/fotboll/osk/forum/3187.aspx/fotboll/osk/forum/3187.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Svartvitt forever
2012-01-06 16:52
Lekiller 16.21//

Jag tycker du motsäger dig själv. Du frågar hur det kan vara ÖSK:s fel att hans säsong blev som den blev. I nästa sats skriver du: "Det enda är väll i så fall det faktum att han fick spela i den helt omöjliga centrala anfalls rollen en anning för ofta då han bevisligen inte klarade av den."

Just det. Det var uppenbart för de allra flesta att han gör sig bäst som mittfältare, inte som nr 9. Borde det inte vara uppenbart också för tränaren? Är det inte tränarens/klubbens ansvar att matcha spelarna på rätt plats för att få ut det bästa av dem? Du vet väl hur många av oss som tjatade om det under fjolåret.

De lätt räknade matcher då han var riktigt bra, som du nämner, var just som mittfältare.
Örebro Grixx
2012-01-06 16:48
D´Artagnan// Kalle har säkert en hel del kunskaper och info. Ganska ofta skulle jag ändå vilja att han inte stressade ner en text som ganska ofta ser ut som en kopia som han skrivet ett otal gånger tidigare. Att de ser väldigt lika ut tror jag även att du håller med om. Visst skulle väl han nå ut längre om det fanns en mer analyserande text med lite mer kött på benen än samma "blåkopia"? Som det är nu så undrar man var substansen finns.

Inläggen med hyllningarna till Fahlander blir "lite" överdrivna. Fahlander har gjort extremt mycket för hockeyn och de skulle inte ha de möjligheter de har i dag utan honom....men lite överdrivet kan jag tycka att det blir, rent av kontraproduktivt. Läser man sedan informationen på hockeybloggen och när Fahlander twittrar om fulla storsponsorer hos ÖSK-fotboll så skär det sig ordentligt med det positiva.

Angående kritik efter matcher och vilka som kan det bäst så håller jag stenhårt på att lagens tränare oftast har rätt och att utbildade tränare som refererar matcher kommer sedan...om de nu har koll på laget i fråga.

Supportrar har också rätt inte lika ofta då de inte ser allt med olika "meningslösa" löpningar och placeringar. En tränare kan ändå plocka ut många guldkorn till idéer i supporterforum.

Ett lags tränare vet med alla skavsår och skröpligheter och agerar med de kunskaperna. Spelare spelar och byts efter de "hemliga" kunskaperna och kan därför inte alltid se självklara ut...och de funkar inte heller alltid som tränarna vill. Felbeslut och agerande från motståndarna påverkar också. Utan dessa kunskaper står övriga utanför laget, kritiserar och dömer.

Det kommer allltid att göras missbedömningar under matcher. Ibland beroende på tränare och ibland spelare.Lika ofta så tycker experterna i tv-studiorna annat än tränaren på plan och det är väl i princip alltid så att de tycker olika sinsemellan också...om de nu inte suttit och pratat ihop sig i en studio;-)

Det är alltid det sportsliga resultaten som visar vad som är rätt och fel från tränaren. Går det skitdåligt under 2 år så sitter alltid tränaren uruselt till om det nu inte uppenbart hänger på något annat, tex usel ekonomi och uselt spelarmaterial. Katastrofläge med kraftigt nedflyttningshot och dåligt spel ger också av tradition byte av tränare.

Att Panama-spelaren fick en tid var intressant att se hur han fungerade i tävlingssituation...sedan blev det ju inte så mycket mer. En billig chansning som inte gick hem 2011. Sedan försöktes det hejvilt utan att hitta bra spel i några längre perioder.

...men som sagt mycket nytt i laget och med försäljningar så blev det ingen kontinuitet i laget under träningar och spel.

Hoppas att jag lyckades svara på det mesta....och jag tror att Kalle kan ta det jag skrev utan att bryta ihop för det var ju inga direkta påhopp. Vi brukar kunna "tjöta" med varandra utan att bli sura. Oftare att andra träder in.
Örebro Bulten i Boo
2012-01-06 16:42
hönsgård + ärthjärna, blir inte det hönshjärna?
Örebro Salt&Peppar
2012-01-06 16:23
D´Artagnan//

Men ÅHHH gör vi??

Du tänker ju HELT OLIKT mig med!

Det gör mig inget att vi tänker olika D´Artagnan, det mycket vanligt att folk gör.

:)
Örebro Lekiller
2012-01-06 16:21
Har lite svårt att förstå Paulinhos snack om att vilja lämna ösk. (om det nu stämmer) Vad kan ösk hjälpa att hans säsong blev vad den blev. Han kom hit i riktigt dålig form, efter att säsongen pågått ett tag. Har gått skadad till och från hela säsongen i ösk när han var på plats. Lätt räknade matcher då han var riktigt bra. Det enda är väll i så fall det faktum att han fick spela i den helt omöjliga centrala anfalls rollen en anning för ofta då han bevisligen inte klarade av den.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Salt&Peppar
2012-01-06 16:18
D´Artagnan//

I och med vad?
Örebro D´Artagnan
2012-01-06 15:59
Nu vet vi att den förlorade brassesonen inte var med på träningen.
Undrar hur det var med lat(t)e Nordin? Och Haddad. Och Anttonen+
Örebro D´Artagnan
2012-01-06 15:56
Salt&Peppar// Du saknar HELT sinne för propotioner. Förstår att Du har svårt för en del här inne. Vi tänker SÅÅÅ olika.
Örebro Salt&Peppar
2012-01-06 15:51
D´Artagnan//

Ja okej, men vad begär man då, att arbetet ska vara helt öppet för alla...detaljer, samtal, vem gjorde vad i den affären, vems förtjänst osv....hur ska man kunna bedriva verksamhet då?

Vad är nivån på vad man anser sig få ta del av? Och sen ska 17 000 supportrar få bedömma vem/vad som gjort rätt eller inte, varje dag?

Låter ju inte som en seriös verksamhet, mer som ett dårhus.
Örebro Lekiller
2012-01-06 15:48
707/ Kanske på sin plats med ett litet förtydligande. Självklart så går allt hand i hand och jag säger inte att ekonomin är säkundär eller oviktigt. Det jag försökte få fram är att Ösk kan ha Sveriges bästa ekonomi men om de INTE klarar av att omsätta det i sportsliga framgångar så är det ju helt bortkastat eller "meningslöst". Vad gäller min mening om Janne K sportkunskap så säger jag att jag har 100% förtreonde för hans ekonomiska kunskaper och det jobb han lagt ner i klubben är beundransvärt. Men när han börjar peta i sportsliga frågor (som han gör i sitt brev till viss del) så drar jag öronen åt mig en del. Detta bygger jag på dels andra officella och inofficella uttalanden som han har gjort om sportsliga frågor. Som någon annan påpeka så är Janne K VD för ÖSK och skall då hålla i alla trådar. Min undran i mitt tidigare uttalandet är om det går att bedriva en elitklubb som ett traditionellt företag i alla frågor i dagens fotbollsklimat?
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Salt&Peppar
2012-01-06 15:47
D´artagnan//

Haha! Drämde till med nått udda, men såklart skulle nån ha stort intresse för just gruvborrar ;)
Örebro D´Artagnan
2012-01-06 15:44
Salt&Peppar // Rätt att veta??? Blanda inte ihop ÖSK och CIA. Dom är väl medlemmar i ÖSK och är intresserade av klubben.
Örebro Boba fett78
2012-01-06 15:44
Flykten från hönsgården fortsätter! http://www.fotbolldirekt.se/fortsatt-foersvunnen-vill-laemna-oesk?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro TommyS
2012-01-06 15:43
Länkar till en artikel där Sjögren i oktober tydligt förklarade vad som måste göras och att det måste göras snabbt. Att jämföra denna artikel med situationen idag och Karlssons manande till tålamod ger en tydlig indikation på var vi ligger. Efter, alltså. Väldigt mycket efter. Och med spelare som vi ville behålla borta och en spelare som sparkades (tillfälligt?) tillbaka i truppen.
Örebro D´Artagnan
2012-01-06 15:42
Salt&Peppar // Sandvik har mycket stort intress för AC borrar, Även Boliden, SSAB, Zinkgruvan. Damen hemma skiter i ÖSK.
Örebro Salt&Peppar
2012-01-06 15:40
D´artagnan//

Ja jag håller med om att öppenhet är bra, men det beror ju också på vilken branch det är och hur öppen man anser sig kunna vara. Intresset för Ösk och fotboll i övrigt är ju nått helt annat än att intressera sig för hmm...Atlas Copcos gruvborrar exempelvis. Folk går ju bananas för minsta lilla, så i min mening tycker jag det är bra.

Men jag fattar liksom inte vad exakt folk vill veta egentligen som de anser sig ha rätt att veta?
Örebro D´Artagnan
2012-01-06 15:38
Grixx // ÖSK-Karl verkar ha en djup insikt och kunskap.Det finns säkert flera. Många kan göra bedömningar efter hur ÖSK presterar affärsmässigt.

Många här kritiserar både spelare och taktiskt upplägg efter matcher. Är dom bättre att bedömma det än tränarna? En del personer är säkert bra på att bedömma både taktiskt upplägg och spelarprestationer. Ska vi be dom sluta att göra det? Ska vi be skribenter sluta att diskutera spelarförvärv och vänta med vad Sjöen kommer upp med? Panama, ve och fasa

Jag dristar mej till att säga att det var ett dåligt beslut att låta Panama-killen spela 15 minuter och låta de egna talangerna sitta på läktaren.
Örebro Salt&Peppar
2012-01-06 15:34
Grixx//

Good point!

Örebro D´Artagnan
2012-01-06 15:28
Salt&Peppar//Öppenhet och transparans är västvärldens styrka !!! Positiva spekulationerna, vad bra. Om erfarenheterna från öppenhet har varit dåliga, beror detta sannolikt på att öppenheten visat att något inte varit bra.

En del klagar på att det skrivs för mycket som inte har med ÖSK och fotboll att göra, andra tycker att forumet lever in sin egen bubbla. Bra att man får tycka vad man vill!!! MEN lås inte ute dom som inte vill leva i en bubbla.

ÖSK Bandy vann rysare mot Västanfors!!!
Örebro Grixx
2012-01-06 15:27
D´Artagnan// Är det så att dessa personer har den djupa insikten om ÖSK´s organisation att de vet vilka som ska bytas ut och vilka som får sitta kvar.

Är de bättre på att bedömma det än de i styrelserna?

Intressant att veta hur säker du är och hur du resonerar fram till dina slutsatser.

Det kan ju vara så att vissa saker är på gång eller att vissa saker ligger i en pipeline pga löner och avtal. Vissa organisationer brukar vilja ha ett litet regelmässigt byte av tjänster efter en tid. En bökig balans när en stark person sitter på en plats, vare sig han är bättre eller sämre.

Som sagt är alltid ärlig i diskussionsintresset och inte intresserad av smutskastning så var inte misstänksam eller känn dig kränkt.
Örebro Salt&Peppar
2012-01-06 15:20
D´Artagnan//

Det är möjligt att det finns kunniga personer här, men Ösk ger väl just svar på varför man inte svarar på precis allt. Ska man göra det i affärsverksamhet? Erfarenheterna har väl varit negativa för Ösk att öppna upp sig för mycket. Och det förstår jag. Integritet ska man ha.

Som 707 skriver här nedan. Hur skulle inte detta forum piska upp spekulationerna då....vågar jag inte ens tänka på. Då lever forumet i sin egen bubbla. Det gör det nu också till stor del tycker jag.

Örebro D´Artagnan
2012-01-06 15:15
Man undrar vilka som var med på dagens träning:
den forlorade brasse sonen?
den lat(t)e Nordin?
den oskadade Haddad?
den opererade Anttonen?
Örebro D´Artagnan
2012-01-06 15:09
707 // Tala är silver , tiga är guld ibland? Ibland får man trampa i klaveret.
Tror ÖSK ledning (speciellt styrelsen) har brister i fotbollserfarenhet och kompetens. Någon från spelarinvest borde lämna plats för någon med gedigen fotbollserfarenhet och mediakompetens. Dvs T Nordahl.
Örebro D´Artagnan
2012-01-06 15:04
Salt&Peppar // Här finns många skribenter med både sportslig och näringslivsbakgrund. Dom lever inte i någon bubbla. Det är ÖSK:s verksamhet man hoppas förbättra, inte svaren på detta forum.
Det finns många som också vill förbättra laget genom att dissa dåliga spelare och föreslå bättre spelare. Det är bra. Det är bra om ledningen också behandlas på samma sätt, dom ingår ju i samma verklighet.
Örebro 707
2012-01-06 15:04
D´Artagnan// men du och jag är eniga....vad jag menar är att Jan K behöver inte:
1. Ha fotbollskompetens för att göra ett bra jobb i sin befattning
2. Uttala sig om kortsiktiga saker i sin text utan göra det som han är satt till att göra dvs uttala sig långsiktigt.

Sedan är vi också eniga i att han har tillsatt personer som kanske inte har AS kompetens i sina befattningar.
Örebro Salt&Peppar
2012-01-06 14:57
Det är som att detta forum lever i en egen liten bubbla, där man inte VILL höra eller lyssna på vad som sägs om hur Ösk arbetar. Duger inte svaren så är allt fel, gråt och skrik, gap och förtvivlan, upplösningstillståndet är nära.

Bara agerar på känslor hela tiden.
Örebro D´Artagnan
2012-01-06 14:54
För att tydliggöra en sak speciellt till 707.

Fotbollen och det sportsliga är ÖSK kärnverksamhet. Övriga funktioner som ekonomi och marknad är stödfunktioner (om än viktiga). Det är i det sportsliga grunden till långsiktigheten och strategier finns. Högre ledare (VD, styrelse) ska i teorin peka ut mål och ge resurser. Men undantag finns, t ex Apple.
Jag har alltid berömt Jan K för hans jobb med ekonomin. MEN grunden är det sportsliga. Enligt organisationsschemat är VD ansvarig för rubbet. Det innebär att när han uttalar sig är det även för det sportsliga.
Min bedömning är att Jan K sköter ekonomi och marknad ok MEN har tillsatt medarbetare för det sportsliga som inte håller AS-klass. Det ansvaret kan han inte smita undan utan måste åtgårda.
Örebro Grixx
2012-01-06 14:44
Lekiller// Till viss del en diskussion om vad som kom först, hönan eller ägget;-)

Är pengarna slut så kan vi inte köpa spelare och vi kan inte upprätthålla konkurrenskraftiga löner till de spelare vi har eller vill ha.

Så fort vi får något bra så tvingas vi in i ekorrhjulet där vi måste sälja eller låta spelaren gå gratis då omskrivning av kontrakten inte ger några påskrifter.

Klubbar med bra och välskött ekonomi springer i åttor runt oss och vi får mycket svårt att behålla en jämn och hög kvalite på truppen.

Se hur jäkla svårt Västerås och Norrköping haft att ta sig tillbaka eller att Uppsala och Linköping överhuvudtaget lyckats. Ett litet ynka mål höll oss kvar när vi gick upp för något år sedan och nästan lika nätt var det året innan då vi gick upp.
Örebro 707
2012-01-06 14:37
För att tydliggöra en sak och speciellt till "Lekiller" och Wvallius.

Jan Karlssons funktion i ÖSK är inte att vara involverad i det sportsliga. Hans uppgift är att leda verksamheten och där det sportsliga kommer in är att han ska rekryterar medarbetare som är bra på det de ska göra (Sjögren och Sköldmark som ex). Därmed ska han INTE svara på frågor som har med värvningar och/eller försäljningar. Han ska vara långsiktigheten och är därmed ansvarig för strategier. Det är det som han skriver om i sin text. Högre ledare för verksamheter ska inte vara specialister utan ska vara generalister. Det var därför det blev så j-a fel när Ove L kom in!

Sedan är det min åsikt att god ekonomi och långsiktiga framgångar är i behov av varandra. Dvs det ena ger det andra. Det går inte att ha det ena utan det andra om man tänker långsiktigt (minst 5 års perioder) och det är det som Jan K gör!
Örebro M.O.S
2012-01-06 14:33
Någon som stt träningarna?? Intryck?
Är Haddad med?
Annons: