/fotboll/osk/forum/3287.aspx/fotboll/osk/forum/3287.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
AIK Saywee
2011-12-03 23:49
Jag anar viss ironi tidigare ikväll, det finns tyvärr flera som anser att det tillhör sandlådan, hmmmm.

Vill bara skriva än en gång att jag överdrev min inställning till framförallt Sixten häromdagen och skippade kanske ironitecknen.

Däremot vill jag klart lova att jag har ändrat mina förhoppningar och blivit ytterligare mera positiv inställd till den svartvita framtiden, så ni kan inte glömma allt jag skrev,

Det är nämligen så att jag numera tror och vill tro att det kan gå hur bra som helst kommandesäsong, marginalerna och tur och otur varierar från år till år:)

Det vore väl konstigt om vi drabbades av så mycket elände två år på raken?

Jag förväntar mig alltså en topp fem-placering 2012 och Sixten har faktiskt chansen att fixa detta, men jag tycker bara han skall ha ett halvår på sig," till att börja med" för släpar vi efter för mycket vid sommaruppehållet, är det lika bra att byta tränare och satsa på ett nytt framtida ÖSK, med en bättre ledare.

Sedan tycker jag inte att det är fel att gå för ett guld ... så jag tjatar vidare.

GFG
Örebro 'den oumbärlige
2011-12-03 23:10
Fick ett gott intryck av Albert när jag hade långt snack med honom i våras för att prata om Lushtaku och Rama. Jag tror att han kan vara guldvärd redan nästa säsong för Ramas utveckling som lagspelare bl.a. Tror att ÖSK med den här värvningen framöver kommer ha ett gott öga till spelare från Kosovo och det hjälper att Albert är expert inom det geografiska området.
Örebro Chipset
2011-12-03 22:28
Bunjaki kan vara årets värvning. Fantastik bra! Inte bara en omtyckt person utan en man med väldigt stort nätverk. All heder åt Juhlin men nu förstår man ju varför ÖSK agerade som de gjorde...
Örebro D. McGrain
2011-12-03 21:37
Tack Bulten...då förstår jag. ;-D Ge oss en mf & kanske en back till så är vi topp 5 t a börja med. HIF, Ellos blir tunga. Förmodligen MFF oxå.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Bulten i Boo
2011-12-03 21:18
D. McGrain// Du vet, Kalle prövar bara på en "Saywee'are", dvs att vara tvärtom för en dag. Bara för att känna på hur det liksom känns att kritisera Sixten, Sjögren, Styrelsen och Spelarinvest. Imorron kommer allt att vara som vanligt igen! ;-)
Örebro Aspen
2011-12-03 21:01
Semin Cuc //Kan det vara så att Per hoppas på sportchefens bristande förmåga att rekrytera mittfältare? Det var en dålig misstanke, uscha mej !!!
Detta är ett positivt inlägg, gillar Per
Örebro ÖSK-SUPPORTERN (Ge oss Osiako Grahn Wiktorsson)
2011-12-03 20:57
@Conjuration, Nej. Det var Saywee och resten av alla optimister här på forumet. Personligen tror jag att vi går upp till Premier League :D
Örebro Semin Cuc
2011-12-03 20:48
Rykten på Degen forum "Att Per J tycker det är för lång att att pendla", Vad det innebär för fortsättningen överlåter jag åt andra att spekulera i.
Örebro Semin Cuc
2011-12-03 20:44
Conjuration // Ingen dålig källa förvisso ;)
Örebro Conjuration
2011-12-03 20:42
Är källan absolut vodka? ;)
Örebro Brus-Nilsson (Ge Abdulahi chansen)
2011-12-03 20:33
Supportern...kan du PM:a mig källan? :-D
Örebro ÖSK-SUPPORTERN (Ge oss Osiako Grahn Wiktorsson)
2011-12-03 20:09
ÖSK kommer top 5 i år enligt bombsäkra källor ;)
Örebro D. McGrain
2011-12-03 19:40
ÖIK-Karl: Va? Tror du inte på Sixten el. styrelsen??? Kan du inte förklara vad du tycker är fel - har inte hört dig ha kritik mot dessa tidigare... Jag tror Ojala kan vara en riktig bomb om vi får han. Bäst i finska ligan måste vara bra. Hoppas.... Forza ÖSK!
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Semin Cuc
2011-12-03 19:17
Valderinho // Ja. En dröm man har när man tagit LSD. När man liksom helt har tappat verklighetsuppfattningen. När man är flummig. Stenad. Påtänd. Full. När man vill tala om tomtar & troll med andra. När man känner sig ensam. Ha någon att prata med. Vem som helst. När hästarna liksom lämnat stallet på något sätt. När man vill ingjuta en strimla ljus hos de godtrogna.
Örebro Valderinho
2011-12-03 18:45
Petter Andersson till Ösk? Önskedröm!?...
Örebro hassebrasse
2011-12-03 15:10
Är inte Ojala en chansning om han nu inte är en riktig mittfältare?? Känns som han kommer få hatta runt på flera platser...Eller tror ni det kommer en mer renodlad mittfälare också?

Jag tror ösk kommer värva 2 mittfältare...

Tipset blir...Osiako och Ojala.

Osiako och ÖSK kör nog förhandlingstaktik mot varandra..=)
Örebro roxxorz
2011-12-03 14:30
Jag skulle gärna vilja se Ojala i ÖSk, möjligen att kushtrim lämnar då, Jag tror verkligen att han kan leverera på hög nivå även i allsvenskan och vara väldigt effektiv. På mittfältet skulle jag vilja sevärvningar av Nordmark och Mohammed Said. En värvninga av Yago eller kalle svensson vore även nödvändigt, tror nog att den sistnämnde bli enklare att locka hit. Jag skullöe gärna vilja se en eller tåvå ytterbackar också då jag inte är nöjd med kvalitén där, men helt ärligt har jag svårt att komma på lämpliga namn...:/
Örebro "ÖSK-Karl (2 år till åt skogen)
2011-12-03 14:23
pemo//

Nu var du snäll ;) Själv tror jag inte Sixten kommer att övereva 10 omgångar. Får se vad oddset blir för första sparkade tränaren. Om Sixten ger mer än 2x pengarna kommer jag att spela, vilket jag annars aldrig gör. Men känns som att t.o.m vår styrelse ångrar hans förlängning.
Örebro Franz Flääsklepp (Auri sacra fames)
2011-12-03 14:10
Aspen // Det går naturligtvis inte jämföra ÖSK och Man u. Det var mer tränarna jag jämförde. Och sanningen är väl det att alla storlag är "köpeklubbar" för att kunna hävda sig i den internationella konkurrensen. Även om de får fram en och annan spelare via sina akademier (Messi tex). Fast då får man ju inte heller glömma att de ofta också har gräddan av talangerna i sina akademier.

Jag generaliserade grovt så klart men jag hävdar ändå att det finns tränare som är duktiga på att skapa lag utifrån sina resurser och uppvisar större flexibilitet medan andra håller stenhårt på sin spelide och värvar till sig de rollspelarna de behöver. När de inte har de kollapsar inte sällan spelet.

Min egen favorit är Roy Hodson i omformande av lag till starka styrkor med små medel. Jag tror det delvis är därför han haft det svårt när han hamnat i lag med krav på omedelbara resultat.

Pelle Blom har jag stor respekt för och är i mina ögon vår bäste lokala analytiker. Men även han tycker jag gör kullerbytter ibland. T ex när han i en artikel i höstas påstod att anledningen till att ÖSK hackar i maskineriet är för att Sixten inte lyckas föra ut sin spelide och spel.

Här tycker jag Pelle ser det ur fel perspektiv. Jag vill hävda att den delvisa anledningen snarare var att man höll sig till Sixtens spelide men inte hade vare sig verktyg till det och att spelarna inte kände sig bekväma i det.

Sen tycker jag fortfarande projektionerna haglar från tränare och ledning där man konstant skyller på saker man inte kan påverka. Det är bekvämt när felen är "där borta". Inte en enda gång har jag hört eller läst att det sagts att: Vi spelare räckte inte till. Vi är inte tillräckligt bra och att Sixten inte heller förmådde laget att lyfta sig. Fokus på de som faktiskt spelade och ledde istället för de som inte deltog eller lämnade.
Örebro DaSa
2011-12-03 11:24
Vore trevligt om vi fick in en målis närmaste dagarna men det känns fortfarande som att bristen på mittfältare är det största problemet just nu. Värvar vi Ojala så hoppas jag att han är tänkt för en ytterposition och att Paulinho då blir mittfältare till 100%. Men vi behöver fortfarande minst en eller två etablerade mittfältare, nöjer vi oss med en mittenplacering så kan vi satsa på Berger som def.mitt. men skall vi sikta på topp-3 så behöver vi en bättre om inte Berger tar ngr kliv till nästa säsong.

Jag skulle nog vilja se att vi gör en satsning mot 2013 istället för att sätta upp för höga mål inför nästa säsong. Då kan vi satsa på att spela in Berger, Wiktorsson nästa säsong och sedan köpa in en grym ersättare för Wiken nästa sommar och spela in honom under hösten. "Tyvärr" får vi även sälja Rama under sommaren 2012 men då har vi hösten på oss att spela in hans ersättare som förhoppningvis kommer från egna leden. Då kommer vi förhoppningsvis få den kontinutiet som vi (läs Sixten) behöver för att nå en topplacering.
Örebro Aspen
2011-12-03 10:26
Ska bli spännande att se om årets trupp blir bättre balanserad än fjolårtet.
Har man tagit hänsyn till spelarnas skadebenägenhet, balans mellan lagdelar, spelarnas psyke.
Hittils har man lyckats med PS, tycker jag. JS har nog en del att bevisa.
Örebro Aspen
2011-12-03 10:13
Franz Flääsklepp (Auri sacra fames) //
Om att stjärnor inte behöver tränarens bekräftelser. Det kan nog vara tvärt om, se på Zlatan och Guardiola.
Läs även P Blomns artikel (klagovisa) i dagen NA som beskriver sitt misslyckade försök att starta ett bolag för att stötta elitspelare. Vilker borde vara ett behov med dagens ledarstil i ÖSK.

Om att det finns i grunden två typer av tränare:
....
2: Det finns dom som absolut vill spela ett sorts spel till varje pris som de tror stenhårt på. Finns inte spelare som passar in köper man dom.
(Sixten, Sir Alex mfl) (Inget dåligt sällskap Sixten fick ;0) )
MU och ÖSK är i grunden två VÄLDIGT olika klubbar. Klubbarna är på olika platser i näringskedjan.
AIK Saywee
2011-12-03 01:00
Godzilla, japp, det är trevligt att det äntligen händer lite nu när midnatt råder :)
AIK Saywee
2011-12-03 00:59
ÖSK-Lasse, välkommen in i debatten, men vad är det som bara kan bli bättre ?
Örebro Godzilla Hårddisksson
2011-12-03 00:46
Det verkar hända lite grejor nu,gött mos!
Örebro Franz Flääsklepp (Auri sacra fames)
2011-12-03 00:18
rirobban // Ok då ;) Kan ha varit andra matchen då vissa år. Minns DIF borta (Strafförlusten), IFK i fjol, Gefle borta (Fast den såg jag nog på annan pub).
Örebro rirobban
2011-12-03 00:15
Franz Flääsklepp//

Det stämmer väl inte? 2008 hade man premiären hemma, 2010 (mot just Åtvidaberg) hade man premiären hemma och 2012 har man premiären hemma. Varannat år med andra ord.
Örebro Franz Flääsklepp (Auri sacra fames)
2011-12-03 00:07
Satan att man börjar med hemma match. Jag och en kompis har fått som tradition att se premiären (som brukar vara borta) på O'learys. Nu spricker traditionen ;)
Örebro ÖSK KRILLE(Ge oss ett dragplåster)
2011-12-03 00:02
Franz Flääsklepp//

Det hoppas jag med :).
Örebro ÖSK KRILLE(Ge oss ett dragplåster)
2011-12-03 00:01
Kul att premiära hemma mot Åtvid.

Alla till Behrn Arena den 2 apri 2012 :)!
Annons: