/fotboll/osk/forum/318.aspx/fotboll/osk/forum/318.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Chris P. Bacon
2017-05-02 00:49
Min bild av situationen är att ÖSKarna omringar domaren efter att han blåst en horribel frispark. Eller ja, frispark är ju rätt men han dömde åt fel lag. Rosenberg blir obekväm och skickar iväg en spark med sulan som träffar Brendan, och trycker till löst med benet ytterligare en gång. Oavsett omständigheter ska det alltid vara rött kort om man stämplar en spelare efter avblåsning. Inget snack. Sen är det en annan fråga om någon eller några ÖSKare som ger sig in i situationen ska ha varning, men utvisning på Rosenberg tycker jag är givet.

Angående matchen i övrigt kunde vi fått med oss en poäng utan att skämmas, men samtidigt är det vår defensiva spelidé som sabbar för oss i slutändan. Malmö har inte imponerat under säsongen och jag ser hellre att vi försöker spela för att vinna och förlora med ett par mål än att vi satsar på att gneta till oss ett kryss och åker på en "hedersam" förlust. Sen är det ju typiskt att ett missat skott av en Rosenberg som borde varit utvisat blir avgörande. ÖSK sjunker för lågt i situationen och glömmer bort två spelare runt straffpunkten. Priset man får betala med ett försvar som sjunker ner i målvaktens knä. Ser inte otagbart ut, Oscar måste stått på helt fel ben.

Straffen kan jag köpa, den är av den typen storlagen alltid får nedanför sin hemmaklack. Brendan kommer in lite sent även om han stannar upp helt och lika mycket blir påsprungen av Rakip som redan sparkat iväg bollen.

Sur förlust givetvis. Tycker det skulle varit ganska bra att ha Omoh till hands att slänga in när vi behövde jaga kvittering. Axén tänkte väl inte på möjligheten att vi skulle kunna hamna i underläge.
Örebro Empes
2017-05-02 00:08
@m4e:


Huruvida han trodde sig ha blivit nedsparkad eller inte tycker jag är svårbedömt. Däremot håller jag med om att han fick rejält ont. Kanske var det därför trots allt inte så mycket till "förstärkning" den här gången. Håller även med i att det skulle ha varit ÖSK:s frispark och gult till Rosenberg för efterspelet.

Men har samtidigt - efter att ha tittat om på händelsen några gånger - viss förståelse faktiskt för Rosenbergs reaktion när han "måttar med fötterna" mot ÖSK-spelarna. Känslan är nämligen att han får riktigt ont direkt och att han i det läget känner att han främst behöver få rum att hantera sig i själv i det (och inte attackerande ÖSK-spelare). Och att han kanske även reagerar lite på att han blir felaktigt attackerad (eftersom han inte gjort något fult avsiktligt). ÖSK:arna verkar gå på Rosenberg för att han gör ner Rogic. Men det var ju inte alls med flit. Fel av ÖSK:arna att gå på Rosenberg på det sättet.

Ganska rörig och märklig situation. Inte helt lätt för en domare att se allt klart och göra rätt just i den stunden...
Örebro Åter till ståplats. (Sekt. E)
2017-05-02 00:01
Rosengren är ju en fuskis. Det ser man.
Malmö FF Himmelsblåa fanor vajar över Skåne
2017-05-01 23:29
Yotun skulle inte haft rött kort i matchen mot Djurgården. Däremot skulle Kim Källström fått rött för sin stämpling mot brorsson.

Att yotun friades var för att Mange sekunden innan stämplar honom på hälsenan och därtill sprungit och knuffat honom i ryggen fram tills det. Antingen friade domarne yotun pga av att Mange var lika dålig kålsupare. Kolla matchen så ser ni. Eller så friade han för att han lät Kim Källström komma undan utvisning med stämplingen.
Malmö FF m4e
2017-05-01 23:28
Självklart ser ni på saker och ting genom svartvita glasögon och jag med ljusblå.
Måste ändå säga att jag uppskattar att många på detta forum för en trevlig nyanserad diskussion även om vi aldrig kommer att hålla med varandra om allt.
En diskussion som nästan aldrig går att föra med andra fans.
Tycker dock att Rosenberg får ta onödigt mycket skit i media och att alla hans tricks, armbågar m m alltid hamnar på klickbara länkar. Visst, han spelar tufft, på gränsen, får mycket stryk själv, men det finns en hel del andra som gör riktigt fula grejor som går spårlöst förbi. T ex Plessis helt oprovocerade påhopp idag.
I sakfrågan anser jag att Rosenberg borde haft ett gult för efterslängen och att frisparken borde varit ÖSK's, däremot är jag säker på att Rosenberg själv trodde att han blivit nedsparkad och han hade bevisligen jävligt ont och kände sig rätt trängd av 4 trampande närgångna ÖSKare.
Ha en fortsatt skön kväll Örebroare och lycka till i framtida matcher så länge det inte är mot MFF.
Malmö FF st1ckan (f.d mäjcUs)
2017-05-01 23:25
@Erkan:


Skulle någon av era ha gult? Det hela börjar med att någon av era sparkar ner Rosenberg, sen går någon av era fram och mottar sparkar mot honom när han ligger ner. Är det någon som ska ha rött så är det en av era.
Örebro Erkan
2017-05-01 22:41
Va är det för enögda mffare som påstår att Rosenberg inte ska ha rött kort!??
Han sparkar ju...går inte förklara bort! Sen är det möjligt att nån ösk-spelare ska ha gult kort i tumultet som uppstår.
Örebro Örebro-Hjärta
2017-05-01 22:35
@Himmelsblåa fanor vajar över Skåne:


Rosenberg borde egentligen få rött kort så fort han äntrar en svensk fotbollsplan, har han inte gjort något dumt kommer han att göra det. Var länge sedan jag tyckt så genuint illa om en spelare i AS.

Märkligt att han inte får mer stryk av motståndarna ;(
Malmö FF elvisP**
2017-05-01 22:23
@Empes:

Bra, tack. Spekulationer om förstärkning ger jag inte mycket för heller, han sparkar med full kraft mot vad han förväntar sig vara en boll men istället träffar en uppsättning dobbar. Finns liksom ingen anledning att tro annat än att han får förbaskat ont. Det tar ju inte heller många sekunder tills han är omringad och blir trampad på av motståndare. Han fredar sig på enda sättet han kan. Tycker inte det är gult ens.

Vem som egentligen skulle haft frisparken, om det alls skulle bli frispark, är jag inte tillräckligt kunnig i reglerna för att kunna uttala mig om. Rogic är först på bollen och har som enda avsikt att få undan den, och i normalfallet är det då ingen frispark alls. Det kan kanske bedömas som vårdslöst, vad vet jag. Så mycket vet jag dock, att regeltolkning inte alltid är så enkelt och svartvitt som vi på läktarna tenderar att tro.
Örebro Empes
2017-05-01 22:08
@elvisP**:


Dementi får du. Fel av mig. Sorry. Ingen filmning. Uttryckte mig för snabbt och fel. Inte Rosenbergs fel. Ser ut att ha gjort ont (även om han sedan ser ut att förstärka en hel del, och även om ÖSK i stället borde ha haft frispark).
Örebro Sunnanlid (2017)
2017-05-01 21:53
Tabellen är lite läskig nu. Visst, åttonde plats, men Elfsborg, GBG, Häcken och också Östersund är jag högst tveksam till är lag som vi kommer ligga före när serien är klar. AFC, Halmstad och Sundsvall tycker jag vi borde hanka oss kvar framför men med tanke på hur en hel del sett ut hittills så. *Ryser*
Malmö FF elvisP**
2017-05-01 21:45
@Roswall:

Eller så hade han bara väldigt ont, vilket vore fullt naturligt efter kollisionen.
Örebro Roswall
2017-05-01 21:39
@elvisP**:


Han filmar inte, däremot är Rogic solklart först på bollen på reprisbilderna, och Rosenberg sparkar på honom. Sedan förstärker Rosenberg mycket, men det är ju en del av dagens fotboll. ÖSK borde fått frispark där, vilket även cmore-kommentatorerna höll med om när de sett reprisen.
Malmö FF elvisP**
2017-05-01 21:35
@Empes:
Han filmar till sig en frispark? Du har helt uppenbart inte sett situationen. Jag länkar den och väntar på din dementi...
Örebro Hitta avslut!!
2017-05-01 21:32
Rosenberg - vilken dåre, vilken mästare! Hade älskat att ha honom i mitt lag. En riktig vinnare. Han kanske skulle haft ett till gult idag, kanske till och med ett rött? Det var en speciell situation trots allt. Svårbedömt med så mycket folk på liten yta. Men vad gjorde Plessis egentligen? Ser ju allt annat än vackert ut.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Brandao
2017-05-01 21:30
På något sett kan jag inte förstå hur alla kan vara så nöjda när vi får stryk? vi parkerar en buss och slår bollar på chans till Igbo. Visst gör vi det bra försvarsmässigt, men kan man inte kräva mer spelmässigt av ett lag där många här inne tippar dom som topp 6?

Mot Djurgården måste vi vinna annars kommer lagen där bakom ikapp
Örebro Roswall
2017-05-01 21:17
Jag har av olika anledningar missat flera av årets matcher och fått nöja mig med samandrag och statistik från dessa. Jag har känt mig frustrerad eftersom att vi har släppt till så mycket chanser och många mål - jag har väldigt svårt för när lagen jag håller på inte är solida defensivt.
Idag måste jag säga att jag var positivt överasskad av Axéns taktik, tycker stora delar av matchen, åtminstone de ca 75 första var riktigt bra. Även om man aldrig kan vara nöjd med förlust, är jag ändå nöjd med spelet vi bitvis visade upp. Kanske kan jag släppa lite av min oro över direkt bottenstrid. I sådant fall är det fighten för att bli 8 eller bättre som gäller, eftersom vi har kommit 9:a två år i rad.
Örebro Sunnanlid (2017)
2017-05-01 21:16
@Stehlitz:


Verkar som att vi förstår varandra ganska bra, med andra ord är du vettig. :D

Jo, jag kan inte argumentera mot att Rosenberg får mycket skit, säkerligen också av motståndare.
Örebro Empes
2017-05-01 21:12
@m4e:


Är enig med dig i att det krävs lite nyanser i debatten.

Det här "hatet" som plötsligt skickas ut mot Rosenberg har jag svårt för. Det handlar nog mer om de som hatar än om Rosenberg. Men med det sagt så har han sina sidor. Ibland går han över gränsen för vad som är okej. Och det är nog ingen slump att så många ser honom på det negativa sätt de gör.

Den här situationen börjar ju med att han filmar till sig frisparken... Och det han sedan gör liggande med fötterna tycker jag inte är okej, trots att han ansätts av flera aggressiva ÖSK:are.

Sedan har du absolut en poäng när det gäller allas vår förmåga att se saker helt objektivt. Det är lättare uppröras över felen hos andra (Rosenberg) än hos en själv (kanske Plessis, har inte studerat situationen närmare).

Som sagt - bra och viktigt att försöka förbli nyanserade.
Stehlitz
2017-05-01 21:11
@Sunnanlid (2017):


Roas av att du kallar mig vettig. Det brukar inte ens mina egna göra.

Det hade varit närmast tjänstefel att inte parkera bussen och spela allmänt spelförstörande. Vi gjorde samma sak under de två år vi spelade i CL med några undantag och för det blev vi straffade. Hårt.

Det som jag reagerar negativt på här är tolkningen av situationen med en liggande Rosenberg som motar bort en motståndare som står och trampar/sparkar på honom. Dessutom kommer ytterligare 4 öskare och står upp alldeles intill honom och hindrar hans egna att komma fram.
Örebro Sunnanlid (2017)
2017-05-01 20:57
@Stehlitz:


Jag tänker mer på specifika matcher i relation till Himmelsblåa fanors inlägg som tyckte det var dåligt av oss att inrikta oss på försvarsspel bortaplan mot Sveriges bästa lag. Allt är relativt, och du verkar såpass vettig att jag tror du förstår att även mitt inlägg var menat med glimten i ögat. Ni har givetvis inte skämt ut vare sig Sverige eller er själva.
Örebro Empes
2017-05-01 20:55
@Himmelsblåa fanor vajar över Skåne:


Ingen orsak.

Och ta det som en komplimang i stället för att deppa. Vi hade inte gjort det mot så många andra lag.
Örebro pemo
2017-05-01 20:50
m4e/ Ja, där håller jag faktiskt med dig. Såg väldigt konstigt ut när han bara stöp på planen utan att någon boll var i närheten. Ser i reprisen att Plessis trycker till, men hur och varför är svårt att förstå av reprisbilderna.

Men lugn. Rosenberg vet precis hur han ska göra. Och gör det rutinerat.
Själva fick vi en straff i första matchen när Kennedy "ramlade" väldigt lätt.

Så är fotbollen.
Kollade också på DIF - Norrköping. Magnus Ericsson är också en stor liten filmare. Och ful när ingen ser på. Men han har väl spelat ihop med Rosenberg, så han har lärt sig av en mästare. ;)
Stehlitz
2017-05-01 20:48
@Sunnanlid (2017):
Tänker du på vår vinst mot Celtic, Sparta Prag, Salzburg eller möjligen Sjachtar? Eller även du fokuserar på att jämföra oss med den absoluta världstoppen? Om ni nu tycker vi suger så förskräckligt, vad säger det då om er? ;)
Redaktionen
2017-05-01 20:47
Supportrar till MFF är välkomna att skriva på vårt forum så länge som tonen hålls god. Ett par inlägg som så här tätt efter match uppenbarligen haft huvudsyftet att provocera är därför raderade.
Malmö FF Himmelsblåa fanor vajar över Skåne
2017-05-01 20:42
Om Rosenberg ska ha rött för att ha av att ha råkat sparkat håll i luften (missat bollen) och träffar motståndarens skor, ja då ska hälften av alla spelare ha rött på en plan efter 35 minuter. Det är otroligt många som slår i och skaver osv. Nä mina herrar, klaga inte.
Malmö FF Himmelsblåa fanor vajar över Skåne
2017-05-01 20:41
@GT:


Han skulle inte haft rött för det. Lägg ner.
Örebro Sunnanlid (2017)
2017-05-01 20:39
@Himmelsblåa fanor vajar över Skåne:


Starkt sagt av några som skämt ut Sverige för hela Europa att skåda.
Örebro Sunnanlid (2017)
2017-05-01 20:38
Det är trist, men man ska inte hetsa upp sig för mycket över just Rosenberg. Han har varit på proffsäventyr och inte gjort något avtryck i världshistorien, en bortglömd medelmåtta med icke-svenska ögon sett, en pojklagsspelare jämfört med Messi och stjärnorna. Dessutom har han varit icke ordinarie i ett bortsett från Zlatan färglöst och halvdåligt svenskt landslag under många år. Nu när han kommer till Allsvenskan kan han äntligen bli sedd som en stjärna och vill då bete sig som vad han anser en stjärna vara dvs. en som delar ut tjuvnyp fast han inte behöver det, allt för att stärka sitt bekräftelsebehov via media. Han är lite som den där mobbaren som får stryk hemma och dövar den smärtan med att slå på de svaga i skolan. Ganska harmlös och egentligen inte ond. För att han är en duktig fotbollsspelare går inte att komma ifrån. Alltså, man blir irriterad en sån här dag, men det bästa är att fokusera på nästa fight.
Örebro Aspen.
2017-05-01 20:37
Inte i någon match i AS har vi haft ett acceptabelt anfallsspel. Problemet är INTE Kennedy. Det som den andra anfallaren sade i en intervju att han var lovad en plats i startelvan tycks stämma.

Tycket inte av Logi gjorde något särskilt i dag. Varför inte satsa yngre egna förmågor med betydligt mer potential än en överårig spelare med utgående kontrakt?

TÄNK OM ÖSK!!!
Annons: