro Frökire
2011-11-12 01:52
Eftersom jag också har varit med på flertalet sponsorträffar så kan jag bara berätta att ÖSK-Karl is spot on vad gäller flera av storsponsorerna som är rejält missnöjda med hur flera i ÖSK-ledningen arbetar. Man håller därför såklart i plånboken.

Lennart Sjögren verkar vara fel person på rätt plats, eller tvärtom. Dessutom så hade ju Sixten Boström ett rykte om att vara bra på att utveckla talanger. Något som egentligen visat sig vara direkta motsatsen. Bytet med Robin Staaf mot Kalmar var lite pricken över i:et.

Så här har det fungerat på slutet. Man har köpt in dyra spelare och gett dom väldigt höga löner, sedan försvinner dom som bosman. Och när de själva plockat in bosmanspelare så försvinner dom när de inte vill förlänga kontraktet eller alternativt ÖSK får sälja spelare för en struntsumma.

Det vore rätt att ge Valdet Rama och Paulinho längre kontrakt redan nu, men tyvärr jobbar ÖSK inte så. Så, mina ÖSK-vänner, bli inte förvånade om dessa två herrar redan har gjort klart med nya klubbadresser efter nästa säsong som bosmanspelare.
Örebro ÖSK KRILLE(Ge oss ett dragplåster)
2011-11-12 01:35
I början tyckte jag att ÖSK-Karl var jobbig. MEN nu vet vad dom händer! Så nu är jag på ÖSK-Karls sida.
Örebro Stso
2011-11-12 01:18
"ÖSK-Karl (2 år till åt skogen),

Det må vara många som tycker att du gnäller och snackar en massa sk*t. Men jag tror på det du säger och du ska ha lite cred för att du vågar stå för det, gång efter en annan.

Vi har inga pengar till att köpa spelare riktigt. Vi får försöka oss på bosman, eller billiga värvningar som Walker etc.

Hoppas jag har fel men, det kommer ta några år att "ladda om" och komma tillbaka igen.
Örebro Djäflun
2011-11-12 00:48
ÖSK-Karl/
Om det stämmer det du skriver i kombination med hur Sjögrens förutsättningar att göra sitt jobb så får jag bilden av att ÖSK tyvärr är ett sjunkande skepp idag.
Örebro "ÖSK-Karl (2 år till åt skogen)
2011-11-12 00:41
Pozniak//

Kan inte bärja mig innan du skriver ut vilka nyförvärv som var så nära!!! Intresseklubben antecknar. Antar att de även var gratis? Det fattas nämligen pengar till VD Jan Karlssons utlovade SM-Guld 2015 och med en kassa på minst 45 miljoner.

Dessutom har väl alla stora rättigheten att skriva dumt. Men du vet kanske hur det kan vara, en del missbrukar privilegiet. Skriv ut vad du tjafsar om för nyförvärv för gratis pengar som ÖSK missat, eller vem som skulle finansiera dem?
Örebro "ÖSK-Karl (2 år till åt skogen)
2011-11-12 00:31
Bobba fett 78//

Ursäkta, men jag har missat att du skrivit till mig och orkar inte scrolla. Så länge SSSS sitter säkert i sadeln är vi inte många som orkar bry oss trots att vi älskar vår klubb.

Pozniak/
Att ingen spelare som lämnat gett Sixten kritik, vaknade du du sedan? Bl.a Frempong som han inte talade med har framfört en väldig kritik. Dessutom har väl inte stackats Berra som i så unga år slutade med fotbollen kommit över chocken ännu. Men vi fick ju en stark Islänning o Panamaspelare istället! Du måste enligt mig lida av alla bokstavskombinationer vad gäller sjukdomstillstånd och hur ekonomin ser ut.

Återigen, ni som skriker efter stjärnorna, för vilka pengar skall de köpas? Spelarinvest med sin magra kassa köper ingen under 26 max. Skall de tömma hela kistan på Grahn?

På grund av Sjögrens och styrelsen fick de bara kaffepengar för Almebäck o Bedoya. Spelarinvest är ju inte särskilt nölda med vad dyra Alvbåge och vad dessutom Porokara gav (0:-). Så vem tror ni satsar i dagens läge? Flera gör det inte trots eller p.g.a att vi har demontränaren med sitt guldkantade kontrakt.

Vad ÖSK behöver i tränarväg nästa år är någon som kan hålla oss kvar i AS. Sluta dröm om storstjärnor, det finns inga pengar.

FF/
Ja, Peter Andersson o Mozart har uträttat storverk på hur man bygger ihop ett lag, trots felaktig kost Godszilla (grötfrukost med aktiviteter). Nu skriker väl några på att det är tack vare Fahlander, men Örebros omsättning i HA är löjligt låg i förhållande till Malmö o Leksand. För att inte tala om hur låg t.ex Gefles omsättning är mot ÖSK:s, så vad är felet, eller är det inget fel med ÖSK-Fotboll?

Från en uppgiven, men som ändå bryr sig.

Örebro Djäflun
2011-11-12 00:27
"ÖSK behöver en stark sportchef som tar egna beslut. Som det är nu måste Sjögren snacka med alla från styrelse till Spelarinvest innan han kan klubba igenom någonting."

Citat från eyrabloggens sammanfattning av Alvågeartikeln. Sjögren har nog inte så lätt arbetsuppgift!!
Örebro ÖSK KRILLE(Ge oss ett dragplåster)
2011-11-11 23:40
Undrar om ÖSK är intresserade av Sebastian Andersson?

Djurgården är det i alla fall.
Örebro ÖSK KRILLE(Ge oss ett dragplåster)
2011-11-11 23:11
En av en tränares uppgift är att höja spelarnas självförtroende, inte sänka det.
Örebro Fatcit (feta-citat)
2011-11-11 23:04
Jag saknar sånt som Alec kunde göra. Exempelvis när han gick ut i media och sa att Haginge skulle "äta upp" Rajalakso * i kommande match. Med det uttalandet höjde Alec Haginges självförtroende och killen gör en sjukt jävla bra match. (säkert därför Djurgårn köpte honom senare)

* Rajalakso gjorde dock sitt 5:e mål på 5 matcher den matchen =)
Örebro Fatcit (feta-citat)
2011-11-11 22:59
den oumbärlige// Nej, Erik Nilsson är inget fan av Sixten. Kanske beror lite på Eriks egna psyke, men fortfarande. Vissa spelare gillar Sixten men som du säger finns det också många som faktiskt ogillar honom och Mosander.

Sen ska man komma ihåg att alla blir grinigare under en dålig säsong.
Örebro ÖSK KRILLE(Ge oss ett dragplåster)
2011-11-11 22:36
Tränarna bidrar inte till någon vidare sammanhållning i truppen tyvärr.
Örebro ÖSK Fans
2011-11-11 22:28
det är just därför det inte blir något med grahn...Han var på gång redan i somras men vissa "Kostymnissar" satte stop då liksom nu...=/
Örebro Franz Flääsklepp (Auri sacra fames)
2011-11-11 22:28
Egentligen är bla Kilens kritik att ÖSK består av för många individualister rätt intressant. Och det är hans delförklaring till att det gått dåligt i år.

Intressant blir det därför tittar du på GAIS så kan du se att det laget i minst lika stor grad, om inte större, framstår som ett lag med minst lika många individualister från mittfältet och framåt som ÖSK haft. Ändå har GAIS kan man säga gått bra i år?
Annons: