/fotboll/osk/forum/3300.aspx/fotboll/osk/forum/3300.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro DaSa
2011-11-17 11:20
Men rent teoretiskt så borde vi ha en omsättning på sju spelare per år om vi har en trupp på 21 spelare och skriver i snitt 3-årskontrakt. Så länge som vi inte lyckas förlänga kontrakt dvs...
Örebro DaSa
2011-11-17 11:17
pemo// Sju kontrakt gick ut i år, dessa går ut nästa år:
- Anttonen
- Wiken
- Wirtanen
- Wovven

- Lushtako
- Rama (egentligen sommaren 2013)
- Paulinho ?? (ryktas om att han skrev ett 2-årskontrakt)

Alltså sju kontrakt som går ut även efter denna säsong, varav tre av dem är backar i startelvan. Sen är även risken att två av våra bästa anfallare kommer att försvinna under nästa säsong då jag tror att planen är att sälja Valdet nästa sommar då han kommer att ha ett år kvar på sitt kontrakt. Så jag hoppas att Sixten/Sjögren är lite långsiktiga med årets värvningar, t.ex. att vi ersätter Wiken redan i år och spelar ihop hans ersättare med t.ex. Wiktorsson så att vi i alla fall kan behålla vårat mittbackspar till säsongen efter.
Örebro ÖSK KRILLE(Ge oss ett dragplåster)
2011-11-17 11:08
Det verkar inte bli någon Kevin Walker i ÖSK. Han slutförhandlar med GIF Sundsvall.
Örebro oroT (Berra - Le lion Indomptable)
2011-11-17 11:03
Marta // Sanning sanning! :)
Örebro Marta (hane)
2011-11-17 10:52
oroT/ Spekulera, är det som vi formuister är bäst på :)
Örebro pemo
2011-11-17 10:43
Hur f-n hamnar man i en situation med 11 nya spelare ( i en A-trupp!! ) och sju utgående kontrakt samtidigt? Är det Sixtens fel, sjögrens, styrelsens eller???
Och vad betyder sju utgående? Var det klart redan i januari att dessa sju inte skulle fortsätta? I så fall förstår jag att det inte blev så bra sammanhållning i truppen.

Nu vet jag inte hur man skriver kontrakt i elitfotboll, men jag hoppas att det alltid finns en prestationsklausul också. Samtidigt som jag funderar på om det blev några panikvärvningar av unga löften eftersom kritiken utifrån alltid klagade på de som gick till MFF.

Om jag kommer ihåg rätt så hade väl inte ÖSK någon chans ekonomiskt när det gäller Hammad och Durmz. Men de är väl de enda två som riktigt har lyckats.
sin finns ju Jesper i GAIS ( till hör fortfarande EIF ? ) som nästan tagit en plats.

Men för övrigt känns det inte som om ÖSK har "tappat" fler talanger än någon annan klubb.

Nä kära SSSSS ( eller vilka som är ansvariga ) lägg ner lite arbete och locka hit Peter Larsson ( HBK, HeIF , Köpenhamn ) så får vi en dynamisk kraft som både kan prestera och ryta till. Resten av truppen håller med en stark ledare.
Perkele, som vi brukar säga. ÖSK-Karl och jag.
Örebro oroT (Berra - Le lion Indomptable)
2011-11-17 10:28
Marta // hehe, hade dom tagit in mig då rackarns hade det blivit SM guld redan 2012.. ;)

Nejdå men jag har en känsla av att mycket av problemen i organisationen ligger i rollfördelningen, vem gör vad och hur måste detta förankras och var.
Vet inte om det är prestige (alla slåss om makt), bristande tillit att någon (SJögren?) ska kunna fatta beslut själv eller om det bara är något som varit och fortsätter vara av gammal vana.

Men rent spontant tror jag att bara belysa hur organisationen ser ut och hur beslutsvägarna ser ut kommer få de personer som styr dagens ÖSK att få insikt och bli bättre utan störra förändringar utan bara genom att få ner allt svart på vitt.

Sen att ändra "maktfördelningen" i sig är oftast ingen svår fråga, det är snarare personerna som "tappar makt" som kan bli ett bekymmer.

Detta är dock rent spekulativt då jag inte har någon insyn i styrningen förutom det man får höra ryktesvägen.
Örebro Marta (hane)
2011-11-17 10:17
oroT
Det ska va om man tar in dig då :)

Jag tror snarare att man har haft en plan för hur SM-guldet ska bärgas. Däri har säkert en hel del gått fel. Att nu ta in en konsult som ska ändra inriktning på saker och ting och göra om strukturer ställer förmodligen denna handlingsplan ännu mer på ända. Kanske ska man ändå göra det, men då även se över sin målsättning.

Men visst, ger man en konsult i uppdrag att just kika på vad som har brustit och göra en bedömning av om man kan rätta till detta och ff ha förutsättningar att arbeta mot målsättning 2015, så varför inte. Då gäller dock prestigelöshet ut i fingerspetsarna bland samtliga inblandade från dag ett. Finns denna?

Min bild är dock att det är så pass stora förändringar som måste göras, personer som måste bytas ut och nya krafter som måste in att det kan bli ohållbart.

Men kanske beor det på vilket uppdrag man ger konsulten. Man måste kanske t.o.m. börja med att, innan man tar in en sådan, enas om och identifiera vilka brister som denna ska fokusera på. Just nu finns de i hela organisationen som jag ser det. tror inte alla i organisationen har samma bild av dessa. Speciellt inte om man även tar de externa aktörerna i bekatande. Men det ska man nog onte göra. Men helt klart är det ett stort jobb... som jag ser det :)
Örebro Svartvitt forever
2011-11-17 10:13
Franz, Marta m fl//

Håller i stort sett med. Jag tror att ett stort hinder för ärlig självrannsakan och nödvändig förändring är att styrelsen band sina händer när de förlängde med Sixten redan i somras. Jag kan inte inse att man inte hade kunnat vänta och se hur hösten artade sig. Med tanke på hur den faktiskt blev tror väl ingen på detta forum, oavsett "läger", att man då hade förlängt i två år till.

Men när man som styrelse har fattat ett beslut är det en ryggmärgsreflex att man sedan försvarar det. Svårt att efter ett halvår säga: "Vi tänkte fel där." Nu vet vi vad som gäller i två år framåt, och då är det bara att gilla läget. Eller inte, som en del sponsorer tydligen tänker.

Som Pelle Blohm uttrycker det, att om man som spelare inte klarar Sixtens kärva stil så bör man flytta. Men det är väl ändå ingen idealisk ordning i en elitfotbollsklubb, att det är spelarnas psyke som ska avgöra om de passar i världens vackraste fotbollsklubb?
Örebro oroT (Berra - Le lion Indomptable)
2011-11-17 10:02
Marta // Snarare tvärtom! Tar man in en konsult typ nu så har man en handlingsplan färdig till januari/februari om dom jobbar på.

Antagligen blir det en ganska konkret lista där vissa delar är enkla småjusteringar, stora ingrepp kan man låta ske över tid men det finns alltid delar som kan vara värda att gå igång med direkt...
Örebro Marta (hane)
2011-11-17 09:17
Att ta in en konsult nu när vi ska ta sm-guld innan 2015 känns fel. Då måste man nog skrota målsättningen och börja bygga från grunden igen. Just nu måste fokus ff ligga på 2015 om man ff bedömer att det är rimligt. Tycker man inte det, har man byggt in för många fel och måste börja om från början.

Därmot måste man börja ta kontroll över mediaflödet. Läs lex Malmö, HIF m.fl. Man ska inte underskatta media och hur det påverkar människor. Har en känsla av att man gör det hust nu.
Örebro KCMarten
2011-11-17 09:07
Franz //

Jo, Den policy:n har jag hört talas om, men det är väl uppenbart för de flesta att den är otidsenlig. Det är bättre att agera, kommentera och försöka ta kontroll över informationsflödet än att sitta tyst och låta mer eller mindre osannolika spekulationer flöda fritt.

När det gäller konsulten så var det Bajens sätt att hantera problemet. Jag menar inte att ÖSK skall göra samma sak, utan det var själva agerandet att erkänna fel och påvisa åtgärder som jag ville beskriva. Sen kan det nog vara andra åtgärder som krävs inom ÖSK. Det håller jag med om.

Örebro Marta (hane)
2011-11-17 09:04
Undrar om det inte i sdåana fall skulle in en ny röst i omklädningsrummet? Men visst Kihlen vet hur strukturen ser ut. Frågan är hur mycket Sixten skulle släppa in honom i tränargänget när han varit en fotsoldat :)
Örebro Franz Flääsklepp (Auri sacra fames)
2011-11-17 08:54
KCMarten // ÖSK tycks ha utarbetat en policy senaste åren att helt enkelt hålla käften om allt. Och när ett uttalande väl kommer är det väldigt klicheaktigt och lämnar utrymme för tolkningar.

Janne Karlsson utnämner jag till klychornas konung. Han har rappat samma smörja i alla år utåt och annvänder alltid samma klych-manus som utåt sett innehåller jättefina visioner. Sen att han är en trevlig person hör inte hit.

Utredning av en extern Konsult är bra men tar tid. Effekterna av hans arbete kan man kanske börja jobba med om ett år. Och det kräver dessutom självkritiska personer inom organisationen som vågar ta tag i en omstrukturering.

Så länge chefer och inflytelserika personer skyddar och kliar varandras ryggar och njuter av inflytande är det väldigt svårt att genomföra förändringar.

Men börja med två saker: Förstärk tränarstaben med en icke finne, oavsett vad Sixten tycker (Kilen röstar jag på), ge sportchefen större mandat. Eller ersätt honom med en starkare kraft i kombination med större mandat:

John Alvbåge: "ÖSK behöver en stark sportchef som kan fatta egna beslut"

Örebro Aspen
2011-11-17 08:53
Franz Flääsklepp (Auri sacra fames) // Har jag missat inslag där Crona pratar om problemen under denna vecka?
Har det varit i papper-NA?
Örebro KCMarten
2011-11-17 08:52
Franz //

Om jag skulle välja sitta på restaurang med någon med insikt så vore det Sixten.

Jag har gjort det förr så jag vet att han är social och väldigt trevlig privat. Dessutom är han rätt öppen på "tu man hand".

Så någon Sixtenhatare är jag inte.

Däremot anser jag att han nått vägs ände med utvecklingen inom ÖSK och precis som andra behöver en ny utmaning. Detta i samma utsträckning som att ÖSK behöver en ny tränare med nya idéer för att fortsätta utvecklas.
Örebro Marta (hane)
2011-11-17 08:50
Se där var en till som tyckte lika som jag :) Hade inte uppdaterat
Örebro Marta (hane)
2011-11-17 08:49
Tänk vad olika man kan tycka. Jag tycker Bloms inlägg är mycket träffsäkert.
Örebro Franz Flääsklepp (Auri sacra fames)
2011-11-17 08:45
Vi tycker alla olika ;)

Själv tycker jag Pelles "analyser" är mycket mer genomtänkta och tar med aspekter som Nordahl & Crona inte ens reflekterar över. Pelle är mer flerskiktad tycker jag. Skulle jag tvingas välja att sitta en kväll på en resturang med en av dessa herrar och filosofera över ÖSK 2011 vore valet för mig enkelt. Rangordningen vore

1: Blom
2: Crona
3: Nordahl


Örebro KCMarten
2011-11-17 08:43
Det som bekymrar mig är att trots att bilden från olika källor pekar på att man behöver titta på organisationen inom ÖSK så är det helt tyst inifrån.

Jag läste i dagens papper-DN att Bajen har börjat titta på hur de kan bli bättre organisatoriskt genom att anlita en extern konsult. Konsulten har uppgiften att intervjua samtliga anställda i organisationen och sedan komma med förbättringsförslag.

Detta kom direkt från ordföranden som inte hymlade om att Bajen har problem, men ändå vill visa på en stark vilja att åtgärda dessa.

Varför kan inte ÖSK också gå ut och erkanna att man vill bli bättre organisatorisk och vidta åtgärder? Det behöver ju inte peka på att man misslyckats. Bara att man vill bli bättre.

Varför denna infernaliska tystnad hela tiden?

Jag får ju hela tiden känslan av att man vill dölja något eller inte törs stå för vad man gör..

..Eller bryr man sig inte?
Örebro KCMarten
2011-11-17 08:35
Aspen //

Jag håller med om Pelle. Ibland tar han på sig en expertkostym som är alldeles för stor, så det han säger blir näst intill flummigt och osammanhängande.

Nordahl är förvisso diplomatisk men ändå rätt tydlig med vad han anser att felet sitter. Ett betydligt bättre inlägg i debatten.
Örebro Aspen
2011-11-17 07:41
Dagens intervju med Sixten i pappers-NA belyser verkligen hans kommunikationsproblem. Men han säger det varit svårt. Alla jobb är svåra, speciellt AS-tränare. Det är därför det kräver kvalificerade krafter, på flera plan.
Hade hoppas på en intervju med Gustaf Crona, han har ju erfarenhet från en likande situation med Lundin.
Pelle Blom tycker jag mest svamlar, Norddahl är klar och redig. Sixten varken svalmar eller är klar och redig.
Örebro "ÖSK-Karl (2 år till åt skogen)
2011-11-17 01:23
hemvändarn//

Just det är problremet, oj, vilken knapp du tryckte på. Själv fick jag väl som halva Örebro (överdrivet) frågan om att sitta styrelsen, det kommer jag aldrig att göra så länge 51-49 regelm finns kvar, Men det roliga (eller inte) var att någon "kontorsråtta" vid namn Mona Klarström (nära?) fick sitta i styrelsen, tror det var första gången hennes man fick på fotboll. Att jag minns det var att jag satt o garvade framför sportspegeln eller om det var tvärsnytt. Denna Mona var ändå stolt trots att hon hakade upp sig en hel del!

Sedan kom några tunga år och sedan bildade vi Spelarinest mm. Nu är vi tillbaks till ruta ett, vi gamlingar har nog i de flesta fakk gett upp, så nu är det dax för ungdomen!

Edit kom på att hon hette Karlström!
Örebro Djäflun
2011-11-16 23:58
Usch! Tycker det är jobbigt med all rutin/ledargestalter som försvinner från klubben med Kilen, Nobbe och Alvbåge.

Var hittar vi en bra rutinerad spelare med goda ledaregenskaper inom ramen för klubbens värvningsbudget?

Skulle vilja få in en rydstömfigur på mitten, som alltid ger 100% och manar på de andra.
Örebro Aspen
2011-11-16 23:34
På senaste SI mötet lät det som om pengarna till nyförvärv i år kommer från ÖSK Elitfotboll.
Örebro Grodan
2011-11-16 23:33
Alvbåge om Ramas första säsong i ÖSK: "helt ok, fantastisk en mot en,kanske AS bästa där,dock helt ointresserad av defensiven,får han till def då blir han grym"
Örebro pemo
2011-11-16 23:29
ÖSK-Karl// Den kommer . I år eller nästa år. Lugn du. ;)
Örebro Franz Flääsklepp (Auri sacra fames)
2011-11-16 23:11
Pelle Bloms analys

- Minska byråkratin i ÖSK och saktfärdigheten måste bort
- Sixten är en karg typ, lev med det eller lämna truppen
- Stort problem att alla ledargestalter försvunnit
- ÖSK viktigaste position (#9) återigen utan backup 2011
- m.m
Örebro hemvändarn
2011-11-16 22:58
Samlar man det som Nordback, Kihlberg, Alvbåge, Blohm och Norddahl har uttryckt på sistone så uppfattar jag att det finns en ganska så gemensam bild om de problem de ser i ÖSK. Frågan är om den bild som målas delas av ÖSKs ledning, tränare och spelare. Det kanske inte är hela bilden men det skulle vara skönt att höra hur klubben ställer sig till den. Likaså om man kan säga något om hur man vill jobba med det. ÖSK kanske inte kan säga allt men här finns möjligheten att vinna tillbaks en hel del förtroende (som påpekats här på forumet).

Det vi pratar om nu är politik men den måste också hanteras. Frågan är om ÖSK väljer att bemöta de här frågorna eller vi får nöja oss med bröd och skådespel i form av värvningar.
Örebro Franz Flääsklepp (Auri sacra fames)
2011-11-16 22:39
Jag vill fortfarande få in Kilen som ass tränare (alternativt player manager, motsvarande roll som Alhbäck har i landslaget)

Tror det skulle skapa en bra balans i tränarteamet och killarna har åtminstone en tränare som vet "hur det är på andra sidan". Kilen tydlighet, ledaregenskaper och erfarenhet behövs för balansen.

Överväg det ÖSK! Offra 1-2 platser i truppen för att finansiera det. Det är lika viktigt (om inte viktigare) att investera i ledarskap som spelare


Annons: